- 19 Şubat 2023
- 597
- 464
- 23
- Konu Sahibi depresifbirinsan
-
İyi akşamlar herkese
bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.
O kadar sesin içinde çocuk sizi de dinlemez ki. Her dk uyarmak zorunda kalırsınız bu da çocuğu etkiler. Rahatsız oluyorsanuz bu tarz yerlere gitmeyin. Çünkü çocuğunuza dur demeniz anlamsız.İyi akşamlar herkese
bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.
Edemedi de zaten. Garsonlar uyarıyor ki yan masada rahatsız olduğunu söyledi.Niye çocuk akranlarıyla eğlenirken milyon kere uyarıp, yanınıza çekiyorsunuz? Kapalı alanda kafede sorun çıkarsa çocuklar zaten garsonlar ya da müşteriler gelir uyarırdı. Kimse uyarmadan böyle sürekli uyarmanız çocuğu rahatsız eder, arkadaşlarıyla rahat edemez.
Bilemedim ya ilk kez kapalı alanda bu kadar çocukla buluştuk. Daha önce hep açık havada bulusuyorduk veya daha az kişi kapalı alanda.O kadar sesin içinde çocuk sizi de dinlemez ki. Her dk uyarmak zorunda kalırsınız bu da çocuğu etkiler. Rahatsız oluyorsanuz bu tarz yerlere gitmeyin. Çünkü çocuğunuza dur demeniz anlamsız.
Biz kuzenler bir araya geldiğimizde böyle oluyor hangi çocuğa sus yapma diyeceksin var 10 çocuk. Kudurabildikleri kadar kuduruyorlar. Ama bu zamana kadar hiç zarar verdiklerini görmedim
Çocuk olan yerde öyle. Kahvaltıya gittiğimiz mekanda genelde doğum günü yapıyorlar.çocukşar cafenini içinde koşturup duruyorlar mesela beni hiç rahatsız etmiyor. Çocuk bu. Koşacağı sırada 10 yıl sonra yürümek bile istemiyorlarBilemedim ya ilk kez kapalı alanda bu kadar çocukla buluştuk. Daha önce hep açık havada bulusuyorduk veya daha az kişi kapalı alanda.
Ay kudurmak hafif kalır resmen cafe hava uçtu.
Ben çocukları bu kadar uyarıp baskılamayı doğru bulmuyorum. Diğer çocuklar özgüvenli, rahat bir şekilde büyürken siz böyle tedirgin, kontrolcü yaklaştıkça çocuğunuz gelecekte özgüvensiz, anksiyeteli ve dışa bağımlı bir birey olur. Çünkü normalde de her konuda bu kadar tedirgin olduğunuzu varsayıyorum.
Çocuklar rahat bırakılmalı bence arada bir coşsunlar, bağırsınlar, eğlensinler ne olmuş? Evde kural, okulda kural, kurslarda kural. Cafede, parkta bari rahat etsinler.
Şöyle düşünüyorum, o kadar çocuğu cafede biraraya getiren kişiler anneleri. Çocuklar da doğaları gereği oyun oynayıp coşmak istiyolar hele ki grup halindelerse. Yetişkin insanların önceden bu rahatsızlığı tahmin edip getirmemeleri gerekirdi. Kendilerinin bunu göze alıp sonra çocuğu suçlar gibi “yapma, etme, otur” gibi baskılamalar yapmasını çok yanlış buluyorum. Çocuk durduk yere kendini suçlu hissedip özgüvenini düşürüyor. Hele ki olayda sadece tek bir çocuk baskılanmış. Daha da kötü bir durum. Diğer anneler çocuklarına bir şey demezken tek bir çocuk uyarılar almış.Cafe cidden kosturacak yer mi? Park oyun alani neyise ama millet oraya elalemin cocuklarinin bagirmasini dinlemek icin de gitmiyor. Cocuklari bastirmayalim, ama asosyal da yetistirmeyelim
Öyle ortama gittiyse kendi çocuğuna da dur diyemez. Çocuk bu diğerlerini görünce koşmak isteyecek. Mantıklı olan senin dediğinEşli, çocuklu arkadaşlarla biraraya geleceksek, oyun alanı olan,yanında park olan yerler tercih ederiz yine. Öyle çocuklar ortada koştursun ben keyfime bakayım,hıc yapacağım bir şey değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?