- Konu Sahibi depresifbirinsan
-
Garsonlar veya tanımadıkları insanlar çocuğunu uyarmasin diye kendisi uyarmış olabilir mi acaba? Amaç bu zaten...Niye çocuk akranlarıyla eğlenirken milyon kere uyarıp, yanınıza çekiyorsunuz? Kapalı alanda kafede sorun çıkarsa çocuklar zaten garsonlar ya da müşteriler gelir uyarırdı. Kimse uyarmadan böyle sürekli uyarmanız çocuğu rahatsız eder, arkadaşlarıyla rahat edemez.
Doğru söze ne söylenir ki... Haklısınız normalde de böyle hassas, empati yapan, karşısındakini her zaman ön plana koyan bir yapıya sahibim. Armut dibine düşer misali evladım da böyle. Ve dediğiniz gibi "herkes" çok rahat çocuk yetiştirdiği için benim ki onların arasında ozguvensiz olacak kuvvetle muhtemel.Ben çocukları bu kadar uyarıp baskılamayı doğru bulmuyorum. Diğer çocuklar özgüvenli, rahat bir şekilde büyürken siz böyle tedirgin, kontrolcü yaklaştıkça çocuğunuz gelecekte özgüvensiz, anksiyeteli ve dışa bağımlı bir birey olur. Çünkü normalde de her konuda bu kadar tedirgin olduğunuzu varsayıyorum.
Çocuklar rahat bırakılmalı bence arada bir coşsunlar, bağırsınlar, eğlensinler ne olmuş? Evde kural, okulda kural, kurslarda kural. Cafede, parkta bari rahat etsinler.
Ne güzel siz de duyarliymissiniz. Olması gereken bu aslında.Ben yeğenimle gittiğimde onu uyarırım.Kimseyi rahatsız etmesini istemem.Kendim de sesten aşırı rahatsızlık duyuyorsam şikayet ederdim.Cafelerin çocuk oyun parkı benzeri yerleri var.Oraları tercih edebilirsiniz.
Ben böyle yetiştirildiğim için canlı kanlı bir örneğim mesela. Ülkedeki yaşıtım %90 insan her ortamda rahattır, sesli sesli sakız çiğner video açar izler, insanların düşüncelerini asla kafaya takmaz, fikrini rahatça ifade eder. Bende ise aile tutumundan kaynaklı “aman insanları rahatsız etmeyeyim aman saygısız demesinler” kasıntılılığı vardır. Tabii son zamanlarda ben de biraz salmaya başladım, baktım herkes keyfine bakıyor herkes kendini düşünüyor bir ben enayiyim. Bilemiyorum doluyum kısaca aileme o yönden…Doğru söze ne söylenir ki... Haklısınız normalde de böyle hassas, empati yapan, karşısındakini her zaman ön plana koyan bir yapıya sahibim. Armut dibine düşer misali evladım da böyle. Ve dediğiniz gibi "herkes" çok rahat çocuk yetiştirdiği için benim ki onların arasında ozguvensiz olacak kuvvetle muhtemel.
Sonra şöyle diyorum kendi kendime; özgüveni düşük olabilir ama insan olacak. Başkasının açısına uzulebilecek başkasının özgürlüğünü kisitlamadan keyifle eglenebilecek vb. Şu zaman da herkesin insan olmaya çocuklarını da insana kıymet veren olarak yetiştirmeye calisması gerektiğini düşünüyorum. Ama ütopik biliyorum goruyorum
Bence çocukların oynamasını isteyenler oyun parkı olan cafelere gidebilir, benim de çocuğum var ama dışarda otururken ben çok rahatsız olurum, yani ben o kadar sesi çekmek zorunda değilim ki ? Ben kızımla giderken oyun parkı olan yerlere gidiyorum...çocuklara insanlari rahatsız etmemeleri de öğretilmeli bence,Çocuk olan yerde öyle. Kahvaltıya gittiğimiz mekanda genelde doğum günü yapıyorlar.çocukşar cafenini içinde koşturup duruyorlar mesela beni hiç rahatsız etmiyor. Çocuk bu. Koşacağı sırada 10 yıl sonra yürümek bile istemiyorlar
aksine onlar sınır bilmez her şeyi kendine hak gören tipler olacakDoğru söze ne söylenir ki... Haklısınız normalde de böyle hassas, empati yapan, karşısındakini her zaman ön plana koyan bir yapıya sahibim. Armut dibine düşer misali evladım da böyle. Ve dediğiniz gibi "herkes" çok rahat çocuk yetiştirdiği için benim ki onların arasında ozguvensiz olacak kuvvetle muhtemel.
Sonra şöyle diyorum kendi kendime; özgüveni düşük olabilir ama insan olacak. Başkasının açısına uzulebilecek başkasının özgürlüğünü kisitlamadan keyifle eglenebilecek vb. Şu zaman da herkesin insan olmaya çocuklarını da insana kıymet veren olarak yetiştirmeye calisması gerektiğini düşünüyorum. Ama ütopik biliyorum goruyorum
aksine onlar sınır bilmez her şeyi kendine hak gören tipler olacak
sizin çocuğunuz ise sınırlarını bilen varlığı kimseyi rahatsız etmeyen biri olacak sizin gibi,
zaten insan olmanın gereği budur.
ulkece çocuk yetiştirmeyi bilmiyoruz
Çay servisi semaver vs bunlardan tedirginlik duymuyor musunuz? Kosturmayi artık kabullendim.Çocuk olan yerde öyle. Kahvaltıya gittiğimiz mekanda genelde doğum günü yapıyorlar.çocukşar cafenini içinde koşturup duruyorlar mesela beni hiç rahatsız etmiyor. Çocuk bu. Koşacağı sırada 10 yıl sonra yürümek bile istemiyorlar
Toplum içinde çocuklar durduramazsın zaten. Onlar oyun alanı ister. Ama ortamda koşturan çocuk varsa da beni rahatsız etmez açıkçasıBence çocukların oynamasını isteyenler oyun parkı olan cafelere gidebilir, benim de çocuğum var ama dışarda otururken ben çok rahatsız olurum, yani ben o kadar sesi çekmek zorunda değilim ki ? Ben kızımla giderken oyun parkı olan yerlere gidiyorum...çocuklara insanlari rahatsız etmemeleri de öğretilmeli bence,
Çay bardakları masanın ortasında , çaylar termosta oluyor. Reflekslerim iyidirÇay servisi semaver vs bunlardan tedirginlik duymuyor musunuz? Kosturmayi artık kabullendim.
Yurtdisinda yasiyorum. Gecenlerde arkadaslar soylediginiz gibi bir ortamda kalmislar. Mekan polis cagirmis; cocuklar mekanda gurultu yapip kosusturuyorlar, aileleri uyarilmalarina ragmen cocuklarina mudehale etmiyor diye! Ben mekana hak verdim.İyi akşamlar herkese
bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.
Cocugu terbiye etmek, nerede nasil davranacagini ogretmek gerekir. Sinirlar olmazsa sorunlar olur.Niye çocuk akranlarıyla eğlenirken milyon kere uyarıp, yanınıza çekiyorsunuz? Kapalı alanda kafede sorun çıkarsa çocuklar zaten garsonlar ya da müşteriler gelir uyarırdı. Kimse uyarmadan böyle sürekli uyarmanız çocuğu rahatsız eder, arkadaşlarıyla rahat edemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?