Toplum içinde

Garsonlar veya tanımadıkları insanlar çocuğunu uyarmasin diye kendisi uyarmış olabilir mi acaba? Amaç bu zaten...

Çok çocuklu olacağimiz bir yerse oyun alanı olan cafelere gidiyoruz camın yanındaki masalardan boş varsa hemen orda oturuyoruz öyle olunca çocuğun başkasını rahatsız etme durumu olmuyor. Gittiğimiz bu cafeler baya büyük yerler. Çocuk sesi duymak istemeyen ona göre oturuyor zaten. Sizin durumda olsam baştan gitmezdim. Gittim durum bu ise bir neden bulur kalkardim.

Doğru söze ne söylenir ki... Haklısınız normalde de böyle hassas, empati yapan, karşısındakini her zaman ön plana koyan bir yapıya sahibim. Armut dibine düşer misali evladım da böyle. Ve dediğiniz gibi "herkes" çok rahat çocuk yetiştirdiği için benim ki onların arasında ozguvensiz olacak kuvvetle muhtemel.
Sonra şöyle diyorum kendi kendime; özgüveni düşük olabilir ama insan olacak. Başkasının açısına uzulebilecek başkasının özgürlüğünü kisitlamadan keyifle eglenebilecek vb. Şu zaman da herkesin insan olmaya çocuklarını da insana kıymet veren olarak yetiştirmeye calisması gerektiğini düşünüyorum. Ama ütopik biliyorum goruyorum

Ne güzel siz de duyarliymissiniz. Olması gereken bu aslında.
Kesinlikle bir daha bu tip bir buluşma ayarlardan oyun parkı olması tercihimdir.

Ben böyle yetiştirildiğim için canlı kanlı bir örneğim mesela. Ülkedeki yaşıtım %90 insan her ortamda rahattır, sesli sesli sakız çiğner video açar izler, insanların düşüncelerini asla kafaya takmaz, fikrini rahatça ifade eder. Bende ise aile tutumundan kaynaklı “aman insanları rahatsız etmeyeyim aman saygısız demesinler” kasıntılılığı vardır. Tabii son zamanlarda ben de biraz salmaya başladım, baktım herkes keyfine bakıyor herkes kendini düşünüyor bir ben enayiyim. Bilemiyorum doluyum kısaca aileme o yönden…

Bence çocukların oynamasını isteyenler oyun parkı olan cafelere gidebilir, benim de çocuğum var ama dışarda otururken ben çok rahatsız olurum, yani ben o kadar sesi çekmek zorunda değilim ki ? Ben kızımla giderken oyun parkı olan yerlere gidiyorum...çocuklara insanlari rahatsız etmemeleri de öğretilmeli bence,

aksine onlar sınır bilmez her şeyi kendine hak gören tipler olacak
sizin çocuğunuz ise sınırlarını bilen varlığı kimseyi rahatsız etmeyen biri olacak sizin gibi,
zaten insan olmanın gereği budur.
ulkece çocuk yetiştirmeyi bilmiyoruz.

Tebrik ederim bence doğru olanı yapmışsınız. Çok muzdarip olduğum bir konu bu. Şimdi artık benim çocuğum aslandır kaplandır, paşadır sultandır hakimiyetiyle bir garip büyüyor çocuklar. Neticede çocuk, elbette koşar da bağırır da, oynar yani oynayacak ama her işin ve her yerin bir adabı var. Evlatlarımıza bunu çocuk yaşlarında öğretmezsek ileride, sağda solda gördüğümüzde arkalarından "cık cık"ladığımız yetişkinlere dönüşecekler. Öte yandan uyarmasa mıydım acaba düşüncenizi de anlıyor ve hak veriyorum. Siz çocuğunuzu mümkün olduğunca edepli ve düzgün yetiştirmeye çalışıyorsunuz, sonra o pırlanta gibi yavru yarın öbür gün bir sürü hoyratın arasında kalıyor. Siz terbiye veriyorsunuz vermeye ama etrafı iyi terbiye almamış insanlarla sarılıyor. E madem bunlar böyle, bizimkine yazık değil mi? E madem bizimki böyle, bunlar da neyin nesi? Çocuk yetiştirmek zor ve sahiden büyük cesaret isteyen bir iş. Allah evladınıza analı babalı uzun bir ömür nasip etsin.

Çay servisi semaver vs bunlardan tedirginlik duymuyor musunuz? Kosturmayi artık kabullendim.

Toplum içinde çocuklar durduramazsın zaten. Onlar oyun alanı ister. Ama ortamda koşturan çocuk varsa da beni rahatsız etmez açıkçası

Yu
Yurtdisinda yasiyorum. Gecenlerde arkadaslar soylediginiz gibi bir ortamda kalmislar. Mekan polis cagirmis; cocuklar mekanda gurultu yapip kosusturuyorlar, aileleri uyarilmalarina ragmen cocuklarina mudehale etmiyor diye! Ben mekana hak verdim.

Cocugu terbiye etmek, nerede nasil davranacagini ogretmek gerekir. Sinirlar olmazsa sorunlar olur.

7 tane cocugun oldugu ortamda isterseniz hepiniz amuda kalkip evlaadimmm yapmaaa diye paralanin yine de bir ise yaramaz. Onun yerine park piknik alani hava kotuyse kapali oyun alanlarina gidiyoruz biz. Cocuk oyunamak kosusturmak istemesi cok normal sizin mekan seciminiz hatali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…