özgüvenli biri misiniz?Lisedeyken bireysel de çok konusmazdim inek bir tiptimokuldan sonra açıldım. Bireysel insanlarla güzel sohbet kurabiliyorum. Sorun yok ama bir toplantı olsun, grupta yabanci kişiler vs olunca sessiz kalıyorum. Bunun farkındayım ama nasıl aşmam gerektiğini bilmiyorum. Benden yaşca büyük kişiler olunca sanki yine sessizleşiyorum. Ama insanlar birbiriyle iletişim kurarken öyle olmam beni çok kötü hissettiriyor. Bir şey durduruyor beni. Neden acaba ne yapmam laizm aşmak için
Rahat hissetmedigin icindir. Bende oyleyim samimi olmadigim rahat hissetmedigim yerde sadece dinlerim . Ama normalde asiri konusan biriyim. Karsimdakine gore degisiyor. Kimi susmami bekliyorLisedeyken bireysel de çok konusmazdim inek bir tiptimokuldan sonra açıldım. Bireysel insanlarla güzel sohbet kurabiliyorum. Sorun yok ama bir toplantı olsun, grupta yabanci kişiler vs olunca sessiz kalıyorum. Bunun farkındayım ama nasıl aşmam gerektiğini bilmiyorum. Benden yaşca büyük kişiler olunca sanki yine sessizleşiyorum. Ama insanlar birbiriyle iletişim kurarken öyle olmam beni çok kötü hissettiriyor. Bir şey durduruyor beni. Neden acaba ne yapmam laizm aşmak için
Evet bazen samimiyet olmuyor.Rahat hissetmedigin icindir. Bende oyleyim samimi olmadigim rahat hissetmedigim yerde sadece dinlerim . Ama normalde asiri konusan biriyim. Karsimdakine gore degisiyor. Kimi susmami bekliyorKimi konusturmaya calisiyor hic konusmazmisin diyor. Bosvee heryerde konusmk iyi degil zzten insanlar neyi nereye cekecegini sasirmis
Ben ailemin suçu oldugunu düşünüyorum. Eğer küçükken konuşmam gereken yerlerde susturulmasaydim daha başarılı olabilirdim. Kitleniyorum resmen bu iş hayatında sorun oluyor. Bilgisizlik damgası bile yiyebilirimSeninle aynıyız resmen. Okul hayatım boyunca en sessiz öğrenci olarak tanındım. Üstüne ezik, sorunlu, suskun vs. Hocalar hâlâ arkamdan bir öğrencim vardı hiç konuştuğunu duymadım diye anlatıyorlarmış. Elimde değildi konuşmak benim. Çok isterdim diğerleri gibi olmayı ama olamıyordum. Senin gibi bireyselde sorunum yoktu ama topluluk içinde asla konuşamazdım hele de herkes bana bakarken. Hatta herkes sessizken şoföre seslenemeyecegim için minibüse bile binmiyordum, 17 yaşında falan anca binmeye başladım toplu taşımaya. Bizim sorunumuzu selektif mutizme benzetiyorum ben. Küçükken götürselermiş doktora büyük ihtimal bu tanıyı alırdım. Çekinme konuş n'olacak diyenler için söylüyorum keşke öyle kolay olsaydı, aklımızdan neler neler geçiyor ama dile vuramiyoruz maalesef. Kitleniyoruz sanki böyle. Ben zamanla açıldım biraz biraz arkadaş edindikçe. Pek bir öneri veremiyorum sana kendimden biliyorum işe yaramıyor çünkü. Ama zamanla ikimizin de biraz daha düzeleceğine inanıyorum. İnşallah yani
Ayndn öyle düşünüyorum gerçekten beynim sussa ağzım konuşmaya başlayacak nshsjsÖzgüven eksikliği yada yanlış bir şey konuşmaktan korkuyosunuz , konuşacagız şey gereksiz gelıyo , bunu konussam nolur gerek yok dıyosunuz bende de oluyo, ama çogu ınsanın konustugu sey zaten cok gereksiz ve boş ,konusun gitsın
Değişiyor bu bazen ozguvenliyim bazen değil. Kendimden eminsen ozguvenliyimözgüvenli biri misiniz?
Ben ailemin suçu oldugunu düşünüyorum. Eğer küçükken konuşmam gereken yerlerde susturulmasaydim daha başarılı olabilirdim. Kitleniyorum resmen bu iş hayatında sorun oluyor. Bilgisizlik damgası bile yiyebilirim
Tabiki her birey farkli herkesin farklı fıtratı var. Zaten daha önce de destek almış biri olarak sorunların nedeni hep gecmiste.Ben ailelerimize her noktada topu atmanın manasız olduğunu düşünüyorum.
Sonuç itibariyle aynı aileden yetişen iki çocuk farklı ise bu kişisel olarak hayat ile başa çıkma potansiyelimiz, kendimiz geliştirmemiz ile ilgili. Eksik gördüğünüz noktalar için atölyeler, ilgili seminerler, sorun daha da büyükse terapi ile destekleyebilirsiniz
Sessiz insanlar aslinda dogru insanlarin yaninda konuskan olurlar.Ben de öyleyim.Bos verin yapi meselesi.Lisedeyken bireysel de çok konusmazdim inek bir tiptimokuldan sonra açıldım. Bireysel insanlarla güzel sohbet kurabiliyorum. Sorun yok ama bir toplantı olsun, grupta yabanci kişiler vs olunca sessiz kalıyorum. Bunun farkındayım ama nasıl aşmam gerektiğini bilmiyorum. Benden yaşca büyük kişiler olunca sanki yine sessizleşiyorum. Ama insanlar birbiriyle iletişim kurarken öyle olmam beni çok kötü hissettiriyor. Bir şey durduruyor beni. Neden acaba ne yapmam laizm aşmak için
Bazıları çok yapmacık. Karşılaşınca görmezden geliyorum sakinliği seviyorum. Hemen gelip masama oturuyorlar. Samimiyetsiz hareketler hshshSessiz insanlar aslinda dogru insanlarin yaninda konuskan olurlar.Ben de öyleyim.Bos verin yapi meselesi.
Evet ben de ciddi insanlarla sohbet ediyorum.Sulu insanları kaba insanları dinleyesim bile gelmiyor.bir iki arkadasim var yetiyor onlar da.Gerisi faso fiso.Bazıları çok yapmacık. Karşılaşınca görmezden geliyorum sakinliği seviyorum. Hemen gelip masama oturuyorlar. Samimiyetsiz hareketler hshsh
İyileştirmek bizim elimizde.Tabiki her birey farkli herkesin farklı fıtratı var. Zaten daha önce de destek almış biri olarak sorunların nedeni hep gecmiste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?