Toplumca bir derdimiz var bizim........

Karxixnca Kxixz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
552
26
96
42
Diğer
Benim yıllarca bebeğim olmadı rabbim nasip etti şimdi ikincisine hamileyim insan anne olunca çocuklara çok farklı gözle bakıyor bir baba ne kadar merhametli olsada annenin merhametini sevgisini ve şefkatini veremez bu yüzden cennet annelerin ayağının altında denmiş olsa gerek ......haberlere bakıyorum cinnet geçirip çocuklarını öldüren anne babalar daha göbek bağı kurumamış el kadar sabiler çöpte derelerde bulunuyor hiç mi içi sızlamaz bu insanların hiç mi yürekleri yanmaz .......daha minnacık yürekleri nerden bilecek katillari kendi annesi babası olsun .....yüreğinde allah korkusu yoksa evlat sevgisi olmaz ben buna inanıyorum .....ister hristiyan olsun ister musevi neye inandığı mühim değil inansın yeterki inanan insan kıyamaz bir cana helede bebekse masum küçük çocuklarımızı evlilik dışı bile olsa tecavüz sonucu bile olsa katletletmeyelim lütfen ....allah muhakkak bir kolaylık verir ona sığınmak en kolay yol....bence

Bu çok korkunç ve tehlikeli bir cümle?

Demek ki siyasiler boş yere konuşmuyorlar, demek ki onlar gibi düşünen insanlar var?

Evlilik dışı ilişkiler kişisel istege bağlıdır. Bununla tecavüzü aynı kefeye nasıl koyarsınız? O kadın cocuguna her baktığında o anı yaşamaz mı? İnsan hayatı bu kadar ucuz bu kadar basit mi?

Annesiniz, cok zor sartlar altında cocugunuz olabilir ama bu tamamen sizin kişisel isteginizle ilgiliydi.

Allah askına basınızı ellerinizin arasına alın ve mantıklı düşünün.

Son düzenleme:
yani diyelim kadın tecevüze uğradı hamile kaldı. bebeğini bir yeremi atsın ? yada öldürsünmü ?ne yapması gerekiyo söylermisniz . o bebeğin ne suçu var bu olaylardan insan olan kıyamaz ona

O değil de kurtaj yasasi cıkacak ve yasal sinir 4 haftaya inecekmiş

Şimdi merak ediyorum.

Hamile olduğunu 4 haftalıkken öğrenen var mı?

O değil de kurtaj yasasi cıkacak ve yasal sinir 4 haftaya inecekmiş

Şimdi merak ediyorum.

Hamile olduğunu 4 haftalıkken öğrenen var mı?

İnsan haklarına müdahale ettiklerinin farkında değiller ki? Doğrudur yanlıştır ama kişisel bir tercihtir. Kimse kimsenin mezarına girmeyecek.

Böyle bir yasadan sonra arka sokaklardaki pis muayenehanelerde ölen bir sürü insan olacak.

tecavüze uğramış ve hamile kalmış bir kadın.bunu kimse engelleyemez o kadına yazık değil mi.o çocuğa gelecek hazırlayamauacak babası belli olmayacak ve o çocuğu doğuracak.çok yanlış.
diğer türlü 1 dk zevk için hamile kalmış tutup çocuğu aldıraym derse ona dur demek gerek.ama tecavuze uğramış insanlarla keyfi hamile kalan insanı karıştrmayn.
o zaman erkekleri hadım etsnler neden kürtajı yasaklıyrlar.

yani diyelim kadın tecevüze uğradı hamile kaldı. bebeğini bir yeremi atsın ? yada öldürsünmü ?ne yapması gerekiyo söylermisniz . o bebeğin ne suçu var bu olaylardan insan olan kıyamaz ona

İnsan olan ne demek ya?

Tecavüz diyoruz tecavüz. Basit bir kelime gibi gelebilir size, ağırlığının farkında mısınız? Elma ile armudu karıştırmayın.

Cocuk esirgeme kurumlar, camiler cocuk kaynıyor işte bu yüzden.

Zaten utanmasalar hangi doğum kontrol yöntemiyle korunacağımıza da karar verecekler.

bende yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşmış,tedavi sonucu ikizlerine hamile kalmış ve doğum sırasında ölümden son anda kurtarılmış bin anneyim..o tür haberleri asla izlemiyorum çünkü yüreğim dayanmıyor.daha önce başka bir konuda söylemiştim,anne olduktan sonra kendimi düyada ki her canlının annesi gibi hissetmeye başladım diye:) aynen öyleyim.kürtaja karşıyım ancak sakın tecavüz ile normal bir ilişkide hamile kalmayı birbirine karıştırmayın! uzak-yakın ilgisi olmayan iki konuyu birbiri ile bağdaştırmaya kalkmayın..çocuk yaşta 12 yaşında tecavüze uğruyor kadın,hamile kalıyor.bebği doğuruyor ve öldü diyorlar yetiştirme yurduna veriliyor çocuk..orada başına gelmeyen kalmıyor.anne ise fuhuş batağına sürükleniyor..bu anlattığım hikaye değil bugün okuduğum gerçek bir olay!! hiç kimse 12,14,16 yaşındaki çocuklara kendi istekleri dışında anne olma sorumluluğunu yükleyemez.asıl bu cinayettir! lütfen kimse büyük büyük cümleler kurmasın.

Ya rica ediyorum olayı siyasi boyuta taşımayın daha biraz önce okudum mardin çağ çağ deresinde 3 aylık bebek cesedi bulundu diye yok tecavüz olan kadın o çocuğu gördüğünde hep o anı yaşarmışta yok bilmem ne ne kadar aydın düşünüyorsunuz siz benim şahsi düşüncem bu senin ne düşündüğün umrumda değil doğru herkes kendi mezarına girer herkes istediğini yapsın ama olan günahsız bebeklere olsun ölsün ve öldürülsünler.... Istediğiniz bu mu ben anneyim ve bu haberleri okudukça içim sızlıyor

Tecavüz yoluyla dunyaya bir bebek getirip ben bu bebeğe analık yapabilirim diyen bayan varsa gider elini öperim..

Ama şahsen başıma böyle birşey gelmiş olsa ve gebe kalsaydım ki kürtaj çok karşı olduğum bir eylemdir aldırırdım..

kan tahlilinde çıkıyo ben 3 haftalıkken öğrenmiştim .

Sen 3 haftalıkken öğrenmişsin, iş arkadaşım 4 aylıkken, sen cabuk öğrendin diye herkes aynı sonucu mu alacak? Toplum bilinci lütfen.

ne olursa olsun kıyamam ben o bebeğin hiç bir suçu yok

Siz kıymayın hanımefendi, yaptıranlara saygılı olun.

Allah rızası için bilinçlenin. Bu ülkenin sonu cok kötü.

dediklerin çok mantıklı helede 12 yaşında kızlar tecavüz konusunda ama ben yinede cana kıyma konusunda hem fikir değilim mümkünse artık kimse yorum yapmasın ve konuyu kapatsınlar

Arkadaşım tecavüz eseri dünyaya gelen bir çocuğa annelik yapabilen ya da yapabilirim diyen gitsin doğursun ama ya yapamıyorsa ?

Tecavüzü ne kadar basite indirgiyorsunuz büyük bir travmayken üstelik..Böyle bir psikoloji içinde bir bebek sahibi olması ne kadar mantıklı ?

Bu meryem ana değil ki ? tecavüze uğrayan bir kadının kendi isteği dışında gebe kalması.

iki arkadaşıma da katılıyorum,evet o masumların hiç suçu yok peki daha çocuk yaşta ki kızlarımızın ne suçu var????

ayyy cevap verdiğin cümleleri görmeye bile yüreğim dayanmadı...:26:
anlatamazsın elmeyra ! bu ülkede insanların başına bir iş gelmedikçe
onlara anlatamazsın....

Polenagri ve elmayra'ya katılıyorum...

Bu vücut benimse sadece ben karar veririm nasıl ki basit de olsa hayati de olsa ameliyata girerken imza alıyorlar bütün sorumluluk bana aittir diye. sezeryanda kürtajda benim kararımdır.

Kürtaja karşımıyım eğer bir kişi korunurken hamile kalmamışsa, tecavüz sonucu hamile kalmamışsa evet karşıyım. sen hem korunma hemde hamile kalınca vay ben bu bebeği istemiyorum aldırcam de.

Tecavüz sonucu hamile kalan birine bebeği doğur demek git intihar et demekle eşdeğer. çünkü o kadın bebeğini doğurmamak için yasal olmayan kürtaja başvuracak (belki hayatını kaybedecek) başarılı olamazsa bebeği doğurup çöpe atacak/öldürecek.

Devlet kadının karşısında olmayacak. tecavüzcülerin iyi hal indirimi, mağdurun psikolojisi bozulmamış indirimi, beni tahrik etti indirimi vsvs bir sürü indirimi oluyor. yasalar bunları kaldıracak. tecavüzcüye sağlam bir ceza verecek. o zaman bu konular azalacağı için zaten konuşulmaya gerek kalmaz....

dediklerin çok mantıklı helede 12 yaşında kızlar tecavüz konusunda ama ben yinede cana kıyma konusunda hem fikir değilim mümkünse artık kimse yorum yapmasın ve konuyu kapatsınlar

Benim de yüreğim dayanmayacak ama şöyle bir örnek vereyim.

Kızım olsun, 12 yaşında 20 küsür tane hayvan ona tecavüz etsin, kızım hamile kalsın, 12 yaşındaki cocuk ben doğurmak istemiyorum öldürürüm kendimi desin, ben de onun karşısına gecip; ahhh yavruummm kıyma cocuguna, katil misin sen, senden cok güzel anne olur" diyeyim?

Yalvarırım duygusal dünyanızı böyle bir gercek üzerine kurmayın.

Edit; bence de konuyu kapatsınlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…