- 29 Ocak 2014
- 1.313
- 1.415
- 333
- Konu Sahibi artemisia_gentileschi
Ölmek mi zor yaşamak mı kim bilir
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah bir daha yaşatmasınBende artık bitti bugün son dedim ama duramadim yerimde attım kendimi sokaklara.iyiki yıkılmadı![]()
Çok zor evet, ben kendimce ölüm gerçeğini her haliyle kabullenerek aşmaya çalışıyorum. Evet ölüm var. Bu insanların vakti o zamana kadarmış. Bakkala gitmesi gerekiyormuş ki vakti dolduğu için son durağında bulunmalıymış. Yani böyle anlatınca saçma olabilir ama içselleştirince öyle değil.Üzgünüm. İçim paramparça. İzmir depreminde yaşanan acıları, yarım kalan hayatları, eksik kalan aileleri ben aşamıyorum. İyi hissedemiyorum. Pırıl pırıl gençler. Ufacık yavrular. Düşünmek istemiyorum ama başaramıyorum. Keyif almak amacıyla yaptığım günlük sıradan şeyler bile, bir kahve içmek bile zul geliyor bana. İnanın duş almak bile gelmiyor içimden. O hevesle aldığım kıyafetlerin hiçbirine gitmiyor elim, bulduğumu zorla geçiriyorum sırtıma. İşe gitmek zorunda olmaya dahi isyan edesim var. Pazartesi sabah başımda dikilen vatandaşlara “derdin bu mu gerizekalı insanlar ölüyor şu an” dememek için kendimi öyle zor tuttum ki... Böyle bir felaketten sonra o insanlar hayatına nasıl devam edecek allahım nasıl... Okulundan izin alıp eve gelen ve ölen gençler, arkadaşına kahve içmeye gidip depreme yakalanan genç kadın, markette ölen insanlar, dişçide ölen insanlar... Günlük en basit, en sıradan hareketlerimiz. Anlık seçimlerimiz. Acaba salon yerine mutfakta oturuyor olsa kurtulacaklar mıydı. Ya da merdivene koşmasa küçükyumuk ailesi. Helim amca marketten ne alacaktı acaba. Durmuyor düşüncelerim. Biliyorum normal değil. Duyarsız bir insan olmak istemezdim asla, cadılar bayramı partisine katılmaktan bahsetmiyorum ama ben bu kadar güçsüz hissetmekten yoruldum. Beynim canımı yakıyor.
Zarife... 107 saat dayanmış diyorlar... içim yanıyor
olan maalesef garibana oluyor..Biraz para verip sıfır ev alsalardı diyenler kadar duyarsız ve duygusuz olmak lazım sanırım![]()
Meclise sunulan 10 larca deprem onergelerinin hepsi ama hepsi reddedilmiş. Reddedenler o koltuklarda olduğu sürece , millet onların şaksakçılığını yaptığ,ı , gözü kör olduğu sürece daha çoook canlar yanacak. Amaaaan yeterki birileri çarpık yapılanmayla , çaldıkları demir çimento paralarıyla gününü gün edipkeselerini doldursunlar.Nasılsa arkalar sağlam. Kıçı kırık 50 100 canın , ana kuzusunun , yetim kalan cocukların lafı bile olmaz.Hepimizin başı sağolsunÇıkarılan her bir cansız beden için canımdan can gitti. 21 yıl önce yaşanan depremden hiç ders alınmamış. Hiç fark yok, aynı kaos, aynı ihmalkarlık yüzünden aynı ölümler. Aynı deprem Japonya’da olsaydı bir kişinin bile burnu kanamazdı. Çok üzgünüm.
Keşke buna bakanlar ne demek istediğiniin yarısını bakın hepsini değil yarısını anlasa . Ama yok bana dokunmayan yılan bin yaşasın.
Keşke buna bakanlar ne demek istediğiniin yarısını bakın hepsini değil yarısını anlasa . Ama yok bana dokunmayan yılan bin yaşasın.
Sizinle bire bir aynı durumdayım. Benzer şeyleri düşünüyorum. En son Sayra ve Çınar'ın vefat haberinden sonra ağır bir anksiyete krizi yaşadım. Neler düşünmedim ki...Ben 99 depremini yaşayan biriyim. Belki ondan bu kadar ağır yaşıyorum her şeyi diyordum..Ama sorumluların kılını kıpırdatmaması bir de pişkin pişkin sıfır ev alaydınız demeleri acımı ve öfkemi daha da harlıyor.Üzgünüm. İçim paramparça. İzmir depreminde yaşanan acıları, yarım kalan hayatları, eksik kalan aileleri ben aşamıyorum. İyi hissedemiyorum. Pırıl pırıl gençler. Ufacık yavrular. Düşünmek istemiyorum ama başaramıyorum. Keyif almak amacıyla yaptığım günlük sıradan şeyler bile, bir kahve içmek bile zul geliyor bana. İnanın duş almak bile gelmiyor içimden. O hevesle aldığım kıyafetlerin hiçbirine gitmiyor elim, bulduğumu zorla geçiriyorum sırtıma. İşe gitmek zorunda olmaya dahi isyan edesim var. Pazartesi sabah başımda dikilen vatandaşlara “derdin bu mu gerizekalı insanlar ölüyor şu an” dememek için kendimi öyle zor tuttum ki... Böyle bir felaketten sonra o insanlar hayatına nasıl devam edecek allahım nasıl... Okulundan izin alıp eve gelen ve ölen gençler, arkadaşına kahve içmeye gidip depreme yakalanan genç kadın, markette ölen insanlar, dişçide ölen insanlar... Günlük en basit, en sıradan hareketlerimiz. Anlık seçimlerimiz. Acaba salon yerine mutfakta oturuyor olsa kurtulacaklar mıydı. Ya da merdivene koşmasa küçükyumuk ailesi. Helim amca marketten ne alacaktı acaba. Durmuyor düşüncelerim. Biliyorum normal değil. Duyarsız bir insan olmak istemezdim asla, cadılar bayramı partisine katılmaktan bahsetmiyorum ama ben bu kadar güçsüz hissetmekten yoruldum. Beynim canımı yakıyor.
ben de aynı duyguları yaşıyorum.. biz normaliz, umursamaz olan deli gibi parti yapan insanlar anormal.. dünyadan soğudum bu iğrenç umursamaz insanlardan soğudum yemin ederim..Üzgünüm. İçim paramparça. İzmir depreminde yaşanan acıları, yarım kalan hayatları, eksik kalan aileleri ben aşamıyorum. İyi hissedemiyorum. Pırıl pırıl gençler. Ufacık yavrular. Düşünmek istemiyorum ama başaramıyorum. Keyif almak amacıyla yaptığım günlük sıradan şeyler bile, bir kahve içmek bile zul geliyor bana. İnanın duş almak bile gelmiyor içimden. O hevesle aldığım kıyafetlerin hiçbirine gitmiyor elim, bulduğumu zorla geçiriyorum sırtıma. İşe gitmek zorunda olmaya dahi isyan edesim var. Pazartesi sabah başımda dikilen vatandaşlara “derdin bu mu gerizekalı insanlar ölüyor şu an” dememek için kendimi öyle zor tuttum ki... Böyle bir felaketten sonra o insanlar hayatına nasıl devam edecek allahım nasıl... Okulundan izin alıp eve gelen ve ölen gençler, arkadaşına kahve içmeye gidip depreme yakalanan genç kadın, markette ölen insanlar, dişçide ölen insanlar... Günlük en basit, en sıradan hareketlerimiz. Anlık seçimlerimiz. Acaba salon yerine mutfakta oturuyor olsa kurtulacaklar mıydı. Ya da merdivene koşmasa küçükyumuk ailesi. Helim amca marketten ne alacaktı acaba. Durmuyor düşüncelerim. Biliyorum normal değil. Duyarsız bir insan olmak istemezdim asla, cadılar bayramı partisine katılmaktan bahsetmiyorum ama ben bu kadar güçsüz hissetmekten yoruldum. Beynim canımı yakıyor.