Toplumun ayıpları

Ben normalde de kiloluydum, hamileyken sokakta uzun uzun bakip inceliyorlardi nasil sinir oluyordum. İyi kimseye kafa goz dalmadan dogum gerceklesebildi :-)
ne yazik ki hala buyuk kesim bu gozle bakabiliyor.. yasamis biri olarak dile getirmissiniz

bence bunda insanin kesinlikle kayinperderden yada kendi babasindan utanmamasi gerekiyor. Ama dozaji iyi ayarlamak lazim. Bazilari hamileleler birakin es dost akrabayi markette sira beklerken bile kendini kasim kasim kasip karnini seviyor millete sirf karnini gostermek icin. Birde ergen ergen ortada « hamisim ben hamisim ben » dolalanlar yokmu...Her neyse cok uzattim biliyorum. Milletin gozune gozune sokmadikca bence hamilelik kesinlik utanilacak birsey degil. Konu sahibi yilin 2019 oldugunu farkinda bile olmayanlara laf anlatmakla yorma kendini :)
Bir "hamile" olarak "hamiş" lafını çok itici buluyorum ben de :KK43: gerçekten çok güzel bi duygu ama bu doğal bi süreç buram buram kasıntılık kokan hareketler beni de çok rahatsız ediyor. Ayrıca bebeği olsun isteyip bunun için türlü tedaviler gören, bebeğini kaybeden anneler varken neyin gösterişi bu? Utanılacak bir şey tabi ki değil ama tanımadığın hayatında bir daha görmeyeceğim insanların yanında bas bas "hamişim" diye bağırmak da nesi

Keske butun cahiller bir araya toplanip koy kasaba sehir givi 1 yerde otursalar. Pff

Ayıp arıyorlarsa gelini damadı gerdeğe döve döve sokarak, gece eve maaile bırakarak yaptıklarında arasınlar. Herkeste var mı bilmiyorum,bizde var. İğrenç bir şey.

Ayrıca şunu kabullenin artık. Türk kültüründe böyle batıl inançlar, geri zihniyet yoktur. Bunlar bize başka bir kültürden geçmiş.
( Benim şahsi fikrim bu) Sürekli olarak Türk kültürü şöyle Türk kültürü böyle demeyin. Bizim gerçek kültürümüz gayet medeni ve aydın. Türk kültüründe kadın el üstünde tutulur. Ninelerimiz dedelerimiz hamileliği asla ayıp karşılamazlar aksine, " Torun verin de kucağımıza sevelim." derler.
Mükemmel bir yorum:KK50:

İğrenıyorum bıyle ınsanlardan. Akıllatı kotu calısıyo arkadaşlar. Hamıleyım baba torun gelıyo baba mujdesını bız srwişyik çocuk yaptık baba femek algılıyorlar.
Ne biçim insanlarımoz ya. Bunlst hep bastırılmıs duygulat..bu ulkede her sey yasak.her sey laf söz. En cok da kucuk sehırler koylet laf soz ayıp drnılen yerler bozuk.butun ensest ılıskılet oyle yetlerde..

Back
X