- 7 Mayıs 2017
- 126
- 267
- 53
- 33
Bende anadoluluyum, arkadasiniz olmayan birine "sen" diye hitap etmekte sizin uslubunuz sanirim. Kendi uslubumla sizi rahatsiz ettiysem kusuruma bakmayin geri kafalilikta oluyor boyle seyler. Iyi gunlerOnce su uslubumuzu degistirsek ?
Guzel kafaymis demek ne demek ?!
Ben senin arkadasin degilim konusmana dikkat et istersen.
Hangi yorenin orf adeti babaya hamile oldugunu soyleyememek ? Belli yorelerde babanin yaninda kari koca bile ayip diye yan yana oturamazken ne hikmetse baba kizinin beline "bakire" diye kirmizi kusak baglamasi, kizin ben bakireyim diye kirmizi kusakla oynamasi ayip olmuyor. Dugunden sonraki sabah bazi aileler canak kirar, ates edermis. Niye ediyorlar ? Benim oglum karisiyla beraber oldu, kiz bakire cikti diye mi ? Peki bu kadini asagilayici bir davranis degil mi ? Damadin sirtina vurmak ayip degil ama babaya hamile oldugunu soylemek mi ayip ? Valla bazen aklim almiyor..
Utanmayla, saygiyi karistiriyorlar bazen. Babalara duyulan saygi buyuktur ve bu orf adet degildir. Bu yuzden de bazen babalarla cok konusamayiz ama bu asla orf adet degildir kusura bakmayin.
Benim ilk uc ay kanamam oldu. Babama soylemeyim o zaman, bu saygisizlik orf adigetlerimiz izin vermez diye evde kan kaybindan oleyim. Bu mu dogru olan ?
Neden mi gelismiyoruz ? Kadinin asagilayici, erkegi yuceltici bu hareketler yuzunden bazi toplumlarda erkek cocuk dogar dogmaz hep bir yucelikle buyuyor. Kadin cefakar, kendini anlatamayan, icine kapanik yetistiriliyor. Sonra da ver elini kadina siddet. Kocandir vurdugu yerde gul biter cumleleri, erkektir saygili ol cumleleri. Sonra o erkek baba oluyor aynisini cocuklarina yapiyor. Kiz icine kapanik, erkek disa donuk yetisiyor bla bla. Tekrar diyorum erkege-babaya-abiye duyulan saygi ile orf adet vs karistirmayin. Saygi bambaska bir olay.
Ben ic anadoluluyum ama orf adetlerimizde babaya hamile oldugun soylenmez diye birsey yok. Bu durumu savunanlar nereli merak ettim :)
Son düzenleme:

iyi gunler