Topuklu ayakkabı giymek istiyorum ):

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.500
54
118
35
İstanbul
kızlar bu sorun değil o kadar aslında.öyle sormak istedim.

etrafımdaki kız arkadaşlarım şık elbiselerinin altına topuklu ayakkabı giyiyor,ben beceremediğim için yürümeyi giyemiyorum.giyim tarzımı herkes çok beğenir ama ben de şıkır şıkır elbiselerin altına topuklu ayakkabı giymek istiyorum

bazen heves edip giyiyorum okulda ki topukları çok kısayken bile,4-5 saat dersten sonra çok ağrıyo ayağım,bant yapıştırmak zorunda kalıyorum,pürüzlü yollarda,ızgaralardan geçerken zorlanıyorum,üstelik tüm arkadaşlarımdan geri yürümek zorunda kalıyorum

siz nasıl başardınız bunu kızlar?resmen topuklu ayakkabı giymeyi becerebilen insanlara oscar ödülü vermek istiyorum

denedim canım onda daha rahat yürüyorum tabi ama bazen çok güzel kıyafetlerim oluyo dolgu topuk biraz rüküş duruyo altında,bi de bisürü ince topuklu ayakkabım var hediye edilmiş annemin aldığı falan,öyle bakışıyoruz sadece onlarla

evin icinde giyin ayaklarini alistir istersen, iyi bir deneyim olabilir

ufak topuklarla baslasan..
ayağın alıştıkça yüksekleride giyersin
ben hamileyken bile topuklu giyiyordum..
tamamen alıştırmakla ilgili canım

peki ne kadar sürede alıştınız,ayak yapınız bozuldu mu?öyle yara bere rahatsızlık yaşadınız mı yoksa benim ayakkabı seçimim mi yanlış?21 yaşıma gircem şu sorduğum sorulara bak

peki ne kadar sürede alıştınız,ayak yapınız bozuldu mu?öyle yara bere rahatsızlık yaşadınız mı yoksa benim ayakkabı seçimim mi yanlış?21 yaşıma gircem şu sorduğum sorulara bak

Dolgu topuk ve kucuk topuklarla basla yavas yavas buyut. En fazla 2 ayini alir. cabuk alisiyorsun.
Eger yurumukte zorlaniyorsan evde giyerekte yurumeyi ogren, cunku bazi kizlar yuruyemedigi halde topuk giyiniyor ve yuruyuleri biraz acayip oluyor

Ben çok geç topukluya alışanlardandım 26-27 gibi.O sıralar eşimle tanıştık o benimle alay ediyordu yürüyemiyorsun vs diye ben de bıraktım giymeyi.Şimdi ben de aynı senin gibi deli oluyorum giyemediğim için.Evde giymeyi deniyorum yeni yeni tekrardan.Kilo problemim de var ben ona bağlıyorum üzerinde çok duramamamı,bakalım kilolar gidince ben de sürekli topuklularla salıncam ortalarda ahtım var.Her şeye rağmen alış valla kadını kadın yapan aksesuarların başında topuklular geliyor.

Her ayakkabı yara yapmaz.Bazı ayakkabı seçimleriniz yanlış sanırım ancak bunu anlamak çok kolay olmuyor.Çünkü deneme de bir iki adım atıyorsunuz o ara yara yapması mümkün değil zaten.Ayakkabılarınız vuruyorsa bir ayakkabıcıda dövdürmeyi deneyin.

Platform topuklu ayakkabıları deneyebilirsiniz diğerlerine göre daha rahattır.Çok çok ince topuk seçmeyin çünkü normalde o kadar ince topuğu kullanmak zaten zordur.Paket taşlar,ızgaralar hepimiz için zor biraz daha özen lazım. =) Bir de alışmakla alakası gerçekten var.Bir süre kullandıktan sonra zor gelmez.Gerçi ben hiç zorlanmadım ama herkes için geçerli olacak diye bir şey yok. =)​

walla aldım koleksiyon yapıyorum hepsi taze taze

ben yürümeyi falan geçtimde fena vuruyo birisi parmagma birisi bilegime.bunların bi çözümü yok sanki..ayakkabı secimi de önemli ama hepsnde degişik sorunları cıkıo bnm..

ben de topuklu ayakkabı giyemeyenlerdenim. dolgu topuk bile kullanamam. çünkü kayıp düşme korkum var .aslında yaşanmış bir olayımda yok fakat korkum çok ağır basıyor. sadece babet ve spor ayakkabı kullanıyorum.hatta babetlerimin altı hep lastiktir. ayakkabı alırken modelden önce altına bakarım kaymayayım diye. böyle bir korku benim ki iyi ki boyum uzun da fazla yokluğunu hissetmiyorum topukluların...hani tv de çizgi filmlerde ya da şaka programlarında kayıp düşenler olur ya hemen gözümün önüne geliyor . zaten şimdi hiç giyemem bebeğim var korkum kat be kat arttı işte böyle....ayrıca ayaklarım 40-41 arası tabi her model de bana gitmez hele bi ara sivri burunlu modeller modaydı. ayağım merdivenlere sığmıyordu yan basıyordum

Son düzenleme:
Ben de aldım 10 cm dolgu topuklu ayakkabılar. Onlarla başlamak daha mantıklı sanırım.
Herkes alışınca rahat giyilebildiğini söylüyor.
Ve benim bildiğim neredeyse tüm topuklu giyen arkadaşlarım ayaklarında yara bandı ile dolaşıyor.
Bence giymeden önce gereken yerlere yara badı yapıştırmak önemli.

pek uzun sürmedi sanırım hatırlamıyorum bile ..
ayak yapımda bir bozulma yok çok şükür ki bir hayli topuklu giyerim ..
tabi ilk zamanlar yara oluyordu..
hala bazen olur ..neden oluyor biliyor musun ayakkabının kalitesinden..
ne zaman özenip kendime bilinmedik bir yerden ayakkabı alsam kesin 1 kere giyebiliyorum..

sivri burun bende giyeniyorum ayağım çok küçük 36 no
ve bende çok komik duruyor

Bende bugüne kadar hep babet ve spor ayakkabı giymis biriyim. Ben yürümekten ziyade ayakkabılar, ayagımı cok rahatsız ediyor. Ayagıma göre alıyorum, önden sıkıyor büyük alsam, bu sefer ayagımdan cıkıyor hele de önü acık giyeceksem parmaklar öne kaydıkca ayakkabı ayagımdan fırlayacakmıs gibi oluyor yoksa yürüyorum hemde baya hızlı yürürüm topuga ragmen. Ayakları rahatsız etmeyen topuklu ayakabbı bulabilsem keske..

canım eğer ayağın taraklıysa benim gibi gerçekten topuklu işkence oluyo, belki ondan yürüyemiyosundur

Bende ilk geçen sene giymiştim.Merdivenlerde düştüm,kaç defa ayağımdan çıktı.Ama yinede çok güzeldi topuklu ayakkabı giymek.Pes etme evde dene alışırsın kolayca.Ama alışınca da çok sık giyme ayak sağlığın için.

Ben topuklulari genelde sadece bi dügüne, eglenceye, vs. giderken giyerim sadece. Ama o zaman da 10 cm asagi olmaz

Okul icin bende fazla yüksek olmayan dolgu topuk öneririm. Yakismaz demissin ama, babet giyebildigin her seyin altin onlari da giyebilirsin. Cünkü babetten tek farklari topuklari oluyor. Ayrica bu dene o ayakkabilar cok moda. (yani en azindan Almanyada)

edit: Ha birde aklima geldi, platform topuklarla daha rahat yürüyebilirsin. Birde eger yeni aldiysan ayakkabilarini disarda giymeden önce evde corpla giyi biraz yürü. Ayakkabi böylece biraz acilir ve ayagina "alisir"

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…