- 30 Ocak 2013
- 29.427
- 43.923
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Hemşirelikte torpil dönüyor mu ya, aa bilmiyordum. Benim hemşire arkadaşlarımın hepsi mezun olur olmaz iş bulmuşlardı. Bir çoğu da ilk atamada atanmıştı. Umarım siz de atanırsınız.Ben bunu öğreneli çok oldu ne yazıkki. Ne üzüldüm ne hırpalandım. ama elime hiçbişey geçmedi. bambaşka bir yol çizdim. umarım senin içinde en güzeli ne ise o olur
Bu hayatta değil, Türkiye' de uzun yıllar daha torpil şart. Ne yazık ki acı gerçek bu. Ancak torpilsiz de bieçok iş bulabilmeniz mümkün.
Ben bunu öğreneli çok oldu ne yazıkki. Ne üzüldüm ne hırpalandım. ama elime hiçbişey geçmedi. bambaşka bir yol çizdim. umarım senin içinde en güzeli ne ise o olur
Ya çok iyi olacaksın ya da torpilin olacak.
Ziraat bankası 2 yıl mezunları güya işe almıyordu. Geçen ay iki yıl işletme mezunu iki arkadaşım işe başladı. Hem de sınavsız. Yani torpil varsa her kapı açılır. Özellikle katipliğe torpille giren tanıdığım çok.
Biz 4 yılı bitirip ikinci üniversiteyi bitirdik ama neyse...
Türkiyede hangi siyasi parti baştaysa,genelde o partinin görüşlüleri öncelikli olur hep bir dönem,kamuda özelde vs vs...ister sağ ister sol,yıllarcaaaaa bu böyle devam etti edecek te...şimdi konunu siyaset yüzünden kapattırmak istemem o yüzden uzunca yazmayacam ama,örneğini çok gördüm...ahhh adaletsizlik ahhh
Türkiyede hangi siyasi parti baştaysa,genelde o partinin görüşlüleri öncelikli olur hep bir dönem,kamuda özelde vs vs...ister sağ ister sol,yıllarcaaaaa bu böyle devam etti edecek te...şimdi konunu siyaset yüzünden kapattırmak istemem o yüzden uzunca yazmayacam ama,örneğini çok gördüm...ahhh adaletsizlik ahhh
Hemşirelikte değil benim meseleler uzun :) ama tabi hemşirelikte de iyi bir yer istiyorsan mecbur aracı oluyor.Hemşirelikte torpil dönüyor mu ya, aa bilmiyordum. Benim hemşire arkadaşlarımın hepsi mezun olur olmaz iş bulmuşlardı. Bir çoğu da ilk atamada atanmıştı. Umarım siz de atanırsınız.
bu hayatta daima torpil şart mı arkamızda arkası sağlam bir dayı amca olması yada devlette sağlam tanıdıkların olması şart mı ? Neden yeni mezunlara iş imkanı için ancak torpil ile birşeyler olabiliyor. yada neden insanlar torpille bile mesleği olmayan diploması olmayan bir bölümde işe girebiliyor. geçen gün bir arkadaşım ki kendisi lise mezunu işe başladığnı öğrendim. torpille olduğunu kendisi söylemişti. oysa ben üniversite bitirmeme rağmen 8 aydır işsizim. Hak hukuk adalet bunun neresinde. yeter artık diye isyan mı etmeliyim. Ameliyatlı halimle 3.gün şiş suratımla iş görüşmesine gidip o halde gitmeme rağmen tercih edilmemiş olmam bu adaletin neresinde acaba.
Ya çok iyi olacaksın ya da torpilin olacak.
Ziraat bankası 2 yıl mezunları güya işe almıyordu. Geçen ay iki yıl işletme mezunu iki arkadaşım işe başladı. Hem de sınavsız. Yani torpil varsa her kapı açılır. Özellikle katipliğe torpille giren tanıdığım çok.
Biz 4 yılı bitirip ikinci üniversiteyi bitirdik ama neyse...
Mayolu bikinili ne kuzum ya :)Ee devir ye kürküm ye devri...
Daha bugün konusu geçti, full aile takıldık biraz; babamla bir araya gelince zaten bizim çenemiz durmaz.
Yaşadığım şehirde, "halk otobüsü - tramvaylara mayolu/bikinili binmeyin" uyarılarının tasarımlarını ben yapıverdim, belediyedeki onlarca grafiker sıfırdan yapamadı da.
Dışarıdan birilerine iş yaptırıyorlar.
Kültür Merkezine bilmem kimin kızını görevlendiriyorlar, iş yapabiliyor mu? Hayır, dışarıdan çevirmen tutuyorlar, Fen İşlerinde mimar - mühendis kaynıyor bilmem kimin oğlu, torunu, ağası, paşası, projeleri özel mimarlara ya da üni. öğrencilerine çizdiriyorlar.
Canım benim her yer torpil, bir de iş yapabilseler adam akıllı...
Denemeye devam, bir kapı mutlaka açılacaktır.
Ahh be kacgundur benim kemdi kendime sordugum soru resmen torpildiz nefes bile alma deniliyor
Benimde bölümümde alim yok kime sorsam herkes siyasi tanidiginin olmasi lazim diyo
Benimle benzer bi bolumde okuyan arkadsim ki onun bolumunun alani benimkindem daha dar simdi kamuda idareci (çunkü kendisi x partinin kadin kolları başkanı) ben ise ne yapsam nasil is bulabilirim diye kafa patlatiyirum bu ulkede duzen boyle ne yazik ki
Ee devir ye kürküm ye devri...
Daha bugün konusu geçti, full aile takıldık biraz; babamla bir araya gelince zaten bizim çenemiz durmaz.
Yaşadığım şehirde, "halk otobüsü - tramvaylara mayolu/bikinili binmeyin" uyarılarının tasarımlarını ben yapıverdim, belediyedeki onlarca grafiker sıfırdan yapamadı da.
Dışarıdan birilerine iş yaptırıyorlar.
Kültür Merkezine bilmem kimin kızını görevlendiriyorlar, iş yapabiliyor mu? Hayır, dışarıdan çevirmen tutuyorlar, Fen İşlerinde mimar - mühendis kaynıyor bilmem kimin oğlu, torunu, ağası, paşası, projeleri özel mimarlara ya da üni. öğrencilerine çizdiriyorlar.
Canım benim her yer torpil, bir de iş yapabilseler adam akıllı...
Denemeye devam, bir kapı mutlaka açılacaktır.
Ailemde öyle bir iş yapacağına evde otur diyorlarBen sırf bu yüzden okuduğum bölümle ilgili çalışmıcam. Sırf 4 senelik diplomam olsun diye çalışıyorum. İlkokul mezunu tanıdıkları varken kimse bu kız okulunu okumuş bunu işe alalım demez. Sınıf arkadaşlarım mezun oldu (ben 1 sene uzattım) , erkekler polis kızlar defacto'da mavi'de tezgahtar oldu.
Aklıma bunu getirdiMayolu bikinili ne kuzum ya :)
Antalya vs gibi yerlerden birinde yaşıyorsa arkadaş. Mesela izmirde izban var belirli sahil kısımlarına da izban sayesinde aktarmalı da olsa gidebiliyorsunMayolu bikinili ne kuzum ya :)
Mayolu bikinili ne kuzum ya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?