Maalesef olmadığı yer yok.
En basit örneği de devlet hastaneler. Hemşire / doktor yakınları en önce muayene olur. Sonra havalı havalı bakarlar size.Bunun olduğunu duyunca çok şaşırmıştım ama bizzat yaşadım.
Çok vahim durumumuz...
Bunda sorun yok ki. Daha doğrusu torpil değil. Hastane personelinin ve yakınlarının acil dışında önceliği vardır. Tıpkı 65 yaş üzeri hastaların ya da yatan hastaların önceliği olduğu gibi.
Sebebi de refakatçisinin ya da hastanın kendisinin hastane personeli olmasıdır. Yani basit bir muayene için bile gelse o hemşire ya da o doktorun sekreteri vs o hastanın yanında olur.
Bu arada kendi bölümündeki işin aksamaması içi öncelik vardır.
-
Geçen de buna benzer bir konu vardı.
Orada da belirtmiştim, eğer bahsedilen işi alınan kişi de eğitimi, dili, fazladan bilgisayar bilgisi vs olmadan yapabilecek kapasitedeyse torpil karşıtı değilim.
Bunu hak yemek vs olarak görmüyorum.
Peki birşey sormak istiyorum size 65 yaş üstü hastları yada hashanede yatan hastaları anladım onlara öncelik vermek istiyorlar ama akrabası hemşire doktor olupta önceligi kendi akrabalarına veren insanlarda çok teyzesi hemşire önceligi kendi yegenine veriyor ondan daha kötü insanlar varken. benimde hemşire akrablarım var bir gün olsunda telefon edip te beni şu doktora muayene ettrin dememişimdir.
Peki birşey sormak istiyorum size 65 yaş üstü hastları yada hashanede yatan hastaları anladım onlara öncelik vermek istiyorlar ama akrabası hemşire doktor olupta önceligi kendi akrabalarına veren insanlarda çok teyzesi hemşire önceligi kendi yegenine veriyor ondan daha kötü insanlar varken. benimde hemşire akrablarım var bir gün olsunda telefon edip te beni şu doktora muayene ettrin dememişimdir.
ne özel sektör nede kamu yok yok yok her yer torpil, hatta sana alakasız bir konuda anlatmak istiyorum kısaca ;
çok yakın arkadaşım rahiminden kist aldırıcak boyut büyük kızın yaşı genç çocuğu olm uycak diye aylarca perişan oldu, gitmediği doktor, profesör kalmadı hepsi rahim ve yumurtalıklarda alınacak dedi. Ve son gittiği üniversitede de prf aynı şeyi söyledi. Bir hafta sonra da milletvekili bir torpil buldular . prof o torpille görüştükten sonra rahimin alınmaması için elimden geleni yapıcam büyük ihtimal almıycam dedi ve almadı .arkadaşım şu an hamille...
Başkası anlatsa inanmazdım ama olayların bu kadar içinde olduğum için pes dedim doğrusu pes
Avrupada yok bu, varsa da cok nadirdir, gelişmemiş ve az gelişen, gelişmekte olan ülkelerde var, özellikle islam ülkelerinde...
torpilin sonu gelmez canım yapacak birşey yok bizim okulda pilot alımlarında bile(sonuçta özel yetenekle alınıyo) bazılarının tanıkları sayesinde öne geçtiği herkesin dilinde. o yüzden tanıdığın varsa kurtuluyosun
Hele böyle sağlık ,pilot vs gibi can olaylarında tamam üstün yetenekleri varsa tamam ama benden kötü vasıflara sahipse o zaman kötü
canım tabi ben derinlemesine bilemem tabiki ama okuldaki çoğu kişinin ya askeriyeden ya üniversiteden üst düzeyde tanıdığı var kimsenin günahını almak istemem ama böyle öğrenlerin azımsanamayacak sayılarda olması tesedüf değil bence. bu tarz okulları çok isteyip çalışanlar var yani onlar çok zekide diğer çocuklar aptal yada yeteneksiz mi sanki belli ki bağlantılar bi şekilde öne geçiyo belki yaklaşık olarak aynı seviyede bile olsalar tanıdığı olan öne geçiyo bu bi gerçek maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?