torun bakma meselesi

C ceycey0406
Klavye basinda insanlara ne kolay saldiriyorsunuz boyle... benim kim oldugumu hayatimi bilmeden..hayirdir tanisiyor muyuz ??? Bu ne kin bu ne nefret kustunuz bana ???

hamileyim ve yakinda cocugum dogacak... benim icin boyleleri insallah evlat sahibi olamaz da ne demek !!! Sizi sadece Allaha havale ediyorum, bana ettiginiz bedduayi yasamaniz dilegiyle.. kalbiniz ne kadar da kötü ve nefret dolu..yazik..

Mune Mune yapilan yoruma bu sekilde bedduayla yaklasimca ne oluyor? Bu hakaretten daha kotu birsey degil mi? Bu kisi hakkinda yapilabilecek birsey varsa yapmanizi rica ediyorum.

senin hamile olduğundan haberim yok bu birrr yorumum sana değil genel olarak kayınvalidelere annelere çocuk baktırmakta ısrar edenlere bu da ikiiiii[/QUOTE]

Altta gozukuyor hamile olup olmadigim ki bunu gormeseniz bile alti ustu basit bir konuya yapilmis yorum... benim yorumum uzerinden bana laf yetistirdiniz de ne oldu.. benim uzerimden alinti yaptiginiza gore bana soylemis oluyorsunuz.. ettiginiz beddua bana dokunmayacaktir yaptiginiz cok cirkin.. ne yazdiginiz ortada.. size soylenebilecek cok soz var aslinda da bu forumu daha faydali bilgiler edinmek icin kullaniyorum, ban yemek istemiyorum.

senin hamile olduğundan haberim yok bu birrr yorumum sana değil genel olarak kayınvalidelere annelere çocuk baktırmakta ısrar edenlere bu da ikiiiii

Altta gozukuyor hamile olup olmadigim ki bunu gormeseniz bile alti ustu basit bir konuya yapilmis yorum... benim yorumum uzerinden bana laf yetistirdiniz de ne oldu.. benim uzerimden alinti yaptiginiza gore bana soylemis oluyorsunuz.. ettiginiz beddua bana dokunmayacaktir yaptiginiz cok cirkin.. ne yazdiginiz ortada.. size soylenebilecek cok soz var aslinda da bu forumu daha faydali bilgiler edinmek icin kullaniyorum, ban yemek istemiyorum.[/QUOTE]
saatlerdir yorum yapıyorum yeni değil.sen yazmışsın ben de yazdım seninle ne ilgisi var.o senin görüşün bu da benim.hassasım anneler yaşlılar konusunda kusura bakma değişemem

Ya izne ayrılırsınız
Ya da bir bakıcı bulursunuz
Uzun vadeli planlar zor oluyor

Daha ülkemizde bile fırsat bulup göremediğim ne çok yer var,ama pardon gelinler ne der sonra:-)Allah hepimizin gönlüne göre versin:KK43:

ama yurt içinden sana ulaşmaları an meselesi, halbuse Avustralyaya gidersen arayamazlar faturadan korkarlar büyük düşün :70:

ben genel yazıyorum konuya bazıları ne meraklı üstüne alınmaya ya.mecburmuyum ben burda kim hamile kim değil kimin çocuğu var kimin yok takip etmeye.tüm toplumu kastederek yazıyorum doğru okumayı yorumlamayı öğrenin önce beni mune ye şikayet edeceğinize.ben hem evladıma hem de bebek gibi anneme bakıyorum çok şukur .şikayetim de asla yok.allah kimseyi merhametsizlerin eline düşürmesin.
Mecbur degilsin ama.. kimseye cocugunolmasin filan demesen iyiydi..

İşte benim de beklentim bu kadar yani görev olması değil zor anlarda destek çıkması. Ben arkadaşlarımı görüyorum anaokulu ya da bakıcı bir saate kadar bakıyor biz bazen çıkıyoruz gece 10-11 de...O günlerde destek çıksın zaten yanyana evimiz.
Isiniz o kadar yogunsa bu kadar uzun calisiyorsaniz kari koca bakacak yardim edecek kimse yoksa ve zaten siz isinizden ayrilmak yada azaltmak istemiyorsaniz cocuk düsünmeyin. Yani o cocukla ne zamab vakit gecireceksiniz? Hafta sonlari mi? O arada ev mi temizleyeceksiniz özel isinizle mi ilgileneceksiniz alisveris mi yapacaksiniz cocukla kaliteli vakit mi gecireceksiniz?

Allah a büyük konuşmayayım da ben de torun bakmam.Kimse bana güvenerek çocuk yapmasın.Kimse kimseye güvenerek çocuk yapmasın.

Aksam 9-10-11 gibi isten ancak eve gelen bir anne bebek nasil buyutecek.bence hayatta bazen bir sureliginede olsa bir şeylerden vazgeçebilmeli insan.heleki söz konusu evlatsa...

şu kayınvalideler ne yapsa kabahat.gezse kabahat,otursa kabahat.çocuğa bakarım demesi kabahat,bakamam demesi kabahat.
e gelinde gelsin benim evin işini yapsın.ben onun çocuğuna bakıyorum diye,böyle bir beklentiye girebilir miyim?

allah izin verirse,ben de ileride babanne olacağım.torunuma bakar mıyım bilmiyorum.ama tam zamanlı bakamam sanırım.
gelmişim 55 yaşına,şunun şurasında daha kaç sene gezebileceğim.haftanın belli günlerinde ,hastalıkta,elimden geldiğince yardımcı olurum.

bu arada oğlum bana baksın diye büyütmedim ki.kimseden bir beklentim yok.mümkünse,onların da benden olmasın.

ha ,torun bakmıyorsan,sevemezsin diyorlarsa,kendileri bilir.sokakta sevecek kimsesiz çocuk dolu.
hunter,
Allah torun sahibi olmayı nasip etsin inşaallah.

Serzenişinde haklısın, bizde bunun anneanne versiyonu var, kız yaptı 3-4 çocuk, hepsi boy boy, Allah hepsine sağlıklı ömür versin ama kız çalışmıyor, eşi bir çalışıyor 5 yatıyor, arada sırada kazara kazandığı parayı da zaten kumara veriyor.

Ev kira, kira parası, faturalar, mutfak masrafı, çocukların tüm masrafları, kızın ve damadın yemesi içmesi, çocukların ısrarla istediği ne kadar şey varsa herşey anneannenin sırtında.
Birde dipnot düşeyim aynı apartmandalar, anneanne kızına, damadına, torunlara her dakika bakıyor, yani hem maddi hem fiili epey hizmeti var kadının.

Bu kadın 62 yaşında, ben bildim bileli bir gün ayaklarını uzatıp oh diyemedi, bir yere gidemedi, üstüne başına alamadı, şöyle 2 dakika oturayım da önüme bir kahve getirsinler diyemedi.

Resti çekse ki çekti kızı bakacaksın tabii anneanne değil misin, alırım çocuklarımı bir daha göstermem dedi, para vermese vereceksin tabii anne değil misin dendi.

El insaf yazıktır, anne olduk diye, torunlarımız oldu diye sonuna kadar herşeye mecbur bırakılmak zorunda mıyız?
Ben de daha damat da yok torun da yok ama şimdiden diyorum, kusura bakma kızım çok zorda kalırsan amenna ama onun dışında ben tatlı tatlı seveyim torunları, ahir ömrümü azıcık kendime zaman ayırarak geçireyim diye.

Kızım bana torunlarını göremezsin derse ben ona hiçbirşey öğretememişim der üzülürüm sadece.

Son düzenleme:
Ben bu konuda konu sahibi ve onun gibi düşünenleri haksız buluyorum.ve diyorum ki madem bakamıcaksınız (bakmayı sadece maddiyat la sınıralamayın.cocuk en azından 3-4 yaşına gelene kadar birebir anne ilgisi ve sevgisi bekler bu onun için bir ihtiyaç tır) çocuk yapmayın.

Babaannelere niye tavir konuluyor ya? Onca yil cocuk bakip buyutmusler bakarlarsa bile lütuf etmis olurlar. Kimse zorunlu degil ki buna. Cocuklarini buyutup evlendirmisler, tam gezme tozma, kendilerine vakit ayirma zamanlari degil mi? Cok bencil dusunuluyor yaziktir ya. Annem bakamayan dogurmasin der bir daha hak verdim. 6 cocuk bakip buyutmus kadin kimseden de yardim almamis. Herkesin kendi hayati var bence bunun anlasilmasi gerekir. Ben dogurursam da, ilerde kv olacak kisi bakmak zorunda degil. Bakmam degince cocugunuzu sevemez mi yani bu nasil bir zihniyet vallahi gozum korktu.

Ben bu konuda konu sahibi ve onun gibi düşünenleri haksız buluyorum.ve diyorum ki madem bakamıcaksınız (bakmayı sadece maddiyat la sınıralamayın.cocuk en azından 3-4 yaşına gelene kadar birebir anne ilgisi ve sevgisi bekler bu onun için bir ihtiyaç tır) çocuk yapmayın.
Calismak zorunda oldugunu dusun...ucretsiz izin alamadigini birde.. tek care kres bakici vs. Diyelim.. boyle insanlarin cocuk sahibi olnaya haklari yokmu?

evet ya.bilmiyorlar ki,evde otursak,gelinlere saracağız.ne güzel işte.herkes kendi hayatını yaşıyor.

sıfır beklenti,sonsuz huzur.

Aynen katılıyorum. Bir teyze demişti. Kv zalim zamanında gelin, gelinlerin zalim zamanında Kv oldum demişti. Çok haklıymış

Calismak zorunda oldugunu dusun...ucretsiz izin alamadigini birde.. tek care kres bakici vs. Diyelim.. boyle insanlarin cocuk sahibi olnaya haklari yokmu?

Çalışma zorunluluğu dediğimiz şey çok net değil.yani etrafımızda var daha lüks yaşamak için,veya daha iyi giyinmek için veya nebiliim hersene tatile gitmek için vs.vs yüksek çalışma zorunluluğu gibi algılanıyor.yani anne çalışmayınca aç kalmıyorlar herhalde eğer öyle bir sorun varsa baba daha çok çalışsın.cocuklar sefil olmasın ( her anlamda)

Çalışma zorunluluğu dediğimiz şey çok net değil.yani etrafımızda var daha lüks yaşamak için,veya daha iyi giyinmek için veya nebiliim hersene tatile gitmek için vs.vs yüksek çalışma zorunluluğu gibi algılanıyor.yani anne çalışmayınca aç kalmıyorlar herhalde eğer öyle bir sorun varsa baba daha çok çalışsın.cocuklar sefil olmasın ( her anlamda)

Çok doğru tesbit. Kime göre ne ihtiyaç. Annemlere temizlik için bir hanım gelmişti. Kadının altında passat var. Kadın o araba için temizliğe geliyormuş. Çocukları ise yurtlarda...

Ben bakması taraftarıyım
Ha yukarda denilen gibi sömürmeye karşıyım aile olmak birbirine destek olmak demektir yani bakacağı 3_4 sene zaten bebeklikbdöneminden sonra bireyselleşiyırlar oyun zamanı herkese iyiigelir çocuklar tabi bu gönül işi vicdan meselesi
Şahsen ben gezip tozu ki çocuklada gezilir
Torunumuda bakıcıyla olmasına yüreğim elvermez ve benim gibi sabırsız asabi biri bunu diyorsa herkes bakar
Burayı okuyunca anneme sarılasım geldi
Çok şükür

Back
X