torun bakma meselesi

Biz çok üzülüyoruz haline, akrabamız kendisi, annem dertleniyor kadının haline, biraz nefes alsın diye annem davet etti ama gelemedi kadın.
Tamam insan torununu sever ama yaşamayan da bilmez, gerçekten maddi manevi çok yıpratıyorlar kadını, kadın senelerdir bebek altı açıp 5 kat aşağı 5 kat yukarı merdiven inip çıkıyor torun peşine, gün içinde yorgunluktan ayakta uyuklamaya başladı.

Kızlarından birinin Doğum günüydü dün, annesini çağırmış, aman biz bir sevindik bir sevindik kadın 2 dakika nefes alacak diye, kızı da diyor ki annemi çağırdım dışarıda doğum günümü kutlayacağız, aaahhh ne safmışız, çocuklarına baktırmak için çağırmış, kendisi arkadaşlarıyla doğum günü kutlamaya gitmiş, kadıncağızda kızına giderken mecburen diğer kızının 2 çocuğunu da almış, kızının evinde 6 toruna bakmak zorunda kalmış, vallahi yazık annelere bu yapılana.
ayyy valla akşam akşam sinirim zıpladı

Yanlis anlamayinda bence cocuk düsünüyorsaniz kendinize güveniyorsaniz yapin. Ama birilerinden beklenti icindeyseniz hic yapmayin. Anne olsun baba olsun mecbur fedakar oluyorlar baska türlü olmuyor. Kv gelince, evet hep tekrarlamasi hos degil ama bakmakda mecburiyetinde degil. O kendi evlatlarini büyütüp vazifesini yerine getirmis, simdi gezerde tozarda ona kalmis, bana göre hakkidirda.

Maalesef kadını rahat bırakmazlar, her dakika telefonla bile taciz ediyorlar, gel çocuklara bak, para ver, yemek yap diye, biz de diyoruz kaç git başka yere diye ama kızlar yolunu bulmuş, kadını torunlarından vuruyorlar, torunlara telefon açtırıp anneanne seni özledim diye ağlattırıyorlar.

Diyorum ya benim örnek verdiğim bu kadının kızlarının annelerine zerre acıması yok, çalışsalar bir yere kadar tamam derim ama kızlar çalışmıyor, annem baksın deyip paso çocuk yapıyorlar, dediklerim şaka değil basbayağı yarışa girmişler, ciddi ciddi diyorlar, o doğurunca bakıyorsun madem ben de doğuracağım ona da bak diye.
Kocaları elini cebine sokmaz, özel hastanelerde doğumlarını anneleri yaptırır, bebek mevlitlerini annelerine yaptırırlar ve hepsi kendini tepeden tırnağa giydirtir annesine, hele bir yapmasın kıyamet kopuyor.
yıhhh birde çalışmadıkları halde yapıyorlar bunu :KK57: adresi ver mune gidip kaçıralım kadını,çekip kurtaralım o hayattan

Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.

Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.

Yorumlarınızı bekliyorum :)
Slm iki cocuk annesi olarak ve tek basima bir allahin kulundan destek almadan buyutmus bir anne olarak cevap yazmak istedim biraz empati yapin once siz nasil kendi sosyal hayatinizdan odun vermiyorsunuz o Niye versin mecbur degil hic kimse madem calismaya Devam diyorsaniz En iyisi bakici kimsenin nazini kaprisini cekmezssin

Gidin çocuğunuza bakın kendiniz, anne babalarınız sanki sizin çocuk bakıcınız. İnsanlar sizi büyütmüşler, gelmişler rahat edecek yaşa, ister gezer, ister evde oturur, size günlük planı hakkında hesap vermek zorunda değil.

Son dönemde arkadaşlarımın çoğu sırayla anne oldular Allah isteyen herkese versin,herkesin evladınıda bağışlasın.İçlerinde birinin ikizleri oldu,kaynana bakacak diye hamileyken ah vah kaynanada gelecek napıcaksam diyordu yakınıyordu,kendileri istemelerine rağmen,tabi kaynana başka şehirden geliyor bu arada.Doğum yaklaştıkça kaynana arıyor diyorki gelicem şu gün,bizimki daha 1 ay var atlatıyo,daha 15 gün var atlatıyo.Neyse kaynana doğumdan 1 hafta filan önce geldi,çünkü doktor arkadaşa risk var yatacaksın dedi,kadın apar topar geldi.Evini temizliyo,yemek yapıyo filan,bir gün odasına girmiş temizleyeyim diye bizimki kızıyo.Doğum olduktan sonra o girdiği odada yanında yatsında çocuklara baksın diye yalvaracaktı nerdeyse :) bu ne şimdi?aynısını başka bir arkadaşım annesine yaptı.Annesi yakın bir şehirde ,bizimki 9 ayı tamamladı,annesi gelicek doğumda,ama çağırmıyor.Neymiş doğuma giderken çağıracaklarmış,kocişiyle rahat zaman geçirmek istiyormuş,ve gerçektende doğuma giderken aradılar kadını kadın apar topar kalktı hastaneye doğumdan sonra geldi,tüm bakımını yaptı kızının.Ee kocişinle geçirsene o zamanıda.Yok ama olurmu,anne baksın dert çeksin,keyfi onlar sürsün.İnsanoğlu çok bencil vesselam,hiçbir evlatta anneye babaya onlar kadar değer vermiyor

Ya bu huzurevi falan nerden çıkıyor? Elbette çocuklar bakacak anasına babasına. O yüzden babanne çocuğunu büyütmekle mükellef, torunuyla değil.

Şu şartlarda vay konu sahibinin haline. Bakacak ne torunu ne çocuğu olacak. Torununa bakmadı diye küsen kadına, annesi büyütmemiş çocuk neden baksın?
Konu biraz başka yöne gitmiş, hanımefendi diyorki zaten 1-2 yıl sonra kreşe gidecek birde işten geç geldiği zamanlar baksalar fena mı olur diyor? Çocuğu komple onlara vermiyorki?

Benim verdiğim örnekte anneannenin iki kızı var, toplamda da 7-8 torun, biri hamile kalıyor, hamileyim dediği anda diğeri hamile kalıyor, kadın bir birinin doğumuna, bir birinin doğumuna koştu, lohusalıktı, çocukların okula başlamasıydı derken bir nefes alamadı, büyüyen bebeğin yerini yenisi alıyor.
Kardeşler arası yarış var, onunkilere bakıyorsun benimkilere de bakacaksın alacaksın yarışı, bir kızı yeni doğum yaptı, şimdi biz diğerinden hamilelik haberi bekliyoruz ciddi ciddi.
Vah vaaaah mune:(
O kadın mezarda mı dinlenecek:(
Orda da rahat bırakmazlar korkarım :110:

Maalesef kadını rahat bırakmazlar, her dakika telefonla bile taciz ediyorlar, gel çocuklara bak, para ver, yemek yap diye, biz de diyoruz kaç git başka yere diye ama kızlar yolunu bulmuş, kadını torunlarından vuruyorlar, torunlara telefon açtırıp anneanne seni özledim diye ağlattırıyorlar.

Diyorum ya benim örnek verdiğim bu kadının kızlarının annelerine zerre acıması yok, çalışsalar bir yere kadar tamam derim ama kızlar çalışmıyor, annem baksın deyip paso çocuk yapıyorlar, dediklerim şaka değil basbayağı yarışa girmişler, ciddi ciddi diyorlar, o doğurunca bakıyorsun madem ben de doğuracağım ona da bak diye.
Kocaları elini cebine sokmaz, özel hastanelerde doğumlarını anneleri yaptırır, bebek mevlitlerini annelerine yaptırırlar ve hepsi kendini tepeden tırnağa giydirtir annesine, hele bir yapmasın kıyamet kopuyor.
Kadıncağız ne bahtsızmış,merhametten maraz doğar diye boşuna dememişler :işsiz:

Kadıncağız ne bahtsızmış,merhametten maraz doğar diye boşuna dememişler :işsiz:
Maalesef öyle, buradaki konu bu değil belki ama anneanneler babaanneler torunlarına bakmayı göze alamıyor olabilir, bu onları kötü anne yapmaz, kadınlar zaten bir çocuk için ortalama 20-25 yıl ellerinden geleni yapıyorlar, çocuklarını doğurup büyütüp, iş güç sahibi yapıp evlendirene kadar ki dönemde ziyadesiyle analık yapıyorlar.
Analıkları evlatlarını evlendirince de devam ediyor, kimse annelikten istifa etmiyor veya emekli olmuyor ama herşeyin bir oluru var, 50-60 yaşına gelmiş bir kadına da sıfırdan çocuk bak diyemem, ben yapmadığım için bana garip geliyor, müstesna durumlar hariç bence anneanneler ve babaannelere çocuk sorumluluğu, hele de bizim garibim akrabaya yapıldığı gibi sorumluluklar yüklenmemeli.

İşiniz sıkıntıymış gerçekten, yani o saatte çocuk zaten uyumuş olur normal şartlarda. Bu durumda sizin çocuğunuz büyürken fazla bir katkınız olamayacak. Bence öyle günlerde zaten destek çıkar ama kadın haklı, bu tempoda çalışan bir anne var, babaanne bakarım diye kabul etse zaten o büyütmüş olacak çocuğu, babaannelik değil annelik yapmış olacak. Yazık yani, çoluğunu çocuğunu büyütmüş evlendirmiş artık biraz dinlenmek gezmek onun da hakkı. Kaldı ki belli bir yaştan sonra çocuk insana çok yorucu geliyor, artık kafalar kaldırmıyor.
Bunları yapabilecek fiziki ve beyin güçleri olsa o yaşta,menapoza girmezdi kadınlar bence,kendileri doğurup bakarlardı...

Maalesef öyle, buradaki konu bu değil belki ama anneanneler babaanneler torunlarına bakmayı göze alamıyor olabilir, bu onları kötü anne yapmaz, kadınlar zaten bir çocuk için ortalama 20-25 yıl ellerinden geleni yapıyorlar, çocuklarını doğurup büyütüp, iş güç sahibi yapıp evlendirene kadar ki dönemde ziyadesiyle analık yapıyorlar.
Analıkları evlatlarını evlendirince de devam ediyor, kimse annelikten istifa etmiyor veya emekli olmuyor ama herşeyin bir oluru var, 50-60 yaşına gelmiş bir kadına da sıfırdan çocuk bak diyemem, ben yapmadığım için bana garip geliyor, müstesna durumlar hariç bence anneanneler ve babaannelere çocuk sorumluluğu, hele de bizim garibim akrabaya yapıldığı gibi sorumluluklar yüklenmemeli.
Aynen öyle mune,örneğin bu akşam çay demledim,içmeye fırsat bulamadım,öylece soğudu,ısıtıp içeceğim şimdi.Neden,hepsinin peşine ayrı koşturuyorum,ödevleri eksiksiz olsun,dertlerini yakınmalarını dinleyeyim,bir fikir vereyim,kavgalarını dinleyeyim diye.En son herkesi odasına postaladım ama,kafam kazan gibi oldu ki bunlar en hafifi.
Daha çokk uzun yolum var.Allah sağlık versin de her türlü mürüvvetlerini göreyim fakat,birileri bana,baktın büyüttün okuttun evlendirdin yetmez,hadi bakalım al baştan dese,tabii ki bakacaktın,analarıydın dese herkes kendinkine analık yapsın o zaman derim,herkes dünyaya bir kere geliyor,bizim hayatımızın stepnesi mi var:işsiz:

Mune Mune Benzer hikayr bende var. Annem günde en az 6-7 hap alan, çok ağır bir beyin ameliyatı geçirip ölümden dönen, başı sgrısı, kol agrısı, dizlerde sorun olan bir kadın, Gözünü açamıyor kadın bazen ağrıdan. Benim kardeşler genelde insaflı ama ailede çalışan bir kardeşim var, yazları onun çocuğuna bakıyor, kışın da tatilde , çocuk hasta olunca falan bakıyor vs. Gelelim im dananın kuyruğunun koptuğu yere. Annem yeğenime bir buçuk yaşından beri bakıyor.

1. Ben hayatımda koltuk sırtında zıplamadım, duvarları çizmedim, biblo kırmadım, evde top oynamadım, bize özel yemek pişmedi, elde yemekle anne babam peşimde koşmadı.yersen yersin, yemezsen .. yersin!

2. Anne baba sus deyince bitmişti ben çoçukken, yerde kara delik açıp uzaya kaçasım gelirdi sırf kaş çatmalarından.

3. Aşağıda insan yaşıyorsa, üstte insan yaşıyorsa evde gürültü yapılmaz, belli saatten sonra gürültü yapmaz, yap da gör gününü.

Gelelim yeğen mevzusuna.

1 Annem titiz biri, çocuğu tuvalete alıştırmayan ablam sayesinde " yazın siz alıştırırsınız " muhabbetine, kadın koca bir yaz bok yıka, işediği yerleri sille uğraşmış.

2. Sofraya oturuyor yemek yiyecek, önce çocuk için " özel" yemekler hazırlanır, herkes yer kalkar, annem sonra soğuyan yemeğe kalır. Bin bir nazla çocuğa dil döker ki yemek yesin!

3. Koltuk sırtlarında zıpla zıpla , sus dersin anlamaz, yapma dersin anlamaz, aşağıda komşu var dersin anlamaz , anası gelir " sizin de malınız çok kıymetli hem o çocuk, hem komşu bir şey olmaz dedi " der. Kafası basmadığı için " kimse senin çocuğunun sesine katlanmak zorunda değil, insanlar seni tolere ediyor diye, tepemize evi yık da demiyor" diye anlatamıyorsun. Sesini azıcık yükseltsen , yapma yavrum desen, anası babası küsüyor !kendi çocuğun olsa dersin ama!

4. Basına bir şey gelse kalp krızı geçirecek gibi oluyor annem, yahu bu kadın bu kadar hastalıkla bunları çekmek zorunda değil diyorsun. Ama herkesin anne babası bakıyor, zaten bizimki " zor çocuk değil" diye veryansın ediyor. He he seninki cennetten çıkma kalan herkesin ki doğuştan yaramaz diyorsun yine alınıyor!

5. Annem belki sabah 10 kalkacak, belki gidecek komşuya ama gidemiyor çünkü çocuğu parka götürecek , durmazsa ne olacak, yemek yemesi lazım vs vs.

6. Utanmadan arada " insanın çocuğu olunca anne babasının evinde bile rahat etmiyor " diye mesaj atıyor arada ben iyice vitesten atıyorum. Arkadaş insan bu kadar mı vefasız , bu kadar mı yapılanı görmez olur. Çoçuk bakmak zor iş, belli yaştan sonra daha da zor yahu.

7. Kocası çocuğa bakmıyor , ne zaman çocuk hasta olsa pat annemde, lakin su gün gelip çocuğu alacağım diyor, annem temizlikçi arıyor ayarlıyor çocuğu alacak ya, hop "anne kombiyi bu hafta yaptıracağım kalsın ev soğuk" diyor. Evladım tamam bakayım ama bu kadın başka gün gelmiyor, kadın temizlik yaparken, kız kardeşine git akşam temizlik bitince getir, çocuk üşümesin diyor ( diğer kız kardeş yakın anneme ). Bizimki küsüyor , kıyameti koparıyor afra tafra, alırım giderim çocuğu bilmem ne, abim azarlıyor terbiyesizlik yapma, en az bir aydıt çocuğun annende, utanmadan laf ediyorsun diye. Gariban annem temizliği iptal ediyor. Kocasın agzından bir kez bile " çok sağolun, ben evde otururken siz çocuğa bakıyorsunuz" diye zerre minnet, vefa, teşekkür duygusu yok! Çünkü millet onların çocuğuna bakmak zorunda.

Bakamayacaksınız , yapmayacaksınız, bu kadar!

Niyetim bu aslında ama hani bir süre bulamam aksilik olur vs yardımcı olmaz beni zor durumda bırakır mı ya da laf söyler mi diye endişeleniyorum.
aynen bunlari yasiyorum birebir kimse bakmiyor maddi manevi bitmiş durumdayim ekonomik olarak iki yıl kendini hazirla kimseye minnet etme deli gibi seviyorlar bakmaya gelince yapmasaydin dediler herkese kuskun durumdayim ama çalısma zorundayim 8 aylik daha nereye kime birakicam aldigim maasi bakiciyami veriym ne kalacak geriye çıkamiyorum perişanlari yaşiyorum

çocuk için fedakarlık yapmaya hazır değilsen
çocuksuz kal

philly philly , Allah annene yardım etsin gerçekten:(
Bir annen bir bizim akraba demek ki :(
Böyle olunca da çok üzülüyorum, bizim akrabaya uğramıştım geçen sene, ben kızlarından büyüğüm, yazık kadına bir bardak çay koyan olmuyor, içim elvermedi yapılacak işleri ben yaptım azıcık soluk alsın diye, soluklanmasına bile izin vermediler torunları attılar kucağına, bana daral geldi kadının yaşadıklarından.

philly philly , Allah annene yardım etsin gerçekten:KK43:
Bir annen bir bizim akraba demek ki :KK43:
Böyle olunca da çok üzülüyorum, bizim akrabaya uğramıştım geçen sene, ben kızlarından büyüğüm, yazık kadına bir bardak çay koyan olmuyor, içim elvermedi yapılacak işleri ben yaptım azıcık soluk alsın diye, soluklanmasına bile izin vermediler torunları attılar kucağına, bana daral geldi kadının yaşadıklarından.

Şimdi bu kadar merhamet neye yaradı,babam her zaman,azı karar,ortası yarar,çoğu zarar der.
Buradan o kadar çok şey öğrendim ki,emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilirim:110:

Herseye olumsuz bir sebep bulmussun bir oluru vardir degil mi?
Ben bakiciya guvenemedim kayinvalide cocuga bakmayinca kuzu kuzu işi biraktim kendim buyutuyorum.
Bakmak zorunda degil ama arada zor zamanlarinda sana yardim etmeleri gerekir sadece o da iclerinden geliyorsa.
Insan icleniyor ama niye bikac yil torununa bakmaz ki insan,

Back
X