torun bakma meselesi

philly philly , Allah annene yardım etsin gerçekten:KK43:
Bir annen bir bizim akraba demek ki :KK43:
Böyle olunca da çok üzülüyorum, bizim akrabaya uğramıştım geçen sene, ben kızlarından büyüğüm, yazık kadına bir bardak çay koyan olmuyor, içim elvermedi yapılacak işleri ben yaptım azıcık soluk alsın diye, soluklanmasına bile izin vermediler torunları attılar kucağına, bana daral geldi kadının yaşadıklarından.

Bizimki sizinki kadar kötü değil ama cidden çocuğa sus , dur diyemiyorsun. Anası küsüyor ya, annem 70 yaşında kadın. Denize gidiyorlar anneme su iyi geliyor, en azından kilo veriyor yürüyor yazlıkta, lakin çocuk olduğu için yürüyüşe gidemiyor! Suya girmek istiyor çocuk sahilde oturmak istiyor, kadın sahilde azıcık güneşleneyim diyor, bu sefer ufaklık denize girmek istiyor. Öyle absurd bir hal! Hayır çok da seviyorlar torunu, sorun torun da değil anasında babasında . Evli abim de de durum aynı, tatile geliyorlar bir hafta kalıyorlar, annemin evi savaş alanına dönüyor. Gelin hanım elinde çikolata ekmek, televizyon önüne kakaolu süt taşıyıp , çocuk yediriyor. Annemin koltukları hep çikolata ! Kadın yapma diyemiyor, ama içi gidiyor çünkü kolay alınan şeyler değil bunlar, bu insanlar biriktirmiş almışlar. Laf desen anası babası küsüyor. Arkadas kendi eviniz değil ki burası, çoçuğun sizi parmağının ucunda oynatmasına izin verip, başkasının evinin kurallarını çiğnetiyorsunuz.

Ben bir şey anlamadım bu işten inan.

Maalesef kadını rahat bırakmazlar, her dakika telefonla bile taciz ediyorlar, gel çocuklara bak, para ver, yemek yap diye, biz de diyoruz kaç git başka yere diye ama kızlar yolunu bulmuş, kadını torunlarından vuruyorlar, torunlara telefon açtırıp anneanne seni özledim diye ağlattırıyorlar.

Diyorum ya benim örnek verdiğim bu kadının kızlarının annelerine zerre acıması yok, çalışsalar bir yere kadar tamam derim ama kızlar çalışmıyor, annem baksın deyip paso çocuk yapıyorlar, dediklerim şaka değil basbayağı yarışa girmişler, ciddi ciddi diyorlar, o doğurunca bakıyorsun madem ben de doğuracağım ona da bak diye.
Kocaları elini cebine sokmaz, özel hastanelerde doğumlarını anneleri yaptırır, bebek mevlitlerini annelerine yaptırırlar ve hepsi kendini tepeden tırnağa giydirtir annesine, hele bir yapmasın kıyamet kopuyor.
Vallahi okurken sinir bastı. Lanet olsun. Evlatlara bak!
Teyzenin ciddi ciddi yumruğunu masaya vurup yeter demesi lazım, bu kadar da olmaz. Kimse onu düşünmüyorsa o kendini düşünmeli.

Bizimki sizinki kadar kötü değil ama cidden çocuğa sus , dur diyemiyorsun. Anası küsüyor ya, annem 70 yaşında kadın. Denize gidiyorlar anneme su iyi geliyor, en azından kilo veriyor yürüyor yazlıkta, lakin çocuk olduğu için yürüyüşe gidemiyor! Suya girmek istiyor çocuk sahilde oturmak istiyor, kadın sahilde azıcık güneşleneyim diyor, bu sefer ufaklık denize girmek istiyor. Öyle absurd bir hal! Hayır çok da seviyorlar torunu, sorun torun da değil anasında babasında . Evli abim de de durum aynı, tatile geliyorlar bir hafta kalıyorlar, annemin evi savaş alanına dönüyor. Gelin hanım elinde çikolata ekmek, televizyon önüne kakaolu süt taşıyıp , çocuk yediriyor. Annenin koltukları hep çikolata ! Kadın yapma diyemiyor, ama içi gidiyor çünkü kolay alınan şeyler değil bunlar, bu insanlar biriktirmiş almışlar. Laf desen anası babası küsüyor. Arkadas kendi eviniz değil ki burası, çoçuğun sizi parmağının ucunda oynatmasına izin verip, başkasının evinin kurallarını çiğnetiyorsunuz.

Ben bir şey anlamadım bu işten inan.
Valla keşke anneanne ve babaannelere de bir topik açtırsak :))
Sorun elbette torun değil, ben de çocuklara kızamıyorum ebeveynlere kızıyorum.

Ben kendi annemin evinde bile bir çöpü karıştırmasına izin vermedim, abartı değil gerçekten yaptırmadım, kendi evimizde kırdı döktü, evim battı battı çıktı ama kimin evine gidersem gideyim hiçbirşeye dokundurtmadım, kimse küsmesin valla, kusura bakılmasın ama kendi evlerinde herşey mum gibi olsun istiyorlar, ben çocuklarını kirletecek diye koltuğa oturtmayan anne biliyorum ama kayınvalide evine gidince sür oğlum babaannen siler deyip kıs kıs gülüyorlar, neden yaptırıyorsun deyince bana sık sık gelmesinin acısını çıkarıyorum diyenleri biliyorum :)

bızı buyutuyorlar okutup iş derdımızı cekıp evlendırıyorlar
oh tam nefes aldım yasama zamanım geldı dedıklerınde bır de torun cıkıyor :D

onların sımdı cocuk buyutme zamanı degıl torunu sadece sevme zamanı...
bakıcı bulacaksınız baska yolu hıc dusunmeyın bıle

Mune Mune
" ben çocuklarını kirletecek diye koltuğa oturtmayan anne biliyorum ama kayınvalide evine gidince sür oğlum babaannen siler deyip kıs kıs gülüyorlar, neden yaptırıyorsun deyince bana sık sık gelmesinin acısını çıkarıyorum diyenleri biliyorum :)"

bu ne ya:S ne biçim insanlar var işte!

Öff bu konuyu okudukça insanlardan soğudum. Evlat milletine asla ama asla güven olmayacağını da öğrendim. Çocuğum bile yok daha ama olursa, ne onun çocuğunun bakımına ortak olurum, ne de ölmeden malımı mülkümü kimsenin üzerine yaparım. Sen doğur büyüt kahrını çek. Sonra şu yapılanlara bak. Sanki hiç bir şey yapmamışsın gibi senden kötüsü olmaz. Ne nankör insanlar var ya Bazı insanlardan resmen iğrendim konu okurken. Pes.

Öff bu konuyu okudukça insanlardan soğudum. Evlat milletine asla ama asla güven olmayacağını da öğrendim. Çocuğum bile yok daha ama olursa, ne onun çocuğunun bakımına ortak olurum, ne de ölmeden malımı mülkümü kimsenin üzerine yaparım. Sen doğur büyüt kahrını çek. Sonra şu yapılanlara bak. Sanki hiç bir şey yapmamışsın gibi senden kötüsü olmaz. Ne nankör insanlar var ya Bazı insanlardan resmen iğrendim konu okurken. Pes.

Ahahaha. Saraylimi ezmeyin Sevde:)))

Valla keşke anneanne ve babaannelere de bir topik açtırsak :))
Sorun elbette torun değil, ben de çocuklara kızamıyorum ebeveynlere kızıyorum.

Ben kendi annemin evinde bile bir çöpü karıştırmasına izin vermedim, abartı değil gerçekten yaptırmadım, kendi evimizde kırdı döktü, evim battı battı çıktı ama kimin evine gidersem gideyim hiçbirşeye dokundurtmadım, kimse küsmesin valla, kusura bakılmasın ama kendi evlerinde herşey mum gibi olsun istiyorlar, ben çocuklarını kirletecek diye koltuğa oturtmayan anne biliyorum ama kayınvalide evine gidince sür oğlum babaannen siler deyip kıs kıs gülüyorlar, neden yaptırıyorsun deyince bana sık sık gelmesinin acısını çıkarıyorum diyenleri biliyorum :)
Biz yazın baba evinde toplandığımızda,çocukların eline yere örtü sermeden kraker bile vermiyorduk,artı çocuklarımız da yaramaz değillerdi,bir sürü kuzen herkes kendi akranıyla oyun kurar oynardı.Hatta babam kızar bize,çocukları sıkmayın diye fakat biz bildiğimizden şaşmayız.Annem çok rahat koltuklarda zıplayan çocuklara kızar,,olmaz öyle der,gayet normal karşılarız.
Hal böyleyken,evlerimize döneceğimizde cam kapı adamakıllı bir temizlik yapıyoruz, halılar yıkanmaya gidiyor vs.Yani dikkat ederken ev bu hale geliyorsa gerisini düşünemiyorum o_O

Mune Mune
" ben çocuklarını kirletecek diye koltuğa oturtmayan anne biliyorum ama kayınvalide evine gidince sür oğlum babaannen siler deyip kıs kıs gülüyorlar, neden yaptırıyorsun deyince bana sık sık gelmesinin acısını çıkarıyorum diyenleri biliyorum :)"

bu ne ya:S ne biçim insanlar var işte!
Ciddiyim, İstanbul'da karşı komşumdu bahsettiğim kadın, çocuklarını, eşini, hatta kırk yılda bir gelen kayınvalidesini bile asla koltuklarına oturtmuyordu, kirleniyormuş :confused:
Yemek masasını kirletmesinler diye de sokakta yemek yedirirdi çocuklarına :))
Ama kayınvalideye gidince sür oğlum, olsun dök oğlum babaannen temizler modundaydı, kayınvalide eskiden çektirdi mi bilemem ama sessiz bir kadına benziyordu kayınvalidesi, Allah'ım bu kadının gelecekteki gelinlerine sabır ver demişliğim çoktur :))
Bu kadının oğullarıyla evlenecek gelecekteki gelinlere hala sabır diliyorum, çok fena birşeydi, şimdi bir de onu yazıp konuyu farklı boyutlara getirmeyeyim :))

Notumu da ilave edeyim sevde_ sevde_ ' yi hepten daraltacağım, o yüzden ben en iyisi susayım :)

Ciddiyim, İstanbul'da karşı komşumdu bahsettiğim kadın, çocuklarını, eşini, hatta kırk yılda bir gelen kayınvalidesini bile asla koltuklarına oturtmuyordu, kirleniyormuş :confused:
Ama kayınvalideye gidince sür oğlum, olsun dök oğlum babaannen temizler modundaydı, kayınvalide eskiden çektirdi mi bilemem ama sessiz bir kadına benziyordu kayınvalidesi, Allah'ım bu kadının gelecekteki gelinlerine sabır ver demişliğim çoktur :))
Bu kadının oğullarıyla evlenecek gelecekteki gelinlere hala sabır diliyorum, çok fena birşeydi, şimdi bir de onu yazıp konuyu farklı boyutlara getirmeyeyim :))

Notumu da ilave edeyim sevde_ sevde_ ' yi hepten daraltacağım, o yüzden ben en iyisi susayım :)

Ahahaha sevde kacti:))) Yazik vallahi o kadinin, esine de cocuklarina da kaynanasina da gelecekteki gelinlerine de:))))

Valla bence gayet de yazılsın çizilsin bunlar. Bu konu sahibi ve onun gibi düşünenler okusun görsün. Kınanacak davranışlar kınansın, kızılsın, sövülsün. Bazılarına lazım bunları göstermek.
Mazlumun hakkı aransın. :)

Bir de şu tipler var ki evlere şenlik:))
Bir gelin burada kayınvalidesinin ona nasıl yardımcı olduğunu,her işini yaptığını,yemekleri üstlendiğini,çocuğuna baktığını,vs anlatıyor,'çünki' diyor,iyi bir kadın diyeceğini sanıyoruz değil mi?
Malesef:(
Çünki,BEN onu eğittim,tövbe sanki evcil eğitmiş:(
Söz verdim bir kez daha kendime,yapmak istediğimden fazlasını kimse için yapmayacağım :işsiz:

Valla bence gayet de yazılsın çizilsin bunlar. Bu konu sahibi ve onun gibi düşünenler okusun görsün. Kınanacak davranışlar kınansın, kızılsın, sövülsün. Bazılarına lazım bunları göstermek.
Mazlumun hakkı aransın. :)
:)))
hem bir ananın evladı, hem de bir ananın evladıyla evlenmiş bir gelinim, bir günden bir güne ne anneme, ne kayınvalideme çocuğa bakın demedim, demem benim yapım da böyle.

İleri de damat sahibi olacağım, belki peş peşe torunları da alacağım kucağıma, zaman ne gösterecek bilinmez lakin valla şimdiden dedim kızıma, yakınımda olur da karı-koca canlarını dişlerine takarak çalışırlarsa torun için bana ihtiyaç duyarlarsa belli şartlarda bakarım ama kızımla damadım oturacaksa baksınlar çocuklarına, çocuk sorumluluğu nedir öğrensinler, bu eş içinde böyledir, çocuk içinde böyledir, sorumluluğu alması gereken almalı, yoksa anne babaya bağımlı eşler, çocuklar yetişiyor.

Öbür türlü olunca anneannenin başına 7-8 torun bırakıyorlar, kadın bir soluk alamaz hale geliyor, şimdi sizleri daha çok kızdıracağım ama bizim akraba çok hastalanmış ateşlenmiş kadın, bir tas çorba vereni olmamış, bulduğu 2 gram dermanla hastaneye gitmiş serum vermişler, kızları o zaman bile anne neredesin çocuklar durmuyor diye aramış, kadın o haliyle çocuk bakmış, hastalığın üstünden 1 ay geçmişti hala iyileşememişti, bir sebepten aramıştım neden hala sesin kötü dedim, ne yapayım mune yatmaya zaman mı var dedi, gel ben de kal bakayım desem kızlar bırakmıyor, bilmiyorum ben böyle olunca kızıyorum şahsen.

Bazıları çocuk bakmayı çocuk oyuncağı sanıyor galiba, büyükler bakmak istemeyince bozulmayi hak görüyorlar kendilerine.Sanirsin saksi emanet edecekler.

Çocuk bakmak İnsanin bütün zamanını alan,bütün hayatını etkileyen, sosyal hayattan soyutlayan büyük bir sorumluluk...Bir gün değil,iki gün değil, belki kalan son yıllarını da eve hapsolmuş bebek bakarak geçirmek istememeleri son derece normal.
Onlar bakmak istese bizim " Siz zaten bize bakıp büyüttünüz,şimdi keyfinize bakın " dememiz gerekirken,bir de bozuluyoruz,şaka gibi.

Konu sahibi, sen görev gibi baksın istemiyorum destek çıksın demişsin ama, inan o işler öyle olmuyor.Senin işten geç cikacagin , onun da müsait olmayacağı bir zaman da yine kizacagin kişi kayınvalide olur mesela.O destek,yine mecburiyete döner.Bu yüzden tavsiyem çocuk fikrini gözden gecirmen...

Simdi ki halimle düşünüyorum. Yıllarca hem iş hem ev hem de çocuk büyütme sorumluluğuyla bogustuktuktan sonra emekli olsam ben de torun bakmak istemezdim. Zaten 60 yaşında emekli olacağım. Canımın istediği gibi, iş güç düşünmeden yaşamak, sorumluluk duymadan gezmek tozmak benim ne zaman hakkım olacak?

19 aylık bi oğlum var rabbim herkesin çocuğunu kendine bağışlasın. Kendi memleketimde doğum yaptım hasta olmadığım sürece ne anneme nede kayınvalideme geleceksin bakacaksın bilmem ne demedim. Demem de! Hasta olduğum zamanda gelebilirse geldi annem gelemediği zaman da başımın çaresine baktım evelallah... Çocuğumu onlar için doğurmadım annesi benim ve ondan ben mesulüm. Bile isteye memleketimden tayin istedim ne kayınvalide yanı, ne anne yanı... hiç gerek yok böyle şeylere aldım ücretsiz iznimi oturdum aşağı. 1 yıl boyunca kendime neredeyse hiç bişey almadım maddi durum el vermedi. İşe başladım ama çocuğumla birlikte gidiyorum eve yine çocuğumla dönüyorum kafam kazan ama gönlüm rahat. İlk anne diyişini duydum, ilk dişini ben gördüm, ilk adımlarına ben şahit oldum ilk beni öptü mesela bu bana dünyalara bedel. Eskiye dönüp değiştiremediğin şeyler olunca çok üzülürsün çocuğuna kaynanan yada annen bakmak zorunda değil masfarları kıs gerekirse aç kal ama çocuğuna kendin bak.

Maalesef kadını rahat bırakmazlar, her dakika telefonla bile taciz ediyorlar, gel çocuklara bak, para ver, yemek yap diye, biz de diyoruz kaç git başka yere diye ama kızlar yolunu bulmuş, kadını torunlarından vuruyorlar, torunlara telefon açtırıp anneanne seni özledim diye ağlattırıyorlar.

Diyorum ya benim örnek verdiğim bu kadının kızlarının annelerine zerre acıması yok, çalışsalar bir yere kadar tamam derim ama kızlar çalışmıyor, annem baksın deyip paso çocuk yapıyorlar, dediklerim şaka değil basbayağı yarışa girmişler, ciddi ciddi diyorlar, o doğurunca bakıyorsun madem ben de doğuracağım ona da bak diye.
Kocaları elini cebine sokmaz, özel hastanelerde doğumlarını anneleri yaptırır, bebek mevlitlerini annelerine yaptırırlar ve hepsi kendini tepeden tırnağa giydirtir annesine, hele bir yapmasın kıyamet kopuyor.
Allah evladın da hayirlisini vicdanlisini versin

Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.

Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.

Yorumlarınızı bekliyorum :)
Çocuğum ıcın işi bıraktım maalesef tüm güzellikler bir arada olmuyor

şu kayınvalideler ne yapsa kabahat.gezse kabahat,otursa kabahat.çocuğa bakarım demesi kabahat,bakamam demesi kabahat.
e gelinde gelsin benim evin işini yapsın.ben onun çocuğuna bakıyorum diye,böyle bir beklentiye girebilir miyim?

allah izin verirse,ben de ileride babanne olacağım.torunuma bakar mıyım bilmiyorum.ama tam zamanlı bakamam sanırım.
gelmişim 55 yaşına,şunun şurasında daha kaç sene gezebileceğim.haftanın belli günlerinde ,hastalıkta,elimden geldiğince yardımcı olurum.

bu arada oğlum bana baksın diye büyütmedim ki.kimseden bir beklentim yok.mümkünse,onların da benden olmasın.

ha ,torun bakmıyorsan,sevemezsin diyorlarsa,kendileri bilir.sokakta sevecek kimsesiz çocuk dolu.
Valla benim kayınvalidem altında arabası gayet gezen bir kadın. Arkadaşlarıyla buluşur,gezer tozar.
Bir günde beklentim olmadı kendisinden. Annem doğumda gelip kaldı sağolsun benim dikişlerim iyileşene kadar,sonra evine bıraktık. Bir daha da hastalık vs olmadıktan sonra demedim al kızıma bak diye ki benim annem öyle aşırı gezen bir insan değildir. Kızim 5.5 yaşinda bir kez de eşim hastalanıp hastanede 9 gün kalınca geldi kaldı evimde ki kızım okula gidiyordu,sabah okula bıraktı akşam aldı. Yazin bırakın diyor,haftasonu getirin kalsın diyor ama ben bırakmadım,her hafta götürürüm kızımı görür.
Annem bakamayacağı için değil,yorulmasın,yıpranmasın diye bırakmıyorum zira kızım kadını oyuncak ediyor,anneanne gel,anneanne git diye diye,annem de gık demiyor kızıma haliyle yoruluyor 1 gün gitsek bile ,görüyorum yani. Bunu görmek için ekstra bir gözünüz olması gerekmiyor aşikar.
Kayınvalidemden zaten hiç beklentim olmadı . Gezsin,tozsun,bana sarmıyor,kendi keyfi için yaşıyor ki iyi ki de öyle yapıyor yani. Ne demeye hakkım var ki?
Beni ilgilendirir mi?
Hayatının geri kalanını nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın. Bana bir zararı yok. Kendi halinde kendi istediği şekilde yaşiyor.
Olması gereken de bu zaten. Asla mecbur değiller.
Evlendikten sonra çocuk yapmak için şartların düzelmesini bekledik. Ufak tefek borçlarımız vardı onları ödedik bitirdik sonra dedik çocuk düşünelim diye ki annem hep dedi kızım ben bakarım diye. Ona rağmen.
Şimdi yine bebek geliyor. Annem doğumumda gelir sağolsun. Ben bir kaç gün toparlanana kadar kalır sonra evine bırakırım.
Ha gelsin kalsın,gezelim yiyelim içelim durumlarından hariç buda.
Geçen sene iki anneyi alıp tatile götürdük bu mantıkla. Ama orada bile kızımı atmadım başlarına ki yan odamızdalardı.
Denizden dönünce kızım gitmek istedi,dinlensinler dedim göndermedim bile doğru düzgün odalarına.
Benim beklentim minimumda. Yapmışlar yapacaklarını zaten bize.
Bu saatten sonra torun sevecekler.

Back
X