torun bakma meselesi

Valla benim kayınvalidem altında arabası gayet gezen bir kadın. Arkadaşlarıyla buluşur,gezer tozar.
Bir günde beklentim olmadı kendisinden. Annem doğumda gelip kaldı sağolsun benim dikişlerim iyileşene kadar,sonra evine bıraktık. Bir daha da hastalık vs olmadıktan sonra demedim al kızıma bak diye ki benim annem öyle aşırı gezen bir insan değildir. Kızim 5.5 yaşinda bir kez de eşim hastalanıp hastanede 9 gün kalınca geldi kaldı evimde ki kızım okula gidiyordu,sabah okula bıraktı akşam aldı. Yazin bırakın diyor,haftasonu getirin kalsın diyor ama ben bırakmadım,her hafta götürürüm kızımı görür.
Annem bakamayacağı için değil,yorulmasın,yıpranmasın diye bırakmıyorum zira kızım kadını oyuncak ediyor,anneanne gel,anneanne git diye diye,annem de gık demiyor kızıma haliyle yoruluyor 1 gün gitsek bile ,görüyorum yani. Bunu görmek için ekstra bir gözünüz olması gerekmiyor aşikar.
Kayınvalidemden zaten hiç beklentim olmadı . Gezsin,tozsun,bana sarmıyor,kendi keyfi için yaşıyor ki iyi ki de öyle yapıyor yani. Ne demeye hakkım var ki?
Beni ilgilendirir mi?
Hayatının geri kalanını nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın. Bana bir zararı yok. Kendi halinde kendi istediği şekilde yaşiyor.
Olması gereken de bu zaten. Asla mecbur değiller.
Evlendikten sonra çocuk yapmak için şartların düzelmesini bekledik. Ufak tefek borçlarımız vardı onları ödedik bitirdik sonra dedik çocuk düşünelim diye ki annem hep dedi kızım ben bakarım diye. Ona rağmen.
Şimdi yine bebek geliyor. Annem doğumumda gelir sağolsun. Ben bir kaç gün toparlanana kadar kalır sonra evine bırakırım.
Ha gelsin kalsın,gezelim yiyelim içelim durumlarından hariç buda.
Geçen sene iki anneyi alıp tatile götürdük bu mantıkla. Ama orada bile kızımı atmadım başlarına ki yan odamızdalardı.
Denizden dönünce kızım gitmek istedi,dinlensinler dedim göndermedim bile doğru düzgün odalarına.
Benim beklentim minimumda. Yapmışlar yapacaklarını zaten bize.
Bu saatten sonra torun sevecekler.
Valla en iyisini yapmıssınız gerçekten hem kendini hem cocugu hem aileyi düşünmek çok önemli.baskasınada güvenmek olmuyor . BiZde kv ve annemden uzak bir ildeyiz . Bakıcı teşebbüsünde bulunayım dedim yapmadımve işimi bıraktım. Hayat kolay degıl . Ya işe gıdıp sürekli evdeki cocugu düşünüp işe kendimi adapte edemeyecktm ya da evımde çocuğumu buyutecektım . İşi bırakmak kolay olmadı çift uni okumuş dili olan donanımlı insanım ... Ama çocuk olunca durumlar degısıyormus

Valla en iyisini yapmıssınız gerçekten hem kendini hem cocugu hem aileyi düşünmek çok önemli.baskasınada güvenmek olmuyor . BiZde kv ve annemden uzak bir ildeyiz . Bakıcı teşebbüsünde bulunayım dedim yapmadımve işimi bıraktım. Hayat kolay degıl . Ya işe gıdıp sürekli evdeki cocugu düşünüp işe kendimi adapte edemeyecktm ya da evımde çocuğumu buyutecektım . İşi bırakmak kolay olmadı çift uni okumuş dili olan donanımlı insanım ... Ama çocuk olunca durumlar degısıyormus
Bende işimi bıraktım.
Çocuk benim sorumluluğumdu. Özel sektörde ve yönetici pozisyonundaydım,izin alma imkanım yoktu ki şöyle 2 sene. Olsaydı düşünürdüm ama bebek minicikken işe dönemezdim ki dedim ya annem hep dedi ben bakarım diye.
Ama enerjisi yetmez ki annemin.
Sesini çıkarmaz bakardı biliyorum ama ben bile kızım bebekken zorlandım,kadına nasıl diyebilirdim ki al sen bak diye.
Gerçekten kolay değil.
55-60 yaşında insanlar bebek bakabilecek kapasitede ,güçte olsalar zaten menapoza girmezlerdi.
Ha maddi durumda önemli bu konularda ama en azından 2-3sene evde oturup,çocuğa bakabilecek birikim yapılıp,ondan sonra girişilmeli bebek işine.
Kreş yaşı gelince tekrar dönülebilir işe.
Çalışan insana evde oturmak ta zor,yaşadım yani biliyorum ama kızım için böyle olmak zorundaydı.
Ben fedakarlık ettim,kimseden fedakarlık yapmasını bekleyemezdim,beklemedim.
Olması gerekende bu.

:KK5::KK5:
Bende işimi bıraktım.
Çocuk benim sorumluluğumdu. Özel sektörde ve yönetici pozisyonundaydım,izin alma imkanım yoktu ki şöyle 2 sene. Olsaydı düşünürdüm ama bebek minicikken işe dönemezdim ki dedim ya annem hep dedi ben bakarım diye.
Ama enerjisi yetmez ki annemin.
Sesini çıkarmaz bakardı biliyorum ama ben bile kızım bebekken zorlandım,kadına nasıl diyebilirdim ki al sen bak diye.
Gerçekten kolay değil.
55-60 yaşında insanlar bebek bakabilecek kapasitede ,güçte olsalar zaten menapoza girmezlerdi.
Ha maddi durumda önemli bu konularda ama en azından 2-3sene evde oturup,çocuğa bakabilecek birikim yapılıp,ondan sonra girişilmeli bebek işine.
Kreş yaşı gelince tekrar dönülebilir işe.
Çalışan insana evde oturmak ta zor,yaşadım yani biliyorum ama kızım için böyle olmak zorundaydı.
Ben fedakarlık ettim,kimseden fedakarlık yapmasını bekleyemezdim,beklemedim.
Olması gerekende bu.

Konu biraz başka yöne gitmiş, hanımefendi diyorki zaten 1-2 yıl sonra kreşe gidecek birde işten geç geldiği zamanlar baksalar fena mı olur diyor? Çocuğu komple onlara vermiyorki?
Babaanne o 1-2 yıl içinde bakacak. Birde üstüne konu sahibi işten geç gelecek, o zaman da bakacak. Çocuğu komple vermiş oluyor. Sizinde çocuğunuz yok sanırım. Düzeni olan bir çocuk 8de maksimum 9da uyur akşam. Büyük ihtimalle konu sahibi ona falan yetişemeyecek. Yetişse de yemekti dinlenmeydi vakit ayıramayacak. Konu sahibinin tek işlevi doğurmak olacak ki bunu herkes yapıyor.

Kvye güvensen nolur ki kadın açık açık ben bakmam demiş,kendi planını yap yoksa kalırsın ortada.Bakıcam bakıcam diyenler ortadan toz oluyo ohoo.

Kadının gezmesine karışamazsınız
Ve lütfen biz gelinler şunu algılayalım artık
Kimse bizim çocuğumuza bakmak zorunda değil .
Bakarsa ne ala
Bakmazsa da kimseyi geziyor tozuyor diye yargılayamayız
Kafın zaten çocuklarını bakmış büyütmüş
En güzel zamanları
Bırakında gezsin

Yahu bir de niye babaanne? Kimse kendi anasına kıyamıyor maşallah. Benim anam yaşlı, benim anam yorgun, ama kaynana tam çocuk bakmalık vaziyette, ille de o baksın. Valla ne güzel dünya ha. Kaynanası kendinden bir bardak su istese canhıraş konu açıp ateş püsküren kadınlar, soz konusu kullanmak olunca hemen kayınvalideye yükleniyorlar. Bir de çocuğa bakarsın bakarsın yine yaranamazsın, evinde oturan anneanne yine melek olur, babaanne yine kötü. Çifte standarda gel.

Neden yazdıklarımı tam okumadan yükleniyorsunuz, annem bakamaz ÇÜNKÜ BABAMA BAKIYOR BABAM KANSER HASTASI.
yoksa annem zaten torunum olsun da bakayım diye yalvarıyor resmen.

Yani ona bakarsan benim de kv çocuk olmuyor mu dr a gittin mı,çocuk yapın diye söylenip durdu,8 aylık hamileyim bitane çöp almış değil.
Bana göre çocuk yapıldığı zaman annem baksın,babannesi baksın mantığı pek de doğru değil. Çalışmayı bırakırım yada çocuk düşünmem eğer çalışmayı bırakamasam.
Neticede o çocuğun anneye ihtiyacı var babaanne yada bakıcı veya anneanneye değil. Maddi durumunuz da buna imkan vermiyorsa erteleyin daha sonra yapın. Ben o şekilde yaptım ne kimseye güvenir çocuğumu bırakırım nede muhtaç olmak isterim.

Mune Mune konuya dünden beri bakamadım bir girdim ki hakkımda söylenmeyen kalmamış maşallah...

Ben sadece destek beklediğimi, manen arkamda olabileceğini hissetmek istediğimi yazdım. Ama çocuğu için iş bırakmayan, anne olmayı hak etmeyen, bencil vs neler neler olmuşum.

Arkadaşlar hepiniz harika annelersiniz ve çocuklarınız için her türlü fedakarlığı yapabilirsiniz anladık. Ben de çok kötüyüm ve anne olmayı hak etmiyorum. İçiniz rahat etti mi?

KONUMU KAPATIR MISINIZ?

Anlıyorum da sizi, ben kendimi anlatamadım sanırım. Baksın demiyorum, gerekli anlarda destek çıksın o kadar...

Gece toplantım olduğunda bir kaç saat idare edebilsin.

Çok mu ?

Yapmayacağını nerden biliyorsun ki? Bu kadar detaylı konuştunuz mu konuyu tek başına bırakacak hali yok ya torununu?

evet ya.bilmiyorlar ki,evde otursak,gelinlere saracağız.ne güzel işte.herkes kendi hayatını yaşıyor.

sıfır beklenti,sonsuz huzur.

Merhaba, sizi forumdan tanıyorum ve saygım var ondan cevap yazmak istedim...

Benim kv sağolsun gezer tozar ama asla hani "sarmak" diyorsunuz ya onu da ihmal etmez. Dün akşam tam eve gitmişim çamaşır vs uğraşıyorum balık yaptım kızım gelmiyor sen gel diyor bana, o saatte yemek yemediğimi bildiği halde. Grip olsa yatak döşek yatar ilgi bekler. Sürekli ilgi bekler bekler bekler. 15 ün görüşmezsek küser, onun istediği evi almadım diye küser...Yani hani gezse tozsa kendi hayatını yaşasa benle hiç alakası olmasa neyse ama insan bu kadar onun nazını çekerken, bakın benim babam hasta kanser ona bile sık sık gidemiyorum diye vicdan yaparken sırf huzursuzluk çıkmasın eşimle aram bozulmasın diye kv yi pohpohlarken istediğim sadece manevi bir destekti, bakıcı hasta olur ben hasta olurum allah korusun üstümde bir el gibi bir şey.

Asla otursun çocuğuma baksın demedim, öyle bir cümle dahi yazmadım, ama bombardımana tutuldum, ha evet konu başlığı yanlış oldu haklısınız.

Fazla detay düşünmüyorsunuz. Bakıcı hasta olursa siz de hasta olursanız herhalde o bakacak(: Şeytan mı bu el kadar çocuğu yalnız bırakacak? Anlıyorum, şöyle de diyebilirdi, "Greengirll, hadi artık torun verin bize, dert etme bakıcıya ben göz kulak olurum". Ama demiyor işte. İnanın yükümlülüğü de yok. Biz gelinlerin nasıl eş ailesine bakma yükümlülüğünün olmadığı gibi. Yumuşak kalplisiniz, ben de öyleyim o yüzden anlıyorum ne istediğinizi. Boş verin. Zaten 6 aylık olana kadar siz bakarsınız. Sonrasında 0-2 yaş bakım evleri var. Oraya gider, kendi gibi bebişleri göre göre daha güzel olur evde kös kös bakıcıyla durmaktansa. 8-9 gibi geliyorsanız da birini ayarlayın, bakımevinden alıp evinizde siz gelene kadar bakabilecek. Bu şekilde yapan çok arkadaşım var. Hayırlı bebişler(:

Konu sahibi simdiden bu kadar kafaya takma bosver.
Sen bakicini ayarlar.
Zor zamanlarda kv illa ki bakar arada.
Kiyamaz zaten.

Sumdiden dusunme bunlari

Fazla detay düşünmüyorsunuz. Bakıcı hasta olursa siz de hasta olursanız herhalde o bakacak:-) Şeytan mı bu el kadar çocuğu yalnız bırakacak? Anlıyorum, şöyle de diyebilirdi, "Greengirll, hadi artık torun verin bize, dert etme bakıcıya ben göz kulak olurum". Ama demiyor işte. İnanın yükümlülüğü de yok. Biz gelinlerin nasıl eş ailesine bakma yükümlülüğünün olmadığı gibi. Yumuşak kalplisiniz, ben de öyleyim o yüzden anlıyorum ne istediğinizi. Boş verin. Zaten 6 aylık olana kadar siz bakarsınız. Sonrasında 0-2 yaş bakım evleri var. Oraya gider, kendi gibi bebişleri göre göre daha güzel olur evde kös kös bakıcıyla durmaktansa. 8-9 gibi geliyorsanız da birini ayarlayın, bakımevinden alıp evinizde siz gelene kadar bakabilecek. Bu şekilde yapan çok arkadaşım var. Hayırlı bebişler:-)

* " Fazla detay düşünüyorsunuz" olacak o :)

Ayy dostlar bırakın kayınvalide ve annelerinizi.. çalışıyorsunuz bir de.. Tutun bir bakıcı hem çocuğa baksın hem işinizi yapsın siz de kahvelerinizi höpürdetin :dondurma: ben şahsen böyle bir annelik planlıyorum :KK48:

Back
X