terbiyenize ve uslubunuza dikkat ederseniz sevinirimBelki de sırf seni doğurup büyütüp okutup bu yaşa getirdiği için bakmak gerekiyordur annene babana bu nasıl kafa ya vah ki annene babana keşke korunsaymış
Yok çalışıyorum ve maddi durumum da iyi değil orta halli işte. Askari ücretten hallice kazanıyorum. çocuklarıma da annemle kardeşim bakıyor. Ama elimden gelenin fazlasını yapıyorum maddi ve manevi olarak. Günde bilmem kaç kere minnet ediyorum eziliyorum yaptıklarının altında. Ki onların ısrarıyla başladım tekrar işe. Ha onlara verdiğim paraya biraz daha koysam kreşe bakıcıya verebilirim ama gözüm arkada kalmıyor. Asla ama asla mecbur değiller. İnsan kendi çocuğundan yoruluyor dinlenmek istiyor. Kız kardeşim annem babam bir şekilde idare ediyorlar ama hele hele belli bir yaştan sonra tek kişinin yapacağı iş değil.ya ev hanımısınız yada maddi durumunuz çok iyi
Tabi bu günleri planlamak gerekirdi. Konu sahibine şimdiden bunları mı düşünüyosun deniyor ama annesiyle şimdiden konuşmakta çok haklı, en azından bakmayacaksa ona güvenerek çocuk yapmayacak. Birikim yapıp öyle yapacak, gerekrse bu yüzden bikaç sene erteleyecek. Bakıcı-Kreş parasını karşılayabilecek mi hesaplayacak.evet görüşünüze saygı duyuyorum ama ben kendi durumumdan örnek vereyim size. benim annem rahatına düşkün, sosyal bir kadın olduğundan çocuğuma bakma taraftarı değildi. 1,5 yaşına kadar ücretsiz izne ayrılıp ben baktım. sonrasında işe başlamak zorundaydım. bakıcıya verecek ne maddi imkanım nede güvenim vardı. çok çaresizdim. bir anne kendi kızının bu çaresizliğine nasıl seyirci kalırda ben bakmam der. bende sonunda emri vaki yapmak zorunda kaldım bakacaksın diye. mecbur kabul etti. Yani demem o ki ortada
üç kuruş dediğiniz benim maaşım neredeyse. ayrıca benide annem çalıştığı için babaannem büyütmüş.Sen kendi annene senin çocuğuna bakmadı diye bakmıycaksan bakma zaten. Kadın seni doğurmuş büyütmüş rahat etmek isteyebilir tekrar bebek bakmak istemeyebilir ZORUNDA DEĞİL. Yükümlü hiç değil. Yükümlü olan o bebeği 9 ay karnında taşıyan sen ve o bebeğin babası. Gerekirse sen işten çıkarsın çocuğuna bakarsın çünkü yükümlü olan sensin kimseye güvenip doğurmadın. Annesine bakmıycakmış. Yazık valla. İnsanlar çocuk doğuruyo büyütüyo bi de torun çıkartıyolar tabi siz üç kuruş para vermemek için analarınızı evlere hapsedin size bakarken nelerden mahrum kaldılar kim bilir şimdi de torunu için mahrum kalsınlar. Yazık ya yazık. Annenize acıdım.
Seni sevindirmek gibi bir derdim yok neyse kiterbiyenize ve uslubunuza dikkat ederseniz sevinirim
Maaşın bakıcıya gitcekse çalışma, ha eğer geçinme açısından çok zorlanıcaksan da çocuk yapma olur mu! Kim daha acınıcak halde bilmiyorum benim tüm maaşım bakıcıya gitse de güvenilir birini bulur baktırırım 60 yaşına gelmiş anama böyle bir sorumluluk yüklemem. Sizi babanneniz büyütmüş olabilir fakat hasta olabilirdi zorlanabilirdi e o zaman anneniz onu kapının önüne mi koyacaktı acaba? Ama sizin gibi bi karaktere sahipse koyar tabi evlat böyleyse... her neyse bence siz benim anneliğimi sorgulamadan önce kendi insanlığınızı sorgulayın. Çocuğuna bakmadı diye annesini kaynanasını kapıya koycak kadın bu laflarımı ne kadar idrak edebilir o ayrı tabi...Bencil insan müsveddesi. Azalarak bitersiniz umarım.üç kuruş dediğiniz benim maaşım neredeyse. ayrıca benide annem çalıştığı için babaannem büyütmüş.
Anneminde acınacak bi durumu yok çok şükür. Gerekirse işten çıkarsın bakarsın diyorsunuzda o işler öyle kolay değil. Daha sonrasında kadrolu bi işe girmeniz mümkün değil. Çocuğu sadece doğurup belli bi yaşa kadar büyütmekle iş bitmiyor. Bu çocuğun eğitimi geleceği var. Para lazım yani. Bilmem anlatabildim mi.
Bende şimdiden sizin evlatlarınıza ve olacak torunlarınıza acıdım.Geleceğin rahat düşkünü birer anneanne- babaanne adayısınız
Olmayacağını nereden biliyorsunuzortada evlilik yok koca yok çocuk yok dolayısıyla yardımcı olcak konu da yok
Hakaretlerinizi aynen size iade ediyorum ve daha fazla muhattab olmak istemiyorum bu seviyesizliğinizleMaaşın bakıcıya gitcekse çalışma, ha eğer geçinme açısından çok zorlanıcaksan da çocuk yapma olur mu! Kim daha acınıcak halde bilmiyorum benim tüm maaşım bakıcıya gitse de güvenilir birini bulur baktırırım 60 yaşına gelmiş anama böyle bir sorumluluk yüklemem. Sizi babanneniz büyütmüş olabilir fakat hasta olabilirdi zorlanabilirdi e o zaman anneniz onu kapının önüne mi koyacaktı acaba? Ama sizin gibi bi karaktere sahipse koyar tabi evlat böyleyse... her neyse bence siz benim anneliğimi sorgulamadan önce kendi insanlığınızı sorgulayın. Çocuğuna bakmadı diye annesini kaynanasını kapıya koycak kadın bu laflarımı ne kadar idrak edebilir o ayrı tabi...Bencil insan müsveddesi. Azalarak bitersiniz umarım.
bende aynen öyle yaptım. Şuan 3 yaşına geldi ve kreşe başlıyor.Anlayışınız için teşekkürler.Tabi bu günleri planlamak gerekirdi. Konu sahibine şimdiden bunları mı düşünüyosun deniyor ama annesiyle şimdiden konuşmakta çok haklı, en azından bakmayacaksa ona güvenerek çocuk yapmayacak. Birikim yapıp öyle yapacak, gerekrse bu yüzden bikaç sene erteleyecek. Bakıcı-Kreş parasını karşılayabilecek mi hesaplayacak.
Maddi imkansızlıklar eli kolu bağlıyo tabi. Çaresizsiniz anlıyorum anneniz de zorla da olsa sonunda kabul etmiş, sizi iki üç sene idare etsin sonra siz de onu daha fazla yormadan çocuğu kreşe verirsiniz , gerisi gelecek :)
evet anlıyorum sizi. Bende bu uç yorumu yaptım çünkü o kadar çaresiz zamanlar geçirip o kadar göz yaşı döktüm ki, kendimi yapayalnız kimsesiz hissettim. Madem bu zor zamanımda yanımda olup destek olmayacaklar o zaman niye varlar diye düşünmüştüm. İçimde yara bıraktığı için sanırım ifadem biraz sert oldu. Yoksa anneme bakmayacak kadar vicdansız bir insan değilim yaniYok çalışıyorum ve maddi durumum da iyi değil orta halli işte. Askari ücretten hallice kazanıyorum. çocuklarıma da annemle kardeşim bakıyor. Ama elimden gelenin fazlasını yapıyorum maddi ve manevi olarak. Günde bilmem kaç kere minnet ediyorum eziliyorum yaptıklarının altında. Ki onların ısrarıyla başladım tekrar işe. Ha onlara verdiğim paraya biraz daha koysam kreşe bakıcıya verebilirim ama gözüm arkada kalmıyor. Asla ama asla mecbur değiller. İnsan kendi çocuğundan yoruluyor dinlenmek istiyor. Kız kardeşim annem babam bir şekilde idare ediyorlar ama hele hele belli bir yaştan sonra tek kişinin yapacağı iş değil.
Gücenirsiniz gönül koyarsınız kırılırsınız ve beklentiye girersiniz amenna lafım yok ama tekrar ediyorum mecbur değiller. Bende onlara bakmam demek çok uç da bir söylem.O yüzden o yorumu yaptım
Benimde annem hep der. Bence erkenden sinyal vermesi daha iyi en azından sürpriz olmuyor üzülmüyorsun. Annen kaç yaşında bilmiyorum. Kendi anneme kızmıyorum hala anneanneme bakıyor ve kendi sağlık sorunları var 54-55 yaşında birgün sorumluluğu bitmedi çok yorgun görüyorum onunda nefes almaya ihtiyacı varMerhaba
Benim annem ne zaman konusu açılsa torun bakamam ben diyor
Hep uzak duruyor bu konulara
Su an bekarım okuyorum
Kafama takılıyor çalışırsam çocuğum ne olur diye
Annesi istemeyenler var mı benim gibi
Nasil bi çözüm yolu buldunuz
anneniz mecbur değil ki bakmaya..zaten seni büyütmüş belki kardeşlerinizde vardır onları da büyütmüş yorulmuş..birde bonuslamı uğraşsın kadın..önce evlen çocuğun olsun sonra bir yoluna bakarsınMerhaba
Su an bekarım okuyorum
kadın bakmak zorunda değil size bakmış iste. bu zorundalik modundaki insanları anlamıyorum. onlarda sizi büyütürken neler çekiyor yaşlanıyor hop bir çocuk daha. üstelik yaşlı insanalrın kafası almıyor.Merhaba
Su an bekarım okuyorum
Bu hale kendi getirmiş durumu. Eliyle etti resmen..Bekarken bi komşumuz torununa parayla bakıyordu bu konuda annemle tartısmıstık baya çunku annem bende parayla bakarım bedava mı bakıcam vs demıstı.. Hiiiç aklımdan cıkmadı şimdi şehir dışında zaten ama görüştügümüz zaman bana bırakıp 5 dk gıtmezsın bir yere diye sitem ediyor bırakmam tabi.. Sende zamanı gelınce calıssan bile baktırmazsın. Torununa para karsılıgı bakacak bır anneanne yerıne bakıcı kreş vs tercıh ederım
Bakıcı tek çare.. ya da dua et kaynanan iyi olsunMerhaba
Su an bekarım okuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?