Torun bakmak istemeyen anne

ya ev hanımısınız yada maddi durumunuz çok iyi
Yok çalışıyorum ve maddi durumum da iyi değil orta halli işte. Askari ücretten hallice kazanıyorum. çocuklarıma da annemle kardeşim bakıyor. Ama elimden gelenin fazlasını yapıyorum maddi ve manevi olarak. Günde bilmem kaç kere minnet ediyorum eziliyorum yaptıklarının altında. Ki onların ısrarıyla başladım tekrar işe. Ha onlara verdiğim paraya biraz daha koysam kreşe bakıcıya verebilirim ama gözüm arkada kalmıyor. Asla ama asla mecbur değiller. İnsan kendi çocuğundan yoruluyor dinlenmek istiyor. Kız kardeşim annem babam bir şekilde idare ediyorlar ama hele hele belli bir yaştan sonra tek kişinin yapacağı iş değil.
Gücenirsiniz gönül koyarsınız kırılırsınız ve beklentiye girersiniz amenna lafım yok ama tekrar ediyorum mecbur değiller. Bende onlara bakmam demek çok uç da bir söylem.O yüzden o yorumu yaptım

Tabi bu günleri planlamak gerekirdi. Konu sahibine şimdiden bunları mı düşünüyosun deniyor ama annesiyle şimdiden konuşmakta çok haklı, en azından bakmayacaksa ona güvenerek çocuk yapmayacak. Birikim yapıp öyle yapacak, gerekrse bu yüzden bikaç sene erteleyecek. Bakıcı-Kreş parasını karşılayabilecek mi hesaplayacak.
Maddi imkansızlıklar eli kolu bağlıyo tabi. Çaresizsiniz anlıyorum anneniz de zorla da olsa sonunda kabul etmiş, sizi iki üç sene idare etsin sonra siz de onu daha fazla yormadan çocuğu kreşe verirsiniz , gerisi gelecek :)

üç kuruş dediğiniz benim maaşım neredeyse. ayrıca benide annem çalıştığı için babaannem büyütmüş.
Anneminde acınacak bi durumu yok çok şükür. Gerekirse işten çıkarsın bakarsın diyorsunuzda o işler öyle kolay değil. Daha sonrasında kadrolu bi işe girmeniz mümkün değil. Çocuğu sadece doğurup belli bi yaşa kadar büyütmekle iş bitmiyor. Bu çocuğun eğitimi geleceği var. Para lazım yani. Bilmem anlatabildim mi.
Bende şimdiden sizin evlatlarınıza ve olacak torunlarınıza acıdım.Geleceğin rahat düşkünü birer anneanne- babaanne adayısınız

Maaşın bakıcıya gitcekse çalışma, ha eğer geçinme açısından çok zorlanıcaksan da çocuk yapma olur mu! Kim daha acınıcak halde bilmiyorum benim tüm maaşım bakıcıya gitse de güvenilir birini bulur baktırırım 60 yaşına gelmiş anama böyle bir sorumluluk yüklemem. Sizi babanneniz büyütmüş olabilir fakat hasta olabilirdi zorlanabilirdi e o zaman anneniz onu kapının önüne mi koyacaktı acaba? Ama sizin gibi bi karaktere sahipse koyar tabi evlat böyleyse... her neyse bence siz benim anneliğimi sorgulamadan önce kendi insanlığınızı sorgulayın. Çocuğuna bakmadı diye annesini kaynanasını kapıya koycak kadın bu laflarımı ne kadar idrak edebilir o ayrı tabi...Bencil insan müsveddesi. Azalarak bitersiniz umarım.

Hakaretlerinizi aynen size iade ediyorum ve daha fazla muhattab olmak istemiyorum bu seviyesizliğinizle

bende aynen öyle yaptım. Şuan 3 yaşına geldi ve kreşe başlıyor.Anlayışınız için teşekkürler.

evet anlıyorum sizi. Bende bu uç yorumu yaptım çünkü o kadar çaresiz zamanlar geçirip o kadar göz yaşı döktüm ki, kendimi yapayalnız kimsesiz hissettim. Madem bu zor zamanımda yanımda olup destek olmayacaklar o zaman niye varlar diye düşünmüştüm. İçimde yara bıraktığı için sanırım ifadem biraz sert oldu. Yoksa anneme bakmayacak kadar vicdansız bir insan değilim yani

Bu konuları düşünmek için çok erken bence. Bir de anneanne de bsbaanne de torununa bakmak zorunda değil bakıyorsa da belli bir ücret vermek gerekiyor diye düşünüyorum.Çocuğa bakmak anne ve babasının görevidir

Benimde annem hep der. Bence erkenden sinyal vermesi daha iyi en azından sürpriz olmuyor üzülmüyorsun. Annen kaç yaşında bilmiyorum. Kendi anneme kızmıyorum hala anneanneme bakıyor ve kendi sağlık sorunları var 54-55 yaşında birgün sorumluluğu bitmedi çok yorgun görüyorum onunda nefes almaya ihtiyacı var

anneniz mecbur değil ki bakmaya..zaten seni büyütmüş belki kardeşlerinizde vardır onları da büyütmüş yorulmuş..birde bonuslamı uğraşsın kadın..önce evlen çocuğun olsun sonra bir yoluna bakarsın

Benim annemde bakmiyo nolmus en azindan durust davranmis..benimki gibi sozler verip beklentiye sokmamisya.. evet tabiki bakmak xorunda degiller.. annem suan maddiyatina ve erkek kardesime cok guveniyo.d aha cok maddiyat belkide bakici tutarim kendime mantigi var olmadi huzur evi sizeuhtac degilim havalarinda. o sebeple ben ve ablama sahip cikmiyo,zor gunlerimizde yanimizda olmuyo falan... kisaca annenin yaslaninca bir guvencesi varki veya senden beklentisi yok veya sana tamah etmeyecek o sebeple boyle yapiyor olabilir..

Doğru söylemişsiniz ihtiyacımız var çalışmak zorundayiz. kendi ihtiyaçları olduğunda bizden her şeyi bekleyip isteyebiliyorlar ama Bizim çocuğumuza bakılması gerektiginda kimse ortada olmuyor. O zaman ben büyüğümüzün deniyor

kadın bakmak zorunda değil size bakmış iste. bu zorundalik modundaki insanları anlamıyorum. onlarda sizi büyütürken neler çekiyor yaşlanıyor hop bir çocuk daha. üstelik yaşlı insanalrın kafası almıyor.

Bu hale kendi getirmiş durumu. Eliyle etti resmen..

Bakıcı tek çare.. ya da dua et kaynanan iyi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…