Torun bakmak istemeyen anne

Yine de anne ya da kavinvalide çocuğa bakıyorsa harçlık verilmeli diye düşünüyorum. Gönlünüzden geldiği kadar tabi.
Evet inanın bu konular olmasaydı ve ben calıssaydım her ay mutfak masrafını falan gorurdum. Ama isterim ki ben aldıkca o paranı harcama dıye kızsın ben yınede harcıyım :) ama annem sagolsun parayı sever daha bekar ve ortada aday yokken tartıdmasına gırmıstı keske zamanı geldıgınde bakarmısın dersek kızım bne yaslandım deseydı haklıvs der gecerdim

Niye bakmak zorunda neden ya hu neden tam rahat edecekleri yaşlarda torun bakacaklar.
Ben şimdiden diyorum bakmam diye, kimse bana güvenmesin. Ömrümün yarısını çocuklarımı güzel yetiştirmek için tüketicem tam gezip tozup dinlenmek istediğim yaşlarda torun bakıcam.
Bakmam istemiyorum. Bu yüzden çocuğum torunumu bana sevdirmeyecekse keyfi bilir.

Niye kendi çocuklarını büyütmek yetmiyor torunda promosyon mu oluyor. Hiç mecbur değil. Şaka gibi toruna bakmazsa muhtaç olunca onlarda anne babaya bakmazmış. O zihniyettekilere zaten Allah muhtaç etmesin anne babaları.

Son düzenleme:
kimseye güvenerek çocuk yapma.bakici tutacaksın bu durumda.cocugu bakıcıda büyüyen dünya kadar aile var

O da doğru
Ne bileyim etrafımda ilgilenenleri görünce çocuğum anneanne dede sevgisi görsün isterdim
Yine görür hatta bakım sorumluluğu üstlenmediği için, yorumladığı için çok daha güzel ilgilenir eğlenir torunuyla. Sadece sevgisini göstermek için gayet de görüşülür. Bunu için bakmak gibi bir sorumluluk almasına gerek yok.

Belki de sırf seni doğurup büyütüp okutup bu yaşa getirdiği için bakmak gerekiyordur annene babana bu nasıl kafa ya vah ki annene babana keşke korunsaymış

20li 30lu yaşlarında kadınlar kendi çocuğuma gücüm yetmiyo, bittim tükendim diye dert yanıyo. 50-60-70 yaşlarındaki insanlardan bakım bekleniyo.
kendileri isterse tamam da bu işin sorumluluğu büyük. bunu düşünmek lazım.
es kaza bi an çocuk koşarken tutamasa, bişey olsa nasıl cevap verecek.
o zaman damadı, can ciğer de olsa çok mu anlayışlı olacak ? yada gelini ?

yillarca beni ve kardeslerimi buyutmus bu surecte milyon fedakarlik yapmis yeri gelmis kendi istedigini alamamis istedigi yere gidememis annemin torununa bakmasini bir yukumluluk olarak gormek nasil birsey? eger bakmak isterse para karsiligi bakmasini isterim.ama annem hic olmazsa bu yasinda hayatini yasasa daha mutlu olurum.gezsin gorsun dunyayi.ya da yazliginda keyif yapsin hic olmazsa yaslaninca rahat etsin.ayrica daha bekar birinin o asamalara gelene kadar ohoo ne cok tecrube yasanacak :)

Benim annem de torun baksa para bekler bence.Teyzem kv ile aynı evde yaşamasına rağmen çocuğuna bakıyor diye kv ye harçlık veriyor mesela. Ayrı evde yaşayan zaten vermeli ama bir bakıcı parası kadar olmamalı tabi.

Şimdiki annelerle,eski anneler bir degil,simdikiler bilinçli ve daha cok okuyor,araştırıyor ve daha ilgili
Ayrıca şimdiki çocuklar da eski cocuklar gibi değil
Bakmak zorunda hiç değil
Bunca zaman zaten cocuk bakmis büyütmüş,tam dinlenme zamanı

Herkes kendi çocuğuna baksın.
Bakamayacak olan doğurmasın.

Şaka anlayışınız da bi değişikmiş

Kafamda takıntılı biri canlandı. Ortada evlilik yok, çocuk da yok. O zaman olmayan bir şey için neden gereksiz yere kafanızı yoruyorsunuz.

evet görüşünüze saygı duyuyorum ama ben kendi durumumdan örnek vereyim size. benim annem rahatına düşkün, sosyal bir kadın olduğundan çocuğuma bakma taraftarı değildi. 1,5 yaşına kadar ücretsiz izne ayrılıp ben baktım. sonrasında işe başlamak zorundaydım. bakıcıya verecek ne maddi imkanım nede güvenim vardı. çok çaresizdim. bir anne kendi kızının bu çaresizliğine nasıl seyirci kalırda ben bakmam der. bende sonunda emri vaki yapmak zorunda kaldım bakacaksın diye. mecbur kabul etti. Yani demem o ki ortada çaresiz kalmış bir evlatla bir torun varken bir anneanne yada babaanne nasıl sosyal hayatım , rahatım der?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…