Olabilirbelkide korkuyor. torunuda olsa sorumluluk. Allah korusun bişey olsa diye. herseyı düşünüyor.
Evet inanın bu konular olmasaydı ve ben calıssaydım her ay mutfak masrafını falan gorurdum. Ama isterim ki ben aldıkca o paranı harcama dıye kızsın ben yınede harcıyım :) ama annem sagolsun parayı severYine de anne ya da kavinvalide çocuğa bakıyorsa harçlık verilmeli diye düşünüyorum. Gönlünüzden geldiği kadar tabi.
Niye kendi çocuklarını büyütmek yetmiyor torunda promosyon mu oluyor. Hiç mecbur değil. Şaka gibi toruna bakmazsa muhtaç olunca onlarda anne babaya bakmazmış. O zihniyettekilere zaten Allah muhtaç etmesin anne babaları.ya şu bakmak zorunda değil diyenleri hiç anlayamıyorum kusura bakmayında. sen anneanne yada babaannesin, o senin torunun. nasıl bakmak zorunda değil. işin vicdanı boyutu var en başta. eli ayağı tutuyorsa, yaşı müsaitse ve akli dengesi yerindeyse bence bakmakla yükümlüler. hiç bir geçerli sebebi yokken sırf keyfiyen benim çocuğuma bakmayan anneanne- babaanne kusura bakmasında, onlarda bakıma yardıma muhtaç olduklarında bende onlara bakmam. biraz katı gelebilirim bu konuda size ama benim düşüncelerim bu yönde.
Yine görür hatta bakım sorumluluğu üstlenmediği için, yorumladığı için çok daha güzel ilgilenir eğlenir torunuyla. Sadece sevgisini göstermek için gayet de görüşülür. Bunu için bakmak gibi bir sorumluluk almasına gerek yok.O da doğru
Ne bileyim etrafımda ilgilenenleri görünce çocuğum anneanne dede sevgisi görsün isterdim
Belki de sırf seni doğurup büyütüp okutup bu yaşa getirdiği için bakmak gerekiyordur annene babana bu nasıl kafa ya vah ki annene babana keşke korunsaymışya şu bakmak zorunda değil diyenleri hiç anlayamıyorum kusura bakmayında. sen anneanne yada babaannesin, o senin torunun. nasıl bakmak zorunda değil. işin vicdanı boyutu var en başta. eli ayağı tutuyorsa, yaşı müsaitse ve akli dengesi yerindeyse bence bakmakla yükümlüler. hiç bir geçerli sebebi yokken sırf keyfiyen benim çocuğuma bakmayan anneanne- babaanne kusura bakmasında, onlarda bakıma yardıma muhtaç olduklarında bende onlara bakmam. biraz katı gelebilirim bu konuda size ama benim düşüncelerim bu yönde.
Benim annem de torun baksa para bekler bence.Teyzem kv ile aynı evde yaşamasına rağmen çocuğuna bakıyor diye kv ye harçlık veriyor mesela. Ayrı evde yaşayan zaten vermeli ama bir bakıcı parası kadar olmamalı tabi.Evet inanın bu konular olmasaydı ve ben calıssaydım her ay mutfak masrafını falan gorurdum. Ama isterim ki ben aldıkca o paranı harcama dıye kızsın ben yınede harcıyım :) ama annem sagolsun parayı severdaha bekar ve ortada aday yokken tartıdmasına gırmıstı keske zamanı geldıgınde bakarmısın dersek kızım bne yaslandım deseydı haklıvs der gecerdim
Çok yardımcı oldunuz tesekkurler
Şaka anlayışınız da bi değişikmişya şu bakmak zorunda değil diyenleri hiç anlayamıyorum kusura bakmayında. sen anneanne yada babaannesin, o senin torunun. nasıl bakmak zorunda değil. işin vicdanı boyutu var en başta. eli ayağı tutuyorsa, yaşı müsaitse ve akli dengesi yerindeyse bence bakmakla yükümlüler. hiç bir geçerli sebebi yokken sırf keyfiyen benim çocuğuma bakmayan anneanne- babaanne kusura bakmasında, onlarda bakıma yardıma muhtaç olduklarında bende onlara bakmam. biraz katı gelebilirim bu konuda size ama benim düşüncelerim bu yönde.
şaka konunun neresinde anlayamadımŞaka anlayışınız da bi değişikmiş
Böyle bir yorum olsa olsa şaka olur da ondan.şaka konunun neresinde anlayamadım
evet görüşünüze saygı duyuyorum ama ben kendi durumumdan örnek vereyim size. benim annem rahatına düşkün, sosyal bir kadın olduğundan çocuğuma bakma taraftarı değildi. 1,5 yaşına kadar ücretsiz izne ayrılıp ben baktım. sonrasında işe başlamak zorundaydım. bakıcıya verecek ne maddi imkanım nede güvenim vardı. çok çaresizdim. bir anne kendi kızının bu çaresizliğine nasıl seyirci kalırda ben bakmam der. bende sonunda emri vaki yapmak zorunda kaldım bakacaksın diye. mecbur kabul etti. Yani demem o ki ortada çaresiz kalmış bir evlatla bir torun varken bir anneanne yada babaanne nasıl sosyal hayatım , rahatım der?Nasıl böyle düşünebiliyorsunuz?
Toplumumuzda anneler evlatlarına karşı öyle vericiler ki, o kadar kendilerini yıpratıp ödün veriyolar ki evlat da anneleri her şeyi yapmalı zannediyor. Alışkanlık oluyor.
Çocuğumuzun bakımı bizim sorumluluğumuzdadır. Kaldı ki kuş değil bu çocuk, bir insan. Büyütmek hiç kolay değil,çok büyük bi sorumluluk ve kimse bu sorumluluğu sizin yerinize almak zorunda değil. Bakmak isterse bakar, o ayrı. Ama bi bebeği büyütmek demek senelerce her an yanında olmak ve hayatını buna göre şekillendirmek demek. Annenizin dinlenmek gezmek yerine her gününü çocuğunuzla geçirmesini ona hak mı görüyosunuz. Ben görüyorum insanlar bebeği yalnız bırakamadığından hiçbi sosyal hayatları kalmıyor. Bence haksızlık.
Anne olacak kişi mümkünse bebeği kreş çağına gelene kadar evde kalır bakar,değilse bakıcı tutar. Benim fikrim bu. Annelere de bi nefes aldıralım
ya ev hanımısınız yada maddi durumunuz çok iyiBöyle bir yorum olsa olsa şaka olur da ondan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?