Torun bakmak istemeyen anne

Halloween

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
235
86
18
Merhaba
Benim annem ne zaman konusu açılsa torun bakamam ben diyor
Hep uzak duruyor bu konulara
Su an bekarım okuyorum
Kafama takılıyor çalışırsam çocuğum ne olur diye
Annesi istemeyenler var mı benim gibi
Nasil bi çözüm yolu buldunuz

Bekarken bi komşumuz torununa parayla bakıyordu bu konuda annemle tartısmıstık baya çunku annem bende parayla bakarım bedava mı bakıcam vs demıstı.. Hiiiç aklımdan cıkmadı şimdi şehir dışında zaten ama görüştügümüz zaman bana bırakıp 5 dk gıtmezsın bir yere diye sitem ediyor bırakmam tabi.. Sende zamanı gelınce calıssan bile baktırmazsın. Torununa para karsılıgı bakacak bır anneanne yerıne bakıcı kreş vs tercıh ederım

Kadın dürüst davranmış.
Bakıcıya baktırırsın başka çare mi var ayol?

Benim annem sinir hastası ilaç kullanan biri ben hiç bakamam edemem demişti ama şimdi çocuğu alıyor uyutuyor salıncakta sallıyor hiç beklemediğimiz hareketler belki sizinde bebeğinizi sever

Açıkçası benim annemin sağlığı pek yerinde değil eee malum yaş da ileri olunca abim evlenmeden önce bile ben sakın anneme çocuk baktirma fikrine girme derdim şimdi kvsi bakiyo. Ben hamileyim yaklaşık 8 hafta sonra meleğim gelecek annem gelecek ama bebeği sadece görmek için gelecek ben bu süreçte calismayacagim.melegim büyüyüp kreşe ya da ana okulu seviyesine gelince çalışmaya baslicam.
Anneniz kendi evlatlarını büyütmüş demek ki artık çocuk bakmak istemiyor siz de çocuk düşündüğünüz zaman kendi hayatınızı da ona göre ayarlarsinjz , bakıcı olur ,kv bakar ya da siz izin alırsınız. Neticede her doğum yapanın annesi bakmıyor

tebrık ederim bnde bu şekilde dusunuyorum ve kendi cocuguma kendım bakıp kımsenın nazını kaprısını cekmıuorum

Benim annem sinir hastası ilaç kullanan biri ben hiç bakamam edemem demişti ama şimdi çocuğu alıyor uyutuyor salıncakta sallıyor hiç beklemediğimiz hareketler belki sizinde bebeğinizi sever
Ben artık annemin tavırlarını gördükçe çocuk sahibi bile olmak istemiyorum gibi

ya şu bakmak zorunda değil diyenleri hiç anlayamıyorum kusura bakmayında. sen anneanne yada babaannesin, o senin torunun. nasıl bakmak zorunda değil. işin vicdanı boyutu var en başta. eli ayağı tutuyorsa, yaşı müsaitse ve akli dengesi yerindeyse bence bakmakla yükümlüler. hiç bir geçerli sebebi yokken sırf keyfiyen benim çocuğuma bakmayan anneanne- babaanne kusura bakmasında, onlarda bakıma yardıma muhtaç olduklarında bende onlara bakmam. biraz katı gelebilirim bu konuda size ama benim düşüncelerim bu yönde.

Nasıl böyle düşünebiliyorsunuz?
Toplumumuzda anneler evlatlarına karşı öyle vericiler ki, o kadar kendilerini yıpratıp ödün veriyolar ki evlat da anneleri her şeyi yapmalı zannediyor. Alışkanlık oluyor.
Çocuğumuzun bakımı bizim sorumluluğumuzdadır. Kaldı ki kuş değil bu çocuk, bir insan. Büyütmek hiç kolay değil,çok büyük bi sorumluluk ve kimse bu sorumluluğu sizin yerinize almak zorunda değil. Bakmak isterse bakar, o ayrı. Ama bi bebeği büyütmek demek senelerce her an yanında olmak ve hayatını buna göre şekillendirmek demek. Annenizin dinlenmek gezmek yerine her gününü çocuğunuzla geçirmesini ona hak mı görüyosunuz. Ben görüyorum insanlar bebeği yalnız bırakamadığından hiçbi sosyal hayatları kalmıyor. Bence haksızlık.
Anne olacak kişi mümkünse bebeği kreş çağına gelene kadar evde kalır bakar,değilse bakıcı tutar. Benim fikrim bu. Annelere de bi nefes aldıralım

Parayla hakkıyla bakacaksa çocuğum anneanne sevgisi görsün diye kabul edebilirim belki

İyi de,kadın bakmak zorunda değil ki.Bunca sene size bakmış,büyütmüş.Bir de çocuğunuza mı baksın ?
O da doğru
Ne bileyim etrafımda ilgilenenleri görünce çocuğum anneanne dede sevgisi görsün isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…