Bunun geri kafalılıkla alakası yokki. Nihayetinde çocuğun nasıl yapıldığı bilen insanlar bunlar. Ulu orta çocuk isterken insanların yatak odalarına karışıyorlar bir yerde. İki kişinin arasındaki ilişkiye, 3. kişilerin her türlü müdahalesi çok yersiz. Bence utanılması gereken bir şey söyleyenler açısından.
çoğunluk ne var bunda diyince bende mi gariplik var dedim :)
ben kadın halimle kardeşime bile kalk çocuk yap sevelim demem,
herkes neyi, ne zaman, nasıl yapacağını biliyor,
zaten çocuk yap ifadesinin uluorta söylenmesi bile çok ayıp bence ya.
Ulu orta çocuk yapın diyen ana babaya siz yapın biz sevelim demekte ayıp olmamalı o zaman. :)
Bence denmeli :)
Ya da iyice yuzsuzluge vurup hadi yapalim diyip cikip başka odaya gecmek lazim :)
Genelde abartmissiniz denilmis ama bende size hak verdim cunku bende cok cektim dugunun ertesi gununden itibaren baslanmak uzere mutlaka her muhabbet biz torun istiyoruza geldi. Bu muhabbeti duymak istemedigimizi defalarca belirtmemize ragmen bitmediler. Sekiz yillik evliyim daha yeni hamileyim arayi bu kadar uzatmamda onlarin da payi var cunku onlar sikistirdikca ben cocuktan sogudum resmen.. simdi hamileyim ve henuz mujde vermedik cunku icinden bu mutlulugumu onlarla paylasmak gelmiyor sanirim uc dort aylik olana kadarda soylemeyecegiz esimde benimle ayni fikirde onunda icinden gelmiyor paylasmak... Sanirim abartiyorsun diyenler bu baskiyi yasamamis...
bu düzen içinde artık olması gerek diye bişey var o da seni itiyor yani aslında senin kadınlık hormonların da istiyor ama o düzen içinde olması gereken bişey seni mahvediyor toplum baskısı yani olmadıkça insanları göresi gözün gelmiyor kaçacak yer arıyorsunMerak ettim cocuk sahibi olmak icin 8 yil nasil beklediniz? 8 yil neden beklediniz diye sormuyorum, anladigim kadariyla sorununuz yoktu ama siz istememissiniz. Kp-kv etkisi oldu demissiniz ama insanin icine cocuk sevdasi düştü mu kimseden etkilenmez diye dusunuyorum. Bir döngüdür, evlenince hemen cocuk sahibi olmasaniz bile en fazla 2-3 yil sonra o istek icinize otomatik duser gbi hissediyorum. 8 yil nasil dusmedi, meraktan soruyorum yanlis anlamayin. Cunku ben suan hem istiyorum hem de 2,5 yil oldu istenmeli zaten dusuncesine sahibim. Aslinda suan size yazarken kendime de soruyorum, bebegi ben mi istiyorum yoksa bu duzen icerisinde artik olmasi gerektigi icin mi istiyorum. 8 yili nasil gecirdiniz, eşiniz de mi hic demedi 3 yil oldu, 5 yil oldu bizimde olsun artik diye? Baskasi icin yasamayanlara hayranim, zira mahalle baskisi insanin cigerini solduruyor
böyle dua edicem gerçekten saol gece gündüz tekrarlıcamBunun icin onerebilecegim bir dua: "Allahim duamizin kabulunu engelleyen tum gunahlarimizi bagisla." Bir de boyle dua edin bebege sebep olur mu bilemem fakat gunahinizin affolmasina sebep olur belki kimbilir.. En azindan bu duayi ettikce dilinizden tovbe eksilmemis olur. İnsan bazen hiddetle agzindan cikana dikkat edemeyebiliyor, sonrada boyle carsaf gibi dolaniyor ayagina. Bende ayni seyi yaptigim icin simdi bu sekilde dua ediyorum. Belki baska kardeslerime de kapi açar, paylasmak istedim.
Cevredekiler bize bunu diretiyorlar. Okul bitti mi hadi is bul. Isini buldun mu hadi evlen. Eee kac sene oldu artik cocuk yap. Bu cocuk yalniz mi buyusun bir de kardes yap. Arada birikim yap. Kirada oturma boyundan buyuk bir borca girip ev al. Ev sahibi ol.... hepsi cevre baskisi. Aslinda yasadigimiz hayatin yuzde kacini gercekten biz isteyerek yasiyoruz ki!Merak ettim cocuk sahibi olmak icin 8 yil nasil beklediniz? 8 yil neden beklediniz diye sormuyorum, anladigim kadariyla sorununuz yoktu ama siz istememissiniz. Kp-kv etkisi oldu demissiniz ama insanin icine cocuk sevdasi düştü mu kimseden etkilenmez diye dusunuyorum. Bir döngüdür, evlenince hemen cocuk sahibi olmasaniz bile en fazla 2-3 yil sonra o istek icinize otomatik duser gbi hissediyorum. 8 yil nasil dusmedi, meraktan soruyorum yanlis anlamayin. Cunku ben suan hem istiyorum hem de 2,5 yil oldu istenmeli zaten dusuncesine sahibim. Aslinda suan size yazarken kendime de soruyorum, bebegi ben mi istiyorum yoksa bu duzen icerisinde artik olmasi gerektigi icin mi istiyorum. 8 yili nasil gecirdiniz, eşiniz de mi hic demedi 3 yil oldu, 5 yil oldu bizimde olsun artik diye? Baskasi icin yasamayanlara hayranim, zira mahalle baskisi insanin cigerini solduruyor
Herkes bu dede demesin olayina takilmis ama haklisiniz. Oncesini anlatmadigim icin sadece bu patavatsizligindan dolayi soyledigimi dusunuyorsunuz. Esim babasiyla gorusmek istemez. Oyle bir adam. Yani ipsiz sapsiz. Issiz gucsuz. Kabadayi tipli. Esinin emekli maasiyla gecinen heskese kabadayilik yapan uslubu da aynen oyle olan birisi. Kimseyi konusturmaz. Herseyin en iyisini o bilir. Kucumsemek icin soylemiyorum ama ilkokul mezunu. Ama benden iyi muhendis esimden iyi mufettistir. Herkese isini ogretmeye kalkar. Agzindan kufur asagilama eksik olmaz. Daha o kadar cok sey var ki. Kendi ailesi bile yaka silkiyor.yaşı biraz geçmiş insanlar önünü-sonunu düşünmeden böyle laflar atabiliyorlar ortaya patavatsızca.. ben de sevmem böyle muhabbetleri ama ona dede demesin seviyesinde de değil yani çok abartıyorsunuz.. her yanlışta birilerini hayatınızdan çıkartırsanız bir şekilde yalnız kalırsınız.. önemli olan nasıl bir dede olacağı, sizinle iletişimi dede-torun ilişkisinin önüne geçmesin..
Oyle insanlarin agzina bir tane yapistirmak istiyorum ki.. gerci soylenmemesi gereken birsey ama yine sizinki hafif kalmis benim esimin amcasi tum sulalae bir aradayken esime soyle soyledi cumle su : "oglum avrada arkani ne donup yatiyosun "dedi. O an orda 1 dk bile durmak istemedim soylenecek laf mi o kadar milletin icinde? Dediginiz gibi ar edep nerdeBenim cok yakin bir akrabam vefat etti. Esimin annesi ve babasi babama bassagligina geldiler. Kayinpeder bagira bagira biz torun istiyoruz da yapan yok ki dedi. Hicbirsey demedim. Bu terbiyesizligi buldugu her ortamda aklina gelen heryerde yapiyor. Babam da hayirlisi saglik olsun da hersey olur zamanla dedi. Cok sukur cocuklar hayatlarini kurdular. Islerini guclerini yoluna koydular dedi. Resmen beni babamin yaninda sikistirmaya calisiyor. Cok cok ayip birsey degil mi bu. Ben mi abartiyorum Allah askina. Kocaman adam beni tek bulup sikistirmak da neyin nesi. Hani ahlak hani orf adet hani edep nerde. Evlenince biranda butun yatak odasi ortaliga dokulebilir mi. Hersey mubah mi oldu yani. Evlenmeden once sevgililige karsi olan adam bana hakaret eden adam simdi ortamlarda torun da torun diye tutturuyor. Yapasim gelse de kaciyor yemin ederim. Ben cocugumun boyle bir adama dede demesini istemiyorum.
Yok bizim icimize o istek yakin zamana kadar dusmedi hic eksikliginide hissetmedik.. hatta oku evlen cocuk yap buyut diye niyeMerak ettim cocuk sahibi olmak icin 8 yil nasil beklediniz? 8 yil neden beklediniz diye sormuyorum, anladigim kadariyla sorununuz yoktu ama siz istememissiniz. Kp-kv etkisi oldu demissiniz ama insanin icine cocuk sevdasi düştü mu kimseden etkilenmez diye dusunuyorum. Bir döngüdür, evlenince hemen cocuk sahibi olmasaniz bile en fazla 2-3 yil sonra o istek icinize otomatik duser gbi hissediyorum. 8 yil nasil dusmedi, meraktan soruyorum yanlis anlamayin. Cunku ben suan hem istiyorum hem de 2,5 yil oldu istenmeli zaten dusuncesine sahibim. Aslinda suan size yazarken kendime de soruyorum, bebegi ben mi istiyorum yoksa bu duzen icerisinde artik olmasi gerektigi icin mi istiyorum. 8 yili nasil gecirdiniz, eşiniz de mi hic demedi 3 yil oldu, 5 yil oldu bizimde olsun artik diye? Baskasi icin yasamayanlara hayranim, zira mahalle baskisi insanin cigerini solduruyor
Yok bizim icimize o istek yakin zamana kadar dusmedi hic eksikliginide hissetmedik.. hatta oku evlen cocuk yap buyut diye niye
bize dayatilmis bi hayati yasiyoruz ki dedik.. herkesin cocugu olmak zorunda degil biz boyle iyiyiz dedik.. bende o cocuk istegi 30 yasima girince oldu oncesinde yoktu... en iyi cocuk aglayinca annesine verilen cocuktur dedim hep soranlara.. biz isteyincede rabbim nasip etti sukurler olsun.. isteyen herkesede en hayirli zamanda yasatsin bu mutlulugu.. bence ciftler evlilikleri iyice oturtup dogacak bebegin gelecegini en iyi sekilde saglayabilecegini dusununce cocuk sahibi olmali.. toplum baskisila degil yoksa goruyoruz bir suru ziyan olan cocuk var....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?