torununa bakmayan kayınvalide

şimdi bu bakmak zorunda değil cümlesini ben anlamam gün döner devir döner keser döner sap döner,bakıcak arkadaşım ben bu zamana kadar kendi ayaklarımın üzerinde durdum 1 çöpü yok benim evimde kiradayım bir taraftan madden yardımcı olamıyosan manevi olcaksın ki eksilerin kapansın.bizde kira köşelerinde sürünmeyelim yarım gün 650 tl az paramı 1 kira demek eşimin işinin garantisi yok 3 yılda bir sürekli giriş çıkış yapılıyor ben işten çıksam hayatımız kararır bu senin canın kanın elin çocuğuna bakmıyor,bu zamana kadar zaten kreşte büyüdü ,şuan bakıma ihtiyacı yok onun yanında duracak birine ihtiyacı var
Tavrın yanlış.Kadın belki de senin tavrından çekiniyordur kusura bakma.Ne demek mecbur.Değil.Kimse değil.Çocuk ikinizin çaocuğu.Anası babası bakacak kimsesi,kreşe verecek parası bile olmayan ne yapsın.
Alırsınız karşınıza güzellikle anlatırsınız.Anne sana ihtiyacımız var diye.Hee yok yine de bakmıyorsa yapacak birşey yok.

Tavrın yanlış.Kadın belki de senin tavrından çekiniyordur kusura bakma.Ne demek mecbur.Değil.Kimse değil.Çocuk ikinizin çaocuğu.Anası babası bakacak kimsesi,kreşe verecek parası bile olmayan ne yapsın.
Alırsınız karşınıza güzellikle anlatırsınız.Anne sana ihtiyacımız var diye.Hee yok yine de bakmıyorsa yapacak birşey yok.

biz o güzellikle anlatmaları geçtik cnm ,ne tavrı ben konuşurken asla saygımı bozmam,öle bir insan olsam eşim kendi arardı bana ara demezdi ,

valla artık üzülmüyorum cnm ben okadar zorluklar geçirdimki kalbim oldu taş ,3 gündür döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok ,oğlu bile nefret etmiş mızılmalarına beni aratıyor daha ne deyim ben

Allah yardımcınız olsun aynı şeyleri ben de yaşamıştım.Annem hastaneye yatınca 2 yaşındaki kızım ortada kalmıştı.

biz o güzellikle anlatmaları geçtik cnm ,ne tavrı ben konuşurken asla saygımı bozmam,öle bir insan olsam eşim kendi arardı bana ara demezdi ,
Burdakl tavrın yanlış.Biraz önce alıntıladığım cümlen.Sen zannediyormusun ki,herkesin kayınvalidesi kayınpederi evine barkına iğneisnden ipliğine herşeyi alıyor.Sen zannediyormusun ki bütün babaanneler annenannler torun büyütüyor.Bakacak diyemezsin.Bakmıyorsa bakmıyor ne yapabilirsin.Bka 2 yıl olmuş.Kadın bakmıyor.var mı yapabilecek birşey.Eşin garantili işe girmeli.Veya yarım gün bakacak biri bulunmalı.Ya da kendi ailenden biri gelip bakmak istiyorsa bakmalı.

valla artık üzülmüyorum cnm ben okadar zorluklar geçirdimki kalbim oldu taş ,3 gündür döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok ,oğlu bile nefret etmiş mızılmalarına beni aratıyor daha ne deyim ben

Ama siz uzulurseniz yavrunuz daha cok uzulur. Sizi uzgun gormesin yapmayin..

Yarim güne daha ucuza bulursunuz belki bir haber salin .. İs yerinizde ki hanimlar falan ne
yapmis sorun sorusturun evet çok para 600 lira ama o parayi zaten çocuklar için kazanmiyor musunuz hem sonsuza dek değil bu durum bir kaç yil idare edersiniz borcunuz falan yoksa..

Maksat çocuğunuz rahat etsin sizin de içiniz huzurlu olsun evde düzen olmasi kadar güzel bir şey yok eğer imkanlar ek veriyorsa çok para demeyin verin derim

şimdi bu bakmak zorunda değil cümlesini ben anlamam gün döner devir döner keser döner sap döner,bakıcak arkadaşım ben bu zamana kadar kendi ayaklarımın üzerinde durdum 1 çöpü yok benim evimde kiradayım bir taraftan madden yardımcı olamıyosan manevi olcaksın ki eksilerin kapansın.bizde kira köşelerinde sürünmeyelim yarım gün 650 tl az paramı 1 kira demek eşimin işinin garantisi yok 3 yılda bir sürekli giriş çıkış yapılıyor ben işten çıksam hayatımız kararır bu senin canın kanın elin çocuğuna bakmıyor,bu zamana kadar zaten kreşte büyüdü ,şuan bakıma ihtiyacı yok onun yanında duracak birine ihtiyacı var

Tırnanız varsa başınızı kaşıyacaksınız yoksa kımseye kaşıyın demeyeceksiniz.
ben suan ikinci bebeğime hamileyim ilk hamileliğimde bukadar risk taşıyordu buda öyle.bunun yanında o kiralaradan bizde kurtulmak için yurt dışına geldik.sezeryan olacak olan doğumumda tek başımayım.ama ne anneme kayınvalideme gelin demem.eğer o çocuğu dünyaya getireceksem bakmasınıda bilmeliyim.
bende biliyordum türkiyede kızımı anneme veya kayınvalideme bırakıp çalışmayı.ama kimseye demedim bakın diye.zaten kımsede benım çocuğuma bakmak zorunda değil.kayınvalideniz zaten çocuklarını büyütmüş sizde kendi çocuğunuzu büyütün kadının tam rahat etme dönemi.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, bende aynı dönemlerden geçtim, kızımı henüz daha çok küçükken kreşe verdim kayınvalidem torun torun diye tutturmuştu ama torun oluncada ben bakamam dedi. Oğlum olunca kızım okula başlamıştı, bakıcı tuttum ama bakıcılardan da çok çektim istediğim gibi bir denk gelmedi, hatta en son bakan kadından oğlum şiddet bile gördü kadının canına okuyup gönderdim. Hiç unutmuyorum yaz mevsimiydi. Çaresiz oturdum ağlıyordum ne olacak çocuklar diye işi bırakamazdım maddi imkanlarımız işi bırakacak kadar iyi değildi. Sonra eşim konuştu annesiyle okullar açılana kadar bak daha sonra bizde bir hal çaresine bakacağız en azından bu kadarını yapabilirsin herhalde diye. Okullar açılır açılmaz, oğlumu milli eğitime bağlı tam gün bir anaokuluna yazdırdım sabah 8 akşam 5, kızımda tam gün etüdlü bir okula gidiyor. Kızım 4'te geliyor, oğlum 5,30 da bende çalışma saatlerimi değiştirdim sabah 9 akşam 5'te çıkıyorum yani 1-1,5 saat babaannede oturuyorlar sadece ben zaten 5,45 gibi gelmiş oluyorum.

66 Yaşında bir kadından bahsediyorsunuz... Geriatri yaş grubuna göre 65 yaş üstü yaşlı grubuna giriyor.... Doğrudur kafası götürmüyor olabilir ya da çoçuk mesuliyeti almak istemiyor olabilir... Allah korusun çoçuga ufacık birşey olsa şimdi akşama kadar tv karşısın da dediğinize göre o zaman tv bakmakdan çoçuga dikkat etmedi de diyebilirsiniz...Kadın bakmak zorunda değil bakmadı diye yargılayamazsınız da belli bir yaşdan sonra gerçekden kafaları ses gürültü almıyor....Ayrıca ses ve gürültü kaldıramıyorum dedi diye tv yede bakmıyacağı anlamına gelmez....

gönül neler isterde olmayınca olmuyor tatlım. sen kendi yavrunu elbette düşünüyorsun geçim sıkıntısıda ekleniyor buna ama kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. bu durumu kabullenmekten başka çaremiz yok.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, bende aynı dönemlerden geçtim, kızımı henüz daha çok küçükken kreşe verdim kayınvalidem torun torun diye tutturmuştu ama torun oluncada ben bakamam dedi. Oğlum olunca kızım okula başlamıştı, bakıcı tuttum ama bakıcılardan da çok çektim istediğim gibi bir denk gelmedi, hatta en son bakan kadından oğlum şiddet bile gördü kadının canına okuyup gönderdim. Hiç unutmuyorum yaz mevsimiydi. Çaresiz oturdum ağlıyordum ne olacak çocuklar diye işi bırakamazdım maddi imkanlarımız işi bırakacak kadar iyi değildi. Sonra eşim konuştu annesiyle okullar açılana kadar bak daha sonra bizde bir hal çaresine bakacağız en azından bu kadarını yapabilirsin herhalde diye. Okullar açılır açılmaz, oğlumu milli eğitime bağlı tam gün bir anaokuluna yazdırdım sabah 8 akşam 5, kızımda tam gün etüdlü bir okula gidiyor. Kızım 4'te geliyor, oğlum 5,30 da bende çalışma saatlerimi değiştirdim sabah 9 akşam 5'te çıkıyorum yani 1-1,5 saat babaannede oturuyorlar sadece ben zaten 5,45 gibi gelmiş oluyorum.

şanslısınız ki iş saatlerinizi değiştirebilmişsiniz.. :)

bakın bu bakmak zorunda kelimesini bir araya gelip bu konuyu konuşan kv yaşça büyük aile büyükleri söylüyor.bunlar söylüyorsa ve bende zor durumdaysam bakmak zorunda.ayrıca 6 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz 60 yaşındaki dede diye tabir ettiği öğretmen akrabamızla okula gidip geliyor zaten yarım günden saat 15 :e kadar adamcağız kendi sınıfına alıyor orda ilgileniyor.çocuk kendi ihtiyaçlarını karşılıyor.bizim işten dönmemiz gereken saate kadar bile mırın kırın yapıyor yani 15.0 de çıkıyorlar eve gelişi 15:50 bizim gelişimiz 19:30

. Aile demek birbirine destek olmak, zor zamanlarda en yakınlarının yanında olmak demek. Sürekli bakmasa bile hasta olduğunda iyileşmesine yardım etmeli. O daha küçücük. Ayrıca onun torunu , canı kanı. Kıyamamalı. Ben kreşte hasta gördüğüm tanımadığım çocuğa bile kıyamıyorum. Vicdan işi bu bence.
Ayrıca yaşlanınca hastalanınca biz de kayınvalidelere bakmayacak mıyız , bakmamalı mıyız?
Belki bakmak mecburiyet değil ama yapılması gereken şey bence.

şanslısınız ki iş saatlerinizi değiştirebilmişsiniz.. :)

Evet patronum sağolsun çok anlayış gösteriyor 10-6 çalışıyordum okullar açıldığında 9-5 çalışsam kışın uygun olur mu dedim sonuçta çalışan bir bayansın ama aynı zamanda da bir annesin iki çocuğun var senin için 5 dakika bile önemlidir tahmin edebiliyorum dedi bir de sanırım burada 10 yıldır çalışıyor olmamında etkisi var. Senin için uygunsa bizim için sorun yok dedi.

bakın bu bakmak zorunda kelimesini bir araya gelip bu konuyu konuşan kv yaşça büyük aile büyükleri söylüyor.bunlar söylüyorsa ve bende zor durumdaysam bakmak zorunda.ayrıca 6 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz 60 yaşındaki dede diye tabir ettiği öğretmen akrabamızla okula gidip geliyor zaten yarım günden saat 15 :e kadar adamcağız kendi sınıfına alıyor orda ilgileniyor.çocuk kendi ihtiyaçlarını karşılıyor.bizim işten dönmemiz gereken saate kadar bile mırın kırın yapıyor yani 15.0 de çıkıyorlar eve gelişi 15:50 bizim gelişimiz 19:30

Bakmak zorunda değil diyen arkadaşlar ya çalışmıyorlar ya da çok iyi imkanlara sahipler hem okula hem bakıcıya verecekleri paranın hesabını yapmıyorlar. Ayrıca bir anneanne ya da babaanneni torununa bakması zorunluluk değil kimse zorunlu tutmuyor zaten ama aile olarak size manevi destekte bulunabilir.

Bakmak zorunda değil diyen arkadaşlar ya çalışmıyorlar ya da çok iyi imkanlara sahipler hem okula hem bakıcıya verecekleri paranın hesabını yapmıyorlar. Ayrıca bir anneanne ya da babaanneni torununa bakması zorunluluk değil kimse zorunlu tutmuyor zaten ama aile olarak size manevi destekte bulunabilir.

katılıyorum. benim ortaokula giden çocuğum bile istenmiyor. bakmadı onu geçtim. 15 tatilde gitmek istiyor. ama kv istemiyor. diğer torunlarıda kızı evde olmasına rağmen kendi evinde baktı büyüttü bu ne tezat böyle

çocuklara o kadar üzülüyorum ki aslında..
evde anneleriyle olmaları gereken zamanlarda düzensiz şekilde anneanne, babaanne, bakıcı, komşu, kreş, orda burda... :(
sizin mesajınızı kopyaladım yanlış anlamayın lütfen..
ben de çalışan bir anneyim..
aynı üzüntüyü kendi çocuğum için de yaşadım/yaşıyorum.. (benimki ilkokula gidiyor şimdi daha düzenli her şey çok şükür)
işyerimin yakınında her sabah kreşe bırakılan ve anne/babalarından zorla ayrılan çocukları gördüğüm zaman da yaşıyorum..
işte maalesef tek maaşla günümüzde geçinmek çok zor oluyor..
:(

çocuklara o kadar üzülüyorum ki aslında..
evde anneleriyle olmaları gereken zamanlarda düzensiz şekilde anneanne, babaanne, bakıcı, komşu, kreş, orda burda... :KK43:
sizin mesajınızı kopyaladım yanlış anlamayın lütfen..
ben de çalışan bir anneyim..
aynı üzüntüyü kendi çocuğum için de yaşadım/yaşıyorum.. (benimki ilkokula gidiyor şimdi daha düzenli her şey çok şükür)
işyerimin yakınında her sabah kreşe bırakılan ve anne/babalarından zorla ayrılan çocukları gördüğüm zaman da yaşıyorum..
işte maalesef tek maaşla günümüzde geçinmek çok zor oluyor..
:KK43:

Sırf çektiğim bu sıkıntı yüzünden kendi kendime söz verdim. Ömrüm el verirde torunlarımı görürsem, kızım ve gelinim çalışırlarsa torunlarıma elim ayağım tuttuğu sürece bakıcam. Benim yaşadığım sıkıntıyı kızım ve gelinim yaşamasın diye.

Zorunda degiller evet ama destek olsalar ölürlermi? Baskalarin yaninda canim cicim torunun ben kurban olayim onlara diye hava basmasini biliyorlar... Hem geline degil ogluna destek cikmis olacak, yazik degilmi insan oglunu düsünür.., rahatsiz olur calisir falan tamam keyfi bakmiyorsa bencede yazik... Aslinda hic eyvallah etmiyceksiniz, ve onun bi ihtiyaci oldumuda siz kardilamiycaksiniz... Ben sabah 8 aksam dört okul ve krese veriyorum cocuklarimi, kimseyede eyvallah etmiyorum vallah, kafamda rahat ediyor, ha zorlanmiyormuyum tabii ki, ama kimsenin nazini cekemem, maddi olarak agir olsada, kv de alacagi egitimden daha iyi egitim aliyor, böyle düsünün...

Back
X