Tost Makinemi almışlar...

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Merhaba, derdim küçük ama çok üzdü beni. Kısaca anlatıcam.

Ankara'da bir üniversitenin yarı özel yurdunda kalıyorum. Sene başında mutfaklar tadilatta olduğundan odada ocak, tost makinesi kullanıyorduk. Tadilat bitince yasaklandı ve panoya şu yazı asıldı.

Odada tost makinesi ve ocak KULLANANLARIN makineleri toplatılacaktır.

Benim de daha taksitleri bile bitmeyen bi tost makinem var. Odamda kitaplığın rafında duruyordu. Bugün bi baktım yok ( Görevliler girip almış kısacası. Ama bir uyarı ya da tutanak bırakmamışlar. (ben odada kullanmıyorum, aşağıdaki mutfakta kullanıyorum)

Sorum şu, gidip idare ile görüşeyim mi ? Babam 'Hayır' diyor annem 'Evet'
Babam yurtta göze batarsın diyor. (yurttan atılmak malesef çok basit kaldığım yerde) Annem kibarca söyle diyor... (sonuçta suçun yok, kullanmadan nasıl el koyarlar diyor)

Sizce ne yapmalıyım?

:sinifsinif:

tabiikide git konus..hırsızlıktan hiç bir farkı yok ki yaptıklarının..
odalarınıza böyle girip eşyalarınızı karistirabiliyorlar mı?
lisedeyken arama yapılmıştı okulda,benimde günlük gibi tuttuğum bir dosyam vardı onu almışlardı,daha sonra müdür odasına çağırmıştı ve o dosyayı okuduğunu söyleyip bir de erkek arkadasım var diye bana laf söyleyince ortalığı ayağa kaldırmıştım!o benim özelim siz kim oluyorsunuz diye..
annem bile izin almadan odamı karıştırmaz,çantama dokunmaz..çok sinirlenirim bu tarz seylere..
gaz vermek gibi olmasın sonuçta senin kopruyu gecene kadar .... ama en azından git sakince konus..

bence de git uygun bir dille anlat
bir ibare bırakmadan nasıl alırlar ya,nerde kullandığını da anlat

alındıgını belirtecek bir belge yazı bırakmaları gerekiodu git söyle belkide baskası almıstır kullanılmıs iç çamaşırlarının bile çalındıgını gördum yurtta

canım bencede konuş.kullanmadıgını soyle... ne zaman teslım edeceklerını ogre

canım bencede konuş.kullanmadıgını soyle... ne zaman teslım edeceklerını ogre

teslim ederler mi bilmiyorum.. bu aralar yurttan çıkarılma olayları çok da korkuyor ailem malesef..

Son düzenleme:
alındıgını belirtecek bir belge yazı bırakmaları gerekiodu git söyle belkide baskası almıstır kullanılmıs iç çamaşırlarının bile çalındıgını gördum yurtta

yok canım başkası değildir. çünkü odaları geziyolar 1-2 gündür.. duvarda bi takvim de vardı onu da çıkarmışlar.
işin ilginci bi yazı bırakmamışlar bile

bence de git konuş canım baktın ki sert çıkıyorlar sesini çıkarmazsın yurttan atılmamak için
ama hakkını aramalısın bence

canım bir de hangi üniversitede olduğunu sorabilir miyim bizde de aynı şey oldu ama odalardan toplamadılar öyle eşyalarımızı

bence de kibar bir dille tost makineni sorabilirsin sonuçta o kadar para ödemissin.olumlu sonuç alacağını düşünüyorum kurallar gereği toplamış olabilirler ama sahiplerine odada kullanmama şartıyla geri iade ederler büyük ihtimal.

yine de sonuç alamazsan primier marka çok ucuz tost maineleri var onlardan alabilirsin.ben üç yıldır kullanıyorum,taş gibi.ne markalar bozuldu o bozulmuyor maşallah.

az önce gece görevlisi bi bayanla konuştum. çok anlayışlı davrandı. sana da bi çağrı kağıdı gelebilir, savunmanı yazarsın ama odada kullanmıyorsan sorun olmaz dedi. idareden çağıracaklarmış yani... bakalım bekliycem yarın, çağırmazlarsa kendim gidicem artık. sonuçta ellerinde somut bir şey yok odada kullandığıma dair .
Hayırlısı artık napalım.
hepinize teşekkür ederim cevap için...

ben özel yurtta kalmıştım üniversiteye bağlı bir yurttu.
bizde de bu tip aletler yasaktı biz bornozların içine vs saklardık .
alırlardı odaya temizlik için girdiklerinde hatta zaman zaman arama yaparlardı.
1 hafta 10 gün sonra gider,eve götüreeğim bhanesiyle isterdik.
geri vermek üzere almışlardır aksi durum düşünülemez hırsızlık olur zaten.
eve gideceğin bir gün valizlerinle vs iste..
eve gideceğim götüreceğim de,vermek zorundalar.

Bence git konuş...
En azından geri versinler sen de eve gönder makineni...
Tutanak bırakmadan nasıl alabiliyorlar hayret bişey...
Keşke toplanacaklarını duyunca çıkarsaydın makineni yurttan...

Kızlar gittim sordum, müdüre gönderdiler. müdire hanım Ben aldım dedi. Dün odada başka birini aramaya gelmişler ve tost makinesini görmüşler. Aslında almazdık ama gazetenin üstündeydi ve ekmek kırıkları vs. vardı üstünde dedi.

Ben de mutfakta ekmek kızartıp sonra odaya getirdiğimi, masaya zarar vermesin diye soğuması için gazetenin üstüne koyduğumu anlattım. Amaaaa dedi ki hakkında tutanak hazırlıyoruz, bunları savunmana yaz. Yıl sonuna kadar makineyi depoya kaldırdık dedi.

Kısacası savunma yazıcam sonra bu savunma yazım yurt yönetim Kurulu tarafından değerlendirilecek ve bana verilecek ceza belirlenecekmiş.

Korktum açıkçası. Neyse böyle işte ((

ne cezası ya ellerinde somut bir kanıt yokki...bende öğrenciyim 60 tl çok sayılır ama o fiyatta bişey için yurttan atılmaya değmez gitmeseydin keşke..

ne cezası ya ellerinde somut bir kanıt yokki...bende öğrenciyim 60 tl çok sayılır ama o fiyatta bişey için yurttan atılmaya değmez gitmeseydin keşke..

gitmeseydm de geleceklerdi canım.. oda numaramı falan almışlar zaten. onlardan önce davranıp yanlışlığı düzeltmeye çalıştım en azından. belki biraz etkisi olmuştur..
:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…