toyoyu sığdıramadıgım kaliplar!

As

Aslında degil yani gezmeyi görmeyi yaşamayı sever fakat o da benim gibi bi baskı altında.o da kendiyle annesinin arasında kalmış olmalı, hemen bi örnek iliştireyim;

Bi kaç ay önce cılgınlar gibi kar yagıyor evde daralmısım iki cocukla, gel dedi sinemaya gidelim.evlatlarin birini halaya birini annaneye birakip ciktik yollara, gece 1de bitti günümüz ve cokta eglendik.gelgelelim kaynana kisisi ertesi gün bi dünya laf yapmis cocuk birakilip gidilir mi bu sogukta diye..

Simdi buna benzer bisey yapacak olsak "annem duymasin" diyor.s.cayım annenin kurallarina.. diyemeyip, şok olup donakalıyorum.

o zaman taşının.
canım eşim de ben de muhafazakar ailelerden geliyoruz.
ailelere yakın otursaydık biz de benzer problemler yaşabilirdik eminim.

ama uzakta olmak bu yönüyle bizi çok değiştirdi ve geliştirdi.
hem kendimize yetiyoruz hem de kimseye karıştırmıyoruz.
çünkü eşim de ben de kendi kafamıza göre yaşamanın zevkine vardık, diğer türlüsünü kabul edemeyiz artık.

ama ailelere yakın olsaydık bu çerçeveden çıkamazdık belki de biz de...

Aslında senin bu cümlenden de çıkacak şekilde iş insanın kendisinde bitiyor. Eşinin kafasına vura vura öğrenmesini sağlayan kim? Kendini ezdirmeyen kim?
Ya öyle bir şey ki, insan eşinin annesi diye sesini çıkaramadığı zamanlar oluyor. Aslında çıkarmak lazım çünkü kendimden örnek verirsem, anneye patlayamıyorum eşime bin katını patlıyorum.

kaynanana hic fikrini söyledin mi?
herseye tamam mi dedin?
ben buyum de, acik acik söyle - sonra izle gör nlcaksa olsun - kafan rahat olur en azindan.

Ya öyle bir şey ki, insan eşinin annesi diye sesini çıkaramadığı zamanlar oluyor. Aslında çıkarmak lazım çünkü kendimden örnek verirsem, anneye patlayamıyorum eşime bin katını patlıyorum.

Yok zaten kv falan laf söylendin demiyorum. Yeri geldi mi ona he he de geç. Mühim olan kendi bildiğini yapmakta. Eşin itirazı varsa konuşarak bunu halledebilmekte. Kv de bi ton laf söylüyorsa iş hakaret boyutuna varmıyorsa yarım kulak dinleyip sallamamakta.

Yani bence konu sahibi önce kendini değiştirip kendi doğrularını uygulamalı. Kendisi bir sakınca hissetmiyorsa ki o da bekarlığında muhafazakar bir insanmış istediğini giyip istediği yere gidebilmeli. Anladığım kadarı ile kocasının da direk bir itirazı yok. Annesinden laf gelmesini istemiyor. Ona çocuk olmadığını ve annesini birlikte idare edebilceklerini söylemeli.

aynı şeyleri çocuklarına da yaşatacaklar ilerde, zaten yeterince alttan almışsın, artık yeter demenin vakti çoktan gelmiş geçmiş bile. beni ilgilendirmez elalem diyip aklına eseni yapacaksın, eşin noluyoruz derse sen orda bir dur diyip resti çekeceksin, ben buyum ya böyle kabullenirsiniz ya herkes kendi yoluna diyeceksin.

bu arada ben kendi dediğimi arada söylüyorum hani dalaşmadan da bazen konusu geçiyor, mesela şu şekilde;

- eskiden gelinler kv lerinin sözlerini dinlerlermiş, zaten 16-17 yaşlarında evlenip o evde kadın olmayı öğrenirlermiş, ama şimdi öyle mi,
ben 25 yaşında evlendim, bu saatten sonra kv ye neyi danışıp öğrenebilirim ki ondan. elbette dinlemeyeceğim ama bu saygısızlık amacıyla değil, böyle bir şeye gerek olmadığı içindir.

Psikologa sizin değil size karışan eşiniz ve ailesinin ihtiyacı var, ülkede bir çok kişide görülen 'davranış bozukluğu' için terapi görmeleri gerekiyor. İnsanlar ne zaman onu bunu bırakıp kendi işine bakacak bu ülkede, bırakalım kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın, giyinsin. Çekmek zorunda değilsiniz bu tarz insanları, çocuğunuz da varmış, bu insanlara taviz verirseniz ne siz ne de çocuklarınız hayatlarını yaşayabilirler.
Biz de hoş değil ==> Bana ne?!
Böyle yapma, bunu giyme==> Sana ne?!

Burada iş sana düşüyo.

Eşinede enbüyük görev.

O yapmıyosa sen yapıcaksın. Kv kim ki senin kıyafetine karışıyo.

Bu hafta evde eşin için hiçbişey yapma yemek ütü çamaşır sonrada otur konuş.

Anakuzuluğunu bıraksın bırakmıyosada sen bırak onu.

Koca çokta hayat 1 tane

Ya en buyuk sorun yakin olmaniz...
bende kv kp gelince giyimime dikkat ediyorum
neden bilmem zitlasmak istemiyorum
senede bir kac gun geliyo zaten...
yada gorumcem kocasiyla gelince mecbur salas giyiyorum
kotu hissetsin istemiyorum zihniyeti bu cunku
ama dedim ya senede bikac sefer
onun haricinde her konuds kv kp de muthis baskici
hele kp aman aman....:) he he deyip geciyoruz

devamli her gun yanyana olsak (ki ilk yillarda olduk)
Dayanilmaz...

Madem ki kayinvalide ve diğerleri höt deyince anlamıyor o zaman kulaklarını tikayacak ve ne istiyorsan onu yapacaksın. İstediğin gibi giyinirsin.bu senin hayatın senin kararların ve senin günahın yada sevabın.yanlışı ve doğrusu ile bu hayat senin.Eleştiriler devam ettiğinde sadece ben böyle istiyorum deyin ve yapın. Bırakın konuşan konuşsun. !

Burada önemli olan eşinin senin arkanda durabilmesi ne yazikki o adamlardan da pek bulunmuyor,kv sana bise dediginse eşin annesine ben esimi böyle seviyorum dese bitti hersey sizde olduğunuz gibi olun kimse kimsenin hayatina karisma gibi bir lüksü yok

"alayım 2 bebemi kimseyi dinlemeyip vurayım kendimi yollara.. hayallerimi gerçekleßtirip o ülke senin bu şehir benim gezip durayım."

Cevabını vermişsin zaten, yapman gereken budur...

Benimle sizli bizli konuşmayın kızlar, an itibariyle hepiniz en özelimi biliyorsunuz.yapmayın bana bu kötülügü.

Alınacak kırılıcam diye de diyeceginizde geri kalmayın, sövün sayın ki kendimi bulayım.Nerde ne hata yaptigimin farkina varayım.
Ben bire kere boşandım burda da yön bosan ektenler on bazıları bazı konularda o boşanmış kadın eşimin iş arkadaşı o boşanmış kadın öyle böyle dıye yorumları okudum ve cvbı yapıştırdım turkiyede boşanmış kadını kadınlar sonrada cahıl erkekler çok yoruyor ıkıncı evlılıgım edom ıyı ama ailesi bana tüm kötülüğü reva görüyor ıs yerınde ben seftım bolum amırı ev lı herkese sarkan bı tıptı bana her işimde bolandıgım için mobing yaptı iyi olsan boşanmazdın dedı Türkiye de boşanmış kadın olmak cookkkk zor....

Onlar kimki elwatiriyorlar aeni onlara bu hakki yine aen veriyorsun.
Seni kendilerine gore eleatiriyorlar onlarin dogrusu senin yanlisinsa diginden sasma.
Elestireni elestir begenmeyeni begenme gordugunden fazla deger kimseye verme

Bence eşine bunlari anlat. Bi erkek esinin mutsuz olmasini istemez. "Mutlu oldugum isi yapmak istiyorum, kendi dogrularimi yanlislarimi kendim bilip ayirt etmek istiyorum lutfen benim arkamda kapi gibi dur", demelisin.
Bizim esimle iliskimiz bu sekilde.
Esinize en dogruyu yapabileceğinizi ogretin ve kimsenin karismasina musaade etmesine izin vermeyin. Ha kavga edin demiyorum ama guzelce anlatilabilir her sey..

Ne güzel anlatmışsın duygularını.Keşke şıp diye çözümü olsa ama paylaşmak da rahatlatır belki.

Öncelikle kayınvalideni değiştiremeyeceğini kabullen derim.Sen ister cevap yapıştır ister üzerine git,kadının düşüncesi değişmez.Ha ne olur,anca pes eder seni kabullenir ama o zamana kadar sinirlerin harap olur.
Ben olsam kayınvalidemi idare ederim ama eşime aynı tavizi vermem.Neden vermem,eşimle ben kendi ailemizi ve kendi yaşam tarzımızı oluşturabiliriz.Eşinle yeni bir hayata başladınız,anne ve babanın siz olduğunuz bir yuva kurdunuz.

Kayınvalidenlerle mümkün olduğu kadar az görüşün.Yakın oturuyorsanız taşınmanın yolunu arayın.
Fotoğraf yine çekebilirsin,instagram hesabı açabilirsin,motive olursun.Tabii eş tarafından kimseye haber vermezsin:)

Çocukların küçük olduğu için biraz bunalmış olabilirsin.Belki şu an elin kolun bağlı gibi hissediyorsun ama bu yıllar da geçecek,hep küçük kalmayacaklar.

Back
X