toz şeker yeme isteği

önceden de 40 yılda bi canm çok tatlı istediyse önümde de şeker varsa ağzıma attığımı bilirim.. yani kalkıp taa mutfağa bunun için gidip yemiyordum..
2 yıl önce bir başladı ki artık yemediğim gün yok..
günde 20 küp şeker rahat yiyorumdur..

:KK57::KK57: :KK57: Peki kilo almıyor musunuz? Gerçi kilodan daha önemlisi bir sağlık problemli olabilir.

yaa aynı ben..
bende önceden ara ara ağzıma atardım ama böyle bi istek değildi..
son 2 yıldır küp şeker yoksa toz şekeri yiyorum..
bazen büyük tanecikleri olan şeker alıyorlar eve dünyalar benim oluyor..
onu dişlerimin arasında ezmek çok zevkli..
artık hemen ağızda eriyen şeker alıyorlar yemeyeyim diye ama kar etmiyor onu da atıyorum ağzıma
yemezsem elim ayağım titricek gibi hissediyorum
ama çok zararlı, netten bi araştır istersen
bide kilo yapmaya başladı iyice rahatsız oluyorum
Ben on bes senedir yiyorum.ay evet iri taneciklilere bayiliyorum.balkupunun kup sekerini tavsiye etmem,dermisim.cunku dilimi acitiyor.hahaha......ay bilemiyorum nasil kurtulacagim.sen git bakalim dr.ne diyecek.

Ben on bes senedir yiyorum.ay evet iri taneciklilere bayiliyorum.balkupunun kup sekerini tavsiye etmem,dermisim.cunku dilimi acitiyor.hahaha......ay bilemiyorum nasil kurtulacagim.sen git bakalim dr.ne diyecek.
kansızlık ve demir eksikliği çıktı canım o_O
bende azaltmaya çalışcam artık, diyete de başlıcam..
:110:

canım bir doktora görün muhakkak kan testlerin yapılsın. ama toz şekeri ekmeğin içine koyunca çok güzel oluyo yaaa :p

kansızlık ve demir eksikliği çıktı canım o_O
bende azaltmaya çalışcam artık, diyete de başlıcam..
:110:
Aaaaa.ama bende boyle bir sey olsaydi cikardi.sonucta hamileliklerde tum tahliller yapiliyor.benim hamilelikle baslayan ve dogumda biten iki defa tekrarlayan bir sey oldugundan hamilelige bagliydi.sonradan da hosuma gitti...demek ki...
Dikkat et yedigine ictigine cnm.cay kahve yok.birde bir bilgi vereyim cnm.vucut sadece ette bulunan demiri direk emer.ama diger yesil bitkiler,pekmez ve demir icerigi olan besinleri mutlaka c vitaminiyle yemelisin.yoksa vucut demiri emmez.mesela pekmez iceceksin.uc damla limon az su koy karistir ic.yesil bitkilere bol limon sik..salatana da.veya bir su bardagi portakal suyuyla ic.
Kendine iyi bak.

merhaba kızlar sizlere bişey sormak istiyorum..
yaklaşık 2 yıldır içimde sürekli bi şeker yeme isteği var.. ama normal şeker değil toz şeker yada küp şeker..
öyle günler oluyor ki eve girer girmez direk mutfağa gidip ağzıma şeker atıyorum..
çalışırken bazen çay söyleyip şekerini yiyorum çayı döküyorum..
ne kadar tatlı yersem yiyeyim tatmin etmiyor illaki şeker yemeliyim.
nerde bi şeker görsem direk almak istiyorum.
bi rahatsızlığım olduğunu düşünüyorum artık ama hangi bölüme gideceğimi dahi bilmiyorum.
aranızda böyle bişey yaşayan/gören/duyan var mı?
ne yapmalıyım, nasıl vazgeçebilirim?
bu tür istekler kansızlıktan ileri geliyornuş...bende buz yerim küp küp..yaz kış demeden..

Aaaaa.ama bende boyle bir sey olsaydi cikardi.sonucta hamileliklerde tum tahliller yapiliyor.benim hamilelikle baslayan ve dogumda biten iki defa tekrarlayan bir sey oldugundan hamilelige bagliydi.sonradan da hosuma gitti...demek ki...
Dikkat et yedigine ictigine cnm.cay kahve yok.birde bir bilgi vereyim cnm.vucut sadece ette bulunan demiri direk emer.ama diger yesil bitkiler,pekmez ve demir icerigi olan besinleri mutlaka c vitaminiyle yemelisin.yoksa vucut demiri emmez.mesela pekmez iceceksin.uc damla limon az su koy karistir ic.yesil bitkilere bol limon sik..salatana da.veya bir su bardagi portakal suyuyla ic.
Kendine iyi bak.
netten araştırdım et balık yumurta yiyn demir için diyor :KK1:
ve ben hiçbirini yemiyorum..
sende azaltmaya bak canım çünkü iç organları mahvediyormuş şeker..
bende tamamen kesemedim elim ayağım titriyo arada agzıma atmış olarak buluyorum kendimi :KK43:

Şekerin yıllar önce eroin ve kokain gibi uyuşturu olarak sarıldığını gecenlerde okuduğumda şok olmuştum ..

Bana da annem kücükken seker böregi yapardi. Böyle bildigimiz sacda yapilan börek ama icine peynir veya ispanak degil toz seker koyardi. Simdi aklima geldi konuyu okuyunca öyle bir canim istedi ki sormayin. Demek ki bagimlilik yapici bi yönü var :)

Ama coook zararliymis, doktora görünün mutlaka, hele ki hergün falan yemek.

Back
X