Tracy'nin yatır-kaldır yöntemi.Başarı hikayelerimizi paylaşalım mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi NADYA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar
büyük kızım uslu bir bebekti ancak sallamaya alıştırdğmz için 3 yaşına kadr sorun yaşadık.
bu bebeğimi sallamaya alıştırmak istemiyorum..ve bu bağlamda pür dikkat kitabı okuyorum..
evet uygulamak zor olsa gerek..ama denemekte fayda var..belki ben de başarısız olacağım..
tracy de ağlatmayın diyor aslında..başarısızlıkların sebeplerini de çok güzel açıklamış..
zaten tarcy de bebeğiniz ne kadar küçükse işiniz o kadar kolay diyor..
bazı arkaaşalrın anlaığı gibi bebeği saatli bir programa göre değil
ardışık eylemlerin oluğu kolay(easy) sistemine alıştırmaya çalışıyr.
sürekli tekrar ettiği şey rutin..yani ard arda gelen eylemler...
herbebeğin farklı olduğunu easy nin her bebekte uygulanabileceğini ancak
uygulamasının aynı olmadığını vurguluyor.

evet teoride kolay olabilir belki umarım partikte sorun yaşamam.büyük de konuşmak istemiyorum ama sadece denemekten bir şey çıkmayacağına inanıyrm.

şu yatır kaldır metodunu çok merak ediyorum..

arkadaşlar
büyük kızım uslu bir bebekti ancak sallamaya alıştırdğmz için 3 yaşına kadr sorun yaşadık.
bu bebeğimi sallamaya alıştırmak istemiyorum..ve bu bağlamda pür dikkat kitabı okuyorum..
evet uygulamak zor olsa gerek..ama denemekte fayda var..belki ben de başarısız olacağım..
tracy de ağlatmayın diyor aslında..başarısızlıkların sebeplerini de çok güzel açıklamış..
zaten tarcy de bebeğiniz ne kadar küçükse işiniz o kadar kolay diyor..
bazı arkaaşalrın anlaığı gibi bebeği saatli bir programa göre değil
ardışık eylemlerin oluğu kolay(easy) sistemine alıştırmaya çalışıyr.
sürekli tekrar ettiği şey rutin..yani ard arda gelen eylemler...
herbebeğin farklı olduğunu easy nin her bebekte uygulanabileceğini ancak
uygulamasının aynı olmadığını vurguluyor.

evet teoride kolay olabilir belki umarım partikte sorun yaşamam.büyük de konuşmak istemiyorum ama sadece denemekten bir şey çıkmayacağına inanıyrm.

şu yatır kaldır metodunu çok merak ediyorum..

bu uygulamada başarılı oldunuz mu merak ettim :)
bebeğim 4.5 aylık. 4. ayını doldurduğu gün yatır kaldır yöntemini uygulamaya başladım ancak hergün her uykusunda uygulamayı başaramadım elde olmayan nedenlerden dolayı. ya dışarıda oldum, ya babaannesi uyuttu ya da ağrısı olunca kıyamadım.
bebeğm dünden beri kendisi uyuyor, pışpışlamıyorum bile. sadece emziği düşünce emziğini veriyorum, bide ağlayacak gibi olunca da uyku arkadaşını bağrına basıyorum.. sonra kendiliğinden uyuyor. bunun için çok mutluyum ama sevinmek için çok mu erken bilemiyorum.
bu yöntemi deneyip başarılı olan arkadaşlar sevinmeli miyim?? bide bu yöntem de başarıyı yakaladıktan sonra tekrar dönüş olmuyor demi??

bu uygulamada başarılı oldunuz mu merak ettim :)
bebeğim 4.5 aylık. 4. ayını doldurduğu gün yatır kaldır yöntemini uygulamaya başladım ancak hergün her uykusunda uygulamayı başaramadım elde olmayan nedenlerden dolayı. ya dışarıda oldum, ya babaannesi uyuttu ya da ağrısı olunca kıyamadım.
bebeğm dünden beri kendisi uyuyor, pışpışlamıyorum bile. sadece emziği düşünce emziğini veriyorum, bide ağlayacak gibi olunca da uyku arkadaşını bağrına basıyorum.. sonra kendiliğinden uyuyor. bunun için çok mutluyum ama sevinmek için çok mu erken bilemiyorum.
bu yöntemi deneyip başarılı olan arkadaşlar sevinmeli miyim?? bide bu yöntem de başarıyı yakaladıktan sonra tekrar dönüş olmuyor demi??

maalesef uygulayamadım.şşş patı bile yapamadım.
kızım 7 aylık oluyor.babası kucağında sallayarak uyutuyor maalesef..
bence kendi kendine uyuyabiliyorsa tabii ki sevinmelisiniz..daha ne olsun?insan ne ister daha?

şş pat yöntemiyle ilgili bilgi verirmisiniz arkadaşlar kitabı alıp okuyamadım en azından fikir sahibi olmak istiyorum

ben de bebeğim daha küçükken bu kitabı alanlardanım. Fakat gaz sorunu olduğu için 7-8 ay uygulayamadım.sonra denemeye karar verdim gerçekten bu yöntemi denemek zor. Çelik gibi bir sabır olması lazım ve bir de size destek çıkan birisi! bana destek çıkan birisi olmadığı için benim uygulamam yarıda kaldı. yavrum ağlamaya devam edince babası içeri girdi ışığı yaktı benim uygulamam da suya düştü. Eşimin desteğini çok bekledim ama ,ne yazıkki olmadı. Şimdi bir kaç gündür yanına yatıyorum ona dokunmadan ( o gelip benim kucağıma yatıyor sürtünüyor gerçi) uyutmaya çalışıyorum. 1-2 saat sonra uyuyor. ama cesaretimi topladığım an tekrar bu yöntemi uygulamak istiyorum. Tek eksiğim bir destek.
ben kk da bir kaç kez sormuştum bu yöntemi uygulayıp da başarılı olan var mı diye destek alabilmek için. Ama ne yazıkki bulamadım. İnşallah burada başarılarını paylaşan arkadaşların desteğini alabiliriz. Çünkü bir bebeğe uykuyu öğretmek o kadar da kolay değil hale bir de bebek daha öncesinde kolikse, gaz sancıusı çekmişse veya emerek uyumaya alıştıysa. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Benim bu yönteme başlıyacaklara tavsiyem %100 karar vermedikçe bu yönteme başlamayın...

bebeğim kendi uyumaya alışmıştı.. şıt pat yapmama bile gerek kalmadan sadece emziği düşünce veriyordum birde mızırdanınca uyku arkadaşını bağrına basıyordum kısa bir süre sonra kendiliğinden uyuyordu. o anki duyduğum mutluluğu anlatamam. ancak bu duygu kısa sürdü ( 2 hafta kadar) daha sonra diş sancıları başladı kucağımda bile ağlaya ağlaya uyuyor anca emerek uyuyunca rahat uyuyor. yani başa dönndük, sonumuz hayır olsun.. ama canının o kadar acıdığını görünce rahat uyusunda varsın kucağımda uyusun diyorm. eğer bu sistemi uygularken böyle ağlasaydı o zamanda başarılı olamazdım. o mtlu olsun huzurlu olsun bu benim için yeter.

Nadyacım bende rahmetli Tracy teyzenin kitabıyla yatır kaldır dahil olmak üzere uyku rutinimizi oluşturup EASY başarıyla uyguladık kitap bir mucize herkes okumalı bence sihir gibi sanki, ama sadece biraz tutarlılık bir yakınınızdan eşiniz olabilir destek ve sabır gerektiriyor.
Mesajı 2010 da yaZmışsınız merak ettim şimdi kendi kendine uyuyabiliyormu hala?dışarıya çıktığınızda sorun yaşadınızmı?bebeğim 3 buçuk aylık ve easy ye başlayacağım yarın inşallah zor olmaz

bende bu yontemle kizima uyumayi ogrettim ama kendi bilgilerim dogrultusunda kitap kullanmadim. ne kendimi nede kizimi yiprattim.

4aylık oğlum var emzik ve kundak istemiyor. Birkaç kere denedim ağladı kucağımda bile zor sakinleşti 1 saat deneme sonucu kucağımda sallayarak uyuttum. Nasıl yaptınız merak ediyorum

EveT eski bi konu çocuklar büyümüştür sizlerin artık benim oğlum 4 buçuk aylık geceleri babasının omzunda evi turlayarak uyumaya alisti kilosu da arttıkça bu yöntemi uygulamaya karar verdik bebeğim 40 gunlukken almıştım kitabı. . Bugün başladık daha doğrusu babası başladı toplamda 10 defa yatır kaldır yaptı sonuncu da aglamadi suan besiginde bende yanındayım bakalım ağlayacak mi dediğim an ağlamaya başladı daha bitmemiş galiba bakalım ne kadar süreçek bu gece

EveT eski bi konu çocuklar büyümüştür sizlerin artık benim oğlum 4 buçuk aylık geceleri babasının omzunda evi turlayarak uyumaya alisti kilosu da arttıkça bu yöntemi uygulamaya karar verdik bebeğim 40 gunlukken almıştım kitabı. . Bugün başladık daha doğrusu babası başladı toplamda 10 defa yatır kaldır yaptı sonuncu da aglamadi suan besiginde bende yanındayım bakalım ağlayacak mi dediğim an ağlamaya başladı daha bitmemiş galiba bakalım ne kadar süreçek bu gece
Yaklaşık 15 gün sürebilir.
Daha sonra alışor sakın pes etmeyin.
İkizlerimi 4 aylıkken bu şekilde uyutmaya başladım. Ve o zamandan beri kendileri uyuyor.

Merhabalar ben bu yönteme arkadaşımın tavsiyesiyle başladım. Oğlum 13 aylıkken başladık oglum bugün tam 14 aylık. Başladığımızda ilk gün 45 dakika sürdü. Uyku rutinimiz alt temizligi o esnada ninniye basliyoruz yatana kadar kısık bir sesle devam ediyoruz. Sonra elini, yüzünü yikiyoruz sonra su içiyor sonra kucağıma alıyorum yukarı asagi hareket ettirip aynı anda ninni mirildaniyorum. Mayisinca yatiriyorum. Ben önceleri hemen yanında oturuyordum şimdilerde ise oda kapısına yakın sandalyemde oturuyorum. Uyuyana kadar yatakta fır dönüyor konuşuyor ayağa kalkıyor. Ilk 1 hafta hersey yolunda gitti. Uyuma zamanı git gide azalıyordu. Ama sonra diş çıkarma süreci yine başladı, gece uyanmalari ağlayarak cigliklarla... Yılmadım , devam ettim ama bazen sabrımi fena zorluyor. 1 ay oldu hala uğraşıyorum odanın dışına çıkamıyorum bile daha. Henüz buna hazır değil. Bugün 1 buçuk saat sürdü uyumasi ve sonunda artık cikdirdim bağırdım çağırdım sonra üzüldum ama bu ve bunun gibi çok örnek yaşadım ne bir buçuk saatler yaşadım ama anlamadığım başlarda iyiydi sonra niye böyle oldu? Bir yardım da bana edin ne olur delirecegim...

1 hafta önce artık pes etmek üzereyken buldum bu kitabı
çoğunuzuz bildiğinden eminim ama işte benim gibilerde vardır diye hem paylaşmak için yaşadıklarımı hemde fikir danışmak için yazıyım dedim
evet bahsettiğim mucizevi kitap tracy hogg un
bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümler kitabı
kızım artık 6.5 aylık oldu ve doğduğundan beri emerek uyuyor.yalancı meme değil tabiki.
bizzat beni:))
ve ben bir kere bile onu kendi kendine uyutmayı başaramadım
gece 6-7 bazen 8 kez bile uyandığım oluyor.yani buda neredeyse saat başı uyanmak demek.
neyse kitabi aldım ve şiihh-pat yöntemiyle tanıştım ilk kez.daha sonrada yatır-kaldır.
inanamadım beni emmeden ASLA uyumayan kızım ilk denememde uyudu.tabi 2. ve 3. denemeler o kadar kolay olmadı.40 dk uğraştığım bile oldu.ama pes etmedim.
şimdi sorunum tamamen çözüldü diyemem.4 gündür deniyorum daha
ama 4 gündür gece 2 kez kalktı sadece.bu bile benim için bir mucize

merak ediyorum, bu yöntemi deneyipte başarı elde edenlerle yazışmak süper olurdu.
yada hiç bilmiyenlere bu yöntemi öğterip dualarını almak:)) ki ben tracy e şimdiden dua etmeye başladım.ne yazıkki 2004 te kanserden ölmüş.bende netten araştırıp kadına teşekkür maili yazıyım diyordum.neyse mekanı cennet olsun diyorum artık:)

varmı aramızda bu yöntemle başarı elde eden?
lütfen paylaşalım
Lütfenpaylaşırmısınız bnm kızımda sürekli emerek uyuyo ayakta sallamayada alıştırmak istemiyorum

Yaklaşık 15 gün sürebilir.
Daha sonra alışor sakın pes etmeyin.
İkizlerimi 4 aylıkken bu şekilde uyutmaya başladım. Ve o zamandan beri kendileri uyuyor.
Ya nasıl oluyoo paylaşırmısınızz

Ya nasıl oluyoo paylaşırmısınızz
Anlatmaya çalışayım yaptıklarımızı..benim bebeklerim ikiz..
Karnı tok altı temiz olan bebeklerimi yatırdık kendi beşiklerine,

emzik verdik ve yumuşak uyku arkadaşı edindik,( birer peluş oyuncak, tüy dökmeyen küçük bişey)

Beklemeye başladık başlarında.
Ağladıkça kucağa alıp pışpış yaptık, tekrar yatırdık. Her ağlamada alıp sakinleştirip yeniden bıraktık. Göz teması kurmuyoruz bu arada.

Yavaş yavaş odadan çıktık. Her ağlamada odaya 2dk daha geç girdik, tekrar sakinleştirdik.

Yavaş yavaş içeri girme sürelerini uzattık, 3dk 4 dk 5 dk sonra girmek gibi...

Zamanla iyi uykular dileyip odadan çıkar olduk :)

*çoğul konuştum, eşimle birlikte yaptık. Eş ile birlikte hareket etmek önemli,başlayınca vazgeçmemek gerekiyor, kararlı istikrarlı olmalısınız.

*çok ağlayacak,siz sakin olacaksınız. Kulaklarınızı tıkayın bağrınıza taş basın sabredin ;)
Terkedilmiş hissi yaşamaması için,her ağlamada gideceksiniz ama her sefer daha geç!
Kulağına sakinleştirici şeyler fısıldayın "burası senin odan,uyumalısın, senin yanındayım, hiç bırakmam seni,kapının önündeyim" gibi.. Anlamasa da söyleyin....

*15 gün civarı sürebilir.

*uykuya geçmeden önce hep aynı şeyleri yapın. Üst değiştirme, bez değiştirme, beslenme, ninni veya masal... Rutine bağlayın, bebek uyuyacağını anlasın..

Ben hâlâ ninni açıyorum onlara,öpüp yatırıp çıkıyorum odadan.. Ninni seviyorlar alıştılar çünkü 4. Aydan beri..ve hep aynı ninniler çalıyor.

*tracy hogg kitaplarını eşim de ben de okuduk.
Onun yöntemleri ile kendimiz de bişeyler yaparak alıştırdık.
Bebeğinizi siz tanırsınız, siz de kendinize göre uygulayın.

Uzun oldu ama ne gelirse aklına yazdım. Başka sorunuz olursa cevaplarım.
Uyku benim işim :)

Biz maalesef devam ettiremedik sunnet oldu oglum 5 gunn evvel . hatta ben de gittim; yani 5 aydir kendi besiginde yatan cocugu aldim eşimle aramiza yatirdim cok uyaniyo diye insallah alismaz bi muddet daha yatiricam boyle cunku galiba bide disimiz geliyo emin degilim:s

Anlatmaya çalışayım yaptıklarımızı..benim bebeklerim ikiz..
Karnı tok altı temiz olan bebeklerimi yatırdık kendi beşiklerine,

emzik verdik ve yumuşak uyku arkadaşı edindik,( birer peluş oyuncak, tüy dökmeyen küçük bişey)

Beklemeye başladık başlarında.
Ağladıkça kucağa alıp pışpış yaptık, tekrar yatırdık. Her ağlamada alıp sakinleştirip yeniden bıraktık. Göz teması kurmuyoruz bu arada.

Yavaş yavaş odadan çıktık. Her ağlamada odaya 2dk daha geç girdik, tekrar sakinleştirdik.

Yavaş yavaş içeri girme sürelerini uzattık, 3dk 4 dk 5 dk sonra girmek gibi...

Zamanla iyi uykular dileyip odadan çıkar olduk :)

*çoğul konuştum, eşimle birlikte yaptık. Eş ile birlikte hareket etmek önemli,başlayınca vazgeçmemek gerekiyor, kararlı istikrarlı olmalısınız.

*çok ağlayacak,siz sakin olacaksınız. Kulaklarınızı tıkayın bağrınıza taş basın sabredin :KK66:
Terkedilmiş hissi yaşamaması için,her ağlamada gideceksiniz ama her sefer daha geç!
Kulağına sakinleştirici şeyler fısıldayın "burası senin odan,uyumalısın, senin yanındayım, hiç bırakmam seni,kapının önündeyim" gibi.. Anlamasa da söyleyin....

*15 gün civarı sürebilir.

*uykuya geçmeden önce hep aynı şeyleri yapın. Üst değiştirme, bez değiştirme, beslenme, ninni veya masal... Rutine bağlayın, bebek uyuyacağını anlasın..

Ben hâlâ ninni açıyorum onlara,öpüp yatırıp çıkıyorum odadan.. Ninni seviyorlar alıştılar çünkü 4. Aydan beri..ve hep aynı ninniler çalıyor.

*tracy hogg kitaplarını eşim de ben de okuduk.
Onun yöntemleri ile kendimiz de bişeyler yaparak alıştırdık.
Bebeğinizi siz tanırsınız, siz de kendinize göre uygulayın.

Uzun oldu ama ne gelirse aklına yazdım. Başka sorunuz olursa cevaplarım.
Uyku benim işim :)
Çok teşekkür ederim peki gündüz uykularındada tekrarlıyomuyuz

bu başlık galiba başarı değil başarısızlık hikayeleri:)

Back
X