Tracy'nin yatır-kaldır yöntemi.Başarı hikayelerimizi paylaşalım mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi NADYA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sanıldığı gibi yaş sınırı yok değil, her yaşın ayrı yöntemi var. mesela TK646 farkında olmadan çocuğunun yaşına uygun bir yöntem izlemiş ve başarıyı elde etmiş. çocuğu sadece su içmek için geceleri bir kere kalkıyor. eğer suyu da vaktinde vermeseydi su için de kalkmazdı. çünkü susadığı için değil, sadece alışkanlık edindiği için kalkıyor. her neyse umarım ingilizce biliyorsunuzdur. bu site çok işinize yarayacak. sevgiyle

aaaaaaah aaaaaaah kafayı yemek üzereyim ben bu yöntemi kendi kendime uyduru denemişim sanırım. çünkü yapmadığım şey kalmadı. artık denemedğim şey de kalmadı. hatta doktor da kalmadı gitmedğim. inanın daha bu gece saydım tam 6 kez kalktım yaaa... üstelik gündüz çok yoruldu sürekli denizde yüzdü, deli gibi kedi kovaladık, parkta oyun oynadı. gece çok güzel hani şu uyku getirici diyorum ben kremlerle masaj yaptım,yatmadan önce emmiyor devam sütü içiyor biberonla onu içti kii gece muhallebisini de yedi.. çok güzel niniler eşliğinde uyuduuuu. 1 saat sonra yani tam ben yatacakken uyandı.. ağlayarak.. emzirdim,yatırdım.. tam ben uykuya daldım.. tekrar.. tekrar.. tekraar gecenin 4ünde.. yatağında dıgıdık dıgıdıkk sesine uyandım... oyun oynuyor yaaaaaaa...yastığına sarılmışş dıgıdık dıgıdık diyoo benim kalktğımı anladı çığlıklar atıp sevindi.. ama benim uykummm vaaar:((( oturduk biraz tekrar uykuya daldırana kadar canım çıktı sabah 8 de uyandık ailecek ben zombi... daha 1 yaşında.. ama 1 senedir uyumuyorummmm:(((yatır kaldır yöntemni de daha ayrıntılı araştırıp deniycem... :((((

sanıldığı gibi yaş sınırı yok değil, her yaşın ayrı yöntemi var. mesela TK646 farkında olmadan çocuğunun yaşına uygun bir yöntem izlemiş ve başarıyı elde etmiş. çocuğu sadece su içmek için geceleri bir kere kalkıyor. eğer suyu da vaktinde vermeseydi su için de kalkmazdı. çünkü susadığı için değil, sadece alışkanlık edindiği için kalkıyor. her neyse umarım ingilizce biliyorsunuzdur. bu site çok işinize yarayacak. sevgiyle

evet, ben de bu aralar o sitenin müdavimiyim... yanliz arama yapamiyorum, arama yapamazsiniz siz diyo, uyeyim de siteye, anlamadim niye. mesaj yolladim adminlere, cevap yok.

banu70781 sen arama yapabiliyomusun o sitedeki forumlarda?

ben kitabı aldim, okumaya da başladım türkiyedeydim o sirada. bebeğim 2 aylikken buraya geldik, o kadarlık kısmını okuyodum, nasılsa sonra okurum diye, kitap da orda kaldı artık bakamıyorum 6 aylık bebek icin neler yapmalı etmeli. siteden arayıp duruyorum habire... ama aynı şey değil...

Kitabı bende okudum yatır kaldır yöntemini hiç denemedim pek mantıklı gelmediği için ama easy rutinini uyguladım çook işe yaradı. benim kuzu gündüz uyumazdı şimdi gayet iyi uykusu çok şükür....bence okunası bi kitap

ben 3-4 gündür yatır/kaldır yöntemini uyguluyorum. bugün farkettim işe yarıyor!
ama çoook sabırlı olmak lazım. öyle 15-20 dk sonra pes edicekseniz, bebeciğinizi boşuna ağlatmış oluyorsunuz o süre boyunca. Benim bu yontemi uygulama sebebim bebeğimin meme emerek uykuya dalmasıydı. gunduz uykularını bile emmeden uyumaz hale gelmişti. o zaman birşeylerin yanlış olduğunu, düzeltilmesi gerektiğini anladım. bebeğimin kendi kendine uykuya dalmasını öğrenmesi gerekiyordu.

mesela eskiden gündüz uykularını bazen 45 dk alırdı. bi giderdim cin gibi... bu yöntemi deneyeli ilk defa bugün yatırdıktan 45 dk sonra kalktı, cin gibi bakıyo bana, pes etmedim, zorla sabırla uyuttum, sonuç, nerdeyse 2 saatten fazla uyudu. Tam gittim uyandırıcam, odasına dogru yuruyorum, sesleri geldi uyanmış. Allah bu kadından razı olsun. Bırak ağlasın biraz diyen herkese cevap oluyo bu yöntem...

şimdi de 4 saatte bir emzirmek, bir EASY oturtmaya calisiyorum.

Benimde gece çok uyanma problemim vardı. 11,5 aylık kızım ve rahat 4-5 kere kalkıyordu.. Bu yöntemi uygulamaya karar verdim.. Tabi ki KK da gördüm ilk olarak.:enbuyukkk:
8 aydan sonra sadece _yatır_ kısmının uygulanması gerekiyormuş.. İlk gece tam 50 dk uğraştım ve ben emzirmemek için inat ettim.. Ağladıkça su veriyorum ama 5 dk uymuyor bile.. pes etmedim.. baktım durmayacak gidip gece bebe bisküvisi hazırladım 50 ml filan.zaten midesi suyla doldu. sonuç ilk gece yorucu olsada bu 50 dklık uyanıklıktan sonra tekrar uyanmadı alkisalkisalkis:nazar::nazar::nazar:
İlk kez gece emmeden uyuyabildiyse bundan sonra da olacak dedim ve devam ediyorum.. Bu arada bugün 5.günüm.. kesintisiz yku saatimizi 1,5 - 2 saatten 4 saate kadar çıkarmanın mutluluğu içindeyim...:nazar::nazar::nazar: Aynen devam pes etmek yok

valla bravo!
pes etmeyin evet... bazen bikaç gün içinde sistem oturmuş gibi görünse de birkaç sefer işler tersine döner gibi olabiliyormuş. yeniden başlayabilir huysuzlanmaya. ama istikrar çok önemli...

bizde oldu öyle. biraz zor oldu ama yeniden oturdu rayına herşey.

bu arada ilk seferinde kizim 5 buçuk aylıktan biraz küçüktü, ben de 40 dakika yaptim kaldır yatır. yaşları ilerledikçe ilk sefer sabretmeniz gereken süre uzayabiliyormuş.

bunu onların iyiliği için yaptığımızı unutmamak gerek. kendi kendine uykuya dalmayı, gece boyu dinlendirici güzel bir uyku uyumayı biz öğretmeliyiz onlara, onlar kendi kendilerine öğrenemezler.ciyak ciyak ağlarken hep kendime bunu söylüyodum. bunu onun iyiliği için yaptığımı hatırlatıyordum kendime...

evet, ben de bu aralar o sitenin müdavimiyim... yanliz arama yapamiyorum, arama yapamazsiniz siz diyo, uyeyim de siteye, anlamadim niye. mesaj yolladim adminlere, cevap yok.

banu70781 sen arama yapabiliyomusun o sitedeki forumlarda?

ben kitabı aldim, okumaya da başladım türkiyedeydim o sirada. bebeğim 2 aylikken buraya geldik, o kadarlık kısmını okuyodum, nasılsa sonra okurum diye, kitap da orda kaldı artık bakamıyorum 6 aylık bebek icin neler yapmalı etmeli. siteden arayıp duruyorum habire... ama aynı şey değil...

betty_83, arama yapabiliyorum. sleep altında pick up/put down başlığına girersen orada bold olan sabit konular var. pu/pd yönteminin detayları da oralarda mevcut. sana linki gönderecektim ama site uçmuş, yok ne zamandır. bu yöntemde dikkat etmeniz gereken en önemli şey çocuğun yaşı. eğer miniğiniz 6 aydan küçükse susar susmaz yatağa yatırmayın, önce kollarınızda biraz daha sakinleşmesini bekleyin. iyice sakinleşsin ve öyle yatağa koyun. tekrar ağlamaya başlayacaktır, iki dakika kendi kendine sakinleşmesini bekleyin ve kaldırın. sırtına sürekli pış pış yapın ve kulağına pış pış diyin. ama asla sallanmayın. susana kadar pışpışlayın. ama bu süre 5 dakikayı geçmesin. 5 dakika olduğu halde hala susmamışsa yatırıp elinizi çekin ve hemen geri kaldırın. kendi kendine sakinleşmeyi ve uyutmayı öğretiyoruz yoksa kucağınızda sakinleşmeyi öğrenir. susunca en başta yazdığım gibi kollarınızda iyice sakinleşsin, erisin, gözleri kapanacak gibi olsun öyle yatırın, ama kapanmasını ve omzunuzda uyumasını beklemeyin. yatırınca yine ağlayacaktır ama pes etmeyin, her seferinde daha az ağlayacak. sadece doğru yaşta doğru yöntemi uygulayın.

8 aydan sonra sadece _yatır_ kısmının uygulanması gerekiyormuş..

8. aydan sonra demek yanlış olur, kendi başına yatağa tırmanarak ayağa kalkmaya başladıktan sonra kaldır kısmını uygulamaya gerek kalmıyor. bunu bebek kendi yapıyor zira :) o yüzden kendi başına ayağa kalktıktan sonra demek daha uygun. her bebek farklı aylarda başarır bunu :)
bir yaşından sonra bu yöntem pek işe yaramaz ona göre, daha çok uyarırsınız bebeğinizi ve hiç susmaz. eğer 11-12 ay civarında ise sarılma yöntemine geçmenizi tavsiye ederim. sarılma yöntemi, bebeğiniz yatağın kenarında ağlarken miniğinize sarılın ve kulağına "uyku vakti bebeğim, şimdi uyuyacaksın. annen yanında" gibi rahatlatıcı şeyler söyleyin. hep aynı şeyi sürekli tekrarlayın. bir süre sonra miniğiniz yatağa uzanacaktır. bir adım geriye çekilin, her şey yolunda ise odadan çıkın. arkanızdan tekrar ağlama ihtimali kuvvetli, ağlarsa işlemi tekrarlayın. dişinizi sıkın ve tekrarlayın, "önemli değil odada beklerim yeterki ağlamasın" demeyin. sadece bir iki kere tekrardan sonra gözünü siz odada olmadan da kapatacaktır. aksi durumda çok yakın bir gelecekte başınıza dert almış olursunuz. daha büyük bebeklerde ise bir başka yönteme geçmek gerekiyor -gir çık veya yavaşça sıvışma yöntemleri diyebilirim. ama bunların açıklamasını da isteyen olursa yazayım, zira işime döneyim, işler bekliyo :)

8. aydan sonra demek yanlış olur, kendi başına yatağa tırmanarak ayağa kalkmaya başladıktan sonra kaldır kısmını uygulamaya gerek kalmıyor. bunu bebek kendi yapıyor zira :) o yüzden kendi başına ayağa kalktıktan sonra demek daha uygun. her bebek farklı aylarda başarır bunu :)
bir yaşından sonra bu yöntem pek işe yaramaz ona göre, daha çok uyarırsınız bebeğinizi ve hiç susmaz. eğer 11-12 ay civarında ise sarılma yöntemine geçmenizi tavsiye ederim. sarılma yöntemi, bebeğiniz yatağın kenarında ağlarken miniğinize sarılın ve kulağına "uyku vakti bebeğim, şimdi uyuyacaksın. annen yanında" gibi rahatlatıcı şeyler söyleyin. hep aynı şeyi sürekli tekrarlayın. bir süre sonra miniğiniz yatağa uzanacaktır. bir adım geriye çekilin, her şey yolunda ise odadan çıkın. arkanızdan tekrar ağlama ihtimali kuvvetli, ağlarsa işlemi tekrarlayın. dişinizi sıkın ve tekrarlayın, "önemli değil odada beklerim yeterki ağlamasın" demeyin. sadece bir iki kere tekrardan sonra gözünü siz odada olmadan da kapatacaktır. aksi durumda çok yakın bir gelecekte başınıza dert almış olursunuz.

Çok teşekkür ederim Banu.. bebeğim 12.ayın içinde. buraya en son 5,günümde yazmıştım ve o gece işler bozuldu.. nerdeyse başa döndük. çok geç olmadan o zaman sarılma yöntemini deneyim. Ya öğrenecek ya öğrenecek... daha fazla geç kalmak istemiyorum.. Hepsi önce bebeğimin sağlıklı bi şekilde uyumaya alışması için.. E sonra da biraz ben uyuyayım öyle değilmi...

valla bravo!
pes etmeyin evet... bazen bikaç gün içinde sistem oturmuş gibi görünse de birkaç sefer işler tersine döner gibi olabiliyormuş. yeniden başlayabilir huysuzlanmaya. ama istikrar çok önemli...

bizde oldu öyle. biraz zor oldu ama yeniden oturdu rayına herşey.

bu arada ilk seferinde kizim 5 buçuk aylıktan biraz küçüktü, ben de 40 dakika yaptim kaldır yatır. yaşları ilerledikçe ilk sefer sabretmeniz gereken süre uzayabiliyormuş.

bunu onların iyiliği için yaptığımızı unutmamak gerek. kendi kendine uykuya dalmayı, gece boyu dinlendirici güzel bir uyku uyumayı biz öğretmeliyiz onlara, onlar kendi kendilerine öğrenemezler.ciyak ciyak ağlarken hep kendime bunu söylüyodum. bunu onun iyiliği için yaptığımı hatırlatıyordum kendime...

aynen dediğin gibi oldu işler tersine döndü.. Banu bi yöntem paylaştı Sarılma yöntemi. Bu gece bunu deniycem.. geç olmadan inşallah bunu başarabilirim..

benimde oğlum 9,5 aylık ve 6.aydan itibaren gece 5-6 bazen 7 kez kalkar beni emer ve memede uyur.....bu aralar geçte yatıyor...gece 22.30 gibi.....karnı duyuruluyor,banyosu yaptırılıyor masajda yapılıyor ama yok 1 saat sonra emmeye kalkıyor sonra uyuyor sonra yine yine yine.....sabah haşatım çıkmış bir vaziyette işe gidiyorum......ama ben her kalktığında emzireyim diye düşünüyorum...şu günde 500 ml anne sütü almalı muhabbeti var ya......devam sütü vermiyorum sütüm var diye.gündüz iş yerinde 100-150 ml sağıp bırakıyorum gündüz içiyor,eee geri kalan 350 ml nasıl tamamlayacak gece beni emmezse? böyle düşündüğüm için de her kalkışında emzirip yatırıyorum.....ama sizi okuyunca memeden kestiğimde ne olacak diye düşünmeden de edemiyorum.....bu sistemi bir an önce benimde uygulamam lazım sanırım

bebeği süt içmeyen varmı gece süt içmeye nasıl alıştırdınız.çıldırcam gece hiçbirşey içmiyor su hariç...

henuz bebısım yok ama tv de bu yatır-kaldır metodunu uygulayanları cok gordum ızledım kendımde ogrendım basarılı sonucları cok.
ınsallah nasıp olursa bır gun banada uygulamak ıstıyorum.
sızlere kolay gelsın.

bebeği süt içmeyen varmı gece süt içmeye nasıl alıştırdınız.çıldırcam gece hiçbirşey içmiyor su hariç...

benimkizim 7.5 aylik. 4 aylikken uyku egitimi verdim. 7:30-8:00 gibi uyur aksam. sabah da 6 civari uyanir. gece nadiren kalkar. genelde deliksiz uyur.

5 ayliktan sonra bebeklerin gece beslenmesine ihtiyaclari yoktur. o yuzden uyaniyorlarsa aciktiklari icin degildir. (eger buyume atagi donemi degilse tabii). eger gun icinde yeterince emiyorlarsa susamazlar da... genellikle uyutulus sekilleri yuzunde gece uykulari bolunur.

Ben benimki 3.5 aylıkken şş-pat ile öğrettim, ilk bir hafta oldukça ilerleme kaydettik, ikinci hafta gerileme oldu, delirdi, 3. hafta her şey yoluna girmişti. O zamandan bu yana da, özel durumlar hariç kendi kendine uyur, gece uyanmaları bu yöntemle azaldı, hatta birçok gece sıfıra indi. En önemli şey, pes etmeden devam etmek, sadece bir uyku için 1saat uğraştığımı bilirim. Sonunda oluyor, siz de rahat ediyorsunuz, o da uykusunu aldığı için rahat ediyor ve mutlu bir bebeğe dönüşüyor.

Tracy'nin yöntemlerini kesinlikle tavsiye ediyorum ben de.

uykusunda ,bebeğimi uyandırmadan kucağıma alıp emzirmeye çalıştım,ilk seferlerde bir kaç kez çekip bırakıyordu.ama devam ede ede emmeye başladı...hatta şimdi uyanıp emmeden uyumuyor

kızlar merhaba bu site harika olmuş kitabı alıcam ama banucum ingilizce bilmediğim için siteyi okuyamıyorum ama çok merak ediyorum bende bu yöntemi bilmeden bir haftadır uğraşıyorum oğlum 11 aylık ve inanılmaz bir uyku döneminden geçtik ayağımda sallayarak uyutuyorum ama bir haftadır sadece geceleri başarabiliyorum oyun parkında mayışmasını sağlıyorum ağlarsa emziğini veriorum eline yanına çöküyorum ninniler söylüyorum arada ayağa kalkıp boynuma sarılıyor alayım diye almıyorum sarılıp öpüyorum yatırıyorum iyice mayışınca yastığıyla birlikte kucaklayıp yatağına götürüyorum orda piş piş ve poposuna pıt pıt la uyyo ama dabi 40 dakka falan sürüyo
gündüzleir malesef beceremiyorum parkında mayışıo deli gibi uyku gözünden akıyo ama uyumuyo böyle olunca mama saatleri sapıtıyo ve huysuzlandığı için hiç bir şey yediremiyorum mecburen ayağıma alıyorum ayağıma koyar koymaz uyyo
banucum şu sıvış yöntemini anlatırmısın

Back
X