Tracy'nin yatır-kaldır yöntemi.Başarı hikayelerimizi paylaşalım mı?

  • Konu Sahibi Konu Sahibi NADYA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar merhaba bu site harika olmuş kitabı alıcam ama banucum ingilizce bilmediğim için siteyi okuyamıyorum ama çok merak ediyorum bende bu yöntemi bilmeden bir haftadır uğraşıyorum oğlum 11 aylık ve inanılmaz bir uyku döneminden geçtik ayağımda sallayarak uyutuyorum ama bir haftadır sadece geceleri başarabiliyorum oyun parkında mayışmasını sağlıyorum ağlarsa emziğini veriorum eline yanına çöküyorum ninniler söylüyorum arada ayağa kalkıp boynuma sarılıyor alayım diye almıyorum sarılıp öpüyorum yatırıyorum iyice mayışınca yastığıyla birlikte kucaklayıp yatağına götürüyorum orda piş piş ve poposuna pıt pıt la uyyo ama dabi 40 dakka falan sürüyo
gündüzleir malesef beceremiyorum parkında mayışıo deli gibi uyku gözünden akıyo ama uyumuyo böyle olunca mama saatleri sapıtıyo ve huysuzlandığı için hiç bir şey yediremiyorum mecburen ayağıma alıyorum ayağıma koyar koymaz uyyo
banucum şu sıvış yöntemini anlatırmısın

arkadaşlar knu açılalı epey bir zaman olmuş.. ben de nasıl uyutacağımı bilemiyorum. 2 ay sonra işe başlıyorum ve oğlum gece gündüz mememde uyuyor.. Hatta çok bağırdıgında sakinleşmek için de emiyor.. İşe nasıl doneceğim çok zor .. Ama dönmek zorundaym gelen kişi ne yapacak ona bensiz uyumaya alıştırmk için tracy metodu deneyecekrim..Deneyenler ne olur paylaşsınlar psikopat olan(bebeği tabiki) var m?yada daha kötü bir duruma gelen..
 
arkadaşlar knu açılalı epey bir zaman olmuş.. ben de nasıl uyutacağımı bilemiyorum. 2 ay sonra işe başlıyorum ve oğlum gece gündüz mememde uyuyor.. Hatta çok bağırdıgında sakinleşmek için de emiyor.. İşe nasıl doneceğim çok zor .. Ama dönmek zorundaym gelen kişi ne yapacak ona bensiz uyumaya alıştırmk için tracy metodu deneyecekrim..Deneyenler ne olur paylaşsınlar psikopat olan(bebeği tabiki) var m?yada daha kötü bir duruma gelen..

canım ben deniyorum şu anda 5 gün oldu inş.başarırısam sana anlatırım ben de ters tepmesinden korktum ama şu an iyi gidiyor gibi.........keşke deneyenler ayrınıtlı anlatsa benim de çok ihtiyacım var......
 
Bebeğin gece uyuması için beslenme seanslarında bebeği uyarmayın onunla hiç konuşmayın bebeği çok az bir ışıkla uyutun sadece bebeği görebileceğiniz kadar ki emzirmeye aldığınızda ışığı açmayın benim bebeğim 55 günlük hep böyle yatım şu anda gecede sadece 2 defa uyanıyor hepinize sabırlar diliyorum
 
Ben bastan beri tracy nin yöntemlerini izliyordum. Oglum gece 11 de en son emiyor sabah 6 ya kadar uyanmıyordu. Önemli olan bu yöntemi bir kere uygulamak degil devam ettirebilmek. 6 aylıkken yatagına yatırıp 10-15 dakika yanında bekliyordum, daha sonra odasından cıkıyordum . O kendi kendine uyuyordu. Ama devam ettiremedim ne yazıkki. İşe başladım, taşındık, diş cıkardı. Bunların hepsi hemen hemen aynı zamanlara denk geldi. Ben de emzirerek uyutmaya basladım, başa çıkamadım ne yazıkki.

Bu tür yöntemlerde sizin cevrenizdeki herkesin yaptıgınız işe destek vermesi gerekiyor. Yani siz cocuga uyku rutini olusturmaya calısırken esiniz size: "cocuga işkence etme" , anneniz size "kitapla cocuk mu buyutulurmus" gibi seyler soylediginde pes ediyorsunuz. Bir de tabii coooook düzenli bir hayatınız olmalı. Haftaiçi uyku düzenini takip edip haftasonu gezmelere gidiyor ve bebişi arabalarda filan uyutuyorsanız basarılı olamazsınız.


Şu an 19 aylık oglum gecede 3 kere uyanıyor. ben 21 haftalık hamileyim. Hiiiç ugrasamam yatır kaldırla filan. Zaten kaldıramıyorum cocugu (12.5 kilo oldu da).

Bunlar benim tracy nin yöntemleri ile ilgili tecrubelerim. Paylaşmak istedim.
 
ben başardııııımmmmmmben bununla ilgili konuda açmıştım benim kızım 1yaşında ve gece çok sık uyanıyordu nerdeyse saat başı ve her uyandığında (benim emmiyor kızım)mama içiyordu bıkmıştım artık başım sersem oluyordu en sonunda google den araştırdım çocuklar 9aylıktan sonra alışkanlıktan uyanırlarmış gece acıktıkları için değil sonra orda yazan yöntemi uyguladım kızımı gece her uyandığında emzik verdim daha da uyumadı ozaman ayğıma aldım salladım bu şekilde 5gün uğraştım baya yoruldum ama değdi şimdi kızım hiç uyanmıyor yatmadan katı mama veriyorum 11 de yatıyor sabah 9buçukta kalkıyor darısı her isteyenin başna:8::8::34::34:
 
Daha önce ferber yöntemini duymuştum ama bu yöntemle ilk defa dün karşılaştım ve neden daha önce iyice araştırmadım diye kendime kızdım ve akşam hemen gidip kitabı aldık.
benim kızım 9 aylık ve 6 aylık olana kadar çarşafla salladık daha sonra memede uyudu, ilerleyen zamanlarda da tabii her memede uyuyan bebek gibi bizim yataga geldi.Artık emeklemeye başlayınca yatakta da uyumaz diye odasına yer yatagı kurup beraber uyumaya başladık.Benimki resmen meme bağımlısı gündüz gece meme dışında hiç bi şekilde uyumuyo hatta uyumak istemiyo aslında da memede bile zor uyutuyorum.
dün kitabı aldım, bugün yönteme başlamak için artık kaldırdığım park yatagını tekrar kurdum, yer yatagı hazırda duruyor odasında ben yatarım diye.İlk öglen uykusunda denedim, 45 dakikaya yakın agladı.8aylıktan sonra sadece yatır yöntemi uygulanması gerekir deniliyor ama benimki aglamaktan ayaga kalkmıyor,çömelik duruyor aglamaktan arkasına aşıverdi baktım sadece yatır olmuyor yatır kaldır yaptım bende ama acaba yöntemi yanlış mı uyguluyorum diye tereddütlerim oldu.Ağlatarak uyutma yönteminde çok agladıgı için hiç deneyemedim ama bunda da aglamaz sanmıştım ancak benim cadı sakinleşmesi için kucagıma aldıgımda bile sakinleşmedi.
acaba aglatmakla hata mı yapıyorum diye düşünüyorum ama bir ay sonra çalışmaya başlayacam her ikimizin iyiliği içinde uyumayı ögrenmesi gerekli,bi süre dişimizi sıkacagız sanırım.
 
dün yöntemi uygulamaya çalıştım ama gece sorunlar yaşadım.Akşam 19:30da yemegini yedi 9da emdi 9:45de ancak uyudu gece 1:30a kadar 2 kez uyandı yatır kaldırla uyuttum ama gece 1:30da tekrar uyumak istemedi,baktım bizimki gerçekten acıkmış açlıktan agzı kokuyo gerçekten kokuyo emzirdim ama memede uyumasına izin vermedim emmesi yavaşlayınca yatagına koydum biraz yatır kaldır uyuduk.Birde sabah 5:30 da aynı şekilde aglamalar bir saat ugraştık ama hiç uyuyacak gibi degil yine emzirdim arkasından uyumadan yataga bıraktım bu kez aglamanında yorgunluguyla sanırım hemen uyudu.İnternette 9 aylık çocuk 10 saaat acıkmadan kalır diyo benimki yemeye alıştıgı için mi acıkıyor,yada hızlı gelişme döneminde mi acaba gece boyunca karnını ne yedirerek tok tutabilir acaba. birde emzirmekle hata mı yaptım diye düşünüyorum ama çocuk kesin acıkmıştı aclıktan agzı kokuyodu bebeğimin.
 
dün yöntemi uygulamaya çalıştım ama gece sorunlar yaşadım.Akşam 19:30da yemegini yedi 9da emdi 9:45de ancak uyudu gece 1:30a kadar 2 kez uyandı yatır kaldırla uyuttum ama gece 1:30da tekrar uyumak istemedi,baktım bizimki gerçekten acıkmış açlıktan agzı kokuyo gerçekten kokuyo emzirdim ama memede uyumasına izin vermedim emmesi yavaşlayınca yatagına koydum biraz yatır kaldır uyuduk.Birde sabah 5:30 da aynı şekilde aglamalar bir saat ugraştık ama hiç uyuyacak gibi degil yine emzirdim arkasından uyumadan yataga bıraktım bu kez aglamanında yorgunluguyla sanırım hemen uyudu.İnternette 9 aylık çocuk 10 saaat acıkmadan kalır diyo benimki yemeye alıştıgı için mi acıkıyor,yada hızlı gelişme döneminde mi acaba gece boyunca karnını ne yedirerek tok tutabilir acaba. birde emzirmekle hata mı yaptım diye düşünüyorum ama çocuk kesin acıkmıştı aclıktan agzı kokuyodu bebeğimin.

iyi etmişsin emzirmekle. zaten kitapta da eğer açlıktan ağlıyorsa emzirin diyordu. ama eğer bebeğin alışkanlıktan uyanmışsa yk yapacaksın diyor.
 
ben her yöntemi denedim ama hçbirinde başarılı olamadım oğlum süürekli uyanıyor allah yardımcımız olsun
 
benim kızım 7,5 aylık bu yöntemi 10 gündür keşfettim kitaba ulaşmaya çalışıyorum.şimdiye kadar gece gündür beşiğinde salladık.sizin yazdıklarınızdan denemeyeçalıştım ama çok ağlıyor üzülüyorum.emmeyi 5.ayda bıraktı.düşünüyorum da bu yöntemi daha önce bulsaydım belki emerdi.hiç bir şekilde biberon almıyor.kaşıkla besleniyor.geceleri bazen 15 yemiyor.sallıyoruz sürekli.gitmediğim dr.kalmadı.şimdi deniyorum bu yöntemi .dünöğlen 1 saat uğraştım en sorunda çıktım odadan yere yatırmıştım,10 dk sonra bi girdim sızmış.o zaman da vicdan azabı çekiyorum.böylece 1,5 saat uyuduhiç sallamdn.bakalım görücem.benim en önemlisıkıntım ses .bebeğim seste ağla uyumuyor eşimin eve geldiğinde ahatarı kilide soktuğu ses i bile duyuyor uyanıyor.ben nasıl alıştırıcam.ağrıca evimiz de annem de var ama hepimiz prizleri bile yavaş kapatıyoruz.odasının storu açık kaldıysa kapatamıyoruz.sifonu çekemiyoruz.tüm kapı kilitleri bant lı.daire zil i yerinden söktük.....nasıl alışıcak benim kızım....ses e alıştıran varsa bana yönteminisöylesin ne olur...
 
Son düzenleme:
canım biraz daha büyüyünce göreceksin kendiliğinden alışıyo sese.
benim kızımda sese karşı çok duyarlıydı. bir gün bi nişan törenine gittik. o çalgı çengi gürültü içinde 1,5 saat uyudu.:nazar::nazar::nazar: tabi ben hayretler içindeydim. sonrada ara ara bazen yine sese uyansada büyük ölçüde azaldı.
enrjisini iyice boşaltması lazım. dışarı çıkıp dolaştırın etrafa bakınsın hava alsın filan.. sonra da sızar zaten Allahın izniyle
 
Son düzenleme:
Cok uzun zamandır siteye girmiyordun
Açtığım kOnulara bir göz attım .
Bu forumu ihmal etmisim :(
Kızım tam 2 yasında oldu ve inanmazsınız ama hala beni emıyor ve hala sadce emerek uyuyor
Tracy nin bir sucu yok tabi . Ben başaramadım ne yazıkki
Olurda 2. Cocuk olursa onda daha erken davranicam artık :))
 
benim kızımın daha kırkı dolmadan kitabı aldım ve uygulamak istedim.ama annemler sürekli müdahale etti.yok bebeği sürekli uyutmaya çalışıyorsun.yok ağladığında hemen meme ver.memede uyusun çarşafa koyalım.hamağa koyalım.artık onlarla zıtlaşmaktan bıktım yöntemi tam olarak uygulayamadım ama pişmanım.şuanda kızım sadece çarşafta uyuyor.2 aylık oldu.bu arada kendi evimizde değiliz 1 ay daha annemlerde kalcam.ama eve döndüğümde ilk işim kızıma yatır kaldır yöntemini uygulamak.keşeke kitabı doğum yapmadan önce alsaydım.ozamanda dediler yok kitaba göre çocukmu büyütülürmüş falan filan.
 
İşte ben de bu olaya hastayım. Ben de oğlum yeni doğduğunda buna benzer bir yöntemi uygulamak istedim. Tabi bu yöntemin literatürde olduğunu ilk kez bugün duydum. Böyle yapsam alışabilir mantığıyla bu şekilde uyutmak istedim. Eşim, annem hemen yok ağlatma daha çok küçük nasıl olsa kendi uyumaya alışcak hemen kurallar koymaya çalışma kendini de çocuğu da sıkma. Emziriver sallayıver uyusun derkeeeeenn... Oğlum 15 aylık oldu. Hala çok nadir sırtına pış pış yapıp uyutabiliyorum. Göğüsteyse 5 dk içinde derin uykuya dalıyor. Gece 3-4 kez uyanıyor. Emzirip uyutuyorum tekrar. oda doğru dürüst emmiyor bile. Sadece ağzında göğüs olsn yetiyo. Hemen uykuya dalıyor.
Ama bu kitaba göre çocuk mu yetiştirilir tepkisi insanın direncini kıtıyor gerçekten. Herkez uykuya çekilince çocukla sen başbaşa kalıyosun. kimse onu düşünmüyo tabi.
Bakalım bugünden itibaren ben de deniyim bu yöntemi. Uyku öncesi rutin ve çocuğu gün içerisinde koşturup yormak en önemli noktalar.:37::37::37::37:
 
öncelikle herkese selam aranıza yeni katıldım ama benim derdim hepinizinkini solda sıfır bırakır eminim kızım doğduğunda aşırı derecede gazlı çığlık çığlığa susmadan gece gündüz ağlayan bir bebekti gaz sorunumuz 4 aylıkken geçti ama uyku sorunumuza bir çözüm bulamadık inanın abartısız sabaha kadar durmadan dinlenmeden sallıyorum ne gündüz ne gece kesintisiz yarım saat uyuduğunu bilmem ben inanın saat başı uyanıp emmesine razıyım ben hiç uyumuyorumki elim beşikten düşer düşmez uyanıyor 10 dakkada bi emmek istiyor ememiyor karnı tok uykusu var ama deliksiz bir uykuya geçemiyor sürekli uyanma halinde sabahda en geç 8de komple kalkıyor artık inanın başımın sol tarafı uyuşuyor artık uyku yok dinlenme yok kızımın 7 ayı bitiyor ama değişen bişiy yok çok üzülüyorum
 
ben de sipariş verdim kitabı.daha gelmedi.1.5 ay sonra doğum yapacağım 2.doğumum olacak.ilk kızımı 3 yaşına kadar sallayarak uyuttum çok zor oldu.
bu yöntemleri sabırla uygulayıp başarabilen var mı çok merak ediyorum..
 
2gun denedım çığlık çığlığa uykuya dalma seanslarından sonra 3.gece malesef yemeğe kayınvalıdeme gıtmek zorunda kaldık gece uyuyamıyınca odaya gıren çıkan neden ağlıyor dıye soran uyumadı mı dıyen ağlatma ya yazık dıyenlerın sonucu kucakta sallandı yürüdü zıplatıldı ve başarısızlıkla sonuçlandı yontem:43:
 
Cok uzun zamandır siteye girmiyordun
Açtığım kOnulara bir göz attım .
Bu forumu ihmal etmisim :(
Kızım tam 2 yasında oldu ve inanmazsınız ama hala beni emıyor ve hala sadce emerek uyuyor
Tracy nin bir sucu yok tabi . Ben başaramadım ne yazıkki
Olurda 2. Cocuk olursa onda daha erken davranicam artık :))

merhaba canım,
konuyu açan olarak sana
şunu söylemek isterim.malesef ben başaramadım demişsin ama
yazılanları baştan sona kadar okudum en azından gündüz başarı sağlayabilmişsin..
bence bu bile çok güzel..kızımın o ilk dönemlerinde biz bir yere gidemezdik uykusu gelince sallanmak isterdi.bize rahat vermezdi.
3 yaşına kadar sallayarak uyuttum çok zor oldu benim için 2 ay kadar sonra ben de 2.ye doğum yapacağım.
bilemiyırum ki uygulayabilir miyim?.başlarda çok ağlıyorlarmış.zor olacak herhalde...
 
Back
X