Hersey benim elimde degil ben babamgile kizdim sikayetci olmadiklari icin. esimde dedi essek gibi tazminatini odesin diye.ama halalarim babamgil cocuklari var diye sikayetci olmamislarGecmis olsun ama ben dedemi o halde gorsem hakkimi arardim siz bilirsiniz.
geçmiş olsun Rabbim şifa versinDunyalar tatlisi yasli bir dedem var.yolun kenarinda karsiya gecmek icin hareketlenirken kadinin biri carpmis.kaldirima basini vurmus ayak bilegi kirilmis.kalcada da catlak kafasina da dikis atilmis dun yanina gittim o kadar kotu oldum ki psikolojisi alt ust olmus sekildeydi.dedem bize cok duskundu beni bile tanimadi.kendini kaldirmaya calisiyordu surekli.benim dedem hic yerinde duramayan bi insandi camisine giderdi mahallede gezerdi simdi kimildamadan yatiyor yatagin kenarindan tutup kendini kaldirmaya calisiyor.o yasli bir adam ustune surmenin ne anlami vardi mit mit yuruyor ne olurdu yol verseydi korna calmismis korna calacagina frene bassaydin ya adam cok yasli kulagi sagir haliyle kornayi nasil duysun.bi anlik hatayla hayatimiz alt ust oldu.sikayetci de olmadik kadinin kucucuk bi bebegi var.his sikayetci de olsak dedem eskiisi gibi mi olacak.o kadar canim yandi ki onu oyle gorunce ifade edemiyorum.
Amin tesekkur ederimgeçmiş olsun Rabbim şifa versin
Basiniz sagolsun malesef onlarin sorumsuzluklari bir cana bir hayatin mahvolmasina sebep oluyor12 gün önce gencecik teyzem şehir içinde yaya gecidinden karşıya geçerken 130 km hızla gelen bir magandanın ona çarpması sonucu öldü. yangınım Sönmedi hala. Çok geçmiş olsun dedenize. Allah şıfasını versin inşallah. Türkiye de yaya gecitleri anlam ifade etmiyor sürücüler icin malesef
siz yine de şikayetçi olmalısınız. en azından dururdu sicilinde. siz şikayetçi olunca bişey olmasa bile ilerde yine yaparsa lazım olacaktır.Şikayetçi olunsa ne olur ki? Daha geçen gün haberlerde kadını öldürmüş birisi arka arkaya giderken çarpmış,kadın öldü ama çarpan serbest.
Şikayetçi olunsa ne olur ki? Daha geçen gün haberlerde kadını öldürmüş birisi arka arkaya giderken çarpmış,kadın öldü ama çarpan serbest.
siz yine de şikayetçi olmalısınız. en azından dururdu sicilinde. siz şikayetçi olunca bişey olmasa bile ilerde yine yaparsa lazım olacaktır.
Şikayetçi olun. Bu zihniyetle nereye kadar "bırısı tirkiyi şikiyit itsik nilcikki" demekle olmuyor. Siz bi hakkınızı arayın da sonra düşünün yok şurda şu olmuş burda bu olmuş kimse bişey yapmamış şeklinde şehir efsanelerine sığınıp sonra da mahkemelere suç atmayın. Besbelli uğraşmak istemiyorsunuz.Bizim komşumuz 6 yaşında çocuğa çarptı ve 6 7 yıl ceza aldı mesela. Böyle şeyler de oluyor. En azından arayın hakkınızı. Siciline falan işlesin
Başınız sağolsun12 gün önce gencecik teyzem şehir içinde yaya gecidinden karşıya geçerken 130 km hızla gelen bir magandanın ona çarpması sonucu öldü. yangınım Sönmedi hala. Çok geçmiş olsun dedenize. Allah şıfasını versin inşallah. Türkiye de yaya gecitleri anlam ifade etmiyor sürücüler icin malesef
8Başınız sağolsunAllah sabır versin.
@Kestanesekeriiim,
dedenize acil şifalar dilerim, dedeniz zamanla sağlığına kavuşur ama yaşlı insanlarda vücutta oluşan kırık ve çatlakların iyileşmesi aylar alıyor maalesef
Dedenize çarpan hanımefendiden çocuğu var diye şikayetçi olunmamış ki aslında şikayet edilmeliydi, en azından bir özür ve geçmiş olsun ziyareti yaptığını umut ediyorum.
Yaya geçitlerinde azami hız 30 km.dir, ehliyet alıp trafiğe çıkan herkes bu kuralları ehliyet sınavını geçebilmek için ezberler ve kurallara uyanlar müstesna geri kalan şoförlerin hepsi bu bilgiyi unutuverir.
Yaya geçitlerinde trafik lambası olmak zorunda değildir, hoş o trafik lambalarına da aaa ne kadar güzel renkli renkli yanıyor diye bakıp kırmızı ışığı geçmek için kullananlar da var ama neyse, bir yaya yaya geçidine adım attığı anda tüm araçların durması gerekir çünkü geçiş önceliği yayalarındır ama gelin görün ki maalesef üzülerek ifade ediyorum ki ehliyet kurslarının bir kısmında bile yaya geçidinden geçmek isteyen kişiler için şöyle ifadeler kullanılır:
"Geçiş önceliği sizin olsa bile yolun size ait olduğunu varsaymayın, diğerleri önceliğin siz de olduğunun farkında olmadığı sürece bu birşey ifade etmez, şoför sizi görmemiş olabilir, durmayabilir."
Yaya geçidinde bir kişiye çarpmak o şoförün ehliyetinin alınmasına sebep olmalı çünkü katmerli suç ve kural ihlali, bu kadar basit bir trafik kuralına dahi uymayan bir şoför araç kullanmamalı.
Bizde maşallah yaya geçitlerinden rallici edasıyla 100-150 km hızla geçmek, süs aksesuar olarak konulduğunu zannettikleri sinyal lambasının düğmesine basmamak, bir el bir bacak camdan dışarı da araç kullanmak marifet sayılır.
Sagolun.kornaya basmismis kurtaririm sanmis.yolun ortasindaymis basindan akan kan kenardaydi.frene basmis.ilk kornaya basacagina frene bassaydi boyle olmazdi.ben annemgile dedim sikayet edin o adam ne halde diye ama beni dinleyen yok kucuk bebegi varmis cok agliyormus.gecmis olsun cok üzüldüm.bence de sikayet edin.bir insan yasli birini görüpte nasil durmaz idrak edemiyorum.Bu ruh halindeki birisi cezasiz kalmamali.Bir de kadinmis olacak sey degil.Öyle üzüldüm ki dedenize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?