Trafik kazasi

12 gün önce gencecik teyzem şehir içinde yaya gecidinden karşıya geçerken 130 km hızla gelen bir magandanın ona çarpması sonucu öldü. yangınım Sönmedi hala. Çok geçmiş olsun dedenize. Allah şıfasını versin inşallah. Türkiye de yaya gecitleri anlam ifade etmiyor sürücüler icin malesef

Bebegi var diye sikayetci olmamak nedir? Yola baska bir gun bebek arabali kadin ya da cocuk da cikabilir. Eger 1 kisiye daha zarar verirse bundan siz de suclusunuz artik bence. Dedeniz ölseydi nolacakti? Ki o yasta kalca kirigi zaten cok kötü bir sey. Eskiye donme ihtimali cok düşük, donse bile bu senesini alacak.
Giden geriye gelmez diye o zaman tecavuze ugrarsak da sikayet etmeyelim, bir yakinimiz öldürülürse de. Hicbir zaman giden geri gelmiyor sonucta. Boyle bir mantik olabilir mi.

geçmiş olsun Rabbim şifa versin

Basiniz sagolsun malesef onlarin sorumsuzluklari bir cana bir hayatin mahvolmasina sebep oluyor

Keske sikayetci olsaydiniz. Zaten ilk kazasi ve yaralama oldugu icin ceza almazdi ama 5 yil icerisinde birdaha yaparsa hapis cezasi var. Gozunu korkuturdunuz. Herkese ehliyet veriliyor. Her gun kazalar oluyor. Dikkatsiz insanlar araba kullanmasin lutfen... cok gecmis olsun

Şikayetçi olunsa ne olur ki? Daha geçen gün haberlerde kadını öldürmüş birisi arka arkaya giderken çarpmış,kadın öldü ama çarpan serbest.
siz yine de şikayetçi olmalısınız. en azından dururdu sicilinde. siz şikayetçi olunca bişey olmasa bile ilerde yine yaparsa lazım olacaktır.

Şikayetçi olun. Bu zihniyetle nereye kadar "bırısı tirkiyi şikiyit itsik nilcikki" demekle olmuyor. Siz bi hakkınızı arayın da sonra düşünün yok şurda şu olmuş burda bu olmuş kimse bişey yapmamış şeklinde şehir efsanelerine sığınıp sonra da mahkemelere suç atmayın. Besbelli uğraşmak istemiyorsunuz.Bizim komşumuz 6 yaşında çocuğa çarptı ve 6 7 yıl ceza aldı mesela. Böyle şeyler de oluyor. En azından arayın hakkınızı. Siciline falan işlesin
Şikayetçi olunsa ne olur ki? Daha geçen gün haberlerde kadını öldürmüş birisi arka arkaya giderken çarpmış,kadın öldü ama çarpan serbest.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bukadar söylüyorum. Dedenizi seviyorsanız ve başkalarının canı yansın istemiyorsanız şikayetçi olun. Dikkatsizliğinin bedelini ödemez emin olun az bi cezayla yırtar zaten. Yaptığı şeyi yanına kar bırakmayın. Bebeği varmış kimse onu bebeğinden ayırmıyor sadece iyi bir ders alması için yeterli cezayı alırdı. Dedenize üzülmekle kalmayın bişeylee yapın. Ben olsam vicdan azabından uyuymazdım.

siz yine de şikayetçi olmalısınız. en azından dururdu sicilinde. siz şikayetçi olunca bişey olmasa bile ilerde yine yaparsa lazım olacaktır.

Ben olsam zaten şikayetçi olurum.
Genel olarak bir örnek verdim adalet yok diye. Ama şikayet edilmeli.

Yahu ben şikayetçi olmasın mı dedim? Neyle uğraşmak istemiyorum? ev sahibim hakaret etti diye şikayetçi olan birisiyim. Benim başıma gelmedi örnek verdim?

Başınız sağolsun Allah sabır versin.

@Kestanesekeriiim,
dedenize acil şifalar dilerim, zamanla sağlığına kavuşur ama yaşlı insanlarda vücutta oluşan kırık ve çatlakların iyileşmesi aylar alıyor maalesef

Dedenize çarpan hanımefendiden çocuğu var diye şikayetçi olunmamış ki aslında şikayet edilmeliydi, en azından bir özür ve geçmiş olsun ziyareti yaptığını umut ediyorum.

Yaya geçitlerinde azami hız 30 km.dir, ehliyet alıp trafiğe çıkan herkes bu kuralları ehliyet sınavını geçebilmek için ezberler ve kurallara uyanlar müstesna geri kalan şoförlerin hepsi bu bilgiyi unutuverir.

Yaya geçitlerinde trafik lambası olmak zorunda değildir, hoş o trafik lambalarına da aaa ne kadar güzel renkli renkli yanıyor diye bakıp kırmızı ışığı geçmek için kullananlar da var ama neyse, bir yaya yaya geçidine adım attığı anda tüm araçların durması gerekir çünkü geçiş önceliği yayalarındır ama gelin görün ki maalesef üzülerek ifade ediyorum ki ehliyet kurslarının bir kısmında bile yaya geçidinden geçmek isteyen kişiler için şöyle ifadeler kullanılır:
"Geçiş önceliği sizin olsa bile yolun size ait olduğunu varsaymayın, diğerleri önceliğin siz de olduğunun farkında olmadığı sürece bu birşey ifade etmez, şoför sizi görmemiş olabilir, durmayabilir."

Yaya geçidinde bir kişiye çarpmak o şoförün ehliyetinin alınmasına sebep olmalı çünkü katmerli suç ve kural ihlali, bu kadar basit bir trafik kuralına dahi uymayan bir şoför araç kullanmamalı.

Bizde maşallah yaya geçitlerinden rallici edasıyla 100-150 km hızla geçmek, süs aksesuar olarak konulduğunu zannettikleri sinyal lambasının düğmesine basmamak, bir el bir bacak camdan dışarı da araç kullanmak marifet sayılır.

Son düzenleme:
gecmis olsun cok üzüldüm.bence de sikayet edin.bir insan yasli birini görüpte nasil durmaz idrak edemiyorum.Bu ruh halindeki birisi cezasiz kalmamali.Bir de kadinmis olacak sey degil.Öyle üzüldüm ki dedenize.

8
oncelikle tesekkur ederim.Bence de sikayet edilmeliydi ama bize laf dusmuyor halamgil babagil var. kadin ve kocasi etrafinda donuyorlar dedemin ama onun eski hayatini geri getirmeyecek.ayaga kalkmaya her calistiginda benim icim parcalandi. asla oturan bi insan degildi camiye giderdi gezerdi bahcesi var oraya giderdi.psikolojisi bozuldu annem dun iyiydi bizi taniyordu dedi daha sonra gidince beni tanimadi surekli babama eve gidelim anahtarlari ver kalkicam deyip durdu.boyle trafik canavarlari yuzunden insanlarin cani yaniyor.onlarin sorumsuzluklari canimizi yakiyor.

gecmis olsun cok üzüldüm.bence de sikayet edin.bir insan yasli birini görüpte nasil durmaz idrak edemiyorum.Bu ruh halindeki birisi cezasiz kalmamali.Bir de kadinmis olacak sey degil.Öyle üzüldüm ki dedenize.
Sagolun.kornaya basmismis kurtaririm sanmis.yolun ortasindaymis basindan akan kan kenardaydi.frene basmis.ilk kornaya basacagina frene bassaydi boyle olmazdi.ben annemgile dedim sikayet edin o adam ne halde diye ama beni dinleyen yok kucuk bebegi varmis cok agliyormus.

ne diyim umarim vicdan azabindan gecelerce uykusuz kalir da bir daha asla bu tür kazalara yol acamaz.
sevimli dedeniz de en kisa zamanda kendini toplar umarim.

Dedeniz hastanedeyken ziyarete geldiler mi , aradılar mi , hastane masraflarını karşılayalim üzgünüz dediler mi.
Dedenize geçmiş olsun bir an önce toparlanır umarım. Birde şikayet etmemenizi karşı taraf mi istedi siz kendiniz mi etmemeye karar kıldiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…