Trafik kazasi

gecmis olsun
sikayetci olmaniz gerekirdi , o kisi yarin bir bebege carpip oldurse ne olacak?

iki hafta once burda alkollu bir surucu 17 yasinda kaldirimda dolmus bekleyen bir cocuga carpip oldurdu , maalesef insanlar cahil , vicdansiz ve kotu.. keske sikayetci olsaydiniz cekseydi cezasink

Gecmis olsun insallah dedeniz bir an once sagligina kavusur.
Sikayetci olmaniz gerekirdi bencede fakat anlamadigim birsey var bu gibi olaylarda neden bir tarafin sikayetci olmasi bekleniyor.Suc ve suclu olani yetkili kisiler belirleyip gereken cezayi vermiyor mu?Yani oyle olmasi gerekmiyor mu?
Yurt disinda yasiyorum ben.burada bir trafik kazasinda sucluyu sucsuzu hakim belirler.

Evet etrafinda fir donduler para da vereceklermis sanirim.halamlar ve babamgil karar almis.kadin aglaya aglaya olmus zaten

Korna çalmışmış hayret bişey..Ben irkiliyorlar diye kornaya basmaya çekiniyorum öylece bekliyorum farkedilene kadar..Yaşlı başlı insanlar,ne var yani 3 saniye beklesen!

Cok cok gecmis olsun, dedeniz insaallah en kisa vakitte kendini toparlar. Ayrica sikayetci olmamaniz cok asiri sacma, ya o kadin baskalarina da vurup gitse? Bu bir cocukta olabilir. Ben trafik kurallarini kim cignerse vallahi acimadan sikayet ediyorum, can almalarindan iyidir degil mi?

Bizim insanımız gerçekten çok adi ya...

Yaya geçidinde bekliyoruz frene basacaklarına daha çok gaza yükleniyorlar hızları kesilmesin diye...

Ben kendimi böyle durumlarda atıyorum direkt yola ani frenle durmak zorunda kalıyorlar sonrada bağırıyorum " otobanda değilsin burası yaya geçidi durmak zorundasın" diye, durmayanların da peşinden bağırıyorum...

Çok sinir bozucu gerçekten...

Dedeniz muhtemelen yaya gecidini deil normal arac yolunu kullanmistir.bu durumda sikayet etsenizde larsibtaraf suclu bulunmuyor.buesele vicdan meselesi malesef.hosgorusuzlugun sonucu.

Dedeniz muhtemelen yaya gecidini deil normal arac yolunu kullanmistir.bu durumda sikayet etsenizde larsibtaraf suclu bulunmuyor.buesele vicdan meselesi malesef.hosgorusuzlugun sonucu.
Yolun kenarinda gecmek icin hareket etmis carpmis malesef.sikayet etseydik suclu bulunurdu yani.ama etmediler

Arkadaslar sikayet etmemis olmalarini elestirmissiniz cok haklisiniz ben ve esim de kizdi zaten ama cocuklarinin soz hakki benim boyle bi hakkim olsaydi sikayet ederdim.hatta annemlere de soyledim.kadin cok kotu haldeymis zaten kolay kolay trafige cikmaz.esi de kizmis.

Çok çok geçmiş olsun.
Kaza çok kötü birşey gerçekten.

Şikayetçi olunsa ne olur ki? Daha geçen gün haberlerde kadını öldürmüş birisi arka arkaya giderken çarpmış,kadın öldü ama çarpan serbest.
Öncelikle cok cok gecmis olsun. Ihtiyar insanlar her zaman cok hassas oldugum bir noktadir..
Bu zihniyet size cok sey kaybettirir. Hakkimizi arasak ne olur ki?
Ne olur..
Caydirici olur.. Bir dahaki sefere daha dikkatli davranir.. Siciline isler.. Bir daha tum sorumlulugu yayaya yuklemek yerine kendisi de frene basar.. Sikayetci oldugunuzda sadece kendi hakkinizi degil ileride bu kadin yuzunden magdur olma ihtimali bulunan insanlarin da hakkini arayacaksiniz.. Ne deyim.. Hep boyle susun oturun olur mu..

Ben olsam zaten şikayetçi olurum.
Genel olarak bir örnek verdim adalet yok diye. Ama şikayet edilmeli.
Ben de şikayetçi olurdum dediğim gibi kalasın sicilinde.ayrıca hastaneye gidilmiş illaki polis devralmıştır kamu davasına dönüşebilirdi. Nasıl işlemiş prosedür göremedim yazıda ama.

Ben de şikayetçi olurdum dediğim gibi kalasın sicilinde.ayrıca hastaneye gidilmiş illaki polis devralmıştır kamu davasına dönüşebilirdi. Nasıl işlemiş prosedür göremedim yazıda ama.
ben de tam bilmiyorum ama Polisler sikayetcimisiniz diye sormus bunlar da kadinin bebegi alan var diye yok demis.kadinin esi para faln verecekmis.baya dedemin etraginda dolaniyirlar ama ne yaparlarsa yapsinlar o adamin hayatini mahvettiler yaninda aglamamak icin kendimi zor tuttum

Benim de 87 yaşında dedem, 4 yıl önce aynı şekilde kaza yapmıştı. Geri gelen araba görmemiş dedemi çarpmış, kalça kemiği epey zarar görmüştü. Pazarına, camisine gidebilen dedem o zamandan beri buralara gidemiyor artık :/ Evin içinde destekle yürüyor tabi ama dışarı çıkması çok zor, birilerinin yardımıyla ancak.. O da yılda birkaç kez çıkıyordur işte.. Çok geçmiş olsun size de..

Konu sahibi öncelikle çok geçmiş olsun.

Ben de dedemi yaklaşık bir ay önce trafik kazasında kaybettim ve müsadenizle içimi dökmek istiyorum.Gözlerimin önünde araba çarptı dedeme.Öyle haberlerde izlediğimiz gibi olmuyormuş gerçek kaza.

O gece babanemle dedem bize misafirliğe gelmişlerdi kardeşimin doğum günü için.Akşam evlerine yürüyerek dönmek istediler.Tam karşıya geçecektik, annem dedemi uyarmasına rağmen dedem fırladı yola.Koşuyordu karşıya 86 yaşında olmasına rağmen. Biz de yol kenarında duruyorduk.Geçer sandım ben. Taki 19 yaşında kıbrısta baba parasıyla okuyan bir bebenin dedeme yandan çarpmasına kadar. Çocuk dedemi gördüğu halde fren yapmadı.

Çarpmanın etkisiyle dedemin gözlüğü ayrı bir yere savrulmuştu, ayakkabısı ayrı bir yere. Saati bozulduğu için babam ona kullanmadığı saatini vermişti. O kadar sevinmişti ki saati için. Kolundan firlayıp kopmuştu saati. Yardıma gelenler toplayıp vermişlerdi bize.

Dedem kafasını vurmuştu başından kan geliyordu. Sol gözü çarpmanın etkisiyle kapanmıştı bir gözüyle bakıyordu.Bilinçli mi bakıyordu bilincsiz mi bilemiyorum.Tek yapabildiğim çaresizce ambulansı ve babamı aramak oldu. O gece onu son görüşüm oldu.

Babanemle,dedemin servise çıkacağından emin bir vaziyette çamaşırlarını ve serviste ihtiyaç duyacağı diğer eşyalarını çantaya topladık. Dedem serviste sıkılır diye ucuz radyosunu da çantaya atmıştım. Bilmiyordum ki yoğun bakımdan çıkamayacığını.

Okul için ben İzmir'deyken kazadan tam 21 gün sonra babamı sabah aramışlar saat 10 da gelin görün diye. 15 dk görmüşler. Saat 12 de de ölüm haberi geldi.

Kazanın etkisiyle beyin fonksiyonlarının yüzde 70 ini kaybetmişti. Vücudunun sol tarafı tamamiyle mosmormuş.Sol el bileğinde ve kaburgasında kırık vardı.Zaten doktor yaşaması için yüzde 1 şans demişti ama olmadı.

86 yaşında, her ne kadar ölüm korkusu olsa da yaşamayı çok severdi.Yerinde duramazdı her gün çıkar gezerdi. Sağlıklıydı da. Genel yaşlılık dışında bir şeyi yoktu. Son zmanlarda dizleri ağrıdığı için zor ve dengesiz düşecekmiş gibi yürüyordu.Son zamanlarda da öleceğini hissetmişti dedi babanem. Bize kendisi öldükten sonra aranması gereken yerleri yapılmasını istediği şeyleri anlatmıştı.Ama dedemin ölümü hepimize uzak geldiği için kimse adamakıllı dinlememişti dedemi şakaya vurmuştuk.

Şikayetçi olmamıza rağmen o çocuksa tutuklanmadı bile. Şu anda kıbrısta hiçbir şey olmamış gibi okuluna devam ediyordur.

Şimdi dedemin kaza yaptığı yoldan geçerken içim hep kötü oluyor.O yol üzerinde sevdiğim bir market var oraya uğrarım hep. O market dönüşünde yol kenarındaki parkta dedemle babanem bize gelmeden önce biraz otururlarmış.Yine bir market dönüşü dedemi orda yalnız otururken görmüştüm. Biraz oturup eve gecmiştik. Şimdi ise her market dönüşü o parkta, dedemi yine o bankta otururken göreceğimi hayal ediyorum.

Konu sahibi konunu böldüysem çok özür dilerim. Ben de yaşadığım benzer bir olayı anlatmak istedim. Çok uzun oldu. Allah dedenize acil şifalar versin.

:) olur canım olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…