Dunyalar tatlisi yasli bir dedem var.yolun kenarinda karsiya gecmek icin hareketlenirken kadinin biri carpmis.kaldirima basini vurmus ayak bilegi kirilmis.kalcada da catlak kafasina da dikis atilmis dun yanina gittim o kadar kotu oldum ki psikolojisi alt ust olmus sekildeydi.dedem bize cok duskundu beni bile tanimadi.kendini kaldirmaya calisiyordu surekli.benim dedem hic yerinde duramayan bi insandi camisine giderdi mahallede gezerdi simdi kimildamadan yatiyor yatagin kenarindan tutup kendini kaldirmaya calisiyor.o yasli bir adam ustune surmenin ne anlami vardi mit mit yuruyor ne olurdu yol verseydi korna calmismis korna calacagina frene bassaydin ya adam cok yasli kulagi sagir haliyle kornayi nasil duysun.bi anlik hatayla hayatimiz alt ust oldu.sikayetci de olmadik kadinin kucucuk bi bebegi var.his sikayetci de olsak dedem eskiisi gibi mi olacak.o kadar canim yandi ki onu oyle gorunce ifade edemiyorum.
Gecmis olsun insallah dedeniz bir an once sagligina kavusur.
Sikayetci olmaniz gerekirdi bencede fakat anlamadigim birsey var bu gibi olaylarda neden bir tarafin sikayetci olmasi bekleniyor.Suc ve suclu olani yetkili kisiler belirleyip gereken cezayi vermiyor mu?Yani oyle olmasi gerekmiyor mu?
Yurt disinda yasiyorum ben.burada bir trafik kazasinda sucluyu sucsuzu hakim belirler.
Kesinlikle sikayetci olun oyle seymi olur.. kamu davasi acilmistir zaten.. yayaya saygi yok ulkemizde malasef. Ben yurtdisinda yasiyorum burda oncelik yayalarin haliyle tatillerde turkiyede de yayalara yol veriyoruz insanlar garip garip bize bakiyor akadan korna calmalar falan. Bu kultur bizim ulkemizdede olsa keskeDunyalar tatlisi yasli bir dedem var.yolun kenarinda karsiya gecmek icin hareketlenirken kadinin biri carpmis.kaldirima basini vurmus ayak bilegi kirilmis.kalcada da catlak kafasina da dikis atilmis dun yanina gittim o kadar kotu oldum ki psikolojisi alt ust olmus sekildeydi.dedem bize cok duskundu beni bile tanimadi.kendini kaldirmaya calisiyordu surekli.benim dedem hic yerinde duramayan bi insandi camisine giderdi mahallede gezerdi simdi kimildamadan yatiyor yatagin kenarindan tutup kendini kaldirmaya calisiyor.o yasli bir adam ustune surmenin ne anlami vardi mit mit yuruyor ne olurdu yol verseydi korna calmismis korna calacagina frene bassaydin ya adam cok yasli kulagi sagir haliyle kornayi nasil duysun.bi anlik hatayla hayatimiz alt ust oldu.sikayetci de olmadik kadinin kucucuk bi bebegi var.his sikayetci de olsak dedem eskiisi gibi mi olacak.o kadar canim yandi ki onu oyle gorunce ifade edemiyorum.
gecmıs olsunDunyalar tatlisi yasli bir dedem var.yolun kenarinda karsiya gecmek icin hareketlenirken kadinin biri carpmis.kaldirima basini vurmus ayak bilegi kirilmis.kalcada da catlak kafasina da dikis atilmis dun yanina gittim o kadar kotu oldum ki psikolojisi alt ust olmus sekildeydi.dedem bize cok duskundu beni bile tanimadi.kendini kaldirmaya calisiyordu surekli.benim dedem hic yerinde duramayan bi insandi camisine giderdi mahallede gezerdi simdi kimildamadan yatiyor yatagin kenarindan tutup kendini kaldirmaya calisiyor.o yasli bir adam ustune surmenin ne anlami vardi mit mit yuruyor ne olurdu yol verseydi korna calmismis korna calacagina frene bassaydin ya adam cok yasli kulagi sagir haliyle kornayi nasil duysun.bi anlik hatayla hayatimiz alt ust oldu.sikayetci de olmadik kadinin kucucuk bi bebegi var.his sikayetci de olsak dedem eskiisi gibi mi olacak.o kadar canim yandi ki onu oyle gorunce ifade edemiyorum.
Gecmis olsun dedenize.benim basima soyle bir olay geldi.
Yayaya yesil yandi.7 sene once bebek arabasi ile karsiya gecicem.tam oraya araba parketmis.yayaya yesil yansa da ben kontrol ederim dememe varmadan sen gel minibus gazlayarak gel gecmeye calis.i
İlk vurulacak olan bebek arabasi ...neyse farketti frene basti.sonra birsey olmadi manasinda kafa salladi gitti.
Ben nasil bagiriyorum.hemen plakasini aldim.sikayet ettim.polis beni aradi bilgi verdi.
Adama gitmisler.sucunu kabul etmis.3 gun uzaklastirma ve para cezasi vermisler.
Sonradan uzuldum ama arabanin altinda kalsaydim daha cok uzulurdum.
Ve bir daha o adam kolay kolay o hatayi yapamaz ins.
Sikayetci olmaliydiniz.sucu varsa eger bedelini odemeli
Evet etrafinda fir donduler para da vereceklermis sanirim.halamlar ve babamgil karar almis.kadin aglaya aglaya olmus zaten
Siz ne demek istiyorsunuz o para verme isi sonradan cikti bu cok agir bir itham bizim paraya ihtiyacimiz yok zatn bn bunu kadinin ailesinin pismanligini dile getirmek icin soyledimanlasıldı neden şikayetçi olmadıkları
milletin bebesini düşünene kadar neden babalarını düşünmüyorlar diyordum bende
Gecmis olsun.dedem de biz de baya sikinti yasayacz gibi gorunuyorgecmıs olsun
benımde babam kaza gecırdı bırı carpmıs amelıyat oldu cok cektı hala cekıyor cok zor ...
Hayir dedem suclu bulunmaz cunku yolun kenarinda.kadin ortasindaydi diyor ama kan lekeleri kaldirimda.
Evet etrafinda fir donduler para da vereceklermis sanirim.halamlar ve babamgil karar almis.kadin aglaya aglaya olmus zaten
Ay cidden yorumlar içimi şişirdi. Okuma yazmanız yok mu? Kadin diyor ki çocuklarının karari benim değil ben olsam şikayetçi olurdum hala şikayetçi ol yazıyorsunuz.
Geçmiş olsun bu arada konu sahibi umarim dedeniz kendini toparlar.
tesekkur ederim biz esimle soyledik artk onlarin bilecegi is bize soz hakki vermiyorlar boyle konularda.babam cok sinirli ama diyorki sikayet etsek babamin sagligini getirmeyecek kadinin cocuklari var.kadin aglaya aglaya olmus esi de cok kizmis bi daha eline araba verilecegini dsunmuyorlar.İçim cız etti. Lütfen şikayetçi olun. Buradan da bize yazın güzel haberlerinizi bekliyoruz
Konu sahibi öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben de dedemi yaklaşık bir ay önce trafik kazasında kaybettim ve müsadenizle içimi dökmek istiyorum.Gözlerimin önünde araba çarptı dedeme.Öyle haberlerde izlediğimiz gibi olmuyormuş gerçek kaza.
O gece babanemle dedem bize misafirliğe gelmişlerdi kardeşimin doğum günü için.Akşam evlerine yürüyerek dönmek istediler.Tam karşıya geçecektik, annem dedemi uyarmasına rağmen dedem fırladı yola.Koşuyordu karşıya 86 yaşında olmasına rağmen. Biz de yol kenarında duruyorduk.Geçer sandım ben. Taki 19 yaşında kıbrısta baba parasıyla okuyan bir bebenin dedeme yandan çarpmasına kadar. Çocuk dedemi gördüğu halde fren yapmadı.
Çarpmanın etkisiyle dedemin gözlüğü ayrı bir yere savrulmuştu, ayakkabısı ayrı bir yere. Saati bozulduğu için babam ona kullanmadığı saatini vermişti. O kadar sevinmişti ki saati için. Kolundan firlayıp kopmuştu saati. Yardıma gelenler toplayıp vermişlerdi bize.
Dedem kafasını vurmuştu başından kan geliyordu. Sol gözü çarpmanın etkisiyle kapanmıştı bir gözüyle bakıyordu.Bilinçli mi bakıyordu bilincsiz mi bilemiyorum.Tek yapabildiğim çaresizce ambulansı ve babamı aramak oldu. O gece onu son görüşüm oldu.
Babanemle,dedemin servise çıkacağından emin bir vaziyette çamaşırlarını ve serviste ihtiyaç duyacağı diğer eşyalarını çantaya topladık. Dedem serviste sıkılır diye ucuz radyosunu da çantaya atmıştım. Bilmiyordum ki yoğun bakımdan çıkamayacığını.
Okul için ben İzmir'deyken kazadan tam 21 gün sonra babamı sabah aramışlar saat 10 da gelin görün diye. 15 dk görmüşler. Saat 12 de de ölüm haberi geldi.
Kazanın etkisiyle beyin fonksiyonlarının yüzde 70 ini kaybetmişti. Vücudunun sol tarafı tamamiyle mosmormuş.Sol el bileğinde ve kaburgasında kırık vardı.Zaten doktor yaşaması için yüzde 1 şans demişti ama olmadı.
86 yaşında, her ne kadar ölüm korkusu olsa da yaşamayı çok severdi.Yerinde duramazdı her gün çıkar gezerdi. Sağlıklıydı da. Genel yaşlılık dışında bir şeyi yoktu. Son zmanlarda dizleri ağrıdığı için zor ve dengesiz düşecekmiş gibi yürüyordu.Son zamanlarda da öleceğini hissetmişti dedi babanem. Bize kendisi öldükten sonra aranması gereken yerleri yapılmasını istediği şeyleri anlatmıştı.Ama dedemin ölümü hepimize uzak geldiği için kimse adamakıllı dinlememişti dedemi şakaya vurmuştuk.
Şikayetçi olmamıza rağmen o çocuksa tutuklanmadı bile. Şu anda kıbrısta hiçbir şey olmamış gibi okuluna devam ediyordur.
Şimdi dedemin kaza yaptığı yoldan geçerken içim hep kötü oluyor.O yol üzerinde sevdiğim bir market var oraya uğrarım hep. O market dönüşünde yol kenarındaki parkta dedemle babanem bize gelmeden önce biraz otururlarmış.Yine bir market dönüşü dedemi orda yalnız otururken görmüştüm. Biraz oturup eve gecmiştik. Şimdi ise her market dönüşü o parkta, dedemi yine o bankta otururken göreceğimi hayal ediyorum.
Konu sahibi konunu böldüysem çok özür dilerim. Ben de yaşadığım benzer bir olayı anlatmak istedim. Çok uzun oldu. Allah dedenize acil şifalar versin.
Bizim derdimiz para degil yanlis anlasildik ben onu kadin ve adamin pismanligini ifade etmek icin soyledim yoksa benim babam bilincli bir adam derdimiz para olsaydi soke soke alirdik babam ogretmen halam ogretmen halamin esi ogretmen.diger halamin esi itfaiyede amir bizim niyetleri para olsa tazminat davasiyla alacaklarini biliyorlar zaten ama konu para degil asla.para mevzusu dedigim gibi aam ve kadinin pismanligini dile getirmek icin zaten olay yasandiktan hemen sonra polisler gelip soruyorlar sikayetcimisiniz diye.Trafik kazası oldugü için zaten trafik sigortasından para alacaksınız. Adam da hastanede yatıyor. Hastane masrafları vs içinde maddi tazminat açabilirsiniz belki. Ayrıca 90 yaşındaki adama bu sıkıntılar yaşattigi için de yine manevi tazminat istenebilir. Yani iş para ise zaten söke söke alirsiniz
Amin tesekkur ederimAllah kolaylık versin tüm ailenize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?