Tesekkur ederim.onu bilmiyorum bize soyledikleri sikayetci olsam da babam eskisi gibi olmayacak o kadinin da cocuklari perisan olacak.Bakın siz söylediniz trafik düzeni felaket. İllaki araç yolu var orada, araba geçecek, yaya geçidi yok ama yaya da geçmek zorunda. Eşim 15 yıldır trafikte, günlük kaç saat araba sürüyor ama kaza bu yine oluyor, ne kadar dikkat edilirse edilsin. Sanırım babanız sadece çocuğu olduğu için değil de, yaya geçidi vs olmadığı için yasanın geçmesine uygun bir yol olmadığı için de şikayeti düşünmemiş olabilir. Çok geçmiş olsn tekrardan
Yani oyle olacak sanirim.ben bilmiyorum.tam olarakBu kamu davasına dönüşmesi gerekmezmuydi.siz şikayetçi olun olmayın ortada bi suc var
Çok teşekkür ederim.Allah kolaylık versin tüm ailenize.
Kadına bak ya bir de üste çıkmaya çalışıyor hatalı olduğu halde. Keşke şikayetçi olsaydınız.Hayir dedem suclu bulunmaz cunku yolun kenarinda.kadin ortasindaydi diyor ama kan lekeleri kaldirimda.
Evt keske sikayetci olsalardi ama olmamislar benim elimde olan bise degilKadına bak ya bir de üste çıkmaya çalışıyor hatalı olduğu halde. Keşke şikayetçi olsaydınız.
tamam usta şofor değil diye napsın trafiğe mi çıkmasın? herkes usta sofor mu? ben bu mantığı anlamıyorum ya kornaya basacağına frene bassaymış. e bu durumda arkadaki gelir araca çarpardı zincirleme kaza olurdu. yani ben iyi ki dedenize çarpmış demiyorum ama kadın adamın kulağının sağır olduğunu bilemez. madem öyle bi sağlık sorunu var dedenizin ekstra dikkat etmesi gerekirdi yaya yolu olmayan yolda.
Siz araba kullanmayın hanım efendi sakın aman diyeyim. Şu yorum trafik kualından bir haber olduğunuzu gosteriyor. Şehir içinde maksimum 50 ile gidilir. Önüne bir şey çıkarsa durulur. Ani durmalarda arkadaki çarparsa takip mesafesine uyması gerektiğinden arkadakinin suçudur. Arkadaki 50 ile gidilen bir yolda size gelip çarparsa sadece maddi hasarlı kaza oluşur. Ama diz 50 ile giderken bir yaya ya carparsabiz ölüme sebebiyet verebilirsiniz.
Amin tesekkur ederimçok geçmiş olsun,allah şifa versin
ozur dileyecek bir durum yok.basiniz sagolsun cok uzuldum sizi o kadar iyi anliyorum ki ben de cok kotu oldum icime bi sıkıntı coktu bu sekilde beklemiyordum.annem bilinci yerinde hosgeldin gelinim falan dedigini soylemisti ama ben gittigimde psikolojisi alt ust olmus haldeydi.gunden gune de daha beter oluyor.cunku hayatta evde duran bi insan degildi.Allahim kimsenin basina vermesin.Konu sahibi öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben de dedemi yaklaşık bir ay önce trafik kazasında kaybettim ve müsadenizle içimi dökmek istiyorum.Gözlerimin önünde araba çarptı dedeme.Öyle haberlerde izlediğimiz gibi olmuyormuş gerçek kaza.
O gece babanemle dedem bize misafirliğe gelmişlerdi kardeşimin doğum günü için.Akşam evlerine yürüyerek dönmek istediler.Tam karşıya geçecektik, annem dedemi uyarmasına rağmen dedem fırladı yola.Koşuyordu karşıya 86 yaşında olmasına rağmen. Biz de yol kenarında duruyorduk.Geçer sandım ben. Taki 19 yaşında kıbrısta baba parasıyla okuyan bir bebenin dedeme yandan çarpmasına kadar. Çocuk dedemi gördüğu halde fren yapmadı.
Çarpmanın etkisiyle dedemin gözlüğü ayrı bir yere savrulmuştu, ayakkabısı ayrı bir yere. Saati bozulduğu için babam ona kullanmadığı saatini vermişti. O kadar sevinmişti ki saati için. Kolundan firlayıp kopmuştu saati. Yardıma gelenler toplayıp vermişlerdi bize.
Dedem kafasını vurmuştu başından kan geliyordu. Sol gözü çarpmanın etkisiyle kapanmıştı bir gözüyle bakıyordu.Bilinçli mi bakıyordu bilincsiz mi bilemiyorum.Tek yapabildiğim çaresizce ambulansı ve babamı aramak oldu. O gece onu son görüşüm oldu.
Babanemle,dedemin servise çıkacağından emin bir vaziyette çamaşırlarını ve serviste ihtiyaç duyacağı diğer eşyalarını çantaya topladık. Dedem serviste sıkılır diye ucuz radyosunu da çantaya atmıştım. Bilmiyordum ki yoğun bakımdan çıkamayacığını.
Okul için ben İzmir'deyken kazadan tam 21 gün sonra babamı sabah aramışlar saat 10 da gelin görün diye. 15 dk görmüşler. Saat 12 de de ölüm haberi geldi.
Kazanın etkisiyle beyin fonksiyonlarının yüzde 70 ini kaybetmişti. Vücudunun sol tarafı tamamiyle mosmormuş.Sol el bileğinde ve kaburgasında kırık vardı.Zaten doktor yaşaması için yüzde 1 şans demişti ama olmadı.
86 yaşında, her ne kadar ölüm korkusu olsa da yaşamayı çok severdi.Yerinde duramazdı her gün çıkar gezerdi. Sağlıklıydı da. Genel yaşlılık dışında bir şeyi yoktu. Son zmanlarda dizleri ağrıdığı için zor ve dengesiz düşecekmiş gibi yürüyordu.Son zamanlarda da öleceğini hissetmişti dedi babanem. Bize kendisi öldükten sonra aranması gereken yerleri yapılmasını istediği şeyleri anlatmıştı.Ama dedemin ölümü hepimize uzak geldiği için kimse adamakıllı dinlememişti dedemi şakaya vurmuştuk.
Şikayetçi olmamıza rağmen o çocuksa tutuklanmadı bile. Şu anda kıbrısta hiçbir şey olmamış gibi okuluna devam ediyordur.
Şimdi dedemin kaza yaptığı yoldan geçerken içim hep kötü oluyor.O yol üzerinde sevdiğim bir market var oraya uğrarım hep. O market dönüşünde yol kenarındaki parkta dedemle babanem bize gelmeden önce biraz otururlarmış.Yine bir market dönüşü dedemi orda yalnız otururken görmüştüm. Biraz oturup eve gecmiştik. Şimdi ise her market dönüşü o parkta, dedemi yine o bankta otururken göreceğimi hayal ediyorum.
Konu sahibi konunu böldüysem çok özür dilerim. Ben de yaşadığım benzer bir olayı anlatmak istedim. Çok uzun oldu. Allah dedenize acil şifalar versin.
Sagirsa disari cikmasin bu ne demek. sagirlar disari cikmasin acemi soforler rahat rahat araba kullansin diye .evet gormedik bu hanimefendi yolun ortasinda diyor kan lekesi kaldirimin kenarinda.o da istemezdi ama bi anlik bi hata benim dedemi mahvetti Allah kimsenin basina vermesin.konu sahibi kadın bile isteye dedesine çarpmış gibi anlatıyodu, ben de olayın farklı açıları olabileceğini söyledim. maddi hasar olacağına oh iyi ki dedenize çarpmış demedim. yol şehir içi mi bilmiyoruz, araç kaçla gidiyodu bilmiyoruz, dede birden yola mı atladı bilmiyoruz. belki duracak mesafe yoktu, belki vardı duramadı. ben kadın suçlu adam suçlu demeden önce farklı açılardan bakmak gerek diyorum. konu sahibi ısrarla kadın hakkında dursaydı vs dediği için diyorum. sonuçta olayı o da görmedi biz de görmedik. bu kadar tepki göstermenizi gerektirecek bi durum yok. bakış açısı dediğimiz olaydan bahsediyorum sadece.
Ayrica ister istemez onu o halde gorunce duygusallasiyorum.k bakmayin da ay canim belki de benim dedem sucluydu diyemiyorum.adamin esi de kadina cok sinirlenmis madem suc benim dedem de o adam niye esine bagirsin.kurtaririm sanmis ama onun yasli oldugunu goruyor mit mit gidiyor adam.ihtimallerle hareket etmeseydi boyle olmayacaktikonu sahibi kadın bile isteye dedesine çarpmış gibi anlatıyodu, ben de olayın farklı açıları olabileceğini söyledim. maddi hasar olacağına oh iyi ki dedenize çarpmış demedim. yol şehir içi mi bilmiyoruz, araç kaçla gidiyodu bilmiyoruz, dede birden yola mı atladı bilmiyoruz. belki duracak mesafe yoktu, belki vardı duramadı. ben kadın suçlu adam suçlu demeden önce farklı açılardan bakmak gerek diyorum. konu sahibi ısrarla kadın hakkında dursaydı vs dediği için diyorum. sonuçta olayı o da görmedi biz de görmedik. bu kadar tepki göstermenizi gerektirecek bi durum yok. bakış açısı dediğimiz olaydan bahsediyorum sadece.
Yok bi de bilerek carpsin.evet iyi araba kullanmiyorsa araba kullanmayacak.trafige cikan herkes ustaca arac kullanmali onun acemiliginin ceremesini masum insanlar cekmemeli.o ne biçim tavsiye. hemen tarfiğe çıkmayın nedir. ehliyeti aldın, 6 ay trafiğe çıkmadın, usta şofor mü oluyosun?
senin dedenin de kulağı sağır, o da insanlara zarar verebilir, başka kazalara yol açabilir, o da evden çıkmasın o zaman.
sadece o yolu kullanmak zorunda olması yolu istediği gibi kullanabileceği anlamına gelmez. dikkatli olunacak. başka çaresi yok ki.
belki kadın suçlu. belki dedeniz. benim tek dediğim görmeden yorum yapılamaz. ama siz inatla kadın katilmiş bile isteye çarpmış gibi konuşuyosunuz? tekrar söylüyorum kimse bile isteye birine çarpmaz. kaldı ki aileniz şikayetçi bile olmamış.
Sagirsa disari cikmasin bu ne demek. sagirlar disari cikmasin acemi soforler rahat rahat araba kullansin diye .evet gormedik bu hanimefendi yolun ortasinda diyor kan lekesi kaldirimin kenarinda.o da istemezdi ama bi anlik bi hata benim dedemi mahvetti Allah kimsenin basina vermesin.
Ayrica ister istemez onu o halde gorunce duygusallasiyorum.k bakmayin da ay canim belki de benim dedem sucluydu diyemiyorum.adamin esi de kadina cok sinirlenmis madem suc benim dedem de o adam niye esine bagirsin.kurtaririm sanmis ama onun yasli oldugunu goruyor mit mit gidiyor adam.ihtimallerle hareket etmeseydi boyle olmayacakti
Yok bi de bilerek carpsin.evet iyi araba kullanmiyorsa araba kullanmayacak.trafige cikan herkes ustaca arac kullanmali onun acemiliginin ceremesini masum insanlar cekmemeli.
Allahim hala para icin diyor para akillarinda olsa sikayetci olup kat kat para alirlardi.ay size on sayfa da yazsam benim demek istediğimi anlamayacaksınız. önce okuduğunuzu anlayın lütfen.
hadi geçmiş olsun.
aileniz şikayetçi olmamış muhtemelen para için. gelip hıncınızı burda çıkarmayın, gidin ailenizle konuşun. o zaman suçlu kim çıkar zaten ortaya.
Allahim hala para icin diyor para akillarinda olsa sikayetci olup kat kat para alirlardi.
Tesekkur ederim insallahkonu sahibi çok geçmiş olsun, dua edelim de o kadın bir daha araba kullanamayacak kadar korkmuş olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?