Siz ne demek istiyorsunuz o para verme isi sonradan cikti bu cok agir bir itham bizim paraya ihtiyacimiz yok zatn bn bunu kadinin ailesinin pismanligini dile getirmek icin soyledim
Size de gecmis olsun cok uzuldum.ben dedem ve babanneme cok duskundum haliyle onlar da bize bizi heo diger torunlarindan farkli yere koydular.babannemi kaybettik iki yil once hastaliktan titrerken doktor ona neyin var teyze dediginde biseyim yok cok sukur diyen bir kadindi.dedemin de psikolojisi alt ust olmus durumda beni tanimadi cok kotu oldum oyle gorunce.o kadina daha da hirslandim ama benim elimden gelen bise yokBenim de 87 yaşında dedem, 4 yıl önce aynı şekilde kaza yapmıştı. Geri gelen araba görmemiş dedemi çarpmış, kalça kemiği epey zarar görmüştü. Pazarına, camisine gidebilen dedem o zamandan beri buralara gidemiyor artık :/ Evin içinde destekle yürüyor tabi ama dışarı çıkması çok zor, birilerinin yardımıyla ancak.. O da yılda birkaç kez çıkıyordur işte.. Çok geçmiş olsun size de..
Babami ve halalarimi cok iyi taniyorum.benin babam ailesine cok duskundu yeri gelir dedemin fircasini da yerdi butun kahrini babam ceker.ama dedemin en sevdigi cocugu da babam.en sevdigi torunlari da ben ve iki kardesim bizi heo ayri yerde tuttular dertleri para olsa tazminat davasindan kat kat alirlardi ama degil cok iyi biliyorum.ihtiyaclari da yok zaten.Canım senin zaten ne düşündüğün hissettiğin belli. Sana lafımız yok ama halalarin ve baban için olay başka gibi. İyi niyet göremiyorum.
Yolun kenarinda kan izleri var.hem yola firlasa bile yasli bi adam duracakti.benim sikayetci olma hakkim olsa olurdum zaten anlatamiyormuyumhem kadını suçlayıp hem şikayetçi olmamak? çok saçma bi mantık. ayrıca suçun kadında olduğu kesin mi? belki dedeniz bi anda yola fırladı. kimse bile isteye birine çarpmaz ki? varsa bi şüpheniz şikayetçi olun. aman şikayetçi olsak nolcak diyosanız o zaman yarın gelsin bi daha çarpsın birileri dedenize.
Yolun kenarinda kan izleri var.hem yola firlasa bile yasli bi adam duracakti.benim sikayetci olma hakkim olsa olurdum zaten anlatamiyormuyum
Hayir o yolda yaya gecidi yok.gecmek icin biraz hareket etmis carpmis.yaya geçidi var mıymış? dede yaya geçidinden geçerken mi çarpmış?
Siz ne demek istiyorsunuz o para verme isi sonradan cikti bu cok agir bir itham bizim paraya ihtiyacimiz yok zatn bn bunu kadinin ailesinin pismanligini dile getirmek icin soyledim
Hayir o yolda yaya gecidi yok.gecmek icin biraz hareket etmis carpmis.
Bakin hanimefendi bizim derdimiz para olsaydi tazminat davasi acabilirdik.benim ailem bunlari biliyor bu para konusunu adam ve kadinin pismanligini dile getirmek icin soyledim.gercekten cocuklari var ve kadin aglaya aglaya mahvolmis esi de cok sinirlenip kizmis sikayetci olmak dedemin sagligini geri getirmeyecegi icin olmamislar ama ben buna cok kizdm ve sinirlendim.olamliydiniz dedim hele dedemi gorunce daha da sinirlendim esim de soyledi essek gibi ceksin cezasini diyesiz demişsiniz para da verecek karşı taraf diye neresinde itham?
misal o araba dedenize değil allah korusun kendi çocuğunuza çarpsa bu şekilde üstünü kapatabilecek miydiniz?
yazık günah dedeye
Camiye gidebilmek icin gececegi tek yol orasi hadi diyelim firladi kurtaririm sandim diyor adam mit mit yuruyor.kornaya basmis kulagi sagir yani yasli bir adam goruyor.kornaya basacagina frene bassa boyle bi durum olmazdi.esi de demis nasil durmadin diye.ve herkes usta bi sofor olsa dururdu diyor.yaya geçidi yoksa karşıdan karşıya geçmek için yola fırlamaması gerekir işte. ondan bahsediyorum. karşı tarafı direkt katil ilan ettiniz ama olayı görmeden yorum yapamayız.
Camiye gidebilmek icin gececegi tek yol orasi hadi diyelim firladi kurtaririm sandim diyor adam mit mit yuruyor.kornaya basmis kulagi sagir yani yasli bir adam goruyor.kornaya basacagina frene bassa boyle bi durum olmazdi.esi de demis nasil durmadin diye.ve herkes usta bi sofor olsa dururdu diyor.
Benim dedem o gun halamlardaydi normalde baska bi yerde oturuyor.oturdugu yerin trafik duzeni felaket gelen arabayi gormuyorsun.yillardir ordan gelip gecer ve boyle bise olmamisti.ama o yolda oldu.evet bu bir kaza o kadin da istemezdi ama olmus.aglaya aglaya mahvolmus esi kizmis.benim sinirim dedemin o kalkmak icin cabalarini gorunce depresti bu da elimde degil adam kimildamadan yatiyor sinirleri bozulmus durumda surekli anahtarlarini ariyor.kalkicam diyor yatagin kenarindan tutunup kalkmaya calisiyor.babam onun elini tutuyor baba kaza gecirdin dur diyor dedem yine ayni seyleri yapiyor ve sabaha kadar ikisi de uyumuyor.bunlari gorunce hirslaniyorum.babam da kiziyor.ama cocuklari cin vs olmamislar o an.Çok geçmiş oldun dedenize çok üzüldüm, inşallah en kısa zamanda toparlar. Kaza nasıl olmuş bilmiyorum, benim için yayalar her zaman önceliklidir, özellikle yaşlılar çocuklular, çocuklar... Ancak bile isteye kimse kaza yapmak istemez. Belki dedeniz geçmemesi gereken bir yerden birden yola çıktı, yine yaya öncelikli elbette ama aniden şoför duramamış olabilir (yaya geçidi değilse) ve sanırım kaza yapan bayanda çok üzülmüş. Tabi ki şikayetçi olabilirdiniz en temel hakkınız, ancak suç dedenizdeyse şoför bayan da şikayetçi olurdu...
Benim trafikte en çok kızdığım olay iste park etmeye çalışan ya da geri geri giden aracın yanından arkasından dibinden geçmeye çalışan kimseler... Yahut ben yayayım istediğim gibi yolda yürürüm diye düşünüp sağa sola bakmadan trafikte yürüyen tipler. (sözkonusu dedeniz değil sakın yanlış anlamayın)
Evet cikmayacak insanlara zarar verebilir.o yolda yaya gecidi hic yok camiye gitmek icin o yolu kullanmak zorunda yola firlama gibi bi durum yok firlayamaz cok yavas yuruyor yasindan dolayi.bir arkadasim surucu kursu sahibi ehliyet aldiktan hemen sonra trafige cikmayin diyor gelenlere.tamam usta şofor değil diye napsın trafiğe mi çıkmasın? herkes usta sofor mu? ben bu mantığı anlamıyorum ya kornaya basacağına frene bassaymış. e bu durumda arkadaki gelir araca çarpardı zincirleme kaza olurdu. yani ben iyi ki dedenize çarpmış demiyorum ama kadın adamın kulağının sağır olduğunu bilemez. madem öyle bi sağlık sorunu var dedenizin ekstra dikkat etmesi gerekirdi yaya yolu olmayan yolda.
Evet cikmayacak insanlara zarar verebilir.o yolda yaya gecidi hic yok camiye gitmek icin o yolu kullanmak zorunda yola firlama gibi bi durum yok firlayamaz cok yavas yuruyor yasindan dolayi.bir arkadasim surucu kursu sahibi ehliyet aldiktan hemen sonra trafige cikmayin diyor gelenlere.
90 yasidaki adamdan bahsediyorz ve bariz belli.kaldirimin kenarina carpmis basi yani baya kenrdatamam usta şofor değil diye napsın trafiğe mi çıkmasın? herkes usta sofor mu? ben bu mantığı anlamıyorum ya kornaya basacağına frene bassaymış. e bu durumda arkadaki gelir araca çarpardı zincirleme kaza olurdu. yani ben iyi ki dedenize çarpmış demiyorum ama kadın adamın kulağının sağır olduğunu bilemez. madem öyle bi sağlık sorunu var dedenizin ekstra dikkat etmesi gerekirdi yaya yolu olmayan yolda.
Bakın siz söylediniz trafik düzeni felaket. İllaki araç yolu var orada, araba geçecek, yaya geçidi yok ama yaya da geçmek zorunda. Eşim 15 yıldır trafikte, günlük kaç saat araba sürüyor ama kaza bu yine oluyor, ne kadar dikkat edilirse edilsin. Sanırım babanız sadece çocuğu olduğu için değil de, yaya geçidi vs olmadığı için yasanın geçmesine uygun bir yol olmadığı için de şikayeti düşünmemiş olabilir. Çok geçmiş olsn tekrardanBenim dedem o gun halamlardaydi normalde baska bi yerde oturuyor.oturdugu yerin trafik duzeni felaket gelen arabayi gormuyorsun.yillardir ordan gelip gecer ve boyle bise olmamisti.ama o yolda oldu.evet bu bir kaza o kadin da istemezdi ama olmus.aglaya aglaya mahvolmus esi kizmis.benim sinirim dedemin o kalkmak icin cabalarini gorunce depresti bu da elimde degil adam kimildamadan yatiyor sinirleri bozulmus durumda surekli anahtarlarini ariyor.kalkicam diyor yatagin kenarindan tutunup kalkmaya calisiyor.babam onun elini tutuyor baba kaza gecirdin dur diyor dedem yine ayni seyleri yapiyor ve sabaha kadar ikisi de uyumuyor.bunlari gorunce hirslaniyorum.babam da kiziyor.ama cocuklari cin vs olmamislar o an.
Bende diyorum o kadin da istemezdi ama olmus.herneyse tm bi daha sayesinde cikamaz zateno ne biçim tavsiye. hemen tarfiğe çıkmayın nedir. ehliyeti aldın, 6 ay trafiğe çıkmadın, usta şofor mü oluyosun?
senin dedenin de kulağı sağır, o da insanlara zarar verebilir, başka kazalara yol açabilir, o da evden çıkmasın o zaman.
sadece o yolu kullanmak zorunda olması yolu istediği gibi kullanabileceği anlamına gelmez. dikkatli olunacak. başka çaresi yok ki.
belki kadın suçlu. belki dedeniz. benim tek dediğim görmeden yorum yapılamaz. ama siz inatla kadın katilmiş bile isteye çarpmış gibi konuşuyosunuz? tekrar söylüyorum kimse bile isteye birine çarpmaz. kaldı ki aileniz şikayetçi bile olmamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?