En büyük hata eşle trafiğe çıkmak bence :) ben ne zaman kendi başıma çıktım işte herşey, tüm korkularim o zaman bitti.. 7 yıldan beri de trafik kurdu oldum resmen :) al anahtari,hergün kısa bi tur at gel ,bi şekilde o direksiyonun başına geç. .sokakta bile sursen olur. .sadece hafta sonlariyla olmaz bence..inanki o zaman heyecan, korku ne varsa geçiyor, alisiyorsun..Merhaba bayanlar... Ehliyetimi geçen yıl aldım arabamı ise 2 ay kadar önce.Hafta sonları ve bazen akşamları eşim yanımdayken kullanıyorum.Araba kullanırken eşimle arada tartışsak da genelde iyi kullandıgımı söylüyor. Kurallara uyuyorum,hız yapmıyorum,dönüşlere sinyallere..vs dikkat ediyorum.Aslında ilk günlerdeki gibi aşırı da panik yapmıyorum ama hala tek başıma trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum.Ya yokuşta kalkamazsam, ışıklarda kalırsam, dar yolda karşıdan araba gelirse, park edemezsem...gibi bir sürü şey dolanıyor aklımda..
Arabam evin önünde dururken yürümek zor geliyor artık. Pratik hergün yapamıyorum. Eşim yoğun çalışıyor ancak hafta sonları o yanımdayken kullanabiliyorum.Ne yapacağım ya benBu kadar zor mu gerçekten, şu içimdeki korkuyu nasıl atacağım ?
neler var arkadaşım biz mi beceremicez.Yine olur inşallah... Ayakkabılarımı bile daha topuksuz seçmeye başladım.Sözde sık sık araba kullanacağım ya zor olmasın diye.. Ama önce gerçekten kullanabilmem gerekiyor tabi
Ne güzel cesaretlendiyorsunuz :) okul ev arasında kullanıyorsanız başka yerlerde de sorun yaşamazsınız bence ,yolu az çok bildikten sonra sorun olmaz bence...Benim için bu işin sırrı kendimi mecbur hissetmemdi.
Rahatıma düşkünüm, aylarca eşim bıraktı okula, dönüşte 15 dakikalık yolu aktarma yaparak 1 saatte geliyordum.
Sonra bana araba aldık, yine öyle devam etti.
Çalışmaya ilk çıktığımızda korkudan 5 dakika durabildim direksiyonda.
Diyorum ya çok güvensizdim.
1 ay araba resmen yattı.
Sonra ders programım değişti Allah'tan, eşimle saatlerimiz uymadı, sabahları yolda 1 saat harcamak işime gelmedi, mecbur kullandım :)
Şimdi okul-ev arasında çok rahatım, ama başka yere gitmem gerekse düşünüyorum, uyuyorsa eşime bıraktırıyorum.
Aslında gitsem alışıcam ama alışma süresi zor geliyor.
Kendiniz çıkın, yapabilir miyim diye çok düşünmeden alın anahtarı çıkın.
darısı başıma :) bir de evim ana cadde üzerinde trafiğin en yoğun oldugu bölge.. bu da biraz cesaretimi kırıyor sanırım.En büyük hata eşle trafiğe çıkmak bence :) ben ne zaman kendi başıma çıktım işte herşey, tüm korkularim o zaman bitti.. 7 yıldan beri de trafik kurdu oldum resmen :) al anahtari,hergün kısa bi tur at gel ,bi şekilde o direksiyonun başına geç. .sokakta bile sursen olur. .sadece hafta sonlariyla olmaz bence..inanki o zaman heyecan, korku ne varsa geçiyor, alisiyorsun..
çok hoşsunYa ne korkuyorsun ac dortluleri herkes acami oduginuzu anlar zaten.sonra dikiz aynasindan bi kendine bak gobegini kasi.havali havali at vitesi
Ac cd yi orhan baba calsin hatasizz kul olmazzz calsin
Acilinnnn sofor nebehatt yollardaaa
Ablama enistem araba alicakti otomatik vites alayim dedi ablam manuel olmassa kullanmam onun havasi vites atmakta demisti cilgin seyy
aynen annemde bunu söylüyor.kendime 'kimler kullanıyo ben mi kullanamaycağım' diyecekmişim.neler var arkadaşım biz mi beceremicez.
ben de atlatıcam o canlı birine zarar verme korkumu. kullanıyorum ama yayayı görünce ya atlarsa diye yüreğim ağzıma geliyo. bu arada çok yorucu ve sıkıcı bişey bence araba kullanmak.
önce semtinizde tur at. çocuksuz sokaklarda 2. viteste takıl hafif hafif.
vites otomatik olsa daha rahat kendi arabamı alırsam nasip olursa, otomatik alıcam.
manuel zorlaştırıyo işi.
Ya tirsma bizim mahhalede totosunu zor kaldiran bi teyze kulaniyor sen ralli yaparsin onun yanindaçok hoşsunsenin gibi biri lazım yanıma aslında..
nesi zevkli allah aşkına. külfetten başa neye yarar. bizim insanımız uzatmayı seviyo yolu. bi gaz bi frenle olcak işi neden uzatıym ya. boşver senaynen annemde bunu söylüyor.kendime 'kimler kullanıyo ben mi kullanamaycağım' diyecekmişim.
eşim otomatik alsak mı demişti aslında aradaki fiyat farkından solayı gerek yok dedim demez olaydımama çoğu kişi de manuel daha zevkli alışınca diyorlar. bir de bana sor debriyaj gaz dengesi kuracam derken ter döküyorum
Kalkarsınız canım cesaretli olun. Sonuçta biliyorsunuz sürmeye farz edin eşiniz yanınızdaboş yerlerde çok çalıştım kullanmak konusunda pek sorunum kalmadı diyebilirim. benim korkum trafikte olabilecek şeylerle ilgili,cesaretsizlik var.. mesela ışıklarda kalkamazsam, geri giderken çarparsam,arabayı park ettiğim yerden çıkaramazsam.. gibi ..
1-2 kere orada ciksan diğer yerler çerez gibi gelir sonra:) ..ben manuel vitesi trabzonda kullanmaya baslamistim,düz yol yok neredeyse heryer yokuş, dağ tepe,yayla.. sonra ic anadoluya bi geldim oda ne!! yollar asvalt önünde uzaniyor,stop etmiyorum yokusta kalmiyorim,badinaj cekmiyorumdarısı başıma :) bir de evim ana cadde üzerinde trafiğin en yoğun oldugu bölge.. bu da biraz cesaretimi kırıyor sanırım.
çok iyi fikir aslında gece çıkmak.. haftada en azından 4-5 gün çalışmadan cesaretimi toplayamayacağım sanırımArabayi ve kullanmayi cozdugunde korkun gececek buda az pratikle olmaz imkan yoksa ders alman gerek yenene kadar. Ya da gece geç saatlerde veys sabah cok erken saatlerde pratige cıkmak lazim. Ben en çok gece 2-3 civarı tenhalikta bircok yolu denedim tanidim iyi oluyor.
maşallah.. inşallah ben de birgün böyle yazabilirim. canıma tak dedi artık. olmasa neyse de arabam duruyor evin önünde ben yürüyorum acil işim olsa bile.. kendi kendime sinir oluyorum1-2 kere orada ciksan diğer yerler çerez gibi gelir sonra:) ..ben manuel vitesi trabzonda kullanmaya baslamistim,düz yol yok neredeyse heryer yokuş, dağ tepe,yayla.. sonra ic anadoluya bi geldim oda ne!! yollar asvalt önünde uzaniyor,stop etmiyorum yokusta kalmiyorim,badinaj cekmiyorumsende öyle olursun,trafikte zor yerde çık, diğer yerler dedigim gibi çerez olur..
çok iyi fikir aslında gece çıkmak.. haftada en azından 4-5 gün çalışmadan cesaretimi toplayamayacağım sanırım
darısı başımaEvet normalde cikmak istemedigim yol ve caddeleri o saatlerde in cin top oynarken bir guzel gezmiştim bir süre.
Kendimi test ediyordum mesela hizlanip acil durum frenlemesi yapip en kısa surede nasıl durabilirim bunu calisiyordum filan. :)) viraj calismasi yaptim bol bol. Seri manevra calistim mesela.
Oyle cik trafige tın tın git sonrada suruyom ben yaaa.. boş iş
Tabi ben araba kullanmiyorum motosiklet kullaniyorum vitesli.
Resmen beni anlattın arkadaşım aynı durumdayım o insanın zoruna gidiyor yaMerhaba bayanlar... Ehliyetimi geçen yıl aldım arabamı ise 2 ay kadar önce.Hafta sonları ve bazen akşamları eşim yanımdayken kullanıyorum.Araba kullanırken eşimle arada tartışsak da genelde iyi kullandıgımı söylüyor. Kurallara uyuyorum,hız yapmıyorum,dönüşlere sinyallere..vs dikkat ediyorum.Aslında ilk günlerdeki gibi aşırı da panik yapmıyorum ama hala tek başıma trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum.Ya yokuşta kalkamazsam, ışıklarda kalırsam, dar yolda karşıdan araba gelirse, park edemezsem...gibi bir sürü şey dolanıyor aklımda..
Arabam evin önünde dururken yürümek zor geliyor artık. Pratik hergün yapamıyorum. Eşim yoğun çalışıyor ancak hafta sonları o yanımdayken kullanabiliyorum.Ne yapacağım ya benBu kadar zor mu gerçekten, şu içimdeki korkuyu nasıl atacağım ?
sen de mi benim gibisinResmen beni anlattın arkadaşım aynı durumdayım o insanın zoruna gidiyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?