haha aynen de böyle yahu.. debriyaj-gaz dengesini yapacağım derken ter döküyorum ,hele ki rampalarda aman Allah'ımcesaret, mecburiyet, korku bol pratik eşittir rahatlamak :)
istanbulda unkapanı trafiğine saldı eşim beni 1 hafta çalışmadan sonra, işe vardığımda yada eve döndüğümde arabadan bir inerdim kollarım bacaklarım popom bile kasmaktan ağrırdı :)) azıcık meyilli yollarda dur kalk yaparken kaydırıp arkadakine çarpıcam diye kış günü terden sırılsısklam olurdum :)) ama pratik yaptıkca geciyor, debriyaj gaz dengesini yapmayı fizik problemi çzer gibi düşünerek yaparken şimdi ne ara debriyaja basıp bıraktığımı bilmiyorum bile, o kadar otomatiğe bağlanıyorsun.. :)
allah kolaylık versin, kazasız belasız inşallah..
anahtar kelime cesaret.. pratik..
Yarim.depriyaj kalk depriyaj- gazda zoelaniyosanhaha aynen de böyle yahu.. debriyaj-gaz dengesini yapacağım derken ter döküyorum ,hele ki rampalarda aman Allah'ım
Merhaba bayanlar... Ehliyetimi geçen yıl aldım arabamı ise 2 ay kadar önce.Hafta sonları ve bazen akşamları eşim yanımdayken kullanıyorum.Araba kullanırken eşimle arada tartışsak da genelde iyi kullandıgımı söylüyor. Kurallara uyuyorum,hız yapmıyorum,dönüşlere sinyallere..vs dikkat ediyorum.Aslında ilk günlerdeki gibi aşırı da panik yapmıyorum ama hala tek başıma trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum.Ya yokuşta kalkamazsam, ışıklarda kalırsam, dar yolda karşıdan araba gelirse, park edemezsem...gibi bir sürü şey dolanıyor aklımda..
Arabam evin önünde dururken yürümek zor geliyor artık. Pratik hergün yapamıyorum. Eşim yoğun çalışıyor ancak hafta sonları o yanımdayken kullanabiliyorum.Ne yapacağım ya benBu kadar zor mu gerçekten, şu içimdeki korkuyu nasıl atacağım ?
artık öyle yapıyorum... 1 defa ışıklarda kaldım,o anki panikle 3 defa arabayı tekrar çalıştırıp stop ettirdim.Allahtan pazardı ve hiç kimse yoktuYarim.depriyaj kalk depriyaj- gazda zoelaniyosan
maşallah 14 yılSe
Senin bu tedirgin oldugun durımlar ben araç kullanmayı öğrenirken babamda vardi
Babam o zamanlar işe servis ile gşderdi ve araç anahtarıı evd eolurdu
Hep aracı anahtarı gizlice alıp kendimi yollara atarak öğrendim ve maşallah bir kazam ya da aracı çizdirmişliğim yok hem de
14 yıldır arac kullanıyorum
Çok büyük sedan bir arabafa öğrendim ama şimdi aracım daha küçük
Korkarsanız yapaMazsınız binin arabaya çıkın yola
Direksiyonu da öpecek gbi kullanmayın
Sol şeritten yol sizin gbi gtmeyin yeter:))
kursta epeyce öğrenmiştim.sonra araya zaman girdim 1 sene hiç kullanmayınca biraz başa sarar gibi oldu.keşke o zaman hemen arabamı alır almaz özel hoca ayarlasaydım eşimden almak yerine. ilk günler çok strese soktu eşim beni.onunda biraz etkisi var şu anki durumumda.. artık daha sakin gerçi amaEşinizden, abinizden, babanızdan vs bir yakınınızdan öğrenemezsiniz. Bir kurs hocasıyla anlaşın, 2 saat- Dur-Kalk, park et vs yapamayacağınızdan korktuğunuz şeyleri yapın. Onların arabasında çift debriaj-fren oluyor. Ayrıca hoca da daha önce insanlara öğrete öğrete tecrübelenmiş oluyor. İyice öğrenemezseniz başka bir hoca ile çalışın bir kere daha. Her hocadan farklı bir kolaylık öğrenmeniz muhtemel. Trafikte en önemlisi ayna kontrolleri. Aynaya periyodik olarak bakarsanız, sizi sollamaya çalışan sağınızdan solunuzdan geçenlerden haberiniz olur. Değilsede en azından şerit değiştirmeye karar verdikten sonra 5-10 saniye aynaya bir bakın kör noktanızda araç varsa geçer ya da yol verir.
bende senin gibiyimsen de mi benim gibisin
maşallahBende 10 yıldan fazladir araba kullaniyorum. İlk zamanlar ana caddeye çıkmak icin bütün arabaların bitmesini beklerdim. cikmak icin 10 dakika bekledigimi bilirim öyleama şimdi serseriler gibi yola daliyorum nasilsa arkadaki dikkat etmek zorunda die. Ogrenmek İstiyorsan eşini bekleme al arabayi mahalle aralarinda turla dur. Panik yaptıkca saga çek dur. Rahatlayınca pratiğe devam. Çok faydası olur
bende senin gibiyim
benimde sorunum arabayi ortalayamamak yani bence direksiyon tam ortada olmaliydieşim bile kullanirken ben bağırıyorum aaaaa arabaya çarpcan diye oysaki arada en az 1 metre varmış
Direksiyonu iki elinle sikica tutm bir elinle tut dier avcunun icinde kaydir.ortalayamam sorununu ilk defa duydum kalkis stop etirme varda bilemedim:)bende senin gibiyim
benimde sorunum arabayi ortalayamamak yani bence direksiyon tam ortada olmaliydieşim bile kullanirken ben bağırıyorum aaaaa arabaya çarpcan diye oysaki arada en az 1 metre varmış
Zamanla alısırsın ama hep tenha yerlerde sürersen hiç alışamazsınmaşallah 14 yıldireksiyonu sıkıyodum ilk günlerde ama öpecek kadar yaklaşmıyorum yaa ..yani sanırım öyle,umarım öyledir sağ şeritten gidiyorum hep,bir de şu geri gitme,mesela geri geri bir yerlerden çıkmayı ayarlayabilsem.resmen arabayı bir sağa bir sola gezdiriyorum geri çıkarken ,kabus
Neden ki ? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?