Trafik korkusu

anneyim83

Baş 69,guncel66.5,ilk hedef 65,son hedef 60
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
1.509
2.458
133
Ehliyetimi 3 yıl önce aldım ve bir türlü trafiğe çıkmak nasip olmadı. Otomatik araba aldik sonunda ve bugün ozel ders almaya başlıyorum. Birkac saat sonra trafikte olacağım ve cidden çok korkuyorum ama bir taraftan da çok istiyorum.tavsiyeniz var mı,herkes korkar mı böyle ilk zamanlarda.direksiyona geçince elim ayağıma dolasmiyor ama arabadan inince anlıyorum çok kasmisim kendimi,dizlerim titriyor vs

benimde 3 senedir ehliyetim var ama biz yakın zamanda manuel aldık. 2 3 gündür sürüyorum ama kasılıyorum dediğin gibi korkuyorum. eşim zamanla düzeleceğini söylüyor. ama hadi hayırlısı ikimiz içinde :)

Ben de 7 ay evvel aldim ehliyeti ve alir almaz kullanmaya basladim.hala trafigin yogun oldugu yerlere girince acayip kasiyorum kendimi ama oyle veya boyle kullanmak zorundayim.bu korku bi yonden de iyi surekli dikkatin trafikte olur gozunu yoldan ayirmamis olursun

+1.benim bu korkum yüzünden araba kapıda dururken bir sürü servis parası ödemek zorunda kalicaz kızım için varsa bir çözümü paylaşın lütfen.

ehliyetimi 10 sene önce aldım, o zamandan beri trafiğe çıkmamıştım.

nisanda otomatik araba aldık. hocayla trafiğe çıktığım ilk gün arabayı korkuluklara bindirdim, ön tarafta ciddi hasar oluştu. bir daha asla araba kullanamayacağımı sandım, hatta burda konu da açmıştım. arabayı tamir ettirdik. aradan hiç zaman geçmeden sürücü kursunun araçlarıyla bir kaç kez çıktım güvenim gelsin diye. hocanın ayağında fren pedalı olması rahatlatıyordu. baktım büyütülecek bir şey yok, sakinleştim. kendi arabamla önce yakın mesafelere sonra yoğun trafiğin olduğu yerlere çıktım. 4 aydır aktif kullanıyorum istanbul trafiğinde. geçen hafta tekirdağa gittim geldim. yapabildiğinizi görünce bir rahatlama geliyor zaten. kendini kasmamak, rahat olmak işin anahtarı. ama azami dikkat gösteririm trafikte. gereksiz hızdan kaçınırım. belki de ilk gün o kazayı yapmamış olsaydım bu kadar dikkatli bir şoför olmazdım şu an. rahatla, trafikteki kimse usta şoför olarak doğmadı anasının karnından.

korkunun üzerine gitmelisin bende aynıydım korkumu yendim.

Kimse annesinin karnında kullanmaya başlamadı. Ben de geçen sene araba aldım ilk çok korkuyordum bi iki kere köyde kullanmıştım ama istanbul trafiğine hiç çıkmadım. Araba iki gün kapıda yattı. Sonra dedim kalk çik kullan. Annemi aldım yanıma çıktım çıkış o çıkış. Ilk zaman aynalara bile bakamıyordum korkudan alışıyor insan pes etmeyin. Korkmayın dikkatli olun Sadece. Üç dört kez kaza yaptım bırakmak istedim başta eşim sağolsun ilk kazamdan sonra tamponu araba nin bagajina bağladı zorla sürdürdü. Şimdi kullanmazsan bir daha cesaret edemezsin diye. Bagaj kapagim açık ağlaya ağlaya sürdüm . Galiba o dönüp noktası oldu. Canınıza bişey gelmesin olacak olan kapının önünde de buluyor.
Allah kaza bela vermesin canım :)

6yıl önce ehliyet aldım. ehliyetten sonra hiç kullanmadım
Haziran ayında otomatik araba aldım. 20 30 dk yanımda kardeşimle sürdüm. D'ye getirmem gerektiğini R'ye getirmem gerektiğini söyledi. Bunun dışında kimseyle kullanmadım, kimse herhangi bir şey göstermedi. Hafta sonları kendim kullandım. Şuan iyim. Cesaretli olduktan sonra gerisi geliyor.. Park yapmayı da youtubeden izlemiştim
Hayırlı olsun kazasız belasız

Ehliyetimi 2005 senesinde aldım. O zamandan 2012 senesine kadar hiç araba kullanmamıştım. Sonra ilk otomatik arabamı aldım.. Külüstür, eski model çirkin ama benim çok sevdiğim arabam..

Bütün özgüvenimle hiç ders filan almadan çıktım trafiğe. İkinci gün arabanın önünü dağıttım. Allahtan başkasının canına ve malına zarar vermedim. (malına azıcık zarar vermiş olabilirim ama karşıladım :) )

Sonra hoca tuttum ve kendi arabamda hafta çalıştım. Şimdi dolanıyorum öyle heryerde. Minicik arabaları park etmeye kullanmaya korkarken şimdi SUV tarzı arabaları kullanırken gözümü bile kırpmıyorum. Zamanla olur, tecrübe lazım.

İstanbul'da öğreneceğiniz için çok şanslısınız. En kolay trafik İstanbul trafiğidir. Çünkü sinyal yakarlar, yollar bellidir.. Işıklar kullanılır durumda.. öncelikle direksiyon hakimiyetinizi sağlarsanız (çok fazla sürmeniz lazım) rahat edersiniz. Otomatik araba kolay gibi görünür ama bence yeni öğrenenler için iyi bir şey değil. Önce kolay yollarda başlayım. Gazı freni iyice belleyin..

Beylikduzu e 5 ten çıkıp bakirkoy e gidip sahil yolundan dondugume inanamıyorum. O arabayı süren ben mıydım,haftaya derse devam edecegim

kadınlara hep tavsiyemdir otomatik araba ile trafiğe alışmayın diye. manuel araba kullandıkça arabaya ve trafiğe hakimiyet daha fazla oluyor. otomatik viteste bırak arabayı trafiği kişi çoğunlukla kendine odaklanıyor. trafikte kasılmış çoğu kadının altında otomatik vites araba bi de ihlaller gırla (usta şoför kadınlarımızı tenzih ediyorum. zaten onlar da benim manuel vitesli araba ile öğrenme süreci tezimi muhakkak desteklerler).
özel dersini manuel vitesli araba ile alman daha iyi olur bence..

+1
Otomatik araçlarda arabanın hakimiyetini kavrayamıyor insanlar

5 yıldır araç kullanıyorum. İlk zamanlar arabayı bırakıyordum başkası park ediyordu:) 1 kez yolun ortasında kalmıştım ayaklarım debriyajda titrediği için. Birçok kez müsait yer bulup durdurdum arabayı korkudan.
Yılmadım işe gidip geldim her gün 30 km, hem de tırların cirit attığı e5 gebze yolunda. 1 yıl sonra 9 saatlik uzun yola gidip geldim. ve ondan sonraki her yıl birçok kez uzun yola çıktım. Kazam yok maşallah, uzun kısa, yokuş, bayır her türlü yere girip çıkıyorum artık. Hiç korkma bu günler geçiyor.

Bu arada benim araç manueldi. Otomatiği süremiyorum. Neyle başlarsan öyle gider.

15 senelik şoförüm
KorkacAk ne var hiç anlamam
İşe gidp gelmek için sehirleraarası günde 100 kö yapıyorum hergün

ben de aldım ehliyeti ama araba yok :) çok özledim araba kullanmayı, direksiyon başına geçmeyi ama nerdeeee...

Kaç istanbul var acaba ? :)

Ben de İstanbul'dayım.
Istanbul'da araba sürmenin başlangıç aşamasında insana avantaj oldugunu düşünmüyorum.

Sinyal verenler hani nerde ?!
Manyak ettiler beni, önümdeki araçtan çok sağıma soluma bakıyorum. Her an önüme kirabilirler direksiyonu. Hele o minibusler, tam psikopat..
Geçiş üstünlüğü, yol hakki denen bi şey de yok.
İstanbul'da yol, alanıdır maalesef..

Direkt kurtlar sofrası. Biraz daha tecrübe kazanınca iyi olacağım tabi. Çünkü İstanbul'da araba kullanan, her yerde kullanır.

Benim 2 senedir ehliyetim var. Kısa mesafelere gidiyorum ama yine de çok çıkmıyorum. Uzun mesafelerde ben kullaniyorum, tabi eşim yanımda. Mutlaka bi kulp bulur. Bugün duracak yer ariyorum, avm nin otopark girişinde dur dedi. E orası çıkış araba gelecek dedim. Olsun öndeki araca yaklaş sen bi şey olmaz dedi. Girdim. Ve saniyesinde araç çıkmak üzere çıkışa yani bana doğru geldi. Eşim de bana diyor ki öne al arabayi. Yarım metre bile yok, öne alsam ne. Manevra yapamaz, cikamaz arac. Hemen çıktım ordan başka bi yere girdim. Adam bana hala söyleniyor. Hem beni yaNlış yonlendirdin, hem de bana suç buluyorsun dedim. Diyor ki, kendi tedbirini alsaydın. Kendine güvenseydin !

Başka zaman da inisiyatif alirim, tamam olumsuz bi şey olmadı ama neden kendi başına iş yapıyorsun? Sana bi şey diyorum burda, benim tecrübem var diyor.. Olur musun, öldürür musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…