• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trafikte başıma gelenler

Korku ve panikle her insan farklı refleks gösteriyor ama,hem suçlu hem kurallara uymayan,hemde kemçiren birine karşı öfkelenenmemek aykırı olurdu bence,
Karşıdaki kişi olayın paniğini yaşamadan yemeyip içmeyip anında polise şikayet etmiş,biraz uğraşır belli ama, refleks oldu panik yaptım dersiniz sizde,ki bence öyle olmuş, Çoook geçmiş olsun bu arada🙏

Yaşadığın motor olayı çok sıradan bir şey. Motorlar vızır vızır trafikteler.

Ama el hareketi çekmek küfürden farksız. Böyle çocukça tepki vereceksen düzgün iletişim kuramayacaksan trafiğe çıkıp araç kullanmamalısın. O kavga çıkarmaya çalışıp tepki göstermiş sen de küfür etmişsin. O el hareketinin anlamını ne sanıyorsun. Ben aynadan seni görmedim dersin geçersin. Niye kavga çıkarmaya yönelik davranıyorsun.
Aynen öyle o zaten önümde durup bana el kol laf söz yaparak tahrik etmeye çalıştı ve ben hareketle ona istediğini vermiş oldum maalesef
Trafikte olgunlaştım diyordum buraya kadarmış…

Kızlar günaydın çok kötüyüm sabah sabah sinirlerim bozuk
İşe gelirken arabadaydım bir motosiklet sağımdan geçiyormuş ben de sağa şerit değiştiriyordum tabi ki aynada görünmüyor aralardan geçtiği için
Ben önüne geçince kornaya bastı korna korna korna. Hiçbir şekilde sürtme çarpma bir şey olmadı.
Sonra durmadı önümde bekledi el kol falan yapmaya başladı (o da kadın bu arada)
Sonra ben de anladım olay çıkaracak muhtemelen kamerası da vardır kaskta ona güveniyor.
Yürüsene diye el kol yaptım bir de el hareketi çektim.
Caydırıcı olması açısından telefonumu çıkardım video çekiyor gibi yaptım (tamamen olay çıkmasın kendi kamerasına güvenmesin benim de çekebileceğimi bilsin diye)
Sonra ışık yandı hala gitmedi durdu kenarda polise şikayet etti. İlerdeki ışıklarda polis durdurdu. Bir olay mı oldu hakkınızda şikayet var diye. Ben de olayı anlattım buradaki hastanede uzman doktor olduğumu söyledim.
Tamam hocam bir şey çıkmaz muhtemelen ama video çektiyseniz de silin dediler. Sizden şikayetçi olacak haberiniz olsun dediler.
Şimdi sorum bu el hareketi videoda görünüyorsa suç mudur? 🖕🏾hareket bu.

Başıma bir iş açılır mı
Sabah sabah başıma bela oldu resmen ben düz yolumda gidiyordum. Resmen kavga çıkarmaya çalıştı.
Ayy aynı hareketi bende trafikte yapmıştım bir kadına o geldi aklıma.
Yeşilde önümde turup yan yoldan gelen herkese yol veriyordu, bende kornaya bastım yürü diye el işareti yaptım. Sonra kırmızıda benim arkama geçti, yeşil yanar yanmaz kornaya bastı. Bende aynadan aynı hareketi yaptım🤫 normalde küfür etmem el hareketi yapmam ama ona bi cevap vermeden duramadım o an.
Ama yasal olarak cezası var mı bilmiyorum.

Bi dünya trafik magandasının yanında o kadar masumsunuz ki. Çokta takılmayın ya şikayet ederse de bişi cıkacagını sanmıyorum. Kendi kural ihlali yapıp bide şikayet edip el hareketinde haklı çıkaracak mı sanmam yani. Rahat olun kimseyle muhattap olmayın. Gerçekten son günlerde Ankara trafiği inanılmaz değişti. işe gidip eve gelmek büyük nimet.

Bi dünya trafik magandasının yanında o kadar masumsunuz ki. Çokta takılmayın ya şikayet ederse de bişi cıkacagını sanmıyorum. Kendi kural ihlali yapıp bide şikayet edip el hareketinde haklı çıkaracak mı sanmam yani. Rahat olun kimseyle muhattap olmayın. Gerçekten son günlerde Ankara trafiği inanılmaz değişti. işe gidip eve gelmek büyük nimet.
Neden çıkmasın ki sağdan soldan geçti neyse ispatı yok
Benim hareket kabak gibi kamerada çıkarsa :olamaz:

Ayy aynı hareketi bende trafikte yapmıştım bir kadına o geldi aklıma.
Yeşilde önümde turup yan yoldan gelen herkese yol veriyordu, bende kornaya bastım yürü diye el işareti yaptım. Sonra kırmızıda benim arkama geçti, yeşil yanar yanmaz kornaya bastı. Bende aynadan aynı hareketi yaptım🤫 normalde küfür etmem el hareketi yapmam ama ona bi cevap vermeden duramadım o an.
Ama yasal olarak cezası var mı bilmiyorum.
İnsan çileden çıkıyor trafikte
Termosuma papatya çayı koyayım en iyisi
Ya da passiflora çayı falan

bir şey olmaz diyenlere neye dayanıyor acaba tabiki suç el hareketi çekmek. ama boşuna uyap yenilemeyin gidip polise şikayet edecek polis savcılığa dosya gönderecek savcılık soruşturma açacak sizi ifadeye çağıracak vs en iyi ihtimalle 6 ay sürer trafikteki tartışmadaki şikayet için aynı gün uyapa düşse adalet sistemi bu halde mi olur 😂

bir şey olmaz diyenlere neye dayanıyor acaba tabiki suç el hareketi çekmek. ama boşuna uyap yenilemeyin gidip polise şikayet edecek polis savcılığa dosya gönderecek savcılık soruşturma açacak sizi ifadeye çağıracak vs en iyi ihtimalle 6 ay sürer trafikteki tartışmadaki şikayet için aynı gün uyapa düşse adalet sistemi bu halde mi olur 😂
Hahhahahaha ya teşekkürler bilgi için vallahi
Avukatım da rahat olun bir şey olursa biz burdayız diyor
Çok güven verdin kral 😂😂
Hayır bu kadar korkuyorsan senin neyine el hareketi?
Di mi

Bir de ay sonu abd vize randevum var sabıkalı gitmek istemiyorum aahhahdjdj

hicbir sey olmaz. hemen dashcam alin kendinize bazi modellerinde arka tarafa da kamera takiliyor cift tarafli cekebiliyorsunuz

Keşke el hareketi cekmeseymissiniz nice ne ruh hastaları var kimin ne çıkacağı belli olmaz Allah korusun ben artık çok korkuyorum trafikte vs hiç bulaşmadan yola devam etmek en iyisi etraf gizli psikopat dolu

Ben farklı bir bilgi yazmak istiyorum. Türkiye’de bu sorunu neredeyse her gün yaşıyordum. Avrupada ehliyetimi değiştirirken; şerit değiştirme ve dönüş esnasında omuz üstü bakış zorunluluğunu öğrendim. Aynada kör nokta var, bu yüzden dönüş yaparken ve şerit değiştirirken kör noktadaki kişiyi görmüyoruz. Muhakkak herkese bu hareketi alışkanlık haline getirmesini öneririm. Bunu öğrendiğim zamandan beri belki 4-5 kez beni kurtardı ve kazayı önledi. Geçmişler olsun.

Canınızı sıkmayın. Ben de benzer bir olaya karışmıştım etlik şh önünde kasalar meydandaki kavşakta. Sağdan gelen motorcu, benim dönmemi beklemeden kavşağa girmeye çalışınca sağdan vurmuştu bana. Onun kaskında kamera var mıydı bilmiyorum ama benim araç içi kameram vardı, uzatmadan tutanağı tuttuk çekti gitti. Boşuna uyap yenileyip kendinizi strese sokmayın ayrıca, şikayetçi olsa da karakola olur sizi önce karakoldan ararlar ifadenize başvururlar. Haberiniz olur yani süreçten. Ama eşine dostuna danışmıştır gerizekalı, ona sağdan giderek kural ihlali yaptığını söylemişlerdir, dolayısıyla şikayet etmek gibi bir abukluk yapacağını sanmıyorum

Ben farklı bir bilgi yazmak istiyorum. Türkiye’de bu sorunu neredeyse her gün yaşıyordum. Avrupada ehliyetimi değiştirirken; şerit değiştirme ve dönüş esnasında omuz üstü bakış zorunluluğunu öğrendim. Aynada kör nokta var, bu yüzden dönüş yaparken ve şerit değiştirirken kör noktadaki kişiyi görmüyoruz. Muhakkak herkese bu hareketi alışkanlık haline getirmesini öneririm. Bunu öğrendiğim zamandan beri belki 4-5 kez beni kurtardı ve kazayı önledi. Geçmişler olsun.
Evet evet kör noktaya dikkat ederim seri şerit de değiştirmemeye çalışırım. Zaten tam önüne de kırmadım bence ani fren yapmadı bir şey olmadı
Türkiyede şerit değiştirince arkadaki araba çıldırıyor nasıl önüme geçersin diye
Öyle bir durum oldu bence

Evet buna çok katılıyorum. Parktan çıkarken, şerit değiştirirken, dönüşlerde, tali çıkışlarda hep omuz üstü bakış zorunlu ve insan bir kere alışınca cidden hayat kurtarıyor

Canınızı sıkmayın. Ben de benzer bir olaya karışmıştım etlik şh önünde kasalar meydandaki kavşakta. Sağdan gelen motorcu, benim dönmemi beklemeden kavşağa girmeye çalışınca sağdan vurmuştu bana. Onun kaskında kamera var mıydı bilmiyorum ama benim araç içi kameram vardı, uzatmadan tutanağı tuttuk çekti gitti. Boşuna uyap yenileyip kendinizi strese sokmayın ayrıca, şikayetçi olsa da karakola olur sizi önce karakoldan ararlar ifadenize başvururlar. Haberiniz olur yani süreçten. Ama eşine dostuna danışmıştır gerizekalı, ona sağdan giderek kural ihlali yaptığını söylemişlerdir, dolayısıyla şikayet etmek gibi bir abukluk yapacağını sanmıyorum
Daha sakinim şimdi sizin de yorumlarınızla

Uyap bırakıyım… Ankara trafik sayfası yenilesem olur mu peki 😅😅🙈

Çok teşekkürler
Kameram olsa bile sadece önü çeker değil mi? Onun arkamdan geçtiği vs görülmez? Yine de taktırmalıyım haklısınız. Her gün bir olay yaşanıyor. Ankaranın trafiği de çok kötü zaten.
Ankara dediniz ya kesin haklısınızdır 😅 çünkü ne dolmuscusu ne motorcusu hiç kimse de kural ya da saygı yok. Iyiki araba suremiyorum. Yoksa hergun karakolluk olurdum🤣

Çok geçmiş olsun, belki de uğraşmaz şikayetle falan. O şekilde kullanıyorsa başına daha zor şeyler gelme olasılığı yüksek.
Motorlulardan çok korkuyorum ben de sağdan soldan slolom yaparak ilerliyorlar bazen kör noktada kalıyorlar.
Ankara trafiği zaten çok yoğun bazı insanların kendine has kuralları var çok yorucu.
Çok haklı bile olsam “tamam kardeşim kusura bakma” diyip yollamak lazım. Haklılık malesef kimseyi kurtarmıyor. Bu olayla ilgili değil ama başka türlü beladan korunmak için, giden gitsin gittiği yerde de aynı kişi olduğu için çetin cevize nasılsa rastlar. Bana bulaşmasın.

Back
X