• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trakya tayin

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Arkadaşlar merhaba
İşyeri eşime Trakya da iş teklif etti.800 TL civarında veya üstünde maaş artacak. 1000 i gecebilirde.
Çocuk yok gidersek benimde tayinim olacak. Parasal anlamda hem sıkışığız hemde çocuk olunca ben maaş almayacağım eşimin maasi olacak tek.
Şu anda bulunduğumuz şehir çok güzel rahat sosyal imkanları güzel.
Ne dersiniz ?

Trakyanin neresi? Orada yasamasam da cogu ilcesini koylerini gezmisligim vardir. Kucuk yerleri seviyorsaniz Istanbulun kaosundan bizim gibi biktiysaniz ilac gibi gelecektir.

Eskişehir deyiz canım. Bikac ihtimal var Tekirdağ merkez- çorlu -Kırklareli - Keşan buralardan biri olacak

Şu anda 3100 alıyor. Bugün hesaplatacak net rakam belli olacak. 4 e yaklaşır.
Kafam çok karışık. Dediğim gibi doğum iznine çıkarsam tek maaş kalacağız. Bı yandan da diyorum çocuk olunca zaten gezme tozma olmayacak. Üç beş sene sonra geri gelme ihtimali de var. Ama kesin değil.

Trakya güzeldir, kendi adıma severim ben. Yaşanılabilecek yerler. Her karışını görmedim tabi ama Tekirdağ, Edirne güzel yerler. Çorlu biraz pahalıydı hatırladığım kadarıyla ama hem İstanbul'a çok yakın hem de gelişmiş bir yer. Eskişehir'de aileler var mı? Yakınlardan uzaklaşacaksınız, orada hiç tanıdığınız insanlar var mı bu da önemli. Çocuk olunca şayet anneanne, babaanne gibi biri bakacaksa kalmayı da seçebilirsiniz. Siz de işe erken dönersiniz. Ama bahsettiğiniz yerler yaşanabilir yerler.

Saydığın
Eskişehir deyiz canım. Bikac ihtimal var Tekirdağ merkez- çorlu -Kırklareli - Keşan buralardan biri olacak

Şu anda 3100 alıyor. Bugün hesaplatacak net rakam belli olacak. 4 e yaklaşır.
Kafam çok karışık. Dediğim gibi doğum iznine çıkarsam tek maaş kalacağız. Bı yandan da diyorum çocuk olunca zaten gezme tozma olmayacak. Üç beş sene sonra geri gelme ihtimali de var. Ama kesin değil.
Tekirdağ merkez deniz kıyısı, güzel bir kent. Gezme tozma olarak düşünürsen çarşısı da var sahili de avm si de. Gayet güzel yaşanabilecek bir şehir. Hem İstanbul yanı başında tatil beldeleri bol olan bir yerleşim.

Çorlu Tekirdağ'ın yakınındaki en büyük ilçesi. Dolayısıyla İstanbul'a da çok yakın. Anadolu'nun birçok ilinden büyük. Tekirdağ'da avm yokken Çorluda vardı.

Keşan İstanbul'a biraz daha uzak (2,3-3 saat) Edirne'nin en büyük ilçesi. Parkı, çarşısı canım sıkılınca çıkıp gezilebileceğin yerler. Saros körfezi dibinde. Haftasonu denize gidip gelirsin günübirlik(ki denizi süperdir)

Kırklareli diğer saydığım yerlere göre biraz daha sapa kalıyor(tüm karşılaştırmaları İstanbul'a ulaşım yönünden yapıyorum) Trakya'nın en az gelişmiş kenti desek de Anadolu'daki birçok ilden iyi durumdadır.

Eskişehir gerçekten güzel bir il. Ama orada yaşadıktan sonra bu saydığın yerlerde de gayet yaşanılabilir. Hani bir istanbul, izmirden gideceğiz deseydin sıkılma potansiyelin olabilirdi. Ayrıca Eskişehir'den ayrılıp da en az sorun yaşayacağın şehirlerdir. Yaşam standartları, bakış açıları az çok Eskişehir'e benzer.Ama uyum çok zor olmaz, hem çocuğunla hem tek yaşanılabilecek ve gezilebilecek şehirler.

Saydığın tüm şehirleri ve Anadolu'nun bir çok şehrini bilen biri olarak yazdım, umarım yol gösterebilmişimdir.

Teşekkürler
Rahatlıktan kastiniz para mı yoksa ortam mı
Bence hem para hem ortam. Ben sizin daha çok ortamdan tedirgin olduğunuzu düşünüyorum. Ama İnan'ın bu saydığınız yerler Marmara, Ege tek başına bile yaşayabileceğiniz bölgeler. Aklınızdaki soruları, korkularınızı, beklentilerinizi söylerseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

Arkadaşlar merhaba
İşyeri eşime Trakya da iş teklif etti.800 TL civarında veya üstünde maaş artacak. 1000 i gecebilirde.
Çocuk yok gidersek benimde tayinim olacak. Parasal anlamda hem sıkışığız hemde çocuk olunca ben maaş almayacağım eşimin maasi olacak tek.
Şu anda bulunduğumuz şehir çok güzel rahat sosyal imkanları güzel.
Ne dersiniz ?
Tekirdağ Hayrabolu'luyum. Ortaokul itibariyle evlenene kadar Tekirdağ'da yaşadık (şuan ailem Hayrabolu'da). Eşim Eskişehir'li. Eğer Eskişehir size güzel ve ucuz geldiyse Tekirdağ'da aynı standartlarda yaşarsınız. Memleketim diye söylemiyorum Avrupa gibidir. Güvenlik açısından, deniz, yazlık belde açısından, fiyatlar açısından ve modern olarak rahat edebileceğiniz bir şehir. İstanbul'a yakın olması sebebiyle bir çok ürün İstanbul'dan gelir. Ulaşım çok kolaydır. Sahil kenarınd, yazları festivalleri olur. Gece çekirdeğinizi alın gidin sahilde turlayın geç saate kadar kimse dönüp bakmaz. Yaşanacak yerler arasındadır memleketim. Hayırlısı olur inşallah.

Teşekkürler
Rahatlıktan kastiniz para mı yoksa ortam mı

Her ikisi de. Ben Edirneliyim ve İstanbulda yaşıyorum. 5 ayını doldurmak üzere olan bir bebeğim var. İmkanım olsa orada büyütmek isterdim. Hem büyük şehirlere göre ucuz hem de çocuk büyütmeye uygun yerler.

Bizde gecen sene tayinle tekirdağ geldik...
boza boza cok rahat derken ne acidan dediniz? Valla alma satma işinde biz ankaradan geldik burayla fark var yani market isinse burasi daha pahali tabiki 2-3 lira belki ama soncta i farkı yok... aylik 7bin gelirimiz var ama ucu ucuna geciniyoruz, suanda ev degisturneyi düşünüyoruz ama ev bulamadik genelde satilik evler.. tekirdağ kucuk, sakin ulaşım kolay seviyorum ama o kadar gelişmiş degil. merkezde gezilecek ya sahil ya avm ama genel olarak seviyorum

Güzel yer,insanı güzel sıcak,kimse kimseye dönüp bakmaz,fiyat olarak İstanbul dan ucu geliyor bana.erijli Enez Keşan Çorlu için yazıyorum bunlari

Back
X