transfer olduktan sonra neler yedınız ıctınız nelere dıkkat ettınız

Uzmanlar; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz ürünlerine kadar pek çok besinden uzak durmaları için uyarıyor.

Anne adayları bebeklerini korumak amacıyla hamilelikte nelerin zararlı olup olmadığını bilmek isterler. Hamileyken kendi sağlığınıza dikkat etmek, bebeğinizi de korumanın en iyi yoludur. Hamilelik boyunca neler yiyebileceğiniz ve yiyemeyeceğiniz konusunda kendinizi çok sıkmayın. Başlangıçta size kocaman görünen 'hamilelikteki yasaklar listesi' aslında düşündüğünüz kadar korkutucu değildir. Pek çok yasak besinin zarar verme riski düşüktür ama siz yine de emniyetli olan yolu seçmelisiniz. İşte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat etmeniz gerekenler...

Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir. Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, düşük ve doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir, kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir. Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.

Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın kaynağı olabilir. İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir, mümkünse markalı yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.

Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz. Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin.

Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin. Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu balıklar cıva gibi ağır metaller içerebilir ve bunlar da bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar.

kızlar hamileliğe hazırlık yapalım dimi yani yukardaki bilgileri o yüzden yazdım

ben şam fıstığı ile hacıdan hurma gelmişti onları yemiştim ama bayağı yedim

bide şalgam suyu içtim ama canım istediğinden içtim resmen kanamadım içmeye 10 lt yakın içtim desem yalan olmaz

şuan hamileyim ama bunların etkisi oldumu bilemem

nazcım bende ananas yedim sadece başka bişeye dikkat etmedim bide hafif ohss olduğum için çok su içtim

arkadaslar bende buradan kadınlar kulübünden bi arkadasın yazdığı önerılerı okumustum tesadüf eseri allah ondan razı olsun bizleri bılgılendırdığı için bilmiyorum ne kadar faydası oldu tabı yedıklerımın yoksa tabıkıde cenabı allah ol derse olur hersey simdi aklımda kalanları yazayım neredeyse 6 ay oldu oyüzden tam herseyı hatırlayamıyorum tabı.
öncelıkle ananas kivi kabak çekirdeği incir kurusu kayısı kurusu yagsız ton balıgını bol tükettım yanı 3 gün boyunca yataktan hiç çıkmadım bu süre içinde bunlarn hepsını eşim bi tepsiye koyuyodu yattıgım yerden yıyordum süreklı.kabak çekırdeğini çok çitledim hatta hamıle oldugumu duyduktan sonra görmek istemedım.sonrasında elme portakal yedım ben hazır meyve suyuda tükettım kabız olmamaya özen gösterdım .yemeklerde tavuk balık salata çorba içtim genelde.arada eşim taze fasulye yapıyodu onuda yedım .kahvaltılarda mutlaka süt yumurta pekmez yedım ekmegım kepeklı ekmektı.araöğünlerde yogurt yıyodum 1 kase. ve genelde sırtüstü yatıp ayaklarımı çekyatın kenarına dıkıyodum.ilk 3gün tuvalet harıcınde hiç ayaga kalkmadım hep yattım yattıgım yerden beslendım.bu arada 1 hafta kadarda banyo yapmadım sonrasında yaptıgımda fazla durmadım banyoda bi ıslanıp çıktım ve ayakta suyuda ılık yaptım banyo mu.3.günden sonra yavaş yavaş ayaklandım küçük hareketlerle.ev içinde yürüyüş yaptım kısa yürüyüş yanı.sankı hamıle imişim gibi hareket ediyodum ama.5.6.günden sonra yemegımı yaptım fazla ayakta kalıp yorulmadan hatta sandalyede oturup yemegımı yaptım .tozumu bile aldım yavas yavas ama.ağır bişey kaldırmadım.bişeye uzanmadım.7.günü dısarı çıktım biraz erkendi biliyorum ama sıkıldım idrar testi aldım eve geldım baktım negatıf çıktı üzülmedım ama gercekten alıstırmış oldum kendımı yavas yavas negatıflıgede.sonra aynı gün dayanamayıp kan tahlılıde yaptım oradada negatıf çıktı yine üzülmedım demek hayırlısı değilmiş dedim eşimlede paylastım bu durumu.3gün yanı 10.güne gelene değin eve arkadasımı çagırdım ben gittim derken bi sabah 10.günü gene rahat duramayıp eczanenın yolunu tuttum idrar testı yaptım umutsuzca eve geldım testı yaptım ilk etapta tek çizgi belırdı evet yine olmadı galıba dedim sonra bir mucize oldu birden yanındakı çizgide hafıf pembede olsa belırdı inanamadım dısarı çıktım günese çıktım elımde test allah allah ben mı yanlıs görüyorum acaba yoksa iki çizgi mi var burada diye kafayı yıycektım dayanamayıp bi arkadasımı aradaım sabahın köründe.arkadasım testımde bi çizgi daha var yanlış mı görüyorum ben dedim arkadasım hemen gel ben bi bakayım benımde öyle olmuştu sen hamılesın dedi ama ben inanamıyordum hemen yanına gittim arkadasım testı gördü benden önce ağlamaya basladı sırdasım benım ama nasıl ağlıyor ve bana sarılıyodu anlatamam ben saskındım elımde test delı gibi yaa arkadasım sende görüyon dimi iki cizgi var dimi ben hamıleyım simdi inanamıyomda bide kan testı yaptırsam diyip duruyodum neyse apar topar sabahın köründe arkadasımla hastaneye gittik kan tahlılını verdım 20dk içinde çıkacak dedi 20 dk dolmuştu arkadasıma ne olur sonucu sen git al ben alamıycam olumsuz derse bu sefer gercekten çok üzülürüm çünkü kendimi bi an çin sartladım dedim arkadasım tamam ben alırım dedi gitti ve 1 dk bile gecmeden yanıma geldı canım bana vermedıler senı beklıyolar dedi.bende allahım ne olur olumsuz olmasın diye içimden dua ediyordum.ve gittim oradakı kız gözünaydın canım hamılesın dedi ben sok olmuşum neee ben simdi hamılemıyım allahım ben hamılemiyim şimdi diyip etrafa ve arkadasıma salak salak bakıyodum ama dizlerımın nasıl titrediğini anlatamam o an .ve kız değerım maasallah çok güzel 116.50 10.gün için çok iyi dedi sevıne sevine esime haber etttım mutluluğumuzu anlatamam 2 gün sonra yanı 12.günde 516 olmuştu değerım sonuç allah nasıp ederde tamamına erdırırse ikiz erkek çocugu sahıbı olacagım inşallah hayırlısından arkadaslr allah herkese nasıp etsın insallah.size son diyecegım kendınızı de fazla sakınmayın yanı abartmayın olacagı varsa mevlam nasıp etmısse zaten olur.bunun yanında bana bılen yakınlarım namaz kılma zor olur dediler ben kıldım bunuda belırtmek isterım.oturukçada olsa kıldım .allah hepınızın gönlüne göre versın inşallah ..... sevgiyle kalın.............

canım hıkayenı goslerım dolu dolu okudum okadar guzel yazmıssınkı tekrardan tebrık ederım senı hayırla saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ALLAHIM
ıhsallah bızede nasıp eder yazdıkların hepsını uygulamaya calısıcam canım ALLAH RAZI OLSUN

canım benım sizlerdende allah razı olsun iyiki bu site ve iyiki sizler varsınız banada çok yardımcı oldu bu önerıler dıkkate alın arkadasım inşallah allahın izniyle sizlerınde bebeklerı gelecektır inanın ve bol dua edın

inşallah canım benım bende kagıda yazmıstım ve hepsını harfı harfıne uyguladım canım inşallah senınde bebeğin yada bebeklerın gelecek canım allahın izniyle

içme canım ben hiç içmedım bende çok severdım sen gibi hatta sabah aç karnına bıle içerdim çok kötü beslenırdım genelde bakkal çakkal türü yanı sabahleyın 1 bardak kola yanında ya çokoprens yada halley ayyy reklam olmuyo dimi öyle yanı ama transfer öncesı herseye paydos dedim ve suan kolanın tadını unuttum canım.inşallah hayırlısıyla bi doğsunlar içerım bolbol zararlı am napayım seviyom bende. sende sık dişini biraz canım.aklına takılan bişey olursa sor canım ben burdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…