Merhaba,
Ben ilk kez tüp bebek denedim. 25 Haziranda transferim yapıldı. 8 Temmuzda da kan testi yaptırabileceğim söylendi. Tüp bebek yaptırmaya karar verdiğimden bugüne kadar çok okudum sitedeki herkesin paylaşımlarını. Forumlardan doktorların/hemşirelerin atlayıp bana söylemediği o kadar çok şey ve detay öğrendim ki deneyimlerini paylaşıp , esirgemeyen herkese öncelikle çok teşekkür ederim.
Ben buradaki arkadaşların aksine kan testi bile yaptırmaktan korkuyorum. Sonucu duyacak cesaretim yok.Sizden cesaret almaya geldim:)
Tedavi olduğum hastaneye gelince.Bu konuyu özellikle yazmak istiyorum belki aynı hastande tedavi olmayı planlayan arkadaşlar vardır. Beylikdüzünde yeni açılan büyük bir hastane. Doktorun İsmini çalıştığı bir önceki hastaneden tanıyan arkadaşlardan duyup gitmiştim. Kendisinden randevu alıp gitmeme rağmen beni yine orada çalışan başka bir doktora yönlendirdi. Ekip olarak hastaları takip ediyorlarmış. Görüşme sonunda ismi için gittiğim doktoruda görmek istediğimde ameliyatta olduğunu söyledi hemşire. Ama odasının kapısı aralandığında odasında oturduğunu gördüm. Görüştüğüm doktora reflü ameliyatı olduğumu ve sindirim sistemimde problem olduğunu söylememe rağmen transfer günü beni 3 saat dolu bir mesane ile bekleterek çok mağdur ettiler. Elden ele dolaşmanın sonucu olarak bana özel hiçbir detaya dikkat edilmedi.Neden? transferimi ve yumurta toplama işlemini beni hiç muayene etmeyen ve tanıştırılmadığım başka bir doktor yaptı. Adını ref. alıp gittiğim bu doktorun benimle ilgilenmesini istediğimi belirttiğim halde kendisini muayenelerde görmek birkez nasip oldu.Maalesef işleyişi ve istediğim doktorun benimle istediğim şekilde ilgilenmeyeceğimi anladığımda çok geçti tedaviye başlamıştım. Transferden sonra işlemi yaptıkları odanın önüne kondum 10 dk gelen geçen olmadı. Eşimin kapının dışında beklediğini bildiğimden bağırarak sesimi duyurdum. Yanıma geldiğinde çatlamak üzereydim. Transferden 2 gün sonra mantar oldum. Doktoru arayım dedim ulaşmak ne mümkün. Bölüm asistanı yarım saat sonra arayın diyerek öğleye kadar oyaladı beni. Zahmet edip adımı ve soyadımı alıp aratmak hiç aklına gelmedi. Transfer olan bir hasta olduğumu ve acil görüşmem gerektiğini söylediğim halde hiç oralı olmadı.Ya kanamam veya daha acil bir durumum olsaydı? Çok sinirlendim oturdum hastanenin internet sayfası üzerinden doktora mail attım. Ve bu denemem başarısız olursa 2. denemeyi sözkonusu hastanede yaptırmayacağımı ve personeliyle ilgili rahatsızlığımı belirttim. Ne arayan nede soran oldu. Tüp bebeğe başlamadan önce yine aynı doktora mail atmıştım. Ertesi gün cep telefonumdan arayıp randevu vermeye çalışmıştı. Kısacası arkadaşlar Engin Oral hocayı bildiğim halde sırf evime yakın diye bu hastaneye gittiğime ve Engin Bey'e gitmediğime çok pişmanım. Fabrika gibi bant usulu çalışan , üstelik fiyat olarak iyi yerlerden hiiiç farkı olmayan ve sizin neler yaşadığını bilmeden bana göre hastaya böcek muamelesidir bu sizi paranızla rezil eden bu kurumları kınıyorum. Ve bu sitede tüm tüp bebek merkezleri için bir rating tablosu oluşturulması çok arzuluyorum. Mesleğini hakkıyla yapanları ödüllendirmek, hakkını veremeyenlerin ise nerede yanlış yaptıklarını görmeleri adına bir fırsat olarak görüyorum. Tüm bu merkezlerin varoluş sebebi biziz. Ve biz kaliteli hizmet istiyoruz. Ödediğimiz ücretleri kazanmak hiiiç kolay olmadı. İş hayatı stresinden çoğumuz sağlımızı kaybettik.Ben evden sabah 6 da çıkıp, gecenin bir yarıları geliyorum eve para kazanmak için. Çalıştığım kurumda müşteri memnuniyeti diye bir anlayış var ve ne olursa olsun benden kaynaklanan bir sorun yaşatma hakkım yok müşterilere. Umut tacirliği yapılmasın.Boy boy ilanlar veriliyor, internet siteleri hazırlanıyor şöyleyiz böyleyiz diye içine girdiğinizde ne yeterli kadro var ne de hizmet. Çok zor bir süreç geçiriyoruz, içimizde bin bir tane acı, endişe ve korku varken birde tedavi merkezlerinden kaynaklanan sorunları yaşamayalım.
Sonuç bekleyen tüm arkadaşlara tüm kalbimle pozitif sonuç almalarını diliyorum.