Transfer sırasında narkoz alan var mı ?

Merhaba arkadaşlar,
Ben de muayene sırasında bile kasılanlardanım ilk 2 denememde narkoz aldım ve tutmadı, üçüncüde narkoz almadım. Doktorum beni konuşarak rahatlattı ve gevşedim hiç ağrı hissetmedim inanın aslında hiç ağrı olmuyor sorun kasılmaya bağlı. Narkozsuz olan denememde tuttu ancak sonradan bebeğimi kalp atışları durduğu için kaybettim. Önümüzdeki ay tekrar tedaviye başlayacağım narkoz almadan yaptıracağım. Doktorum bazen narkozun düşük oranda da olsa tutunmayı zorlaştırdığını söyledi.

kızlr bende ılk denemmde olmsysnlsrdsnım aslında narkoza gerek yok ama ılk rahım agzını acarlerken bıraz acıyor ondan sonra o gecıyor benım ıdrar kesem cok doluydu heralde cok koru kendımı kastım hemzıre bastırırken bayagı canım acıdı ama bılgısayardan ızlerken o anı dusunmemeye calsıtım ama yıne ıdrar kesem bana bıraz problem oldu yanı.ama kızlar oan cok guzel ben rahıme bakarken doktor embrıyoları transfer ederken aglamıstım cok duygulu bır an cok dua etmıstım oan ama nasıp degılmıs.2,denemede asla ıdrar kesesını okadar doldurup gıtmıcem korkulcak bır sey yok bence canlı yasamak daha ıyı tabıkı problemlı degılse

Evet ya arkadaşlar işin bide bu tarafı var.Ben masada bile kasılanlardanım..Sakinleştirici iğne iyi gelirmi sadece onu yaptırsam.Yumurta toplama çokmu sancılı?

Son düzenleme:
Parayı veren dudugu çalıyor benimde anestezi ile oldu ilkinde olmadı ikincide oldu 33 haftalık hanileyiimm gayette rahat oldu kafam rahatti

evet,100 lira ödemiştim ben anestezi için ama para umrumda değildi.kasılmaktansa anestezi almayı tercih ettim.Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın ınşallah.

Allah herkesin tedavisinde yardım etsin..ınşallah pozitif sonuçları görürsünüz,görürürüz arkadaşlar..:Saruboceq:

evet,100 lira ödemiştim ben anestezi için ama para umrumda değildi.kasılmaktansa anestezi almayı tercih ettim.Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın İnşallah.

aynen ya bende kasılmaktansa anestezi almayı tercih ettim ben 150 ödedim.şuan bekleme aşamsındayım cumartesi test günüm bakalım inş. bu defa olumlu sonuç alırım.

yok canım yumurta toplama işleminde narkoz verilmişti bana zaten anlamıyorsun bile 5 dk içinde işlem tamam, ama 2.denemem dondurulmuşlar ile trnsf olmuştu fakat yumurta toplamadaki gibi narkoz filan verilmemişti canım sen özellikle istesen de narkoz vereceklerini sanmam ki sen işlemi zaten ekrandan izleyebiliyorsun embriyolog sana izletiyor seninle konuşuyor çok hoş bir duygu tabi o an dua etmekten başka bir şey yapmamıştım ben :)

idrara sıkışık saatlerce beklemek bana daha zor geldi..Anestezi altındayken o stresi çekmedim.Daha iyi oldu...

idrara sıkışık olun deme sebepleri embriyoloğun daha rahat çalışabilmesi, rahmin genişlemesi için arkadaşlar, çok fazla da aşırı su içmenize inanın hiç gerek yok, zaten hemşireler bir cihaz yardımı ile bunu görebiliyor, çok sıkışıksın bu şekilde olmaz 1 bardak kadar yapabilirsin diyorlar, hatta ben çok su içmiştim artık dayanamadım girdim wcye, hemşire gelip gidip sordu sıkışıksınız dimi diye yok dedim valla yaptım nedenini o an sordum işte, yapmış olmama rağmen aşağıya indirildiğimde o bahsettiğim cihazda gördüler işte yeniden yaptım içeri operasyona girdiğimde ise hala daha yapabilecek durumda olduğumu söylediler, ama rahat geçti çok şükür hatta transfer sonrası da çok sıkışmıştım yarım saat bekleme odasındayken hasta bakıcı ördek getirmişti bir miktar yapmıştım gene, hemşireye defalarca sormuştum bunun bir sakıncası yok değil mi diye çok şükür ki şu an 13.haftaya girmek üzereyim.

idrara sıkışık olun deme sebepleri embriyoloğun daha rahat çalışabilmesi, rahmin genişlemesi için arkadaşlar, çok fazla da aşırı su içmenize inanın hiç gerek yok, zaten hemşireler bir cihaz yardımı ile bunu görebiliyor, çok sıkışıksın bu şekilde olmaz 1 bardak kadar yapabilirsin diyorlar, hatta ben çok su içmiştim artık dayanamadım girdim wcye, hemşire gelip gidip sordu sıkışıksınız dimi diye yok dedim valla yaptım nedenini o an sordum işte, yapmış olmama rağmen aşağıya indirildiğimde o bahsettiğim cihazda gördüler işte yeniden yaptım içeri operasyona girdiğimde ise hala daha yapabilecek durumda olduğumu söylediler, ama rahat geçti çok şükür hatta transfer sonrası da çok sıkışmıştım yarım saat bekleme odasındayken hasta bakıcı ördek getirmişti bir miktar yapmıştım gene, hemşireye defalarca sormuştum bunun bir sakıncası yok değil mi diye çok şükür ki şu an 13.haftaya girmek üzereyim.

Bana illaki çok su içeceksin dediler..2 kez anestezisiz 1 kez de anestezili yaptırdım bu işlemi..Ben de ilk denemede hemen ikizlere hamile kaldım..Ama ikinci deneme olmadı..Çok rahatsız olmuştum..Bol su içmenin nedeni elbette rahmin daha kolay görünüyor olması ultrason sırasında..Mesane şişerek rahme baskı yapar ve daha net bir görüntü olmasına yardımcı olur..Bunu artık hepimiz biliyoruz çoktandır..Beni 20 dakika işlem öncesi,20 dakika da işlem sonrası sıkışık halde bırakmışlardı..Hatta bir hastaya az su içmişsin diyerek su içirip öyle işleme aldılar..Anestezi olmadan önce de idrara sıkışıktım ama bir rahatsızlık yaşamadım..Eve gidince hallettim işimi..İşlemin yapıldığı yere göre değişiyor bazı istek ve imkanlar......1 bardak içmek yeterli denilmedi gittiğim yerlerde..İlla çok su içeceksin,idrara sıkışık olucaksın denildi 2 denememde de..sonuncusunda da idrara sıkışıktım ama o stresi yaşamadım....Ultrasonda gösteriyorlar transfer sırasında evet ama ameliyathanenin soğukluğundan ( kanın çok fazla akışkan olmaması için sıcak ortamda bulunulması istenmez..Sıcak ortam kanın vizkozitesini artırır,bu yüzden dolapta saklanır zaten kan ,organ vs )çok fazla idrara sıkışıklıktan heyacan meyacan kalmıyor insanda..Bir an evvel bitse de çişimi yapsam düşüncesi kalıyor insanda o anlar......

kızlar bence şu konuya bir açıklık getirelim.transfer sırasında normalde narkoz verilmiyor bunu zaten hepimiz biliyoruz.artık bu konularda uzmanlaştık kaydirigubbakcemile3.ama eğer siz isterseniz ve bu durumu doktorla konuşursanız narkoz altında işlem yapılabiliyor.YANı sen istesende yapılmaz diye birşey yok..çünkü işlem sırasında ani bir irkilmek ya da kıpırdanmak transferi çok olumsuz etkileyebiliyor.ayrıca narkozun bebeklere olumsuz bir etkisi yok,eğer olsa doktorlar bunu anlatırdı ve izin vermezdi.

kızlar bence şu konuya bir açıklık getirelim.transfer sırasında normalde narkoz verilmiyor bunu zaten hepimiz biliyoruz.artık bu konularda uzmanlaştık kaydirigubbakcemile3.ama eğer siz isterseniz ve bu durumu doktorla konuşursanız narkoz altında işlem yapılabiliyor.YANİ sen istesende yapılmaz diye birşey yok..çünkü işlem sırasında ani bir irkilmek ya da kıpırdanmak transferi çok olumsuz etkileyebiliyor.ayrıca narkozun bebeklere olumsuz bir etkisi yok,eğer olsa doktorlar bunu anlatırdı ve izin vermezdi.

kaydirigubbakcemile5Benim serklaj ameliyatım oldu genel anestezi ile...Yani erken doğum ihtimaline karşı rahim ağzı büzülerek dikiş atıldı..Ayık vaziyette bunun imkanı yoktu..Bebeklerim gayet sağlıklılar şu an çok şükür..Yani verilen narkoz da bebeklere zarar vermeyecek düzeyde zaten...

Kızlar merhaba, ben transferimi dün oldum. Hiç ağrı acı hissetmedim. Başlangıçta çok korkuyordum ancak normal jinekolojik muayeneden farksızmış. Smear testi yaptıranınız varsa onunla aynı ayarda birşey 2 dakka ya sürdü ya sürmedi. Benim gibi korkanlar vardır diye rahatlatmak için yazmak istedim :KK49:

Back
X