- 28 Şubat 2023
- 115
- 39
- 28
- 27
Kızlar bir kez temmuzda yapay ilaçlı yani estrofem ile transfer süreci geçirdim ama olumsuz oldu rahimde endometrit kaynaklı. Sonra tedavi oldum. Ekimde doğal siklus ile denemeye karar verdim risk aldım çünkü pcos vardı ve o ay yumurtam gelişmedi geriledi. Takibe devam ettik. Ve tekrar yumurtam adet görmeden yeniden oluşmaya başladı bu sefer güzel gelişiyordu ama kontrol günü çatladığını öğrendik yine iptal oldu doktor bugün çatladı ilişki yaşayın belki doğal tutar dedi. Ama olmadı adet oldum bugün 2. Günüm ve yarın kontrolüm var transfere tekrar inşallah başlayacağız. Ama ben yapay yine istemiyorum ama tamamen doğal siklusda da yumurtam gelişmeyebiliyor. Artık vakitte kaybetmek istemediğim için doktor gonal f ile düşük dozda yumurtamı büyütmeyi önerdi yumurta gelişecek doktor çatlatacak çatlayan yumurtanın salgıladığı progesteron hormonu ile transfer olacak. Yani yarı ilaçlı diyelim. Sizce estrofem kullanarak tamamen yapay bir transfer mi? Yoksa yumurtayı gonal f geliştirip onu kullanmak mı? Tecrübelerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var kafam çok karışık yarına netleştirmem gerekiyor doktor bana bıraktı.