• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Transfer sizce doğal mı ilaç mı mı?

pnrsarglu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
115
39
28
27
Kızlar bir kez temmuzda yapay ilaçlı yani estrofem ile transfer süreci geçirdim ama olumsuz oldu rahimde endometrit kaynaklı. Sonra tedavi oldum. Ekimde doğal siklus ile denemeye karar verdim risk aldım çünkü pcos vardı ve o ay yumurtam gelişmedi geriledi. Takibe devam ettik. Ve tekrar yumurtam adet görmeden yeniden oluşmaya başladı bu sefer güzel gelişiyordu ama kontrol günü çatladığını öğrendik yine iptal oldu doktor bugün çatladı ilişki yaşayın belki doğal tutar dedi. Ama olmadı adet oldum bugün 2. Günüm ve yarın kontrolüm var transfere tekrar inşallah başlayacağız. Ama ben yapay yine istemiyorum ama tamamen doğal siklusda da yumurtam gelişmeyebiliyor. Artık vakitte kaybetmek istemediğim için doktor gonal f ile düşük dozda yumurtamı büyütmeyi önerdi yumurta gelişecek doktor çatlatacak çatlayan yumurtanın salgıladığı progesteron hormonu ile transfer olacak. Yani yarı ilaçlı diyelim. Sizce estrofem kullanarak tamamen yapay bir transfer mi? Yoksa yumurtayı gonal f geliştirip onu kullanmak mı? Tecrübelerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var kafam çok karışık yarına netleştirmem gerekiyor doktor bana bıraktı.

Merhaba ilacli negatif oldu benim embriyolar 5aa olmasına rağmen.bu sefer doğal deneyeceğiz dedi femera ile büyüyecek ama gonal f ile değil ovitrelle ile catlatip transfer yapacak

Ben ilaçlı olanı denediğimde , o ay progesteron seviyem fazla yüksek çıkmıştı ve transferim iptal edilmişti.

Sonra araştırdığımda yarı ilaçlı ( femara, letu ile) ve tam doğal siklus süreci daha içime sinmişti. Uzak bi şehirde olduğum için git gel zor olacağından , femara ile transfere hazırlanmak istediğimi söyledim doktoruma. Doktorum önermediğini ama kararı bana bıraktığını söylemişti. Ben de böyle istiyorum dedim ve femara ile hazırlandım.

Açıkçası ilaçlı siklus dönemi o ilaçlar duygu durumumu çok bozmuştu ve bana ağır gelmişti. Ama femara ile hazırlandığım ay gayet iyiydim hafiflemiş bi şekilde transferi beklemiştim. 5 gün femara kullanmıştım ardından çatlatma iğnesi , o kadar. Sonra hormon testleri, yumurtaların ne kadar büyüdüğüne bakılıp transfer yapıldı. Hepsi bu :) kesinlikle tavsiye ederim. Gebelikte gebelik zehirlenmesi yaşama ihtimalini de düşürüyor diye biliyorum. Hem de hasta dostu bi yöntem bence :) ama her kadın için uygun mu bunu doktor bilir pek tabii. Çünkü herkesin arka planda hikayesi farklı , benim pcos vardı.

Ben ilaçlı olanı denediğimde , o ay progesteron seviyem fazla yüksek çıkmıştı ve transferim iptal edilmişti.

Sonra araştırdığımda yarı ilaçlı ( femara, letu ile) ve tam doğal siklus süreci daha içime sinmişti. Uzak bi şehirde olduğum için git gel zor olacağından , femara ile transfere hazırlanmak istediğimi söyledim doktoruma. Doktorum önermediğini ama kararı bana bıraktığını söylemişti. Ben de böyle istiyorum dedim ve femara ile hazırlandım.

Açıkçası ilaçlı siklus dönemi o ilaçlar duygu durumumu çok bozmuştu ve bana ağır gelmişti. Ama femara ile hazırlandığım ay gayet iyiydim hafiflemiş bi şekilde transferi beklemiştim. 5 gün femara kullanmıştım ardından çatlatma iğnesi , o kadar. Sonra hormon testleri, yumurtaların ne kadar büyüdüğüne bakılıp transfer yapıldı. Hepsi bu :) kesinlikle tavsiye ederim. Gebelikte gebelik zehirlenmesi yaşama ihtimalini de düşürüyor diye biliyorum. Hem de hasta dostu bi yöntem bence :) ama her kadın için uygun mu bunu doktor bilir pek tabii. Çünkü herkesin arka planda hikayesi farklı , benim pcos vardı.
Bende de pcos var ve sonuç almanıza çok sevindim. Bende doğal siklusa daha yakınım bakalım inşallah bende güzel sonuç alırı

Merhaba ilacli negatif oldu benim embriyolar 5aa olmasına rağmen.bu sefer doğal deneyeceğiz dedi femera ile büyüyecek ama gonal f ile değil ovitrelle ile catlatip transfer yapacak
İnşallah sizde sürecinizden güzel sonuç alırsınız bende doğal siklus taraftarıyım inşallah güzel sonuçlar alırız

Back
X