- 8 Kasım 2016
- 51
- 6
- 1
- 30
- Konu Sahibi Beyazkelebekkkbeyaz
-
8. Gün bugun
Ilaclar ne kadar çok olmus cok mu ilac kullandiniz benim ilaclarim 1300 kadar tuttu. Hastaneyede daha önce tedavi oldugum doktor oldugundan 4000 tl verdim. Raporsuz.Benim 10 bini buldu. eğer şartların uyuyorsa kesinlikle rapor çıkarmaya çalış. maliyetli yani. ilaçlar 3 bin küsür tuttu. hastaneyede dondurmayla birlikte 6200 verdim. rapor çıkarmadım ben.
Sen hangi hastaneye gittin istanbul ve ankara dışından biraz daha uygun galiba. biIlaclar ne kadar çok olmus cok mu ilac kullandiniz benim ilaclarim 1300 kadar tuttu. Hastaneyede daha önce tedavi oldugum doktor oldugundan 4000 tl verdim. Raporsuz.
Antalyada doktorum Batu AydinurazSen hangi hastaneye gittin istanbul ve ankara dışından biraz daha uygun galiba. bi
Selam..Allah yardımcınız olsun öncelikle.Ben buradaki sayfaları zamanında cok okuduğum için belki birilerine yardımım olur diye tecrübelerimi paylaşmak isterim. 34 yaşındayken anne baba olmaya karar verdiğimizde eşimin sperm sayısının aşırı düşük olduğunu normal kalma ihtimalinin çok az olduğunu öğrendik.Üstelik ikimizde leş gibi sigara içiyorduk.Beslenmemiz kahve ve sigara üzerineydi,zayıftım ve hayatımın en stresli gergin dönemlerinden biriydi.Tüp bebek doktoruna gidip bilgi aldık muayene olduk.parasal açıdan 3-5 ay sonra tedaviye başlamaya karar verdik ki muayeneden tam 23 gün sonra hamile olduğumu öğrendik.Zira nasılsa bizim çocuğumuz olmuyor diye şişmiş memelerimi,kahverengi lekelenmeyi,adet gecikmesini,iştahı uykuyu falan ciddiye almayıp acaba kist mi var demiştim.Meğer muayeneden sonra doğal yolla hamile kalmışım.Mucize denen şey olmuştu vallahi.Şimdi oğlum 4 yaşında ellerinizden öper :) Neyse sonra ikinci çocuk dedik ve o kadar şanslı değildik olmuyordu... Oğlum 2,5 yaşındayken Tüp bebek denedik.tutmadı. Sonra sigarayı bıraktık (çok önemli bir etkenmiş cidden)..inanılmaz sağlıklı beslendik adeta bir sporcu gibi.Ciğerler,yumurtalar, etler,meyveler,pekmezler vs..tam bir sene düzenli spor yaptım..ilk denemeden bir yıl sonra 38 yaşındayken ikinci denememizde eşimin sperm sayısı ve kalitesi inanılmaz artmış ve düzelmişti.Hatta normaldi.İki embriyo yerleştirildi. Ben nedense gene ümitsizdim.O bir sene,onca iğne tedavi ilaç umut boşa gitti derken ikizlere hamile olduğumu öğrendim. Lakin kısmet değilmiş 4 aylıkken kaybettik bebeklerimizi. Zor günlerdi çok şükür toparladık kendimizi. Şimdi Allah yavrumuzu bağışlasın, ona iyi ana baba olalım diyoruz. İkinci bebek için çabamız gayretimiz yok.Kısmet belki Allah hayırlısıysa nasip eder tekrar, olmasa da halimze şükür.Allah tüm isteyenlere nasip etsin. Diyeceğim şu ki en olmaz dendiği zamanda olup, en uğraştığımız zamanda olmadığını da yaşadık. Allah nasip ettiyse mutlaka çıkıp gelecektir o bebek size..Tedavi düşünenelerin en az 6 ay evvelinden karı koca birlikte ot çöp çaylarından ziyade çok çok iyi beslenmelerini (hamur börek değil de et balık tavuk gibi...) kahve çay alkol sigara uzak durmalarını ve mümkünse düzenli spor yapıp vücutlarını güçlendirmelerini öneririm. Allah yar ve yardımcınız olsun.SEvgiler
eşinizin sperm sayısından ziyade morfolojisi önemli olan unutmayın.Yani hareketli hareketsiz vs deniliyor ya...İnşallah tutar sağlıkla kucaklarsınız.Umarım tek embriyo yerleştirmişlerdir?? yaşınız kaç?Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız Allah isteyen herkese versin ben umutluyum kendi açımdan yaşım daha çok genç ama eşimin spermi çok az maalesef 2 gün sonra test yaptiricaz inşallah tutmuştur inşallah bebisimiz bizimledir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?