İnşallah sağolunHızlı hareket etmeyin dikkatlice gidin birşey olmaz inşallah
benim transferim yarınBenim bugün 3.günüm transferden sonra gece şiddetli kasık ağrısıyla uyandım bugün meme hassasiyetim vardı şimdi yok ama kasık ağrım var korkuyorum sizde nasıl durumlar ?
Teşekkür ederimBana butun ev isleri yasakti yatis istrihati verildi 10 gün.sadece 2 saatte bir yavas yavas kalkip evde yurudum 10 dakika geri yattim.her gun bi sebze yemegi yedim balik yedim kuruyemis avakado yedim.akdeniz usulu.aksamlari progestan ignem vardi halen var onun icin sadece arabayla esim goturdu en yakin yere.5 dakikalik.oruyada girerken cikarken yavas ve dikkatli oldum.merdiven cikmadim .cok zorunluysa cok yavas yavas ciktim.sonra 5.gün igneden gelince evin yanindaki parkta 10 dakika yavas yavas yurudum.
Evet çok stresli bir zamanBirde eve kimseyi istemedim esim izin aldi o yapti isleri .cunku bana normalinin disina cikma dediler evde biri hizmet etmesi disardan birinin gelmesi psikolojik farkinda olmasanizda etkileyebilir dediler .
bu meme hassaiyeti kasıklarda ağrı vs kullandığımız ilaçların etkisi. bu belirtilerin hiç bir anlamı yok. çok ciddi bir hormon yüküne maruz kalıyoruz, memede hassasiyet vs haliyle oluyor. bu belirtilerin olması tutunduğu anlamına gelmiyor, hiç belirti olmaması tutunmadığı anlmaına gelmiyor. en erken hamilelik belirtilerinin ortaya çıkması için ilk 10 gün yeterli değil. hiç ama hiç kafanızı yormayın bunlara.Benim bugün 3.günüm transferden sonra gece şiddetli kasık ağrısıyla uyandım bugün meme hassasiyetim vardı şimdi yok ama kasık ağrım var korkuyorum sizde nasıl durumlar ?
Çok teşekkür ederim dikkate alıcağım zaman ayırıp böyle güzel yazdığınız için teşekkür ederimilaçlarınızı saati saatine alın en önemli nokta bu. alarm kurun mutlaka ve çok iyi takip edin. en önemli yapılması gereken şey bu. erken test yapıp da strese girmeyin boşuna. ne zaman dendiyse o zaman yapın, ben hiç erken test yapmadım. benim doktorum transfer günü ve transferden bir kaç gün sonra çatlatma iğnesi yaptırıyordu, bu iğnenin etkisiyle yalancı pozitif görme riski yüksek test gününden önce. kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun ve insanlarla çok temas etmeyin hastalık bulaşma riskine karşın.
bana sorarsanız tüm tüp bebek sürecinin en stresli kısmı bu bekleme zamanı. transferden hemen sonra idrarınızı birden yapmayın, yavaş yavaş yapın. bunu benim doktorum önermedi ama başka bir arkadaşımın doktoru önermişti. denemekten bir zarar gelmez. transferden sonra odaya çıktığımda en az 2-3 saat yerimden kımıldamadım ben. biz transfere gittiğimizde yanımıza hasta bezi alıyorduk, idrar için asla kalkmıyordum eşim hasta bezini takıyordu ve öylece işimi görüyordum. trasnfer sonrası sık sık idrara çıkıyor insan. hastaneden eve döndükten sonra asla ağır hiç bir iş yapmadım, ev içinde günlük hayatıma devam ettim. sürekli yatmak kesinlikle kan dolaşımı açısından istenen bir durum değil. düzgün beslenin, mümkünse gıda zehirlnemesi riskine karşın dışardan asla yemeyin. transfer öncesi buzluğunuza atın bir şeyler. ben transferden sonra 5. gün dışardan bişeyler yedim ama hep gittiğim bildiğim yerdi, ertesi gün kusmaktan içim dışıma çıkmıştı ve bebiş tutunduysa ona bişey olacak diye çok korkmuştum neyse ki miniğim etkilenmemiş o kadar öğürüp kusmaktan. ben çok üzülüp stres olmuştum ya bir şey olduysa diye.
Kendini huzurlu ve sakin hisset. Dinlen içinde kendinden bi parca oldugunu hisset. Rabbine sıgın onun sana tutunması ıcın onunla konusup anlas. Ve sana kötü gelen huzursuz eden herseyden uzaklas sadece kendını düşün. Doktorun embriyo cok kalıtesız düşer dedıgı embriyo ile ikizlerime gebeyim. Rahime koyuldugundan beri ben hep 3 kişiyim demiştim cok şükürKızlar transfer sonrası sürekli yattınız mı yoksa dışarı felan çıktınız mı nelere dikkat ettiniz acaba
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah bende kavuşurumKendini huzurlu ve sakin hisset. Dinlen içinde kendinden bi parca oldugunu hisset. Rabbine sıgın onun sana tutunması ıcın onunla konusup anlas. Ve sana kötü gelen huzursuz eden herseyden uzaklas sadece kendını düşün. Doktorun embriyo cok kalıtesız düşer dedıgı embriyo ile ikizlerime gebeyim. Rahime koyuldugundan beri ben hep 3 kişiyim demiştim cok şükürRabbim sizede nasip etsin
Bende transferden sonra bir saat hic seklimi bile bozmadan yattim bi saat sonra doktor geldi kalkmadan yavas yavas beze tuvaletini yapabilin dedi oyle yaptim ama karnim catlayacakti tuttum yani bir saat sonra tam 3 saat kimildamadan yattim ama idrar geldikce kalkmadan beze yaptim .sonra cok yavas hareketlerle hemen eve gidip yattimilaçlarınızı saati saatine alın en önemli nokta bu. alarm kurun mutlaka ve çok iyi takip edin. en önemli yapılması gereken şey bu. erken test yapıp da strese girmeyin boşuna. ne zaman dendiyse o zaman yapın, ben hiç erken test yapmadım. benim doktorum transfer günü ve transferden bir kaç gün sonra çatlatma iğnesi yaptırıyordu, bu iğnenin etkisiyle yalancı pozitif görme riski yüksek test gününden önce. kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun ve insanlarla çok temas etmeyin hastalık bulaşma riskine karşın.
bana sorarsanız tüm tüp bebek sürecinin en stresli kısmı bu bekleme zamanı. transferden hemen sonra idrarınızı birden yapmayın, yavaş yavaş yapın. bunu benim doktorum önermedi ama başka bir arkadaşımın doktoru önermişti. denemekten bir zarar gelmez. transferden sonra odaya çıktığımda en az 2-3 saat yerimden kımıldamadım ben. biz transfere gittiğimizde yanımıza hasta bezi alıyorduk, idrar için asla kalkmıyordum eşim hasta bezini takıyordu ve öylece işimi görüyordum. trasnfer sonrası sık sık idrara çıkıyor insan. hastaneden eve döndükten sonra asla ağır hiç bir iş yapmadım, ev içinde günlük hayatıma devam ettim. sürekli yatmak kesinlikle kan dolaşımı açısından istenen bir durum değil. düzgün beslenin, mümkünse gıda zehirlnemesi riskine karşın dışardan asla yemeyin. transfer öncesi buzluğunuza atın bir şeyler. ben transferden sonra 5. gün dışardan bişeyler yedim ama hep gittiğim bildiğim yerdi, ertesi gün kusmaktan içim dışıma çıkmıştı ve bebiş tutunduysa ona bişey olacak diye çok korkmuştum neyse ki miniğim etkilenmemiş o kadar öğürüp kusmaktan. ben çok üzülüp stres olmuştum ya bir şey olduysa diye.
Ben de transferden hemen sonra odama geldiğimde idrarımın durumunu sordular. Dedim daha tutabilirim. 30 dk yatıp sonra wc ye kalkıp, yeniden yatabilirsin dediler. Ben 35 dk sonra kalktım ve sonra bir saat daha yattım. Şuan hamileyim. Bebek tutunuyor aslında ama hep en kötüsünü düşünüyor insanBende transferden sonra bir saat hic seklimi bile bozmadan yattim bi saat sonra doktor geldi kalkmadan yavas yavas beze tuvaletini yapabilin dedi oyle yaptim ama karnim catlayacakti tuttum yani bir saat sonra tam 3 saat kimildamadan yattim ama idrar geldikce kalkmadan beze yaptim .sonra cok yavas hareketlerle hemen eve gidip yattim
Aaa transferden hemen sonra idrarımı yapmamı istediler sonra bi saat kadar yattım sonra çıkış verdiler. Eve gelincede saat başı idrar için kalktım. Bugün 2. Günüm şansıma deprem oldu çok korktum dublekste oturuyorum panikten üst kata koştum basamakları hızlı hızlı çıktım sonra mecbur indim alt kata umarım bi zarar görmemiştir. Çok emek veriyoruz herşey gönlümüzce olur umarımBende transferden sonra bir saat hic seklimi bile bozmadan yattim bi saat sonra doktor geldi kalkmadan yavas yavas beze tuvaletini yapabilin dedi oyle yaptim ama karnim catlayacakti tuttum yani bir saat sonra tam 3 saat kimildamadan yattim ama idrar geldikce kalkmadan beze yaptim .sonra cok yavas hareketlerle hemen eve gidip yattim
Ben de transferden hemen sonra odama geldiğimde idrarımın durumunu sordular. Dedim daha tutabilirim. 30 dk yatıp sonra wc ye kalkıp, yeniden yatabilirsin dediler. Ben 35 dk sonra kalktım ve sonra bir saat daha yattım. Şuan hamileyim. Bebek tutunuyor aslında ama hep en kötüsünü
Insallah olmamistir bundan sonra dikkat edin bana direk doktor o sekilde yapmam gerektigini soyledi.eve gidince de liste verdiler uzanmak egilmek vb kabizlik yasak ve dedigi yiyecekler onlari yiyeceksin .evde surekli yatis oturmak yok yemegimi bacaklar uzatili yedim .tam 2 saat yatip sonra kakip yavas yavas 10 dakika evde yuruyus geri yatis ama devamli su eksik olmuycak hareketleriniz cok yavas ani olmuycak bunlar hep doktorun dedigi benim bu ikinci transferim ilkinde farkli doktordu o doktor normal hayatina devam demisti onda tutmadiAaa transferden hemen sonra idrarımı yapmamı istediler sonra bi saat kadar yattım sonra çıkış verdiler. Eve gelincede saat başı idrar için kalktım. Bugün 2. Günüm şansıma deprem oldu çok korktum dublekste oturuyorum panikten üst kata koştum basamakları hızlı hızlı çıktım sonra mecbur indim alt kata umarım bi zarar görmemiştir. Çok emek veriyoruz herşey gönlümüzce olur umarım
Canım benim bir sıkıntı olmadı. Sonucum pozitifInsallah olmamistir bundan sonra dikkat edin bana direk doktor o sekilde yapmam gerektigini soyledi.eve gidince de liste verdiler uzanmak egilmek vb kabizlik yasak ve dedigi yiyecekler onlari yiyeceksin .evde surekli yatis oturmak yok yemegimi bacaklar uzatili yedim .tam 2 saat yatip sonra kakip yavas yavas 10 dakika evde yuruyus geri yatis ama devamli su eksik olmuycak hareketleriniz cok yavas ani olmuycak bunlar hep doktorun dedigi benim bu ikinci transferim ilkinde farkli doktordu o doktor normal hayatina devam demisti onda tutmadi
Sagolasin gebeyim bende kanda pozitif ciktiCanım benim bir sıkıntı olmadı. Sonucum pozitifDarısı başınıza inşallah
Sagolasin gebeyim bende kanda pozitif cikti
tebrik ederimSagolasin gebeyim bende kanda pozitif cikti
Merhabalar hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinInsallah olmamistir bundan sonra dikkat edin bana direk doktor o sekilde yapmam gerektigini soyledi.eve gidince de liste verdiler uzanmak egilmek vb kabizlik yasak ve dedigi yiyecekler onlari yiyeceksin .evde surekli yatis oturmak yok yemegimi bacaklar uzatili yedim .tam 2 saat yatip sonra kakip yavas yavas 10 dakika evde yuruyus geri yatis ama devamli su eksik olmuycak hareketleriniz cok yavas ani olmuycak bunlar hep doktorun dedigi benim bu ikinci transferim ilkinde farkli doktordu o doktor normal hayatina devam demisti onda tutmadi
Doktorunuz kim acaba ?Insallah olmamistir bundan sonra dikkat edin bana direk doktor o sekilde yapmam gerektigini soyledi.eve gidince de liste verdiler uzanmak egilmek vb kabizlik yasak ve dedigi yiyecekler onlari yiyeceksin .evde surekli yatis oturmak yok yemegimi bacaklar uzatili yedim .tam 2 saat yatip sonra kakip yavas yavas 10 dakika evde yuruyus geri yatis ama devamli su eksik olmuycak hareketleriniz cok yavas ani olmuycak bunlar hep doktorun dedigi benim bu ikinci transferim ilkinde farkli doktordu o doktor normal hayatina devam demisti onda tutmadi
Yemek yapmadim hic bir iş yapmadim suyum bile esim uzandigim kanepeye sehbaya getirdi dunyanin parasini zamanini emegini veriyoruz .yemegimi sehbada oturmadan bacaklar uzatili yedim . Günde 1 avuç Çig badem çiğ ceviz ,nar suyu ve kabak cekirdegi surekli olarak yanimda durdu yedim.suda gunde 3lt .akdeniz usulu besleniceksiniz ,kahvaltida avokado yaban mersini yumurta pastörize peynir zeytin ceviz ekmek çok az akşam etli kıymali zeytin yagli sebze yemekleri ispanak yesil fasulye brokoli semiz otu ,roka,somon baliği,hamsi,maydonoz haric kahvaltida yesillikler yedim kırmizi yesil biber her yemegin yaninda cig olarak yedim.aci,baharatli rahatsiz edici seyler yasak ve disari hazir fasfood yemekleri yasak evde tencere yemeğiMerhabalar hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinNeler yiyip içtiniz banada doktor sürekli normal hayata dön diyor ama ben korkuyorum yemek yapmaya vs
Prof.Gökalp onerDoktorunuz kim acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?