Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

selam canım arkadaşlarım, cevaplarınız için çok teşekkür ederim topiği açtım ama misafirim olduğu için 2 gün giremedim, hepiniz sağolun ne güzel bilgilendirmişsiniz bizleri, bugün yumurtalarım toplandı arkadaşalr, 7 tane, 5 tanesi işlem görmüş, 2 tanesini 1.kalite, 3 tanesi 2.kaliteymiş, biraz az gbi geldi bana hayırlısı olur inşallah, pazar günü transferim olcak dua bekliyorum kızlar,
ben özel okulda çalışıyorum kızlar ve okuldan kimseye söylemedim şimdi rapor falan da almak istemiyorum karne haftası okula hiç öğrenci gelmez bizde yani yoğunluğum olmayacak ama yine de pazartesi için bir hastalık bahane edip izin almayı düşünüyorum inşallah bir problem çıkmaz

canım bend anatoliada bülent tıraş tı canım benim agrım çok oldu ama dr bana agrı ile emriyonun hiç alakası yok dedi sadece yumurta çoktoplayınca agrı olur dedi dr hava alır dedi kalan yumurtalar büyor dedi onlar geri küçülünceye kadar agrı olur dedi benim idrar yolu enfek siyonum oldu oyüz den çok ağrımoldu işallah hepimizinyumoşları tutunur:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

mervecim benim de drum da bülent traş, ya onu sadece ilk muayenemde gördük birdaha da görmedik yumurtalarımı da diğer ekip topladı, çok kızdım bugün onlara birşey söylemedim henüz ama söylemeyi düşünüyorum, transferi bari o yapsa, sonuçta onun adına gittik oraya haksızmıyım?

Transferde ılk 3 gun onemlı bılıyorsu n yatman gerekıyor ona gore bence ızın al

ya 1 gün yeter diyenler de var 2 gün diyenler de, 12 gün yatanlar da var, hiç yatmayanlar da, kafam çok karışık inan, benim 2 gün izin almam biraz problem olur ama şansımı denicem hayırlısıyla geçiririm şu günleri inşallah

ılk 3 neden dınlenmen gerekıyormus bılıyormusun ılk 72 saat tte tutunuyorlamıs oyuzden dedım tatlım

ılk 3 neden dınlenmen gerekıyormus bılıyormusun ılk 72 saat tte tutunuyorlamıs oyuzden dedım tatlım

sen haklısın canım, işte özel okulda çalıştığım için izin almam çok zor, bir de okulda kimseye söylemedim tedavimi, transferde druma bi sorayım bakalım

Merhaba arkadaşlar, hepinizin tedavisi hayırlı uğurlu olur inşallahh.. Bende çok okudum bu topikleri halada okuyorumm. Buranın yeri ayrı gerçekten.. Negatif yönleri bir kenara bırakıp hep pozitif olanları aklımda tutmaya çalıştım tüm tedavimiz boyunca.. En önemlisi moral derlerdi hakkatende herşeyden çok önemli.. Transferden sonra hep sevdiğiniz şeylerle uğraşmaya çalışın onları yapın ama kendinizi yormadan.. İstedğiniz filmi izleyin yatarak kitap okuyun dergi alın ve mümkün oldugunca belirti aramamaya çalışın biliyorum çok zor bende karnım şişse niye , kramp girse acabamıki çok derdim.. Ama ilk 2 ayımızda dahi hiçbir belirti yoktu. Sadece ultrasonda ve kanda görünüyordu düşünün artık.. Bende anatoliada bülent beyin hastasıydım. Benimde yumurtalarımı mehtap hanım topladı.. Oda iyi bir doktormuş içiniz rahat etsin.. Transferimede Bülent hoca girdi. Zaten çok kısa bür süre içinde yapılıyor transfer işlemi.. Mümkün oldugunca size söylenen saatten önce 2 litre su içmiş olmanız gerekiyormuş idrara sıkışık olmanız için, anatoliada hemşire söylemişti banada.. Oyüzden su içmeyi son ana bırakmayın sakın.. Mümkün oldugunca pozitif girmeye çalıştım arkadaşlar.. İşlem öncesinde önlük giydiriyorlar, o önlügümle kendimi hamile hissetmeye çalıştımm. Yanımda benden önce bir arkadaş vardı orada tanıştık onada moral olmaya çalışırken kendimede moral vermeye çalıştım ve bol bol dua ettim.. Transfer işlemimde anesteziye filan gerek kalmadı, 10 dk sürmedi bile, idrarada sıkışmıştım zaten.. 3 embriyo transfer edildi. İçinize bıraktıktan sonra ultrasonda bile gösteriyorlar :) Sonrasında odaya aldılar bizi ve hiç kımıldaman yattım yaklaşık 40 dk filan.. tuvaletede gitmedim ama benimle olan arkadaş ördek getirmişler yapmıştı idrarını ona onunda tuttu buarada :) sonrasında misafirhaneye gittik anatolianın ama mümkün oldugunca yavaş hareket ettik.. arabayla giderkende yavaş sürdüler.. merdivenleri iki ayagımla tek tek çıktım ikinci kata kadar, sonrasındada o gün boyunca uzandım.. Buarada kabız olmamak adına kuru kayısı yemiştim çokçana bu seferde ishal oldum, dengeyi saglamak çok zor gerçekten.. tüm gece 6-7 defa tuvalete gitmek zorunda kaldım yataktan kalktıgım içinde çok içim sızladı ama Allaha emanettik artık.. 3 gün daha kaldık misafirhanede, yemege ve tuvalete kalktım, eşim ve oradaki aileler çok yardımcı oldular sagolsunlar.. yatakta sıkıldıkça tv karşısında üzerimize battaniyeler örterek mümkün oldugunca yatarak olmadı ayaklarımızı uzatarak geçirdik 3 günümüzüde... Ankara dışından gittiğimiz için 4. gün evimize dönmeye karar verdik otobüsle geldik 4 saat yolculuk yapmak zorunda kaldık.. Otobüste her türlü oturuşu denesemde yollar kötüydü en iyisi normal oturuş şekliydi koltuguda yatırıp belime destek koydum arkadaşlar ve evimize geldik.. Sonraki günlerdede yavaş yavaş ayaga kalktım. Çalıştıgım için işe bile gittim ama her fırsatta masanın altına sehpa koyup ayaklarımı uzatarak oturdum. Dinlendim bolbol yormamaya çalıştım. Ağır kaldırmadım. Ve 13. gün mutlu haberi aldım çok şükür arkadaşlar Allahım hepnize nasip etsin gönülden dua ediyorum gerçekten.. Bizi ancak bizim gibi yaşayanlar anlayabilir.. Hamile haberimden 3 hafta sonra ikiz oldugunu öğrendik :) 3. keseyi merak ediyordum arada aklıma takılıyordu noldu diye.. Şimdi 13. haftamızdan gün alıyoruz ve son bir haftadır kanama yaşadıgım için rapor aldık dinleniyorum evde bol bol, doktorlar 3 keseden kaynaklandıgını tutundugunu ama içinde bebek gelişmedigini söylüyorlar.. Diger iki kardeşine yer açmış o yumişimde.. Geçecek inşallah dua ediyorum bol bol dinleniyorum sadece wc ve yemek için kalkıyorum.. Birde arkadaşlar son olarak tavsiyem gününden önce test yapmayın sakın... Sabredin kafanızı bulandırmayın hiç.. Hele idrar testi, ben 13. gün kanda 116 çıkmış olmasına ragmen merakımdan idrar testi yaptım ogün negatif çıkmıştı.. Çok geç çıkabiliyor idrarda.. Bekleyin doktorunuzun dediği tarihi moral açısındanda önemli.. Zaman öyle çabuk geçiyorki her aşama sonrasında başka bir aşamaya geçtiğimiz için hep bir nedenimiz oluyor sabredebilmek için.. Herşeyiyle çok zor yaşadıklarımız ama inşallah hep birlikte mutlu sona ulaşır bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip eder Allahım.. Sevgilerimle..

günaydınlaaaaaaaaaaarrrr kızlar uyanın mutluluğumu paylaşın:sm_cool:
dün 7 yumurtam toplanmıştı 5 tanesi işlem görmüştü, az önce aradılar 5 i de döllenmiş teyzeleri hihoyyytşimdi benim 5 tane yavrummu var Allahım çok şükür yumurtam az diye üzülüyodum, 2 embriyo koydurmayı düşünüyoruz Allahım hayırlısıyla nasip eder inşallah
kızlar şimdi nasıl heyecanlıyım bilseniz dört gözle pazar gününü bekliyorum yavrularıma kavuşmak istiyorum:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

merseray canım cok sevindim adına benimde yumoslar az bes taneydi fakat ikisi büyümüs diğerleri 13 de kaldı bugun ve ya yarın yumosumu toplayabilirler herseyin hayırlısı allahtan ins benimde iki tane si iyi kailetede embriyo olur cok sükür allahıma hersey cok güzel olacak ins hersey bizim icin allahım emeklerimizi bosa cıkarmasın insss kızlarrr allahım hepimize saglıklı evlatlar nasip etsinn

Merseray çok sevindim, yolun önemli bir kısmını başarıyla geçmişsin. Kalitesi çok da iyi olmayan tek bir yumurtadan veren Allah beşinin içinden sana iki tane harika bebek verecektir. Az olan yumurtalar daha kaliteli olma eğiliminde oluyor, birbirlerini büyürken rahatsız etmiyorlar mı nedir artık... Ayrıca çok fazla yumurta toplandığında yumurtalıklarında ağrı ve rahatsızlık hissedebiliyorsun ki bu transferden sonrası için güzel bir his değil. O yüzden az olsun kaliteli olsun, Allah da tamamına erdirsin.

mervecim benim de drum da bülent traş, ya onu sadece ilk muayenemde gördük birdaha da görmedik yumurtalarımı da diğer ekip topladı, çok kızdım bugün onlara birşey söylemedim henüz ama söylemeyi düşünüyorum, transferi bari o yapsa, sonuçta onun adına gittik oraya haksızmıyım?

merseray canım benim yumurta toplamayada girdi canım transferede girdi canım ama bazen toplatıdan dolayı mehtap hanıma yönlendiriyor canım işallah hepimizin ki tutar

lm arkadaşlar benimde transferim pazartesi günü oldu haftaya cuma testim var ve bugün hiç bir şey hissetmiyorum zamanda geçmiyor zaten dua ederek özellikle bugün mübarek gün vaktimi geçiriyorum.
ben 2.gün işe başladım mecburen elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum tabii kısmet herşey allah herkesin kalbindeki hayırlı dileklerini kabul etsin işallah...

serap ıkmızınkı aynı gun olmus benımde pzartesı gunuydu 3 emrbyo yerlestırıldı senın kac adettı buarada hucre sayıları kactı bılgı verırmısın ...

benim 3 adet yumurta toplandı yumurta rezervim az olduğu için ikisi döllendi iki adet transfer edildi hücre sayısını bilmiyorum ama rahim içi çok temiz düzgün dedi doktor buda benim için bir umut tabiiki:)))
ama arkadaşlar şu varki şu an bu aşamaya bile gelmek isteyen ne kadar insan vardır kimbilir o yüzden bunun için allaha şükürler olsun biz elimizden geleni yapalım takdir allahın...

slm kader arkadaşlarım, bende 12 ocak ta teslim aldım emanetlerimi allahım inşallah yardım ederde hepimizin yüzü gülerr ..... 25 ocak ta kan testi yaptırıcam nasıl geçecek zaman bilmiyorum bana destek olun lütfenn

Back
X