Hoşgeldin arkadaşım, inşallah en kısa zamanda olumlu neticeni alırsın, bizi de haberdar edersin.
Yumurta toplama esnasında herhangi bir acı hissetmiyorsun çünkü narkoz altında oluyorsun. Gerçi ben tam uyumamıştım, herşeyi hatırlıyorum, ilk başta doktorun verdiği dezenfektan sıvıyı ve onun soğukluğunu hissetmiştim ama o birşey değil.
Transfer de 3-5 dakika süren birşey. Ultrasonun olmadığı zamanlarda yapılan jinekolojik muayene gibi. Spekulum denilen bir alet takıyorlar vajinaya, acı değil ama sıkıntı hissediyorsun, eğer rahat bir insansan ve kasılmazsan onu da hissetmezsin. Bir de transferde vajinal ultrason yapılamıyor, o yüzden 1,5 - 2 litre su içip gitmen ve transfere idrara sıkışık girmen lazım. Benim transferde en hoşlanmadığım şey o kadar sıkışmışken karından çekilen ultrason zımbırtısının karnıma baskısı olmuştu ama çok sürmüyor neyse ki. Transferin asıl kendisi bir iğnenin dikkatlice vajinadan rahime hiçbir yere batırmadan sokulup, içindeki embriyoların rahmin en tepesine bırakıldıktan sonra geri çıkarılması oluyor. Anlattığım süre kadar bile sürmüyor yani. Transferden sonra 2 saat kıpırdamamaya çalışarak sırt üstü yatıyorsun. Bu arada sana sürgü verip idrarını alıyorlar. Eğer vermezlerse israr et, sakın kalkıp tuvalete gitme.
Şimdiden iyi şanslar arkadaşım.