Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

Arkadaşlar merhaba. Şu an devam eden tüp bebek tedavisi içerisindeyim. Bugün yumurtalarım toplandı. Cumartesi ya da pazar transfer olacak. Ama birkaç gün önce soğuk almışım ve sürekli burnum akıyor ve hapşuruyorum ( bugün eve döndükten sonra iyice arttı) Şimdi dert ettim transfere kadar iyileşemezsem hapşurursam diye üzülüp duruyorum. Yarın doktoruma soracağım. Ama çok endişeleniyorum. bu kadar yol katedip de grip sayesinde bebikime zarar gelmesinden çok korkuyorum :(:43:

yahu ne tuhaf dimi transferde salıyolar içeri içerde öyleeee başıboşta sallanıyo embryolar ayağa kalkıyoruz nasıl yerçekimiyle düşmüyo nasıl duruyo orda ilginç 4. veya 5. gün tutunuyolarmış ozamana kadar öyle başıboşlar

dün transfer oldum 1 tanecik rabbim herkese nasip etsin kandiliniz mübarek olsun

allah razı olsun senın de kandılın mubarek olsun daha önünde 11 gün var bak üç aylardayız bol bol dua et kendine dikkat et sormak istediğin birşey olursa sorabılırsın benımde tüp bebek şimdi 14 hafta oldu rabbim inş senın de güzel haberlerını almayı nasip eder.

selam arkadaslar transferim sali günü yapildi simdi dinlenmedeyim cok heyecanliyim bu sürec nasil gececek bilmiyorum benim icin dua edin bebesim annesinden ayrilmasin.... bide henüz büyük tuvaleteime cikmadim nezamana kadar cikmam lazim acaba korkudan yapamiyorum bebisime bisey olursa diye :) bi de bu süreci nasil gecirelim ya yatmaktan sirtim ayaklarim mahfoldu valla :)

selam arkadaslar transferim sali günü yapildi simdi dinlenmedeyim cok heyecanliyim bu sürec nasil gececek bilmiyorum benim icin dua edin bebesim annesinden ayrilmasin.... bide henüz büyük tuvaleteime cikmadim nezamana kadar cikmam lazim acaba korkudan yapamiyorum bebisime bisey olursa diye :) bi de bu süreci nasil gecirelim ya yatmaktan sirtim ayaklarim mahfoldu valla :)

cnm benmmm böle düşünme ben kabız oldum o kadar komposto ve kayısıya ragmen ama yine de bebişim benmle allahıma çok şükür 5 haftalıgızzz..rabbim sanada nasip etsin inşallah
sana tavsiyem fazla yatma ve kendini şartlandırma hep dua et bol bolll ne istiyorsan allahtan iste geçende söyldim rabbim minnacık bi bebegi bizden esgirgeyecek degil birde kabız olan arkadaşlara tavsiyem mutlaka yeşil fasulye yiyin beni o düzelttii..:nazar:

canım hayırlı olsun...çok sevindim...kalp atışını ve kucağına almayı da RABBİM nasip etsin...belirtileri ve nelere dikkat ettiğini yazarmısın lütfen...dondurulmuşmuydu bebişin...
:emir_bebek::49::49::49:

canım yok dondurulmuş degildi bebişlerimm tazesinden 2 tane :)belirti olarak akıntı,ve gün içerisinde arada çok nadir olan 5,10sn süren adet sancısı gibi bişey oluyordu kasıklarıma,malesef çok uyku ve yorgunluk hali..dikkat ettigim şeyler ise yüksek yerlere çok uzanmadım çok egilmedim.sonra çok yatmadım arada gezdim evin içinde bide çok erik yedimm ve süt içtim..bide yataktan kalktıgım zaman ayakta bi anda gözüm kararıyordu oturma ihtiyacı hissediyordum..rabbim hepinize nasip etsin bu duyguyu dualarımdasınız..:nazar:

Caniiim bende tulin hocadayim. Pazar testim var. Cok sevindim sonucuna. Balki karsilasiriz orda. Bi dahakine haberleselim insallah caniiim. Be cok sevdim dr.umu cok tatli hepside....

ayyy çok sevindim şimdi hastane arkadaşım oldu:)senn isim ne cnm belki duymuşumdur ben derya bu arada..tülin hocam çok tatlı evet bende çoook seviyorum onu ısırasım geliyo:)bu arada ben yarın gidicem kan testi tekrarlanıcak inş. degerlerimde bi düşme yoktur korkuyorum..sana kaç tane embriyo verildi bide kaçıncı gün kaçıncı kalite?:49:

bu arada arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun öpüyorum burdan herkezi bolbol dua günü bugün rabbim hepinize hamile kalmayı hepimizede bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsinn..dualarınız içinde bugün bana ve melegimede yer verin yarın kontrolümüz var...
hepinizden allah razı olsun..:21:

ayyy çok sevindim şimdi hastane arkadaşım oldu:)senn isim ne cnm belki duymuşumdur ben derya bu arada..tülin hocam çok tatlı evet bende çoook seviyorum onu ısırasım geliyo:)bu arada ben yarın gidicem kan testi tekrarlanıcak inş. degerlerimde bi düşme yoktur korkuyorum..sana kaç tane embriyo verildi bide kaçıncı gün kaçıncı kalite?:49:

Deryacim canim beniiim :-) bugun senden bahseytim sordum tulin hocaya adini bilmiyorum ama daha yeni sinuc almis dedim. Babasiyla gelmis teste dedim :-) deryadir o zaman dedi oda. Yarin sor bak, cinlsttik bugun kulaklarini. Evet ben de cok seviyorum tulin hocayi. Bi baska rahatlik veriyor insana. Hep mutlu ve huzurlu cikiyorum onun yanindan. Ilk gunden beri ayni hissediyorum. Isinin de ehli masaallah. Ravbim her isini rast getirsin onunda.

Tatlim gelelim sorularina
Birinci kalite 2 tane 3.gun embriyosu transfer edildi. Korkma sakin dusmenistim artmistir insallah. Sana ozelden mail adresimi ve telefonumu gonderiyorum. Yazarim birazdan. Bundan sonra gorusuruz insallah canim. Cumartedi test yspacagiz biz de insallah. Hayirli neticeler akirsak kontrollerde gorusuruz insallah...

Su mubarek gunun hatirina mahzun etmesin Yuce Rabbimiz tum isteyenlerle birlikte bizlere de hayirli imanli saglikli evlatlar nasib etsin insallah.... Amiiiin

herkesin kandili mübarek olsun, Rabbim herkesin dualarını bu mübarek gecede kabul eylesin insallah..

Son düzenleme:

canım öncelikle transferin hayırlısı olsun. insallah bebegin sonuna kadar seninle olur ve seni hic bırakmaz. bana göre, cok yatma derim. vücudunun kan dolasımı cok önemli, hele ki böyle bir sürecte. ben ilk 3 gün evden cıkmamıstım, sonra yavas tempolu yürüyüsler yapmıstım. tabii evdeki 3 günde de evin icinde az az dolasmıstım. agır kesinlikle kaldırma., kendini hamile gibi hisset ki bedenin onu benimsesin ve karınını sürekli oksa. kabızlıga gelince de en kısa sürede insallah tuvalete cıkarsın, cünkü daha beklersen daha da zorlanırsın. eger kabız olursan bir surup var(adını vermemem daha uygun olur, merkez sana söylemistir ya da ararsan mutlaka bilgilendirirler) onu kullanabilirsinve bol bol meyve yiyip su icmelisin, ayrıca corba ic tavuk suyuna corba mesela. cok fazla da düsünmemeye calıs.. bol sans ;)

Son düzenleme:
Deryacim canim beniiim :-) bugun senden bahseytim sordum tulin hocaya adini bilmiyorum ama daha yeni sinuc almis dedim. Babasiyla gelmis teste dedim :-) deryadir o zaman dedi oda. Yarin sor bak, cinlsttik bugun kulaklarini. Evet ben de cok seviyorum tulin hocayi. Bi baska rahatlik veriyor insana. Hep mutlu ve huzurlu cikiyorum onun yanindan. Ilk gunden beri ayni hissediyorum. Isinin de ehli masaallah. Ravbim her isini rast getirsin onunda.

Tatlim gelelim sorularina
Birinci kalite 2 tane 3.gun embriyosu transfer edildi. Korkma sakin dusmenistim artmistir insallah. Sana ozelden mail adresimi ve telefonumu gonderiyorum. Yazarim birazdan. Bundan sonra gorusuruz insallah canim. Cumartedi test yspacagiz biz de insallah. Hayirli neticeler akirsak kontrollerde gorusuruz insallah...

Su mubarek gunun hatirina mahzun etmesin Yuce Rabbimiz tum isteyenlerle birlikte bizlere de hayirli imanli saglikli evlatlar nasib etsin insallah.... Amiiiin

doktorumuz çok iyi cnmm evett:)inşallahh nasip etcek cnm sen hiç merak etme bugün bol bol dua et rabbim hepimizin yarımcısı olsunn pazartesi keseyi görcez inş..allahım sanada nasip etsin bu duyguyu güzel güzel bebişlerin olsun inş kuzucum..:16:

Bu arada cnm al sana bir belirti daha başımı yastıktan kaldıramıyorummm gözlerimi açamıyorum uykusuzluktann:49:

doktorumuz çok iyi cnmm evett:)inşallahh nasip etcek cnm sen hiç merak etme bugün bol bol dua et rabbim hepimizin yarımcısı olsunn pazartesi keseyi görcez inş..allahım sanada nasip etsin bu duyguyu güzel güzel bebişlerin olsun inş kuzucum..:16:
Amiiin canim insallah. Tesekkur ederim tatlim. Bakarsin p.tesi yeniden cagirir dr. O zaman karsilasiriz. Insallah keseyi de sorunsuz gorursunuz canim. Sonra sira kalp atislarida :-) Rsbbim bu gecenin hatitina tum isteyenlere hayirli evlatlar vesin insallah saglikla kucsklarimiza aldirsin insallah

canım öncelikle transferin hayırlısı olsun. insallah bebegin sonuna kadar seninle olur ve seni hic bırakmaz. bana göre, cok yatma derim. vücudunun kan dolasımı cok önemli, hele ki böyle bir sürecte. ben ilk 3 gün evden cıkmamıstım, sonra yavas tempolu yürüyüsler yapmıstım. tabii evdeki 3 günde de evin icinde az az dolasmıstım. agır kesinlikle kaldırma., kendini hamile gibi hisset ki bedenin onu benimsesin ve karınını sürekli oksa. kabızlıga gelince de en kısa sürede insallah tuvalete cıkarsın, cünkü daha beklersen daha da zorlanırsın. eger kabız olursan bir surup var(adını vermemem daha uygun olur, merkez sana söylemistir ya da ararsan mutlaka bilgilendirirler) onu kullanabilirsinve bol bol meyve yiyip su icmelisin, ayrıca corba ic tavuk suyuna corba mesela. cok fazla da düsünmemeye calıs.. bol sans ;)

cok tesekkür ederim canim.. bu mübarek gecede Allahim insallah bebislerimizi bize bagislar tek duam bu.. tuvalet olayini bu aksam hallettim sükür kurtuldum.. esim armut görüp almis isten gelirken onu yemistim galiba etkili oldu :) bol corbali meyveli sebzeli besleniyorum ama esim suan yürümeme cok izin vermiyo erken daha diyo bakalim haftasonunu atlatalim bir dahaki hafta dolasirim biraz..

senin durumun nedir? nerdensin ? biraz kendinden bahsedermisin tanismak isterim tabi istersen :)

cok tesekkür ederim canim.. bu mübarek gecede Allahim insallah bebislerimizi bize bagislar tek duam bu.. tuvalet olayini bu aksam hallettim sükür kurtuldum.. esim armut görüp almis isten gelirken onu yemistim galiba etkili oldu :) bol corbali meyveli sebzeli besleniyorum ama esim suan yürümeme cok izin vermiyo erken daha diyo bakalim haftasonunu atlatalim bir dahaki hafta dolasirim biraz..

senin durumun nedir? nerdensin ? biraz kendinden bahsedermisin tanismak isterim tabi istersen :)
oh iyi.. sorunu halletmene sevindim. yoksa sıkıntı olurdu senin icin. ben hamdolsun hamileyim.5 haftalık ama daha cok yeni. hani hamileyim demekle bitmiyor. kalp atısını görmeden, 3 ayı doldurmadan hatta kucagıma almadan rahat edemiycem herhalde:9::nazar:almanyada yasıyorum ama tedavi icin türkiyeye geldim. bu haftasonuda kısmetse dönüyorum almanyaya. anlıycan, esim bebegimizle henüz tanısamadı:((

Son düzenleme:
Transfer sonrası gebelik belirtisi arayan arkadaşlar
2 defa tüp bebek yaptıran ve ikisindede pozitif sonuç olan biri olarak iki transferimin sonrasında da aynı belirtileri yaşadım. Öncelikle en önemli belirtim transferden 4-5 sonra falan vajinada girişinde belirgin olarak yumuşama hissettim, bunu internetten araştırmam sonucunda öğrenmiştim, günde 3 defa vajinadan progestan almam nedeniyle bu yumuşamayı çok hissettim, bence en önemli belirti buydu, bunun dışında bariz şekilde göğüs şişliği, gaz sıkıntısı ve transfer gününe doğru hafif kasık ağrılarım olmuştu, bu belirtiler kullandığım ilaçlardan olabilir tabi, hatta hiç belirti olmadan pozitif sonuç alan pek çok kişi olduğunu biliyorum, boşuna belirti arayıp kendinizi üzmeyin derim, ama vajina yumuşamasının kesin belirti olduğuna eminim ben.

oh iyi.. sorunu halletmene sevindim. yoksa sıkıntı olurdu senin icin. ben hamdolsun hamileyim.5 haftalık ama daha cok yeni. hani hamileyim demekle bitmiyor. kalp atısını görmeden, 3 ayı doldurmadan hatta kucagıma almadan rahat edemiycem herhalde:9::nazar:almanyada yasıyorum ama tedavi icin türkiyeye geldim. bu haftasonuda kısmetse dönüyorum almanyaya. anlıycan, esim bebegimizle henüz tanısamadı:((

senin de hamileligin hayyirli olsun canim umarim saglikla kucagina alirsin. Almanyada nerdesin benim esimde almanyadan gelme mannheim deydi kesin dönüs yapti evlenince. senin tedaviyle mi oldu bebisin? transfer sonrasi nelere dikkat ettin?

senin de hamileligin hayyirli olsun canim umarim saglikla kucagina alirsin. Almanyada nerdesin benim esimde almanyadan gelme mannheim deydi kesin dönüs yapti evlenince. senin tedaviyle mi oldu bebisin? transfer sonrasi nelere dikkat ettin?

inanmıyoruummm, esin almanya'dan kesin dönüs mü yaptı??? süperrrr... bu topigin cok dısında olacak ama sormak zorundayım bunu; bizde esimle kesin dönüs yapmak istiyoruz ama benim esim de orda dogma büyüme oldugu icin ben korkuyorum türkiye'ye alısamaz diye. senin esin alıstı mı? mutlu mu türkiye'de ve en önemli soru almanya'da yasarken calısmıslıgı varsa sigortasını türkiyeye sorunsuz aktarabildiniz mi?? sorularım acevap verirsen cok sevinirim canım, cünkü bu konu benim icin cok önemli. nekadr dogru bilgi toplarsam o kadar dogru adım atacagımızı düsünüyorum.
.

Back
X