Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

diger sorularına da cevap vereyim canım. evet, benim de tedaviyle oldu. hamdolsun Rabbime yüzümüze güldü ama sonuc almakla bitmiyormus, bebegim iyi mi, kalp atısları var mı bunları bilmeden yasamak inan tedavi sürecinden daha zor. cünkü, artık biliyorsun ki icinde bir canlı oldugunu istedigin birsey var. cok garip bir duygu bu...
ben transferden sonra 3 gün evden cıkmadım ama 5 gün evden cıkma demelerine ragmen dayanamadım ve 4.günden sonra yürüyüs yapmaya basladım. kalabalık arasın girmedim, kendi basıma kafamı dinledim. toplulukta boguluyorum ben cok sevmiyorum. her kafadan bir ses cıkıyor. kitap okudum, internete cok girmedim, dengeli beslenmeye calıstım, hergün süt ictim mesela, kahve-cayı bıraktım, kabız olacagım seylerden uzak durdum, posalı seyler yemege calıstım, ceviz yiyorum hergün hala... genel olarak böyle yani.. yine aklıma gelen birsey olursa yazarım canım..

inanmıyoruummm, esin almanya'dan kesin dönüs mü yaptı??? süperrrr... bu topigin cok dısında olacak ama sormak zorundayım bunu; bizde esimle kesin dönüs yapmak istiyoruz ama benim esim de orda dogma büyüme oldugu icin ben korkuyorum türkiye'ye alısamaz diye. senin esin alıstı mı? mutlu mu türkiye'de ve en önemli soru almanya'da yasarken calısmıslıgı varsa sigortasını türkiyeye sorunsuz aktarabildiniz mi?? sorularım acevap verirsen cok sevinirim canım, cünkü bu konu benim icin cok önemli. nekadr dogru bilgi toplarsam o kadar dogru adım atacagımızı düsünüyorum.
.

evet canim esim dönüs yapti. benim esimde almanyada dogma büyüme hatta alman vatandasi ama alisti 3 sene oldu bazen almanyayi aramiyo degil ama yine de buranin iyi yönleri agir basiyor.. esim is nedeniylede senede 2-3 kere gidiyo almanyaya ama burayi gercekten daha cok seviyor. almanyadaki sigortasi donduruluyor yasi dolunca ordan da emekli oluyor. burda yine sigortasi basliyor. ama türk vatandaslarinda durum nasil tam bilmiyorum canim yine sormak istedigin bir sey olursa yazarsin mutlaka cevap veririri. sen han
gi sehirdesin? evlenince mi gittin orda miydin?

evet canim esim dönüs yapti. benim esimde almanyada dogma büyüme hatta alman vatandasi ama alisti 3 sene oldu bazen almanyayi aramiyo degil ama yine de buranin iyi yönleri agir basiyor.. esim is nedeniylede senede 2-3 kere gidiyo almanyaya ama burayi gercekten daha cok seviyor. almanyadaki sigortasi donduruluyor yasi dolunca ordan da emekli oluyor. burda yine sigortasi basliyor. ama türk vatandaslarinda durum nasil tam bilmiyorum canim yine sormak istedigin bir sey olursa yazarsin mutlaka cevap veririri. sen han
gi sehirdesin? evlenince mi gittin orda miydin?
esinin böyle bir karar almasi gercekten cok güzel. almanya'da hayat berbat(benim icin) ben tr'de dogdum, almanyaya evlendim ama hic alisamadim. aileme cok bagliyim ama iste yasamadan bilemiyor insan. bukadar zor olacagini bilmiyordum. esimde burrda mutsuz oldugumu gördügü icin o da dönüs yapma fikrinde. en kisa zamanda Rabbim izin verirse dönmeyi planliyoruz. o yüzden arastirmalar yapiyor, türkiyede is imkanlarini yokluyoruz. bakalim, önce hayirlisiyla bebegim bir gelsin de sonra ki ilk isimiz dönüs olacak hayirlisiyla..

Son düzenleme:
kızlar allahıma şükürler olsun dün kesemizi gördük..bebegi ne aman içinde örürüm bilgisi olan varmı arkadaşlar..?

slm kızlar...nazefsa ne güzel bir haber keseyi görmene çok sevindim...inşlh ben de o günleri görürüm....benim de 2. günüm bu gün bakalım RABBİM bebişlerim tutunsun nolur bu defa............

slm kızlar...nazefsa ne güzel bir haber keseyi görmene çok sevindim...inşlh ben de o günleri görürüm....benim de 2. günüm bu gün bakalım RABBİM bebişlerim tutunsun nolur bu defa............

sagolll cnm bnmm rabbim sana ve tüm isteyenlere nasip etsin inşallahhh sakın stres yapma bol bol diinlenip sıvı tüket kabız olma tammı :)

sagolll cnm bnmm rabbim sana ve tüm isteyenlere nasip etsin inşallahhh sakın stres yapma bol bol diinlenip sıvı tüket kabız olma tammı :)

teşekkürler canım...dikkat ediyorum bu güne kadar hiç kabız olmadım.....iyi gidiyodur inşlh..sadece bu sabah jel sılmadan çamaşırıma baktım çok az bir pembemsi kan vardı azıcık yani korktum ne olabilir sizce.....

herkese merhaba. yarın yumurtalar toplanacak pazar günü de transsfer inallah. bana tavsiyelerini yazabilirmsinz

arkadaşlar benimde sizin yardımınıza ihtiyacım var,bende dondurulmuşlarla tedaviye başladım.ama benim sıkıntım transfer sonrası,işe başlamam lazım işim çok yorucu değil masa başı ama sürekli otuyorum bu durumda rahim kan akışı nasıl olur bilmiyorum evde kalsam oda başka dert ne yapacağımı bilemedim

geçen hafta çarşamba gunuu 2.transferım yapıldı...ayın 13un dede bellı olucak...dun bugun kasıklarımda adet olucakmısım gıbı agrı oluyor ama cok nadır zamanlarda....

heveslenmek ıstıyorum korkuyorum....cok degısık duygular zor anlar....

selam arkadaşlar ben sebepsiz infertiliteyim, bu ilk denemem, anatolia tüp bebek merkezinede tedavi görüyorum drum Bülent Traş, perşembe yumurtalarım toplanacak pazar da transferim olur galiba,
tüp bebekle hamile kalan arkadaşlar sizden ricam, transfer sonrası nelere dikkat edelim, bizlere neler önerirsiniz?

Merhaba , tüp bebek tedavi hakkında öncesi ve sonrası burada bir çok şey okudum ve sadece kendimi üzdüm ve hırpaladım.sizlere tavsiyem rahat olun transfer sonrası yok ananas yok ceviz bunların etkisi sadece doğru beslenme olur. Evde istirahat edin ama 12. Gün boyunca asla kötürüm gibi davranmayın kendinize . Ben 2 gün dinlendim ama asla yatmadım evde tv karşısında uzandım ama m günde değil. Yemekte yaptım araba kullanıp iğnemi yaptırmaya da gittim. Yatmakla tutunmanın alakası yok dr zaten söylüyor . Benim doktorum prof.dr.bülent tıraş kendisinden inanılmaz memnunum.12. Gün boyunca kendimde hep bir belirti aradım buradan okudum ama zaten doktorum belirti olmayacağını söylemişti ama insanoğlu işte buradan okudum ve ağladım yok belirtim diye . Gerçekten belirtim olmadı göğüslerim zaten ilaçlardan dolayı malum şiş ve hassastı ama bu tedavi boyunca hep aynıydı. 12. Gün kanda baktırmam gerekiyordu bugün 11. Günün dayanamadım daha doğrusu kesin yok bakayımda kurtulayım dedim, baktırdım ve sonucum 550 çıktı, yani pozitif ama değerler çok önemli 3 gün sonra tekrar baktıracağım allah nasip ederse.yani lafın kısası transfer sonrası vücudunuzda hiç bir gebelik belirtisi olamaz . Ben normal yolla da gebe kaldım o belirtileri aradım hep ama olmAdı işte,sevgili doktorumun dediği gibi belirti olmayacak sadece kanda çıkıyor rahat olun ve moralinizi bozmayın ve insanların abuk subuk yazılarına değer vermeyin.sadece doktorunuzu dinleyin. Sevgiler

Konunun üstünden epey zaman geçmiş ama ben de transferimin 3.gününde biri olarak paffy ye katılıyorum.olacağı varsa olacak o bebeklerin doğum zamanları yazılmışsa tutacak.bende dinleniyorum ama yatmıyorum bugün eşimle gezdik bile biraz.bunalmıştım napıyım.allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin tüm isteyenlere.amin.

Son düzenleme:
Evet canim baya bi zaman gecmis insan olmasını cok istiyo ama olmayınca olmuyo herşeyde vardır bir hayir Allah isteyen herkese nasip etsin gönlüne göre versin sevgiler Arkadsim inşallah sende hayırlı haberle verisin

Canim benim 6 denemek neler yapmadım ama herşey Allah
Allahım guzel günler bişede göstersin inşallah evlarsiz son bayramınız olur

Canim benim 6 denemek neler yapmadım ama herşey Allah
Allahım guzel günler bişede göstersin inşallah evlarsiz son bayramınız olur

6 kere mi denedin canım?evet hem maddi hem manevi zor bi durum sinir stres herşey var valla.amin canım allah yardımcımız olsun.

6 kere mi denedin canım?evet hem maddi hem manevi zor bi durum sinir stres herşey var valla.amin canım allah yardımcımız olsun.

Evet 6 kere denedik ilk denemelerinde tecrubembyoktu bana kimse şöyle yapcaksin diye bişey söylemedi benbyurt dışında yaşıyorum burada bide okadr önem vermiyolar hemen transferden 10 dak sonra eve gonderiyoler 3 denenen zaten transfer yapılmadi enson bu sene türkiyede denedik izmirde doktorundan cok memnundum ama yine olmadı cok umutluydum simdi burada deneyecegus yine belki saati vakti vardır herşey Allahın elinde oisteyince hiçbirşey mani olmaz hayırlısı inşallah sen in bebislerin tutunur Allah gonlumuse göre versin

Evet 6 kere denedik ilk denemelerinde tecrubembyoktu bana kimse şöyle yapcaksin diye bişey söylemedi benbyurt dışında yaşıyorum burada bide okadr önem vermiyolar hemen transferden 10 dak sonra eve gonderiyoler 3 denenen zaten transfer yapılmadi enson bu sene türkiyede denedik izmirde doktorundan cok memnundum ama yine olmadı cok umutluydum simdi burada deneyecegus yine belki saati vakti vardır herşey Allahın elinde oisteyince hiçbirşey mani olmaz hayırlısı inşallah sen in bebislerin tutunur Allah gonlumuse göre versin

Problem neydi peki sizin?benim yumurta rezervinde azalma varmış :( aman dediğin gibi rabbim ol derse olur anca.

moralinizi bozmayın şöyle yaptım kesin tutmadı böyle niye yaptım benim yüzümden tutmadı falan diye kendinizi üzmeyin. bende burdan okuduklarımla moralimi bozmuştum. transfer sırasında ve sonrasında başımı kaldırdım mesela hemşire uyardı beni sürekli başını kaldırma diye ama ben yinede çok dikkat etmedim. yarımsaatlik dinlenmedede hep kaldırdım. burdan okudumki başını kaldırınca rahim embriyoları kusuyomuş. ve kalkar kalkmaz hapşırdım sürekli. eve geldim hemen duşa girdim namaz kıldım falan.burdakiler 2-3 ay banyoya girmemiş çok sakıncalıymış, abdest alırken ayaklarını kaldırmamış oturarak namaz kılmış falan.okudukça çöktüm ilk 2 gün moralim 0 dı. sonrada bebeğim tuttunacağı zamanlarda benim moralim bozuktu hep kesin tutunamamıştır diye canımı sıktım ama tuttu çok şükür. hiç bir belirtide yoktu üstelik

Eveet ben de yazmak istiyorum neler yaptigimi :)) transfer oldugum gun yattim dinlendim.Dr kesinlikle kabiz olmamalisin demisti.aksine ilk gun kabiz oldum.tabi hemen hurma form cayi filan halloldu ama tuvalete gitmek fobim olmustu. Ya farketmeden ikinirsam ya duserse diye.. cok sukur oyle olmadi :) ertesi gun normal yasantima geri dondum. Normalde hizli ve ani hareket eden biriyimdir. Mesela egilirken dizlerimi kirarak yavasca asagi egildim... ilk gun yana donmekten cekindim sanki bisey olacak gibi.ama yanlis bi dusunceymis..az ve sık yemek cok onemli. Yoksa ilaclarin da etkisiyle gobeginiz kocaman oluyor benden soylemesi :))
Onun disinda en basindan beri hamileymissiniz gibi olumlama yapin.Rabbim insallah emeklerimizi bosa cikarmaz ve saglikla tamamlariz gebeligimizi :)) hepinize sevgiler

Ben afedersiniz ama kabizlik sıkıntısı yasiyorum. En buyuk kaygim da bu. Yok yatiyim yatmiyim bunlara takilmiyorum ama kabizliktan korkuyorum yine. Kayisi kuru uzum misir neler neler ama normalde de yatkin oldugum icin jel ve folbiolun etkisyle oluyorum :KK43:

Back
X