Kc tane embriyon var ve kacinci gun embriyolari gidecek ngs ye? Merkezin hangisiArkadaşlar merhaba benim embriyolara ngs yapılmasıniçşn ensen imza istiyorlar achg fish array dediler
Merhaba ben de cok faZla arastirdim. Dunyada bu duruma rastlanan 11 tane ornek varmis yasayan onlar da iki uc yasinda olmusler sadece bir tanesi 10 yasina ksdar yasamis ama ona yasamak denmez hepsi dogar dogmaz ameliyatlar yogun bakimlar vs vs sonrasinda da zeka yok. Konusma gorme hissetme yok vs .. maalesef yasayan ornekleri bu sekildeymis. Eger normal hamile kalirsaniz cvs ya da amniyosentez yaptirip baktirabilirsiniz. Bebek hasta olup eger ki karninizda olmezse bir sekilde ve dogarsa bu saydigim ornekler gibi oluyormus cunku. Mutlaka ama mutlaka hamilelikte perinatoloji ile tum kontrolleri gerceklestirmek gerekiyor hem de onerilen ne test varsa hepsini yaptirmak lazimdeepliner merhaba,
Sizinle daha önce konuşmuştuk sanıyorum. Hikayenizi biraz biliyorum galiba.
Normal deneyenlerin çok oldu demişsiniz. Bu bana umut oldu, çünkü ben de bu sefer normal düşünüyorum. Kafamda bazı genetik sorular var sadece. Mesela ya sağlıklı ya tamamen sağlıksız (sonlanması gereken bir hamilelik veya yaşayamayacak bir bebek) mi oluyor bizim durumumuzda acaba? Arada bir vaka oluyor mu acaba? Mesela down sendromu benzeri bir vaka gibi.
Kafamda deli sorular, stres doluyum. Ne yapacağız biz? Allahım yardımcımız olsun inşallah
Canım merkezim ya genlap ya Prof dr Volkan Baltacı dr um karar verecek 5. gün embriyosu bugün 4. Gün kaçtane olacak bilmiyorum 3.güne 9 tane kalmıştıKc tane embriyon var ve kacinci gun embriyolari gidecek ngs ye? Merkezin hangisi
Ama sadece ngs için demişler dr um ben kefilim dediImzasiz yapilmaz canim onayin gerekiyor
Embriyolara herhangi bir islem uygulanacagi icin onay almak zorundalar canim merak etme. Hadi hayirli olsun insallah bize de haber ver kac tane gitti kac tane geri geldi ve ngs kac gunde belli oluyormus? Senin translokasyonun hangi kodlardaydi canimAma sadece ngs için demişler dr um ben kefilim dedi
Tamam cnm yarın 5. gün bakalım kaç embriyo kalacak belki hepsini gönderemeyizEmbriyolara herhangi bir islem uygulanacagi icin onay almak zorundalar canim merak etme. Hadi hayirli olsun insallah bize de haber ver kac tane gitti kac tane geri geldi ve ngs kac gunde belli oluyormus? Senin translokasyonun hangi kodlardaydi canim
Hadi bakalim hayirlisi olsun canim haber ver bize de lutfen insallah hersey yolunda giderTamam cnm yarın 5. gün bakalım kaç embriyo kalacak belki hepsini gönderemeyiz
Eşimde 2ve 3 nolu q21 p11.2 bölgelerinde kromozomlarda resiprpkal tip dengeli translasyon var
Merhaba eğer normal gebelik olursa anne karnında cvs ve ya aminosentez yaptırmak sadece sağlıklı mı değil onu öğreniyoruz demi..Merhaba ben de cok faZla arastirdim. Dunyada bu duruma rastlanan 11 tane ornek varmis yasayan onlar da iki uc yasinda olmusler sadece bir tanesi 10 yasina ksdar yasamis ama ona yasamak denmez hepsi dogar dogmaz ameliyatlar yogun bakimlar vs vs sonrasinda da zeka yok. Konusma gorme hissetme yok vs .. maalesef yasayan ornekleri bu sekildeymis. Eger normal hamile kalirsaniz cvs ya da amniyosentez yaptirip baktirabilirsiniz. Bebek hasta olup eger ki karninizda olmezse bir sekilde ve dogarsa bu saydigim ornekler gibi oluyormus cunku. Mutlaka ama mutlaka hamilelikte perinatoloji ile tum kontrolleri gerceklestirmek gerekiyor hem de onerilen ne test varsa hepsini yaptirmak lazim
Cvs ve amniyosentezde gen hastaliklari yani kromozom hastaligi varsa atiyorum tek gen hstaligi ya da translokasyon varsa onlar cikiyor canim . Sendromlara da bakiliyor. Amniyosentezde eger sagliksiz bebek oldugu ortaya cikinca doktor oneriyor ve sana birakiyor tercihi canim. Gebeligi sonlandirabiliyorsunMerhaba eğer normal gebelik olursa anne karnında cvs ve ya aminosentez yaptırmak sadece sağlıklı mı değil onu öğreniyoruz demi..
Artık sağlıklı değil ise doğurmak ve ya aldırma yi secmek ..
Anladım canm..Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsinCvs ve amniyosentezde gen hastaliklari yani kromozom hastaligi varsa atiyorum tek gen hstaligi ya da translokasyon varsa onlar cikiyor canim . Sendromlara da bakiliyor. Amniyosentezde eger sagliksiz bebek oldugu ortaya cikinca doktor oneriyor ve sana birakiyor tercihi canim. Gebeligi sonlandirabiliyorsun
Hadi canim hayirlisi senden güzel haberler bekliyorumTamam cnm yarın 5. gün bakalım kaç embriyo kalacak belki hepsini gönderemeyiz
Eşimde 2ve 3 nolu q21 p11.2 bölgelerinde kromozomlarda resiprpkal tip dengeli translasyon var
Merhaba ben de cok faZla arastirdim. Dunyada bu duruma rastlanan 11 tane ornek varmis yasayan onlar da iki uc yasinda olmusler sadece bir tanesi 10 yasina ksdar yasamis ama ona yasamak denmez hepsi dogar dogmaz ameliyatlar yogun bakimlar vs vs sonrasinda da zeka yok. Konusma gorme hissetme yok vs .. maalesef yasayan ornekleri bu sekildeymis. Eger normal hamile kalirsaniz cvs ya da amniyosentez yaptirip baktirabilirsiniz. Bebek hasta olup eger ki karninizda olmezse bir sekilde ve dogarsa bu saydigim ornekler gibi oluyormus cunku. Mutlaka ama mutlaka hamilelikte perinatoloji ile tum kontrolleri gerceklestirmek gerekiyor hem de onerilen ne test varsa hepsini yaptirmak lazim
Embriyolara herhangi bir islem uygulanacagi icin onay almak zorundalar canim merak etme. Hadi hayirli olsun insallah bize de haber ver kac tane gitti kac tane geri geldi ve ngs kac gunde belli oluyormus? Senin translokasyonun hangi kodlardaydi canim
10. Ayda kandan alınan test nıfty harmony onu translasyon lılara yapmıyorlardeepliner cvs yaptıracağım eğer normal gebelik olursa 9-11. Haftalarda zaten İnşallah. Hatta 10. Haftada anne kanından da yapılan özel bir test varmış onu da düşünüyorum ekstradan. Beni burada strese sokan sağlıklıysa çok şükür diyeceğiz, yaşamla bağdaşmazsa çok zor ve çok üzücü sonlandırma kararını vereceğiz galiba yine mecburen. Ama arada derede birşey çıkarsa o zaman ne yapacağız? Benim 6 aylık yavrucum yaşaması mümkün olmadığı için alındı ve buna rağmen bu karara imza atmak beni vicdanen, dini açıdan çok yıprattı. Yaşar ama engelli vs derlerse o çok zor olur ama yaşar derlerse sanıyorum zor bir hayat da olsa aldıramam bu sefer yavrucağı
Şu an beni en yoran bu düşünce. Bu açıdan yanıt arıyorum kendime..
Bu gün devlet hastanesinde bir genetikçi ile görüşmeye gideceğim, bir de Çapa'daki genetik doktoruma da bunları soracağım. Size de yazarım yanıtları.
Yok cnm bu tam o değil translasyon ngs de çıkmaz fısh ya da array yapalım diyorlar ben ngs de inat ettiğim için öyle bir de yarın 5. Gün benden ngs ücretini ne zaman alırlar acaba?K Kavimlergocu embriyolara ne işlem yapılırsa yapılsın eşlerden imza alınıyor. Bizim pgt'den sağlıksız gelen embriyoların imhası için bile imza istemişlerdi. Kendilerini güvenceye almak için aslında hastane/lab.laın uygulaması bu. Ama her imzayı neden aldığını tek tek açıklıyordu bize hastane. Kafana takılırsa sor bence. Bu kadar stresimizin arasında bir de neyi imzaladım acaba diye kafamız bulanmasın..
Umarım çok güzel haberler alırız senden.
Çok sevinirim yazarsanız. Ben şuna inanıyorum , ilim ve bilim birlikte harmanlanınca gerçek bilgi ortaya çıkıyor. Tip bu kadar ilerlemisken her turlu seyi bilebiliyorken koru korune bir bebegin hayatini karartmanin bir anlami yok bence. Bebek hasta makinalara bagli yasayacaksa zeka sorunu varsa bu durum hem kendinize hem esinize hem de diger aile bireylerine en en cok da o bebege gunah degil mi yazik degil mi. En kucugunden bir problem yasayinca ooff bu grip nerden cikti demiyor muyuz? Ben diyorum. Bir insanin omru boyunca daha ne acilar fiziksel ve ruhsal bcekecegini bilmeden buna gozyummak gunah geliyor bana. Allah aklini kullan demis. Bilime gozunu kapatma demis. Hayirlisi ve sagliklisi olsun insallah hersey herkes icin yolunda gitsin.deepliner cvs yaptıracağım eğer normal gebelik olursa 9-11. Haftalarda zaten İnşallah. Hatta 10. Haftada anne kanından da yapılan özel bir test varmış onu da düşünüyorum ekstradan. Beni burada strese sokan sağlıklıysa çok şükür diyeceğiz, yaşamla bağdaşmazsa çok zor ve çok üzücü sonlandırma kararını vereceğiz galiba yine mecburen. Ama arada derede birşey çıkarsa o zaman ne yapacağız? Benim 6 aylık yavrucum yaşaması mümkün olmadığı için alındı ve buna rağmen bu karara imza atmak beni vicdanen, dini açıdan çok yıprattı. Yaşar ama engelli vs derlerse o çok zor olur ama yaşar derlerse sanıyorum zor bir hayat da olsa aldıramam bu sefer yavrucağı
Şu an beni en yoran bu düşünce. Bu açıdan yanıt arıyorum kendime..
Bu gün devlet hastanesinde bir genetikçi ile görüşmeye gideceğim, bir de Çapa'daki genetik doktoruma da bunları soracağım. Size de yazarım yanıtları.
Volkan baltaci ile gorustum bir iki ay once ve suan genetikteki en son inceleme yontemi ngs oldugunu soyledi. Fish sakin yaptirma acgh ya da ngs yapilmasi gerekiyor. Ngs de diretmek en dogrusu hastanenin ya da merkezin senin gibi hastasi yoksa bilmiyor olabilirler varsa bile fishe yonlendirio olabilirler ve bu cok cok yanlis. En detayli ve en hizli sonuc veren test ngs. Inadindan vazgecme sakin pes etme. Eger ngs nin ne oldugunu bilmiyorlarsa sen embriyolarini emanet etmek icin volkan baltaciyi ara lutfen o yapsin . Hemen ulasabilirsin istersen. Hucreyi nasil alacaklarini mi bilmiyorlar onun icin mi israr ediliyor acaba. Bazi testlerde tek hucre aliniyor bazilarinda 2 hucre aliniyor cunku . Bence gorus canim volkan hocaylaYok cnm bu tam o değil translasyon ngs de çıkmaz fısh ya da array yapalım diyorlar ben ngs de inat ettiğim için öyle bir de yarın 5. Gün benden ngs ücretini ne zaman alırlar acaba?
Görüştüm cnm ngs için imza alıp yapacaklar Volkan Baltacı hoca yapacak sanırımVolkan baltaci ile gorustum bir iki ay once ve suan genetikteki en son inceleme yontemi ngs oldugunu soyledi. Fish sakin yaptirma acgh ya da ngs yapilmasi gerekiyor. Ngs de diretmek en dogrusu hastanenin ya da merkezin senin gibi hastasi yoksa bilmiyor olabilirler varsa bile fishe yonlendirio olabilirler ve bu cok cok yanlis. En detayli ve en hizli sonuc veren test ngs. Inadindan vazgecme sakin pes etme. Eger ngs nin ne oldugunu bilmiyorlarsa sen embriyolarini emanet etmek icin volkan baltaciyi ara lutfen o yapsin . Hemen ulasabilirsin istersen. Hucreyi nasil alacaklarini mi bilmiyorlar onun icin mi israr ediliyor acaba. Bazi testlerde tek hucre aliniyor bazilarinda 2 hucre aliniyor cunku . Bence gorus canim volkan hocayla
Benim pgt'leri de Volkan Baltacı yapmıştı. Çok yoğun ama yine de cep tlf veriyorlar ve konuşabiliyorsun. Ngs tüm kromozomlara yapılan diye hatırlıyorum. Ben de tüm kromozomların taranmasını istemiştim, bunda diretmeseydim sadece benim translokasyon olanlara ve down veya edward vs gibi genel bilinen sendromların oluşabileceği 21,18,13 kromozomlarına bakılıyor. Hepsine bakılması daha akılcı bir yol. Volkan Baltacı da evet öyle yapalım, hem içiniz rahat etsin hem daha sağlam olsun demişti.Görüştüm cnm ngs için imza alıp yapacaklar Volkan Baltacı hoca yapacak sanırım
evet cnm bana da tranklasyonlara bakalım dediler olmaz dedim ngs de ayrıntılı bakılmazmış galiba imza alacak lar ngs içinBenim pgt'leri de Volkan Baltacı yapmıştı. Çok yoğun ama yine de cep tlf veriyorlar ve konuşabiliyorsun. Ngs tüm kromozomlara yapılan diye hatırlıyorum. Ben de tüm kromozomların taranmasını istemiştim, bunda diretmeseydim sadece benim translokasyon olanlara ve down veya edward vs gibi genel bilinen sendromların oluşabileceği 21,18,13 kromozomlarına bakılıyor. Hepsine bakılması daha akılcı bir yol. Volkan Baltacı da evet öyle yapalım, hem içiniz rahat etsin hem daha sağlam olsun demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?