translokasyon olanlar

Deepcimm merhaba. seni tanıyorum forumlardan ve aynı merkeze gidiyormuşuz. ist.tüp bebek kapandıktan sonra donmuşlarla koçta denedim negatif oldu tekrar baştan orda başladım falan filan derken şimdi gebeyim. sana yazmamın sebebi bizim merkez açılmış geri açılan kuruluşlardan sadece orası var. haberlerde okudum az önce ve direkt aklıma sen geldin paylaşmak istedim dilerim herşey yeniden çok ama çok güzel olur sevgiler

canım gözün aydın hayırlı olsun çok sevindim allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah. evet bizim merkez açılıo aralıkın ikinci haftası itibariyle muayenelere başlayacakmış ben de bi ara gidip görüşmek istiyorum. çok teşekkür ederim haber verdiğin için. herşey güzel olsun inşallah sevgiler :)

Herkese merhaba benımde 1 ve 7.kromozomlarda dengelı translokasyon cıktı aynı zamanda kan pıhtılaşması problemım var ama benım ılk gebelıgımde hıc bır seyden haberımız yokken normal yolla hamıle kalarak 2011 yılında kızım dunyaya geldı hemde normal dogumla ama kızımdan sonra 2 senede 4 dusuk yasadım kan sulandırıcı ıgne kullanmama ragmen cok zor bır durum hepınızı cok ıyı anlıyorum ama ne kadar caba sarfetsekte Allah ol demeden olmuyor bız hala normal yoldan hamıle kalmayı denıycez sonucta kuzımız oyle oldu bızlerde oyle olduk

Deeplıner senın ve burada yazan arkadasların durumunu cok merak edıyorum kavustunuzmu meleklerınıze

Deeplıner senın ve burada yazan arkadasların durumunu cok merak edıyorum kavustunuzmu meleklerınıze
Merhaba, yok benim de hikayemi biliyor musun bilmiyorum ama bu ayki adetimle transfer surecine giriyorum insallah. Beklemeler nokta blogspot nokta com dan girip okuyabilirsin ve bana yazabilirsin hikayeni paylasmak istersen eger

Merhabalar,
Saatlerdir yazılarınızu okuyorum, sabahı ettim.
Neden bu gece yazıyorum çünkü tüp bebekte 2. Transferimde kimyasal gebelik haberini aldım ve abimin bebeğinin doğduğu güne denk geldi.
Kısaca hikayem; bende 3 ve 7. Kromozomlarda dengeli translokasyon var. Normal yolla iki kez hamile kaldım. 1.si 7 haftalıkken düştü, kürtajla alındı. 2.@deepliner senin hikayene çok benziyor. 20. Haftada İbrahim Kalelioğlu'nda detaylı ultrasonda anomali görüldü. Çapa'da heyete girdim (Recep Has ve İbrahim Kalelioğlu vardı) amniyosentez yapıldı ve dengesiz translakoosyan, yaşamla bağdaşmaz dendi. 2 perinataloğa gittim, teşhis aynıydı. Meleğim 26. Haftasında terminasyon ile alındı. Liv'de Arda Lembet yaptı, bu konuda memnun kaldım ordan. Pgt ike tüp bebek önerildi, pgt ngs yapılmak üzere Volkan Baltacı'ya iletildi. Bu arada 14 yumurta toplandı, 9 embriyo ngs ile bakılabildi, 3 sağlam çıktı. Aralık'ta 2 embr transfer, 12 gün önce 1 embr transfer ve hepsi kimyasal gebelik. Bu arada tüp de Liv'de Deniz Gökalp Kaya ile yaptık. Tahmin edeceğiniz üzere şu an yıkılmış durumdayım. Normal mi? Tekrar tüp bebek mi? Düşünüyoruz

merhaba @Elifellam yazılarımı okumana sevindim , keşke hiç böyle yaşanmasa ama maalesef var işte gerçekler.. yaşadıklarınıza çok üzüldüm, neredeyse aynı şeyleri yaşamışız anladığım kadarıyla. fiziksel ve ruhsal acılarımız buluşturmuş bizi. uykusuz kalmanızı istemedim:) ben bebeğimi temmuzda kaybettim. bu kadar zaman da doktorumun merkezini açmasını bekledim. hem benim hem doktorumun başına talihsizlikler geldi .. şimdi yani şubat adetimle dondurulmuş transferim için ilaç kullanmaya başladım. ikinci muayene salı günü. eğer rahim kalınlaşırsa haftaya transfer olacak inşallah. normal mi tüp mü inan ben de bilmiyorum hangisi doğru. bunca zaman hep düşündüm... pgt li bebeğimde hastalıklar çıkmasının sadece talihsizlik olduğunu söylediler doktorlar. şans işte.. maalesef kötü şans. hikayemden biliyorsun zaten ablam yıllar sonra normal deneyerek sağlıklı bebişine kavuştu çok şükür. ve bir çok kişi normal yolla ulaşıyor bebeğine aslında. sadece zaman alıyor işte.. senin planların neler şimdi? bu doktorların adını çok duydum iyi doktorlar ve merkezler. translokasyondan başka bir problem yok değil mi? bir de kimyasal gebeliklerde kütraj oluyor musun canım?

deepliner merhaba tekrar.
Seninle aynı zamanlarda ikimizde yaklaşık 6 aylık bebeklerimize veda etmişiz
Benimki mırmal gebelikti ve bulantı, istifralar dışında mükemmel gidiyordu. Ta ki detaylı ultrasona kadar.

Ama seninki pgt ile tüp bebek ve anomali olması da üzücü, yıpratıcı. Biz bu yola çok yeni girmişken nasıl oldu bilmiyorum ama ben embriyoların pgt analizlerinde sadece benim translokasyon olan kromozomlara değil, mutlaka hepsine bakılmasını istedim. Çünkü gerçekten de benim sıkıntı olan kromozomlar dışında da başka kromozamlarda monozomi, trizomi çıkmıştı. Tabiiki hepsine baktırmak daha pahalı. Ama önemli ne yapalım.

Senin pgtli kaybettiğin bebeğinde senin sıkıntı olan kromozomlarında mı sıkıntı çıktı peki yine?

Sen pgt nerede yaptırmıştın? Bir de senin hiç normal hamilelik oldu mu? Tüpte kaçıncı denemen?

Bu arada kimyasal gebelik tam oluşamamış hamileleğin çok erken evresi gibi oluyor, tutunamayınca kendi kendine düşüyor. Sessiz düşük de deniyor hatta.

Diğer soruna yanıtım ise translokasyon dışında infertilite vs. Gibi başka bir problemimiz yok. Yani en azından şu ana kadar başka şey çıkmadı.

Kaybettigim bebegimde kromozomsal bir problem yoktu o da benim gibi dengeli translokasyon tasiyicisiydi ki zaten bunu pgr yapildigi icin biliyorduk. Sadece gelisimsel problemler varmis ve sadece beyninde gelisimsel sikinti oldugu icin maalesef kaybettik. Bir kere normal gebelik yasadim ama 10 haftalikken kalbi durdu ilk bebegimdi. Kurtj oldum sonraki de tup bebek. Simdi de tekrar dondurulmus embriyo transferi olacak insallah. Aret kamar in hastasiyim ben canim istanbul tup bebekte. Pgt mi genetiks yapti doktorum orasi ile anlasmali zaten. Simdi dondurulmus embriyo transferini de yine aret bey le yapacagim

Bu arada transferin şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah deepliner Dualarım seninle.
Cok tesekkur ederim canim haftaya gunu netlesecek insallah hersey yolunda gider bu sefer allag razi llsun cok tesekkur ederim

Şimdi anladım yukarıda yazdığını tamam. Dengeli translokasyon. Peki bunu transferden önce biliyor muydun? Tabii Hayırlısıdır elbet, ne yapalım. İşimiz zor ama imkansız değil çok şükür.

Senin tranaferini heyecanla bekliyorum. Haydi hayırlar oldun inşallah.

Merhaba, soran arkadaşlar için. Bende 2-13 resiprokal translokasyon var. Doğal yolla bir oğlum oldu. Şuan 7 aylık.
eastnbull merhaba.öncelikle gözün aydın, Allah analı babalı sağlıklı büyütsün inşallah.

Sen hiç tüp tedavisi denedin mi? Hiç düşük veya sonlandırma yaşadın mı?
Doğal yolla denemeye nasıl, neden karar verdin? Doğal yolla denerken nerede takip edildin? Hangi testler / tedaviler yapıldı?
Çok sordum ama bizim için canlı örneksin, çok önemli bu. Şimdiden sağol

Canım merhaba,
Hiç tüp denemedim. Düşük hiç yaşamadım ama sonlandırmam var maalesef. Eşimin ısrarı ve isteği ile doğal denedik. Aksi durumda tüp için 1-2 sene bütçemi toparlamam gerekecekti.
Doğal hamile kaldıktan sorna Arda Lembet takibimi yaptı. 2-3 kez detdylı ultrSon ve amniyosentez yapıldı. Herhangı ekstra bır tedavi uygulanmadı.
Her zmn sorabilirsin cnm bnde bu yollardan geçtim.

Arkadaşlar ben bu günlerde normal mi tüp mü diye karar vermeye çalışıyorum da aklıma bir şey takıldı. Genetikçilerden bu bilgiyi alan vardır belki diyeyaxıyorun.
Normal yol ile hamile kalıp çok ileri caka olmayan ama bebekte sorun tespit edilenler oluyor mu? Yani mesela dengesiz translokasyon yok ama detaylıda vs başka bir gelişim geriliği olan oluyor mu acaba? Bu hafta 1-2 genetikçi ile görüşeceğim ama bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

merhaba, benim başıma bu geldi.. yani aslında normal yolla değil pgt ile gebelik oluştu ve 22 . haftada ayrıntılıda problem görülerek sonlandırıldı. genetik bir problem değil, beyin gelişimi ile ilgili bir problem oldu. genetikçi ile görüşüldü tabiki. ama olabiliyor maalesef.

Merhaba deepliner hikayeni okudum ve çok üzüldüm inşallah transferin çok iyi geçer ve kavuşursun bebişine benim hikayemde ilk normal hamilelik 6 haftalıkken kurtaj ikinci kimyasal gebelik ve sonrasında dengeli translokasyon oldugunu ögrendik ve pgt önerdiler ataşehir memorialde ocak ayında tedaviye başladık 14 yumurta toplandı 3 tane döllenebildi pgt ye gitti ve hiç biri sağlıklı çıkmadı nisan ayına kadar parayı toparlıyabilirsek tekrar deniycez size sorum siz pgtyi nerde yaptırdınjz 16 tane emriyo göndermişsiniz sanırım biz ataşehirde 3 emriyoya 4bin ödedik çok maliyetli birde şuan normal yoldan deniyoruz korkarak ama büyük ihtimalle annem ve ablamdada var anneminde düşükleri olmuş ablamında 3 düşükten sonra normal yoldan saglıklı bir bebeği oldu sizce normalden denemeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…