translokasyon olanlar

Ohh ohh iyi yapmışsın cnm, kafan dağılmıştır. Hadi bakalım Mutlu haberlerini bekliyoruz. Bende beklemedeyim. Doğal deniyoruz biliyorsun. İnşallah olur bu arada pgt sayfasında yazsana bize umut olacak kişilere ihtiyacımız var. Oradaki kızlarında aynı şekilde.

Merhaba arkadaşlar, Benim genetik test sonucumda
46.XX(8;22)(p21;q11.2) Bu sonuç submikrosbik kromozom aberasyonları, DNAdaki tek gen mutasyonları ve nadir mozaikleri ekarte edemez. Genetik danışma alması uygundur. fısh ile ileri inceleme yapılması önerilir.
yazıyor. Sonra benden bi daha kan istediler (8;22) incelenecek dediler. ama bana kimse dengeli mi değil mi demedi. sizce 2.kan dan sonra mı söyleyecekler. Ayırca tombofili testimde de 2 dalda heterozigot ve 1 dalda homozigot mutasyon saptandı.

Canim merhaba bu anlattiklarina cok hakim degilim ama ilkinde dengeli ya da dengesiz diye bilgi verilmeso gerekiyordu diye biliyorum. Baska ir genetikci ile de gorussene bence.

Ege üniv. de yaptırdım. 2 tane genç genetikçi anlattı bana durumumu 25 yaşlarında ancalardı. 4 kaybım olmuştu öncesinde. düşüklerimin translokasyondan olduğunu kan pıhtılaşmasından olsa ilerleyen aylarda bebeğe zarar verir dediler. kodlama istemişlerdi yaptırdım 1 hafta 10 gün sonra sonuçlar için arayın dediler. aradan bir ay geçti. bende bu arada tüp bebek başvurusu yaptım egeye daha bir kaç gün önce aradım. kan vermeniz lazım dediler. bi sorunum mu var dedim yok sadece kan vereceksiniz dediler. benim gibi olanlarlar ilgili başlık açmıştım. orda durumum daha ayrıntılı yazıyor. Moralim allah bullak

Peki simdi son durum nedir pgt mi yaptiricaksin? ;(

Cnm dengelidir. Dengesiz olunca hastalık oluyor yada yaşamla bağdaşmıyor. Kayıpların dengesiz geçtiği içindir büyük ihtimalle. Devlet hastanelerinin genetik bölümünde preferik kanda kromozom analizi yaptırısan translokasyonun resiprokal mi, robertsonıan mı olduğunu öğrenebilir sin. Hoş farketmeyecek ama yaptır yinede.
Spnrada pgt tüp bebek önerilecek %100 ihtimalle.
Bende 2,13 resprokal var. Doğal denedim 2. Kez. Kısmetse temmuzda doğum yapacağım.
Allah yardımcın olsun bu yolda cnm.

Amin cümlemizin. Doğal yolla hamile kaldınız ve gebeliğimiz sağlıklı ve normal akışında mı. Maşallah.
resiprokal yada robertsonıan dan bahsetmediler. 8;22 araştırılacakmış kanda. bu günlerde gideceğim kan vermek için. bunun sonucu daha erken çıkıyormuş. bazen de diyorum ki ne değişecek hayatımda. Allah nasip ederse olur zaten. Ama söylediğiniz testi yaptıracağım genetik bölümü olan bir hastahane bulup. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alamayı nasip etsin. Sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin.

Tüm içtenliğimle amin ve darısı başına diyprum.
Üzülme cnm doğallada tüp bebeklede çocuk sahibii olmuş herkes. En azından burda okuduklarımın hepsi. Allah izin verirse bizlerinde olur inşallah.

Tüm içtenliğimle amin ve darısı başına diyprum.
Üzülme cnm doğallada tüp bebeklede çocuk sahibii olmuş herkes. En azından burda okuduklarımın hepsi. Allah izin verirse bizlerinde olur inşallah.
âmin inşallah. Hamileliğiniz boyunca diğer gebelere göre farklı neler yaptınız ne gibi testler yada ne tür ilaçlar kullandınız. Biraz aydınlatırsanız sevinirim. Bir de gebelik boyunca fatıma anamıza her gün fatiha okuyup hediye etmek çok iyiymiş bilginiz olsun.

Cnm pek ilaç kullanmadım, ilk2-3 ay folic asit.
Sonra 17. Haftaya kadar 4 haftada bir perinatolağa gittim her seferinde detaylı ultrason yapıldı. Aralarda normal kadın doğumcuya göründüm, onlrda bir sıkıntı görmedi. Ama yinede perinatoloğum 17. Haftada amniyosentez yaptı,21. Haftada sonuç çıktı şükürler olsun sağlıklı temiz geldi amniyo sonucu.22+ larda 2 saatten fazla yine perinatolog 2 dr la birlikte detaylı ultrason yapıldı, 27 + larda aynı doktorlar detaylı ultrason kontrolü yaptılar. Bu aralrda tek bir ilaç kullandım oda tsh 3 küsürlerdeydi onun için. Halada kullanıyorum. 27. Haftadan itibaren normal kadın doğumcuya devam ediyorum, perinatoloğu bıraktım. Şimdilik bir sorun yok.
Ama stresim kabuslarım bitmedi tabi. Allah inşallah sağlıkla kucağıma almamı nasip eder.

Maşallah Allah nazarlardan saklasın tamamına erdirsin. Bende olası hamileliğim için araştırmalar yapıyorum. Benim görüştüğüm doktor herşey normal giderse 12. hafta itibari ile perinatoloğa gideceksin dedi. perinotolog 12. hafta cvs yapacağız dedi.
Bende kan pıhtılaşması da var aspirin ve iğne de olacak. Cvs ve amniyosentez gözümü çok korkutuyor. Ne olacak nasıl olacak düşüncesi zaten hep kafa yoruyor. Bakalım Allah ne nasip edecek. Takdirinden sual olunmaz. Size nasıl doğum uygun gördü doktorunuz. Riskli diye normal önermiyorlar sanırım.

Amin diyorum tüm kalbimle. Cnm cvs dende amniyoda korkma. Bir dakikalık kan alma işlemi gibi. Benimde cvs olacaktı ama 12. Haftada detaylı ultrason yapınca risk göremeyince cvs yapmayalım amniyo yapalım dedi.
Şuan gittiğim kadın doğumcum bu konulara çok uzak. O yüzden normal yaptırma taraftarı. Bende normal düşünüyorum açıkcası. Sonuçta kanıtlanmış bir risk yok.

12. haftada ayrıntılı ultrason yapılabildiğini bilmiyordum. cvs ve amniyo ağrısından filan korkutmuyor düşük bir ihtimalde olsa bebeğe zararı olur diye korkuyorum. Ayrıca problemli bir gebelik olunca zaten vücut bunu sorun olarak algılayıp atmaya çalışıyor. Bilmiyorum kafam çok karışık. Bakalım neler olacak. Allah'ım hepimiz için hayırlısını nasip etsin. Evlatsızlıkla terbiye etmesin.

Amin cnm, ama benim ilk gebeliğimde maalesef vücudum atmadı. Biz sonlandırmak zorunda kaldık. Evet azda olsa düşük riski var. Allah sağlıkl nasip etsin inşallah.

Amin cnm, ama benim ilk gebeliğimde maalesef vücudum atmadı. Biz sonlandırmak zorunda kaldık. Evet azda olsa düşük riski var. Allah sağlıkl nasip etsin inşallah.
Âmin inşallah. Doğumda aklına tabi ki gelmeyiz ama olurda gelirsek bizede dua et. Doğumda ne istersen yaradan nasip edermiş. Allah bir sancıda kurtarsın. Güzel haberlerini bekleyeceğim.

Merhaba hamilelik nasıl gidiyor. Herşey yolundadır umarım.

Merhaba cnm, çok şükür benim bildiğim bir sorun yok şuan. Bu hafta dr a gideceğiz bakalım ne söyleyecek. Temmuz anneleri patır patır doğum yapınca telaşlandım biraz bu aralar. Sen nasılsın? Neler yaptın. Pgt sayfasına gelsene, orada çok arkadş var benzer durumda olan sanada fikir olur.

Allah kötüden beladan korusun. Şükür bende iyiyim. Sayfanın linkini atar mısın henüz alışamadım foruma. Hatta özel msj göndermiştim sana demek onuda becerememişim. Bizim de bi takım beklentilerimiz var Allah nasip ederse. Ama herşey %100 olumlu olmadan paylaşmak istemiyorum takdir edersin ki o kadar kayıptan sonra nerdeyse doğurana kadar hamileyim demeye korkuyor insan..
Doktorun bu hafta mı söyleyecek doğumun türünü. Senin fikrin ne normal mi sezeryan mı.

Amin cnm hepimizi inşallah
Evet cnm özel mesaj gelmedi bana. Olmamış demekki :)
Allah gönlündekini hayırla nasip eylesin inşallah. Aynen bende senin gibiydim. 5,5 ayı geçmişti karnım çıkmıştı ailelerimize etrafımıza söylediğimizde. Bundan sonrası Allahın takdiri.
Dr um 27. Haftadan beri sana normal yaptırıcam diyor. Valla iki türlüde korkuyorum aslında ama bi acı çekilecekse normal olsun siyorum bende. Epidural normal yapıcam kısmetse. Artık bu haftadan sonra beklemeye başlarız.

Link : http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ili-gebelik-elde-eden-var-mi.309848/page-4047

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…