translokasyon olanlar

:) Delikanlı geliyor demek Maşallah.
Aynen bende çok bunalımlara girdim halende çok agresifim. Dediğin gibi bu da bizim sınavımız. Allah beterinden saklasın. Bebeğe alışveriş yapmaya elin gitmiyor değil mi henüz. karyola bebek arabası filan baktım ama sanırım doğduktan sonra alınır. Allah'ım yardımcımız olsun ve şükürler olsun.

Ben alışverişi 30 dan sonra yaptım cnm. Şuan hazır herşeyi doğumu bekliyoruz artık biz. Sezeryan olsa günümüz belli olurdu aslında ama normal beklediğim için hiçbirşey belli değil. O yüzden herşeyimizi hazır ettik. Hayırlısı bundan sonra. İnşlşah sağlıkla kucağıma alabilirim oğlumu.

Senin adına o kadar mutluyum ki Maşallah Allah tamamına erdirsin. Sağlıkla sıhhatla inşallah. Bana şimdiden sezeryan dedi doktor senin zor ve kıymetli riske atma dedi kan sulandırıcı iğne ve coraspirin kullandığım işin normal doğum önermiyorlar. Gerçi yapan arkadaşlar olmuş. O aşamalara gelmek benim için mucize. o zaman gelsin hiç farketmez normali sezeryani. :)

Valla cnm ben hiç bi ilaç kullanmadığım için normal için sorun görünmüyor. Birde ilk kaybımda suni sancı ile normaldi. tek endişem boynunda kordon olması. O yüzden sezeryanla normal arasında gidip geliyorum. Şartlar neyi gösterirse artık bakalım kısmet. Dualarını bekliyorum

Senin ve bebeğin için en hayırlısı en iyisi olsun inşallah. Eskiden beri kalabalık ve mutlu bi ailem olsun istedim. Bir sürü çocuklarım... Tabi bunun için normal en makulü. Ama şimdi birini bile zor buluyoruz. Buna da şükür.. Dualarım sana bana ve tüm isteyenlere.. Yüce rabbim en iyisini en güzelini nasip etsin.. Vaktin ve maddiyatın olursa bu mübarek gecede bebeğin için hayır yapabilsen keşke. Kadir geceniz mübarek olsun. Allah gönlüne göre versin. Bana da dua et cnm.

Amin cnm inşallah. Bende hep aynı düşünürdüm. 3-4 çocuğum olsun kocaman geniş bir ailem ama kısmet. Dediğin gibi sağlıkla kucağıma alsam belki bir daha bebekdüşünmeyeceğim.
Bu gece kadir gecesi dediğin gibi, bol dua edip hayır işlemek çok doğru olur.

Allah kabul ederse namazdan sonra ikimize dua edeceğim. Sen de beni unutma. Allah Dualarımızı kabul eylesin.

Allah kabul etsin," cnm. Unuturmuyum.
Bu gece yer gök dua üstüne
Allah razı olsun. Moralim çok bozuk. Bu gün tüm gün evdeydim. Evdeyim diyede malum havalarda sıcak üstüme ince bi t-shirt öyle takıldım ama az önce fark ettim sabaha göre göğüslerimde ki şişkinlik dalgınlık hassasiyet yok olmuş. Bu da gebeliğin sona etmesiyle alakalıymış. Bebeğin kalbi durunca oluyormuş. Ne yapacağını bilmiyorum. Bu saatte doktor da bulamam yarın da arife ne yapıcam bilmiyorum. Bebeğimi kaybetmek istemiyorum.

Cnm ne alakası var, benim göğüslerimle ilgili hiçbişey hassasiyet falan yaşamadım kişiye göre değişir. Ayrıxa belli haftalardan sonra göğüs belirtisi işe yaramıyor diye biliyorum. Ayrıca bir çok hastanenin nöbetçi doktorları var gidebilirsin.

Cnm arife günü özel hastahaneye gittim. Şükürler olsun bebeğim iyi. Şu bana tüp bebek yapma senin gibi normal yollarla hamile kalan bir sürü anne olan hastam var diyen doktora gittim. Bebeğe baktıktan sonra durumumu hatırlattım 15 artı larda gel Amniyosentez yapalım dedi 800-1000 arasıymış. Sonuçlar 1 hafta 10 gün sonra çıkar dedi. Başka türlü bebekte translokasyon var mı bilemeyiz dedi. 15 temmuza randevu verdi. Bebek uygun olursa yaparız dedi. Hatta ben sıra beklerken 1 kadın girdi yaklaşık 20 dk sonra çıktı Amniyosentez yaptırmış. Doktora riskli deyince ama ben yapıyorum dedi. Kendine baya güveniyor. Bakalım eşimle karar vericez. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın.

Cnm çok şükür çok sevindim. Bebeklerimiz inşallah sağlıklıdır Allahın izni ile. Bende ultrasonda hiç bulgu olmamasına rağmen süpriz yaşamamak adına 16-17 arasında ysptırdım. İşin ehli bir perinatolağa yaptırırsan hiç sorun yaşamazsın. Kalçadan iğne vurdurmakla aynı. 1 dk süren bir işlem, sonrasında yarım saat 1 saat dinlenip eve geçiyorsn. 2 gün yat evden çıkma grip mrip olma. Sonrası bekleyiş.
Bence huzurlu bir hamilelik için yaptırmanı tavsiye ederim cnm. Hayırlı haberle gelmen dileğiyle.

Allah razı olsun. Âmin inşallah sağlıkla topaç gibi doğarlar evet haklısın yoksa 9 ay boyunca bu stres bebeğe de iyi değil. Eşim biraz olumsuz gibi ama ben istiyorum. Bu doktorda prof. İyi yorumlar alıyorum nette de arattım hep övgüyle bahmetmişler. Bakalım 15 temmuza kadar maddi manevi hazır olursak kısmetse yaptırıcaz. O zaman üçlü tarama yaptırmana gerek yok dedi. Yüce Allahtan hepimiz için hayırlısı inşallah. Senin de az kaldı Allahın izniyle sağlıkla al kucağına.

Merhaba en son yazışmalarımızda hamileydiniz. Şimdi bişey yok profiliniz altında herşey yolundadır umarım.

Merhaba en son yazışmalarımızda hamileydiniz. Şimdi bişey yok profiliniz altında herşey yolundadır umarım.
Merhaba bir hafta once bebegimi aldirmak zorunda kaldim. Beyin gelisiminde maalesef problemler gorundu 22 haftaliktik ama normal dogumla kaybettim bebegimi. Ayrintili ultrasonda belli oldu hersey 6 prof gezdim ve sonuc husran. Bebegimi kaybetmeden once amniyosentez yaptirdim sonucunu bekliyorum pgt yapilmisti bendeki translokasyon olan 4 ile 11 . Kromozoma bakilmisti simdi sonuc bekliyoruz baska birsey mi var yoksa pgt basarisiz mi oldu yoksa tum kromozomlara baktirmamistik onun icin mi oldu diye. Maalesef bebegimi kaybettim

Çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun. Üstelik pgt yapılmasına rağmen. Tüm doktorlar aynı şeyimi söyledi. Amniyosentezde annede olan translokasyona mı bakılıyor sadece eğer öyleyse bu çok saçma hadi bebeğin başka bir kromozom sorunu varsa. Detaylı usg yaptırmamış olsanız herşey yolunda sanarak belki de bebeğinizi doğuracaktınız. İnanamıyorum gerçekten. Allah sabırlar versin. Biz tüp bebekten vazgeçmiştik normal yollarla denedik. Belkiyoruz Allah neyi nasip edecek sanırım dünyaya gelene kadar bilemeyeceğiz. Sizin anlattıklarınızı okuyunca yine karamsarlığa kapıldım. tüpbebek+pgt bile kayıpların önüne geçemiyorsa durumumuz vahim. Ben de hep bi güven vardı olmazsa tüp+pgt yaparız diye. Tabi ki herşey bahane Allah ol derse oluyor. Lütfen sizde bunalıma girmeyin vakti değilmiş demek ki. Allah sağlıklılarını tez zaman da nasip etsin.

Yok yok yazdiginiz gibi degil. Benim pgt de sadece bendeki kromozomsal probleme bakildi. Fish yontemiyle bakilabilirdi ama o yapilmadi tum kromozomlara bakilmaliydi bence. Daha yeni idrak ediyorum bunu. Amniyosentez alindi ya onda tum kromozomlara bakilacak bu hafta cikacak sanirim sonuc. Aslinda her yol nasip kismet iste belli olmuyor. Bunlarin icine girince bicok sey ogrendim. Siz eger spontan hamile kalirsaniz ya da tup pgt yaptirirsaniz bile hamileligin 12. Haftasinda cvs testi yani kordonsentez testi yaptirin. Bebegin kordonundan hucre alinip sonucu bekliyorsunuz. Amniyosentez testinden cok daha detayli bir testmis bu. Ve 3-4 haftada cikiyormus sonucu. Bundan sonra normal ya da tup olsa da ben bu cvs testini yaptiracagim

Merhaba translokasyon nedir acaba ve nasil anlasiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…